03/03/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Άναψε φωτιές ο Τσότσης…!!!

Μαρτίου 03, 2019 1
(Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το νυν Δήμαρχο Φιλιατών, με την παράταξη της ΝΔ, ο Δημήτρης Τσότσης)

Το γεγονός ότι οι απόκριες που διανύουμε, συμπίπτουνε με την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, αναμένεται να μας χαρίσουνε ένα αξέχαστο καρναβάλι. Και μπορεί στις απόκριες να συνηθίζεται να φοράνε μάσκες, απ’ ό,τι φαίνεται όμως σε αρκετές περιπτώσεις, πολλές μάσκες θα πέσουνε…!
Μια πρώτη γεύση πήραμε πριν λίγες ώρες από τον αγαπητό “σύντροφο” Δημήτρη Τσότση, συνταξιούχο ταχυδρόμο Φιλιατών, πρώην δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του Μηνά Παππά (ΠΑΣΟΚ) και έναν από τους 3-4 πιο γνωστούς Συριζαίους των Φιλιατών.
Μόλις χθες ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Σκεύη ως υποψήφιου Δημάρχου Φιλιατών, με την παράταξη του Μηνά Παππά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στις προηγούμενες εκλογές δεν κατόρθωσε να φτιάξει ψηφοδέλτιο στο Δήμο Φιλιατών. Την ίδια ώρα που ανακοινωνότανε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Σκεύη για το Δήμο Φιλιατών, ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Δημήτρης Τσότσης και πρώην μέλος της παράταξης του Μηνά Παππά, ανακοίνωνε μέσω …facebook την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με το νυν Δήμαρχο Φιλιατών, Σπύρο Παππά, με την παράταξη της ΝΔ. τον οποίο μάλιστα πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι του χρεώνουνε μια ροπή προς την άκρα δεξιά…!
Φαίνεται όμως ότι ο Δήμαρχος Σπύρος Παππάς (σε αντίθεση με το Δημήτρη) διαθέτει αρκετή ευφυΐα και ξέρει πότε να κάνει πολιτικούς ελιγμούς ώστε να καλύψει τα κενά που έχει η παράταξή του. (Να θυμίσουμε μόνο, ότι 5 από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του δεν του λένε καλημέρα…)!
Έτσι, εκμεταλλεύτηκε τη δίψα του “αριστερού” Τσότση για συμμετοχή στα κοινά και την ανάλογη προβολή και τον ενέταξε στο δυναμικό της παράταξής του για να δείξει τη “διεύρυνση” του ψηφοδελτίου του…!
Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτησή του στο facebook:
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
«Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά μόνο τα προβλήματα των πολιτών. Καλωσορίζω στην παράταξη «Πολίτες σε δράση» το συμπολίτη μας Δημήτρη Τσότση. Μια παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία που απέδειξε ότι ενώνει τους πολίτες, συνθέτει απόψεις, εργάζεται και δημιουργεί για το σύνολο των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς. Με διάθεση προσφοράς, εμπειρία και αγάπη για τον τόπο ο Δημήτρης Τσότσης θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία».

Λίγο αργότερα, πάλι μέσω facebook, ο ίδιος ο κ. Τσότσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΤΣΗΣ
«Αγαπητοί-ες φίλοι-ες και συνδημότες-ες.
Ύστερα από 36 χρόνια δουλειάς και με την ευκαιρία της συνταξιοδότησής μου αποφάσισα να δεχθώ την από καιρό πρόσκληση του Δημάρχου Σπύρου Παππά και να συμμετάσχω στην προσπάθεια διάσωσης και ανασυγκρότησης του Δήμου μας.
Στη δουλειά μου, που λάτρεψα όσο τίποτε άλλο, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω όλη την περιοχή μας και τα προβλήματά της.
Με την ιδιότητα του ταχυδρομικού υπαλλήλου επισκέφτηκα τα σπίτια σας, τα χωριά μας και εσάς τους ίδιους. Μαζί καταγράψαμε τις ανάγκες σας και τις ανάγκες του τόπου μας.
Συγχρόνως όμως συμμετείχα στα κοινά. Από το 1983 σαν κοινοτικός σύμβουλος και πρόεδρος Φοινικίου. Δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών και μέλος όλων των συλλόγων. Μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου μας. Αποκτώντας την εμπειρία και έχοντας πλέον όλο το χρόνο ελεύθερο, αποφάσισα να συνεργαστώ με το Σπύρο Παππά αναγνωρίζοντας την εμπειρία του και την υπέρμετρη αγάπη του για τον τόπο.
Αφήνουμε στην άκρη τις πολιτικές μας πεποιθήσεις προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αποφασίσαμε να συνθέσουμε τις εμπειρίες μας για την πρόοδο του τόπου.
Ξέρω, κάποιοι σύντροφοί μου, ίσως θυμώσουν. Τον τόπο μου όμως τον βάζω υπεράνω κομμάτων και ιδεολογιών, αρκεί να μπορέσω να προσφέρω σ’ αυτόν»!
Με εκτίμηση
Δημήτρης.Τσότσης.
………………………………..

Το θέμα όμως δεν έμεινε εκεί…!
Για το ΣΥΡΙΖΑ οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουνε μεγάλη σημασία, αν και δεν ξέρουμε ακόμη το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών που θα παίξει σημαντικό ρόλο, και γνωρίζοντας την αδυναμία του κόμματος να καταρτίσει αυτοτελή κομματικά ψηφοδέλτια στην επαρχία, σχεδόν εκλιπαρεί τον “προοδευτικό” χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες στην αυτοδιοίκηση για συνεργασία…!
Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για συμπτώσεις, αλλά είναι πολλές και όλες εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ…! Την ώρα που σε κεντρικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φιέστες στην Αθήνα με τη λεγόμενη «ΓΕΦΥΡΑ» για να πείσει τους πασοκτζήδες να στηρίξουνε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ή να δημιουργήσει συνεργασίες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης σε συνέντευξή του πέρναγε αυτό το μήνυμα, ενώ πριν λίγες ημέρες οι Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας αντάλλασσαν δημόσια κατηγορίες για το ποιος έχει την ευθύνη που δε μπορούνε να συνεργαστούνε σε τοπικό επίπεδο…!
Έτσι, για ακόμη μια φορά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ή μάλλον ΚΙΝΑΛΛ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση επιτιθέμενη στο κυβερνών κόμμα για υποκρισία και στα τοπικά στελέχη:

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛΛ Θεσπρωτίας
«Ο βουλευτής του νόμου Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης ανέλαβε φαίνεται (με συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής) να εξειδικεύσει την “ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ” του Πρωθυπουργού προς τις προοδευτικές δυνάμεις για συμπόρευση. Βέβαια εκτός της εξόφθαλμης ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ του ίδιου του Πρωθυπουργού, που από μόνη της ακυρώνει την αγωνιώδη προσπάθειά του, για να το κάνεις αυτό προϋποθέτει βαθειά γνώση του χώρου και καλή ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση. Δυστυχώς για τον Βουλευτή τα αναμασήματα και οι "παπαγαλισμοί" των non paper τον εκθέτουν. Θέλει πολλή δουλεία και κόπο. Ατυχώς για αυτόν την ίδια μέρα που "παρέδιδε" μαθήματα προοδευτικότητας, ο σύντροφός του και πρώην υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Δ. Τσότσης ανακοίνωνε τη συμπόρευσή του με τον “αριστερό” και “προοδευτικό” Δήμαρχο Φιλιατών, Νεοδημοκράτη (Καραμανλικός λένε) κ. Σπύρο Παππά.
Η “απεύθυνση” βρήκε ανταπόκριση άμεσα. Το σφιχταγκάλιασμα με τη συντήρηση συνεχίζεται. Τι κι αν έφυγε ο Καμμένος; Είναι για σας τεράστια πρόοδος. Όμως και η αυτογελοιοποίηση έχει τα όριά της.
Λίγο φρένο σύντροφοι»!!! 

Εν κατακλείδι
Η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα του τελευταίου διαστήματος με τις συνεχείς μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες, βλέποντας ότι οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, μπορούν να μεταπηδήσουνε σε οποιοδήποτε κόμμα, αντίθετο με τα πιστεύω του, μόνο για προσωπικό όφελος, υπονομεύοντας ακόμη και το δημοκρατικό πολίτευμα!
Αυτό έρχεται να μας δείξει και το παράδειγμα του –κατά τα άλλα ΑΓΑΠΗΤΟΎ μας Δημήτρη- ότι “σε θέση να είμαστε και με οποιοδήποτε κόμμα”…!
Φαίνεται ότι η κόντρα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ψευτοαριστερών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσωποποιήθηκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Τσότση και δεν θα το αφήσουνε πολιτικά ανεκμετάλλευτο! Ωστόσο οι πολίτες βγάζουνε τα συμπεράσματά τους που αναμένεται να φανούν και στις κάλπες!

Όχι, δεν εννοούμε το ποιος θα εκλεγεί, αλλά σε τι ποσοστό αυτή τη φορά θα φτάσει η αποχή…!
Συνέχεια...

Παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων στη Θεσπρωτία από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου με το ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ζάψα

Μαρτίου 03, 2019 0

Με την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων για την Π.Ε. Θεσπρωτίας, το «Κοινό των Ηπειρωτών» έκλεισε έναν πρώτο κύκλο παρουσιάσεων και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, πριν αρχίσει την παρουσίαση των προγραμματικών της αξόνων, προϊόν ευρείας διαβούλευσης με τους φορείς της Ηπείρου.
«Η επιλογή να κλείσει αυτός ο κύκλος στη Θεσπρωτία έγινε γιατί πιστεύω ακράδαντα πως η Θεσπρωτία, με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την ανάπτυξη των διαμετακομιστικών υποδομών, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον μοχλό που θα ανεβάσει ολόκληρη την Ήπειρο στο επόμενο επίπεδο», ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ζάψας, σε συνέντευξη τύπου.
Ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που θα φέρει η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι, όπως και η κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου, τονίζοντας πως η περιοχή θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο Νομός Θεσπρωτίας είναι η πύλη εισόδου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι ένα μεγάλο λιμάνι στο οποίο φτάνουν χιλιάδες επισκέπτες. Είναι στοίχημα για εμάς να μην φεύγουν από τούτο τον τόπο χωρίς να θαυμάσουν τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως τα Γίτανα, την Φωτική αλλά και τα νεώτερα μνημεία του νομού όπως είναι τα παλιά γεφύρια καθώς και η εξαιρετικής αρχιτεκτονικής παραδοσιακοί οικισμοί».
Βέβαια, δεν μπορεί να μιλάμε για τουρισμό, αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα έλεγχος σε όλες τις δραστηριότητες, πλήρες δίκτυο ύδρευσης Αναφέρθηκε σε ελλείψεις, ειδικά σε επίπεδο οδικών υποδομών, στην ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, δίνοντας έμφαση στους προορισμούς της Πέρδικας και των Συβότων και στον πρωτογενή τομέα, κάνοντας ειδική αναφορά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο και τις ιχθυοκαλλιέργειες.
«Όλα αυτά πρέπει να τύχουν της προσοχής της Περιφέρειας, αν θέλουμε να μιλάμε για ισόρροπη ανάπτυξη και όχι για μετατροπή της Θεσπρωτίας σε «προθάλαμο αναμονής» για ανθρώπους και προϊόντα με προορισμό είτε την ενδοχώρα είτε την Ευρώπη. Η Θεσπρωτία θα πρέπει να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να επωφεληθεί από την γεωστρατηγική της θέση και απ’ όσα απλόχερα της χάρισαν η γη και η θάλασσα.
Αυτό θέλουμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, για την δυτική πύλη της χώρας, και αυτό θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε στο πρόγραμμά μας, ελπίζοντας να έχουμε συμπαραστάτες τους πολίτες της Θεσπρωτίας», κατέληξε ο κ. Ζάψας.

Οι πρώτοι υποψήφιοι στην Π.Ε. Θεσπρωτίας είναι οι:
1) Γιώγου Λαμπρινή   -  Γεωλόγος
2) Κολιομίχος Χρυσοβαλάντης   - Νέος Αγρότης, απόφοιτος ΤΕΕ Πληροφορικής, από την Κεστρίνη Φιλιατών
3) Ντάφλου Ελευθερία - Οικονομολόγος, αποφ. Πανεπιστημίου Έσσεξ, με Μεταπτυχικές Σπουδές (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Σαουθάμπτον και Οικονομική Ανάλυση, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
4) Παπαρούνας Παύλος - Ταχυδρομικός Υπάλληλος, σπούδασε Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο ΕΑΠ, Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας
5) Σακαρέλης Δημήτρης  - Γεωπόνος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σουλίου
6) Τζάφος Σπύρος - Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός με Μεταπτυχιακό στην Πράσινη Ενέργεια.
7) Τζομάκας Μιχάλης - Ιατρός, Επιμελητής Α’ – Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Κ.Υ. ΠαραμυθιάςΣυνέχεια...

Ο Δημήτρης Σκεύης υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών

Μαρτίου 03, 2019 0

Μετά από πολύμηνη διαβούλευση μεταξύ των μελών της παράταξης του πρώην Δημάρχου Φιλιατών και νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μηνά Παππά κι αφού κανείς από τους μέχρι τώρα δημοτικούς συμβούλους της παράταξης δεν επιθυμούσε να τεθεί επικεφαλής ή κάποιες από τις αυτό-προτάσεις δεν βρήκαν στήριξη, ανακοινώθηκε χθες ότι επικεφαλής της παράταξης θα είναι ο Δημήτρης Σκεύης ως υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών.
Ο Δημήτρης Σκεύης είναι πρώην στενός συνεργάτης του Μηνά Παππά κι αφού έχει τη στήριξη της παράταξής του, μπαίνει στην εκλογική μάχη, έστω και με κάποια καθυστέρηση, ευελπιστώντας και στη στήριξη μερίδας της αντίπαλης παράταξης μιας και ο νυν Δήμαρχος Φιλιατών και αντίπαλός του Σπύρος Παππάς έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αρκετά μέλη της παράταξής του.
Οι ζυμώσεις λοιπόν, ξεκίνησαν και στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες και με την ανακοίνωση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων ίσως αρχίσουμε να αποκτούμε μια πρώτη εικόνα για τις ερχόμενες εκλογές στον πολύπαθο Δήμο Φιλιατών.

Η ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου Φιλιατών Δημήτρη Σκεύη
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες.
Έχοντας γνώση των προβλημάτων του Δήμου μας και με στόχο μια νέα, σύγχρονη, ανθρώπινη και αποτελεσματική αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνω σήμερα τη μεγάλη ευθύνη και καταθέτω την υποψηφιότητα μου για το αξίωμα του Δημάρχου Φιλιατών.
Γνωρίζω πως το «παιχνίδι» είναι δύσκολο και ο δρόμος ανηφορικός, για αυτό ζητώ τη στήριξη σας, για μια αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη, που θα ανταποκρίνεται άμεσα στη βούληση, τις ανάγκες, τους οραματισμούς και τις επιδιώξεις της τοπικής κοινωνίας. 
Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στον καθένα από εσάς, να με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια, υπερβαίνοντας τις όποιες κομματικές γραμμές, ώστε μαζί, να καταθέσουμε μια πειστική, εναλλακτική πρόταση που θα οδηγήσει το Δήμο Φιλιατών εκεί που του αξίζει.

Σκεύης Στ. Δημήτρης
Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών


Συνέχεια...