05/05/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Άλλο κόμματα, άλλο Εκκλησία... - Του π. Ηλία Μάκου

Μαΐου 05, 2023 0
Άλλο κόμματα, άλλο Εκκλησία... - Του π. Ηλία Μάκου

Διαβάζουμε αυτές τις ημέρες της προεκλογικής περιόδους σε ιστοσελίδες ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υποψήφιοι βουλευτές επισκέπτονται, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας εκκλησιαστικούς ταγούς ή εμφανίζονται πρώτοι- πρώτοι σε θρησκευτικές πανηγύρεις.

Ακόμη αρχηγοί κομματικών σχηματισμών διακηρύττουν πόσο κοντά είναι στην Ορθοδοξία σε σχέση με άλλους, λες και ο Χριστός κάνει διακρίσεις και έχει προτιμήσεις...

Με αυτό τον τρόπο, ενδεχομένως, να θέλουν να δημιουργήσουν εντύπωση για το πόσο Ορθόδοξοι είναι, αυτό, βέβαια, αποδεικνύεται με πράξεις και όχι με συγκυριακές συμπεριφορές και λόγια, και να διεκδικήσουν την ψήφο των πιστών. 

Ή, πάλι ενδεχομένως, να θέλουν να κερδίσουν τη συμπάθεια των εκκλησιαστικών ταγών και να τύχουν της υποστήριξής τους, θεωρώντας ότι επηρεάζουν τους πιστούς ή κάποιους από τους πιστούς τέλος πάντων.

Όπως και νάχει, μπορεί κανείς, εύκολα μάλιστα, να πιθανολογήσει, ότι προσπαθούν να "χρησιμοποιήσουν" την Εκκλησία, για να εξυπηρετήσουν προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες. Αν έτσι νομίζουν πως πρέπει να κάνουν, εμάς δεν μας πέφτει λόγος, ας κριθούν από τον κόσμο...

Όμως η Εκκλησία, και όταν λέμε Εκκλησία εννοούμε τα στελέχη της, πρέπει, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, να μένει, και θεωρούμε πως μένει, έξω από κομματικά παιχνίδια, γιατί κινδυνεύει, αν αναμιχθεί, στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο, φανερά ή συγκαλυμμένα, με τα κόμματα, να γίνει κομμάτια...

Φυσικά και ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής του και της γνώμης του, και το εκφράζει με την ψήφο του, αλλά αυτό, που προέχει είναι να δίνεται η βαρύτητα όχι στα κόμματα, αλλά σε θέματα ηθικής, κοινωνικής ειρήνης, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ενότητας.

Ρόλος της Εκκλησίας δεν είναι να σφιχταγκαλιάζεται με τα κόμματα και να ταυτίζεται και να συναλλάσσεται μαζί τους, ούτε υπάρχει περιθώριο για αδράνεια και ραστώνη και συμβιβασμούς, αλλά να εμπνέει και να στηρίζει και να προασπίζεται το λαό. Να διαμαρτύρεται συνετά, όταν η ανάγκη το καλεί. Και να ελέγχει φρόνιμα, όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.

Η χριστιανική πίστη θα παραμένει πάντοτε ασυμβίβαστη προς κάθε ανελεύθερη πράξη και άρνηση των αξιών και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και μέσα από τη συνοχή θα διαμορφώνει συνθήκες και προϋποθέσεις πραγματικής προοπτικής και αληθινής δύναμης στις ψυχές των ανθρώπων.

Η Εκκλησία, μέσω των λειτουργών της, αλλά και των πιστών της, οφείλει να ανοίγει καθαρούς και όχι γιαλαντζί ορίζοντες, δρώντας ενωτικά και όχι διασπαστικά, με βασικό κριτήριο τον αγαπητισμό και τον ανθρωπισμό, ώστε τα...μπουρίνια να μην παρασύρουν την κοινωνία, ώστε να εξαλειφθεί η αδικία και η εκμετάλλευση, η δυστυχία και η διαφθορά.

Θέλουμε τον Χριστιανισμό του Χριστού και όχι τον Χριστιανισμό των ανθρώπων. Ο Χριστιανισμός του Χριστού είναι Χριστιανισμός συνεπής, αληθινός, γεμάτος ανθρωπισμό και ελπίδα. Ο Χριστιανισμός των ανθρώπων, είναι, πολύ συχνά, Χριστιανισμός υποκριτών.

Όταν λείπει από τα άτομα η εσωτερική ελεύθερη αποδοχή του σωστού, τα πάντα κινούνται μηχανικά και είναι άμεσος ο κίνδυνος το κοινωνικό γίγνεσθαι να εκτραπεί σε ατραπούς παρανομίας και εκμετάλλευσης.

Ας αναζητήσουμε στον εαυτό μας ο καθένας τη δυνατότητα για ριζική αλλαγή, για διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας, που δεν θα σκιάζεται από μπαλώματα και ημίμετρα. Στην επανάσταση της ανηθικότητας, που φέρνει την κατρακύλα, ας απαντήσουμε με την ειρηνική επανάσταση της αγάπης του Χριστού.

Τότε η νίκη είναι δική μας, είναι του καθενός, γιατί η νίκη είναι αυτός ο ίδιος ο αγώνας.

Συνέχεια...

Και πάλι το αιολικό στα Θεσπρωτικά Όρη και τα Όρη Σουλίου

Μαΐου 05, 2023 0
Και πάλι το αιολικό στα Θεσπρωτικά Όρη και τα Όρη Σουλίου

Επανέρχονται δριμύτερες οι εταιρείες που σχεδιάζουν μεγάλο αιολικό πάρκο στα Θεσπρωτικά Όρη και τα Όρη του Σουλίου.

Πρόκειται για αιολικό 117 MW που θα αναπτυχθεί σε περιοχές των Δήμων Δωδώνης, Σουλίου και Ζηρού.

Από την Περιφέρεια Ηπείρου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Το συγκεκριμένο έργο το οποίο επιχειρήθηκε και πριν μερικούς μήνες έχει συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις από φορείς αλλά και Δήμους.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Εορτασμός ημέρας λήξης του Β' παγκοσμίου πολέμου στο Γραικοχώρι

Μαΐου 05, 2023 0
Εορτασμός ημέρας λήξης του Β' παγκοσμίου πολέμου στο Γραικοχώρι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ της ΕΠΕΤΕΙΟΥ
ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
στη Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας

ΤΡΙΤΗ 9 Μαΐου 2023

Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στο Γραικοχώρι

Παράλληλες Εκδηλώσεις

1. Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου, ημέρας της εορτής.

2. Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ   Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ                           ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Συνέχεια...

Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά

Μαΐου 05, 2023 0
Τμήμα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά

Το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας είναι ένα από τα 49 δημοτικά σχολεία της χώρας στο οποίο ιδρύεται Τμήμα Ένταξης, που θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά, όπως έγινε γνωστό από τον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα, ο οποίος σημειώνει:

"Παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα έχουν την υποστήριξη εκπαιδευτικού με πρόσθετα επαγγελματικά προσόντα και κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή, ώστε να μπορούν να ενταχθούν όσο καλύτερα γίνεται στο σχολικό περιβάλλον και στη μαθητική κοινότητα.

Χάρη στην εντατική δουλειά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, 89 τμήματα ένταξης -αριθμός ρεκόρ– θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από το νέο σχολικό έτος σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας μας".

Συνέχεια...

Προμήθεια εξοπλισμού για το νοσοκομείο Φιλιατών από την Περιφέρεια Ηπείρου

Μαΐου 05, 2023 0
Προμήθεια εξοπλισμού για το νοσοκομείο Φιλιατών από την Περιφέρεια Ηπείρου

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατακύρωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού προμήθειας εξοπλισμού για το νοσοκομείο Φιλιατών.

Πρόκειται για τα εξής υλικά:

- Συσκευές διαχείρισης θερμοκρασίας ασθενών της ΜΑΦ, εκτιμώμενης αξίας 3.225.80 ευρώ χωρίς ΦΠΑ

- Αντλίες έγχυσης φαρμάκων με βάσεις ΜΑΦ, εκτιμώμενης αξίας 18.548,40 ευρώ.

- Εξοπλισμός πληροφορικής, εκτιμώμενης αξίας 14.556,45 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

- Σύστημα χλωρίωσης δεξαμενής ύδρευσης, εκτιμώμενης αξίας 9.677,42 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

- Τροχήλατο ακτινολογικό σύστημα, εκτιμώμενης αξίας 16.129,03 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.


Επίσης για όσα υλικά περιλαμβάνονταν στη διακήρυξη και δεν έγιναν αποδεκτές οι προσφορές που έγιναν, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διαδικασίες από το Τμήμα Προμηθειών.
Συνέχεια...

Ήπειρος: Η πρόληψη στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τις δασικές πυρκαγιές

Μαΐου 05, 2023 0
Ήπειρος: Η πρόληψη στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τις δασικές πυρκαγιές

Με βάση την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και με αρχή το τρίπτυχο «πρόληψη- ετοιμότητα- συντονισμός» θα κινηθούν τη φετινή αντιπυρική περίοδο οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα από δασικές πυρκαγιές στην Ήπειρο.

Αυτό ήταν η κεντρική κατευθυντήρια «γραμμή» που προέκυψε από τη σημερινή Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, κατά την οποία υπογραμμίστηκε η πολύ θετική και αποτελεσματική συνεργασία που υπήρξε την προηγούμενη περίοδο και επισημάνθηκαν θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που έχει η πρόληψη, αλλά και η έγκαιρη επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς για να προσθέσει ότι «στην Ήπειρο έχουμε φτάσει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο και με τη συνεργασία όλων μπορούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, Εύχομαι καλή συνεργασία και να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθαρισμό των δασικών δρόμων, οι οποίοι είπε ότι θα «πρέπει να ανοιχτούν πάση θυσία».

Πρόσθεσε επίσης ότι με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο κατέστη δυνατή η επαναλειτουργία του δικτύου πυρόσβεσης στο Αισθητικό Δασύλλιο των Ιωαννίνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας εξήρε το συντονισμό των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, κάνοντας ειδική αναφορά στην προστασία των αστικών δασυλλίων με τον έγκαιρο καθαρισμό τους από ξερά χόρτα. «Σχεδόν κάθε χρόνο τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Πάνω από όλα δεν έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια θύματα.. Αλλά επειδή οι καιροί θα είναι αρκετά δύσκολοι, και φέτος αναμένουμε ένα θερμό καλοκαίρι σύμφωνα με την εκτίμηση των ειδικών, θα πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τα πάντα – Σώματα Ασφαλείας, Στρατός, υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας - για να πετύχουμε».

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ευχαρίστησε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και των άλλων έκτακτων αναγκών, τονίζοντας τα εξής: « η σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τις δασικές πυρκαγιές είναι μία τυπική, αλλά ουσιώδης διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο. Έχει σκοπό να συντονιστούμε, να δούμε αν έχουμε κάνει κάποια λάθη στο παρελθόν και να τα συζητήσουμε. Να κάνουμε ένα μίνι απολογισμό για τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Η πρόληψη είναι το Α και το Ω. Θέλει σωστό συντονισμό με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Θέλει και ετοιμότητα, η οποία λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε πρέπει φέτος να είναι πιο έντονη».

Στην προετοιμασία που έχει γίνει από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε ο Υποστράτηγος, Συντονιστής Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων Δημήτριος Κοντογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι οι δύο πολύ καλές προηγούμενες χρονιές, δημιουργούν μεγαλύτερες ευθύνες για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Επεσήμανε το γεγονός της αύξησης των αστικών συμβάντων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρχουν τα ίδια εναέρια μέσα, ίσως με ένα επιπλέον ελικόπτερο. Ειδικά για το ενδεχόμενο πυρκαγιών από τη γειτονική Αλβανία, εξήγησε ότι υπάρχει πεδίο επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της.

Στην άμεση ετοιμότητα να επέμβουν και να παρέμβουν όταν και αν απαιτηθεί αναφέρθηκαν ο Διοικητής της 8ης ΤΞ/ΜΠ ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς, ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Ηπείρου Βασίλης Μουσελίμης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Γεώργιος Αζέλης.

Στο επίπεδο προετοιμασίας των δήμων, αλλά και σε επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζουν με τον καθαρισμό δασικών δρόμων, οικοπέδων κ.α. αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων Δ. Παπαγεωργίου, Μετσόβου Κ. Τζαφέας, Κόνιτσας Ν. Εξάρχου, Πωγωνίου Κων. Καψάλης, Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλος και ο Αντιδήμαρχος Ζίτσας Αλκ. Βότσικας.

Επίσης τοποθετήθηκαν οι Δασάρχες Ιωαννίνων Θεόδωρος Κολοβός, Κόνιτσας Χρήστος Λαγός, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Ιωάννης Τσίγκρος, οι εκπρόσωποι ΔΕΔΔΗΕ, Ιόνιας Οδού (ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.), Εγνατίας Οδού Α.Ε., Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Διεύθυνσης Δασών Ιωαννίνων, Εθελοντικών Οργανώσεων.

Παρέστησαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Γεώργιος Λώλης και Δωδώνης Αντ. Αθανασόπουλος, ο Διοικητής Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγ. Καρράς, εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης η Δήμητρα Σπύρου κ.α.

Συνέχεια...

Κυβερνητική κοροϊδία σε χιλιάδες ανέργους - Του Θεόδωρου Χόβολου*

Μαΐου 05, 2023 0
Κυβερνητική κοροϊδία σε χιλιάδες ανέργους - Του Θεόδωρου Χόβολου*

Είθισται στην Ελλάδα σε κάθε προεκλογική περίοδο, οι κυβερνήσεις να φοράνε την αρκούντως μελετημένη φιλολαϊκή μάσκα τους, για να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι το «γδάρσιμό τους» από τις κυβερνητικές επιλογές που είχαν προηγηθεί. Ακόμη και στις σημερινές συνθήκες που η αγωνία της επιβίωσης έχει κορυφωθεί σε τεράστια τμήματα του πληθυσμού στη χώρα, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κοροϊδεύει χιλιάδες ανέργους.

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προσπαθώντας να φανεί ότι εργάζεται για την εύρεση εργασίας σε ανέργους, υλοποιεί ένα πρόγραμμα με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου, σύμφωνα με την περιγραφή, χρησιμεύει «για την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους και να επιτευχθεί ταχύτερα η εργασιακή επανένταξή τους».

Σύμφωνα λοιπόν με τη ΔΥΠΑ, με το πέρας των προϋποθέσεων του προγράμματος, οι άνεργοι που θα το παρακολουθούσαν, πέρα από «την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων» τους και συγκεκριμένα την «απόκτηση ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων», θα λάμβαναν και το ποσό των 1.000 ευρώ. Όμως σύμφωνα με καταγγελίες τους, 20.917 άνεργοι δεν έχουν λάβει ακόμα το ποσό, παρότι έχουν τελειώσει από τον Δεκέμβριο την κατάρτιση. Το κυβερνητικό θράσος, μάλιστα, είναι τόσο που αν και δεν κατέβαλε το επίδομα ψηφιακής κατάρτισης στον λογαριασμό των 20.917 ανέργων, εξέδωσε ανακοίνωση πως έχουν πληρωθεί! Ενόψει των εκλογών μια ακόμη κυβερνητική απάτη!

Το «ανέκδοτο» της μειούμενης ανεργίας

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανέργων στην Ε.Ε.(10,9% έναντι 12,8% της Ισπανίας). Προβάλλεται μάλιστα αυτό σαν κυβερνητικό επίτευγμα μιας και είναι σημαντικά μειωμένο από το 12,7% του περσινού Μαρτίου και περίπου οκτώ ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο σε σχέση με το 2019. Πολλή ωραία, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Σύμφωνα πάλι με την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ ο αριθμός ανέργων μειώθηκε σε σχέση με τον περσινό Μάρτη κατά 100.000 άτομα, ο αριθμός των απασχολούμενων όχι μόνο δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε κατά 3.000 άτομα από πέρση.

Να το αναγνωρίσουμε. Η πραγματική αριστεία έγκειται στην ικανότητα της μετατροπής του άσπρου σε μαύρο.

*Θεόδωρος Χόβολος
Υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΜΛ-ΚΚΕ

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Χορήγηση νέων αδειών για πλανόδιους πωλητές

Μαΐου 05, 2023 0
Θεσπρωτία: Χορήγηση νέων αδειών για πλανόδιους πωλητές

Εκδόθηκε η Προκήρυξη για χορήγηση νέων αδειών επαγγελματιών πωλητών με δικαίωμα πλανόδιας δραστηριοποίησης στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και για χορήγηση επιπλέον δικαιωμάτων δραστηριοποίησης σε υφιστάμενους κατόχους άδειας επαγγελματία πωλητή άλλων Περιφερειών, σύμφωνα με τον Ν.4849/2021.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από την 02/05/2023 και ώρα 7:00 έως την 20/06/2023 και ώρα 23:59 να υποβάλλουν την αίτηση τους καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://openmarket.mindev.gov.gr της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στην προκήρυξη (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 66183/863/27-03-2023-ΑΔΑ: ΨΔΠΖ7Λ9-Η6Φ. Η παρούσα αναρτάται και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου www.php.gov.gr

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα