10/14/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Επιβολή προσωρινού περιορισμού των συνδέσεων της χώρας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Οκτωβρίου 14, 2020 0
Επιβολή προσωρινού περιορισμού των συνδέσεων της χώρας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 

Με τις ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/Γ.Π. οικ. 66489/12-10-2020 και Δ1α/Γ.Π.οικ. 66484/12-10-2020 από 13 έως και 25 Οκτωβρίου 2020 για προληπτικούς λόγους περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19: 

Περιορίζονται προσωρινά οι χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες συνδέσεις της Χώρας και 

Απαγορεύεται η εισόδου στη Χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. 

Επιπλέον, παρατείνεται η ισχύς της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π. οικ. 52835/27.8.2020 κοινής απόφασης περί «Επιβολής του μέτρου του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου και του προσωρινού περιορισμού προσώπων που εισέρχονται από την αλλοδαπή, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 3557). 

Σεβόμενοι τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τα άλλα μέτρα προστασίας, παρακαλούμε όπως, η είσοδος του κοινού στα γραφεία της ΟΛΗΓ να πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα: 26650 99303 και 99302.
Συνέχεια...

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Οκτωβρίου 14, 2020 0
Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Μετά από αρκετό καιρό τέσσερα θετικά δείγματα στον κορωνοϊό, διαπιστώθηκαν την Τετάρτη στη Θεσπρωτία, τα οποία εντοπίζονται στα περίχωρα της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για έναν εργαζόμενο σε πλοίο της πορθμιακής γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, ο οποίος είχε βρεθεί αρχικά θετικός σε rapid test και ακολούθησε εργαστηριακός έλεγχος, και δυο στενά συγγενικά του πρόσωπα, καθώς και μια νεαρή κοπέλα χωρίς σχέση με τα προηγούμενα τρία κρούσματα.

Όλοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.
Συνέχεια...

Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία...

Οκτωβρίου 14, 2020 0
Η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία...

Ένα ευχάριστο νέο για τη Μουργκάνα και την Ήπειρο με πανελλήνια διάσταση. 
Το ιστορικό μυθιστόρημα "Ο Κλέφτης του θησαυρού του Αλή πασά" των Παντελή Σταματελόπουλου και Μαρίας Ηλιοπούλου, εκδόσεις Κέδρος 2010, βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Λογοτεχνίας, επιλέχθηκε (με τη βούλα του υπουργείου Παιδείας) ως ένα από τα τέσσερα βιβλία που θα διαβάσουν φέτος οι μαθητές της ΣΤ δημοτικού στην Ελλάδα, την Κύπρο και στα σχολεία των αποδήμων μέσω του θεσμού των "Βιβλιοδρομιών".

Τα δύο πρώτα από τα τέσσερα μέρη του έργου διαδραματίζονται στη Μουργκάνα, το Φιλιάτι και τα Γιάννενα ενώ ο πρωταγωνιστής είναι Μουργκανιώτης, όνομα και πράμα. 
Χιλιάδες μικροί αναγνώστες, ανά τη Χώρα αλλά και ελληνόπουλα όπου γης, θα ζήσουν μια δυνατή περιπέτεια στην Ελλάδα του 1821 παρέα με τον "Κλέφτη".
Θα γνωρίσουν την ιστορία ενός φανταστικού ταπεινού Μουργκανιώτη που θα αποδειχθεί ήρωας κατά τη διάρκεια του Αγώνα και θα αναδειχθεί ευπατρίδης εθνικός ευεργέτης στη συνέχεια. 

Με άλλα λόγια, το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 21, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Μουργκάνα μπαίνει στα σχολεία μας με "όχημα" τη λογοτεχνία.
Οι δυο Μεσσήνιοι δημοσιογράφοι συγγραφείς, ο Παντελής και η Μαρία, είναι "δικοί μας" άνθρωποι που υπηρετούν με αγάπη την Ομοσπονδία Μουργκάνας τα τελευταία είκοσι χρόνια.  Είμαστε διπλά υπερήφανοι.

Συνέχεια...

Όνειρα κάνε...! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Οκτωβρίου 14, 2020 0
Όνειρα κάνε...! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Όνειρα κάνε, μα μην προσμένεις
πως οπωσδήποτε θα γίνουν αλήθεια.
Γιατί η ζωή, δεν είναι ξέρεις
ωραία, όπως στα παραμύθια.

Έχει χαρές, έχει και πίκρες
κι όλα μαζί είναι "αχταρμάς".
Κάνε κουράγιο, δύναμη δείξε,
κάποτε ο ήλιος θα βγει και για μας.

Να το παλέψεις και μη δειλιάσεις,
το ξέρω πως είσαι πολύ δυνατή.
Με ψυχραιμία να τα μετρήσεις
κι η λύση τότε για σε θα βρεθεί.

Διώξε εφιάλτες, παλιές ιστορίες
και μην τ' αφήνεις να ξαναζούν
άσ' τη ζωή ν' αποφασίσει
και μέρες όμορφες, για σένα θα ρθούν.

Όνειρα κάνε και να προσμένεις,
πως οπωσδήποτε θα γίνουν αλήθεια
και θά ρθει ο καιρός, αυτό να το ξέρεις,
θα ζωντανέψουν τα παραμύθια.-

Ηγουμενίτσα 13 - 10 - 2020
Ελένη Κύρκου - Σαφάκα
Συνέχεια...

Σε δημοπρασία κατασχεμένα αλιευτικά εργαλεία και συσκευές από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 14, 2020 0
Σε δημοπρασία κατασχεμένα αλιευτικά εργαλεία και συσκευές από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι την 19/10/2020 και ώρα 10:00’, θα διενεργηθεί από Υπηρεσία μας, πρόχειρος επαναληπτικός πλειοδοτικός διαγωνισμός εκποίησης κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων και συσκευών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.Δ. 420/70 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 9 παργ. 2 του Ν 2040/92 (ΦΕΚ 70Α /92). 

Συγκεκριμένα θα εκποιηθούν τα εξής: 
α) Ογδόντα (80) μέτρα (περίπου) δίχτυα απλάδια. 
β) Μία (1) φιάλη αέρα S/N Ρ 98538 και έναν (1) Ρυθμιστή αέρα S/N: C035721. 
γ) Σαράντα πέντε (45) τεμάχια άκαμπτων κυλινδροειδών θαλάμων (κιούπια). 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να προσέλθουν την ανωτέρω ημερομηνία στο Φυλάκιο Πλωτών Σκαφών Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (παραπλεύρως Τελωνείου Ηγ/τσας).
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται στην άμεση καταβολή του τιμήματος το οποίο κατατίθεται υπέρ του Δημοσίου. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για αλιευτικά εργαλεία και μέσα επαγγελματικής χρήσης (δίχτυα κτλ) θα πρέπει οι συμμετέχοντες να είναι επαγγελματίες αλιείς. 
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 10:00’ 
ΠΕΡΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 10:30’ 

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης 
ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ Στέφανος
Συνέχεια...

Ερώτηση Κάτση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων από τον ΟΓΑ (ΕΦΚΑ Αγροτών)

Οκτωβρίου 14, 2020 0
Ερώτηση Κάτση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων από τον ΟΓΑ (ΕΦΚΑ Αγροτών) 

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσαν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, σχετικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις απονομές συντάξεων από τον πρώην ΟΓΑ (πλέον ΕΦΚΑ αγροτών). Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και παρά τις φιέστες του κυρίου Βρούτση με τον Πρωθυπουργό για σύνταξη με ένα κλικ, η κατάσταση φαίνεται να έχει εκτροχιαστεί. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου Μαρτίου, καθώς ο ΕΦΚΑ αρνήθηκε να δώσει τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Ιουνίου γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά, οι εκκρεμείς αιτήσεις που αφορούν κύριες συντάξεις αυξήθηκαν από 93.785 στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 σε 105.850 στο τέλος Μαρτίου 2020. Ενώ ο αριθμός των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων επικουρικής σύνταξης αυξήθηκε από 44.293 σε 47.363 αντίστοιχα. Μόνο για κύριες και επικουρικές, οι εκκρεμείς αιτήσεις φτάνουν στις 160.959. Εάν προσθέσουμε σε αυτές και τις αιτήσεις για συντάξεις χηρείας, αναπηρίας και για τα εφάπαξ, τότε καταλαβαίνουμε το μέγεθος της «επιτυχίας» της κυβέρνησης και τον λόγο για τον οποίο ο ΕΦΚΑ δεν δίνει τα τελευταία στοιχεία όπως οφείλει. 

Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο οξύ στον ΟΓΑ (ΕΦΚΑ αγροτών) και συγκεκριμένα σε όσους είχαν διαδοχική ασφάλιση με τελευταίο ταμείο ΟΓΑ. Οι καθυστερήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις υπερβαίνουν ακόμη και τα δύο χρόνια, χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν πόσο ακόμη θα χρειαστεί να περιμένουν, και χωρίς να λαμβάνουν καμία προσωρινή σύνταξη. Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι λόγω αυτής της κατάστασης, καλούνται να επιβιώσουν για δύο ή περισσότερα χρόνια χωρίς να λαμβάνουν από τα ταμεία που πλήρωναν ως ασφαλισμένοι ούτε ένα ευρώ. 

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται άμεσα παρέμβαση από την κυβέρνηση ώστε να ενισχυθούν οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες και να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού των αντίστοιχων λογισμικών και της μηχανοργάνωσής τους, που φαίνεται να έχουν παγώσει. Με την ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ, ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει ως οφείλει, τάχιστα τις απαιτούμενες διαδικασίες για να «ξεμπλοκάρει» το σύστημα και να αρχίσουν να εκδίδονται οι συντάξεις των αγροτών γρηγορότερα. Ζητούν επίσης από τον Υπουργό να καταθέσει όλα τα στοιχεία για το πλήθος των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. 

Ακολουθεί η Ερώτηση όπως κατατέθηκε: 

Ερώτηση και ΑΚΕ 

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 
Θέμα: «Μέχρι και δύο χρόνια η καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων από τον ΟΓΑ» 

Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για το Α΄ Τρίμηνο του 2020 «ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης του ΕΦΚΑ (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται από τον Ιούνιο 2019 και οι εκκρεμείς συντάξεις του πρώην Δημοσίου για τις οποίες δεν υπήρχε σαφής πληροφόρηση πριν από τον Ιούνιο 2019) αυξήθηκε στο τέλος Μαρτίου 2020 σε 160.959 από 151.496 στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 με εκτιμώμενη δαπάνη περίπου 360 εκατ. ευρώ από 383 εκατ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2019. Οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις κύριας σύνταξης στον ΕΦΚΑ αυξήθηκαν από 93.785 στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 (εκτιμώμενη δαπάνη 389 εκατ. ευρώ) σε 105.850 στο τέλος Μαρτίου 2020 (εκτιμώμενη δαπάνη περίπου 416 εκατ. ευρώ). Στο ΕΤΕΑΕΠ ο αριθμός των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων επικουρικής σύνταξης αυξήθηκε από 44.293 στο τέλος Δεκεμβρίου 2019 σε 47.363 (εκτιμώμενη δαπάνη περίπου 63 εκατ. ευρώ) στο τέλος Μαρτίου 2020.» 

Ανησυχία, επίσης, προκαλεί ότι στην έκθεση του Β’ Τριμήνου του 2020 δεν περιέχονται τα στοιχεία των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Αναφέρει χαρακτηριστικά «Μετά τα επανειλημμένα αιτήματά μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην συνέχεια τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, δεν λάβαμε τα συγκεκριμένα στοιχεία όπως διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου 2020. Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, λάβαμε απαντητική επιστολή από τον ΕΦΚΑ που επικαλείται τεχνικά προβλήματα στην παροχή των στοιχείων και δεσμεύεται για την αποκατάσταση της ροής τους». 

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την διεκπεραίωση μεγάλου μέρους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και της αποσυμφόρησης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, η κατάσταση γίνεται διαρκώς χειρότερη με τον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων να αυξάνεται διαρκώς. Την ίδια ανοδική τάση ακολουθεί αδιαμφισβήτητα και ο ΟΓΑ, στον οποίο οι εκκρεμείς αιτήσεις αγγίζουν τις 40.000. Η συσσώρευση αυτή αιτημάτων οδηγεί αυτονόητα στην καθυστέρηση της έκδοσης της οριστικής σύνταξης, για την οποία σήμερα ο μέσος χρόνος αναμονής ξεπερνάει τον ένα χρόνο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η αναμονή υπερβαίνει ακόμη και τα δύο χρόνια, χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν πόσο ακόμη θα χρειαστεί να περιμένουν και χωρίς πολλές φορές να λαμβάνουν την προσωρινή σύνταξη, μένοντας έτσι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς μέσα βιοπορισμού. Οι μεγαλύτερες αυτές καθυστερήσεις αφορούν κυρίως ειδικές περιπτώσεις συντάξεων. Αιτίες για την κατάσταση αυτή αποτελούν αφενός η ανεπάρκεια του λογισμικού, για το οποίο έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού του χωρίς όμως να έχει αναφερθεί κάποια πρόοδος προς την ολοκλήρωσή τους, αφετέρου η υπο-στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Οργανισμού. Ειδικότερα, έχουν τεθεί υπόψιν μας παράπονα πως για τους Νομούς Σερρών και Κιλκίς αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται υπάλληλος στην αρμόδια υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη για την επεξεργασία των αιτημάτων συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόοδος ως προς την έκδοση νέων αποφάσεων. 

Η κατάσταση πλέον για τον ΟΓΑ είναι σοβαρή, αφού υπό τις παρούσες συνθήκες αδυνατεί να ικανοποιήσει μια ανάγκη με κοινωνικό χαρακτήρα, την ανάγκη της ταχύτερης συνταξιοδότησης. Υφίσταται, λοιπόν, άμεση ανάγκη παρέμβασής σας για την διευθέτηση του θέματος, ώστε να «ξεμπλοκάρει» το σύστημα και να αρχίσουν να εκδίδονται οι συντάξεις των αγροτών γρηγορότερα. 

ΕΠΕΙΔΗ γενικότερα παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων των ασφαλισμένων του ΟΓΑ. 

ΕΠΕΙΔΗ η καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης των αγροτών από τον ΟΓΑ υπερβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις – κυρίως στις σύνθετες που αφορούν παράλληλη ασφάλιση, ύπαρξη εργοσήμων, ύπαρξη οφειλών του ασφαλισμένου προς τον Οργανισμό και συνακόλουθος διακανονισμός – τα δύο έτη. 

ΕΠΕΙΔΗ οι καθυστερήσεις αυτές ανάγονται τόσο στην υπο-στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΓΑ, όσο και στην αδυναμία του λογισμικού για τον υπολογισμό των σύνθετων περιπτώσεων συνταξιοδότησης, αλλά και στην κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ. 

ΕΠΕΙΔΗ οι καθυστερήσεις αυτές αφήνουν δικαιούχους σύνταξης για μεγάλο διάστημα χωρίς κανένα εισόδημα, ώστε να προξενείται σε αυτούς σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης. 

ΕΠΕΙΔΗ το πρόβλημα αυτό αγγίζει μεγάλο αριθμό πολιτών, 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1) Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να αποσυμφορηθούν οι υπηρεσίες του ΟΓΑ από την συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. 

2) Γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η αναβάθμιση του λογισμικού του Οργανισμού; 

3) Υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη με το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η επεξεργασία των λιμναζόντων αιτημάτων συνταξιοδότησης; 

Παρακαλούμε να κατατεθούν όλα τα στοιχεία για το πλήθος των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.
Συνέχεια...

Το μηνιαίο πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 14, 2020 0
Το μηνιαίο πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων στο Δήμο Ηγουμενίτσας
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 η αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων θα πραγματοποιείται στις προκαθορισμένες ημερομηνίες κάθε μήνα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 
1 - 2: Νέα Σελεύκεια 

3: Δ.Ε. Παραποτάμου 

4 - 6: Καστρί - Μαυρούδι - Άγιος Βλάσιος 

7 - 8: Ηγουμενίτσα 

9 - 10: Γραικοχώρι 

11 - 12: Λαδοχώρι 

13: Αγία Μαρίνα - Βασιλικός 

14 - 16: Νέα Σελεύκεια 

17 - 18: Πλαταριά - Πολυνέρι -Αργυρότοπος 

19 : Φασκομηλιά - Σκορπιώνα 

20 - 22: Πέρδικα 

23 - 25: Σύβοτα 

26 - 27: Ηγουμενίτσα 

28 - 30: Δ.Ε. Μαργαριτίου 

Για την εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας αποκομιδής, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος παρακαλούνται οι πολίτες: 
- να ακολουθούν το πρόγραμμα 
- να τοποθετούν τα ογκώδη απορρίμματα εκτός κάδων, την προηγούμενη της αποκομιδής 
- να ενημερώνουν για έκτακτες περιπτώσεις το αρμόδιο τμήμα (τηλ. 2665022626) ή τον Πρόεδρο της Κοινότητας 

Σημειώνουμε ότι ενδέχεται να υπάρξει μικρή παρέκκλιση ως προς την τήρηση ορισμένων των ως άνω ημερομηνιών, λόγω αργιών ή τεχνικών ζητημάτων.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Κάλεσμα Συλλόγων για την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων την Πέμπτη

Οκτωβρίου 14, 2020 0
Θεσπρωτία: Κάλεσμα Συλλόγων για την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων την Πέμπτη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 

24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ! 
Συγκέντρωση, ώρα 11 π,μ, Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

1) Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. 

2) Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους επικουρικούς εργαζομένους του Νοσοκομείου Φιλιατών. 

3) Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. 

4) Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων. 

5) Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. 

6) Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. 

7) Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). 

8) Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. 

9) Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας. 

10) Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον. 

11) Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα