01/29/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία και σε όλη την Ήπειρο

Ιανουαρίου 29, 2023 0
Οι υποψήφιοι-ες του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία και σε όλη την Ήπειρο

Το ΠΑΣΟΚ τελικά γίνεται το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει τα ψηφοδέλτια και τους υποψηφίους του για τις εθνικές εκλογές.

Τα ψηφοδέλτια επικυρώθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή με τον επικεφαλής της επιτροπής που επί μήνες τα επεξεργάστηκε Βαγγέλη Αργύρη να τονίζει ότι «η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν μία ανοιχτή διαδικασία η οποία έγινε με βασικούς άξονες τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση του πιο ικανού ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε νομό, την ανανέωση στα πρόσωπα και την αύξηση της συμμετοχής των νέων».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων επισήμανε ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνουν «προσωπικότητες με αυξημένα προσόντα, με επάρκεια και αξία, και έχουν όλες τις προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Στην Ήπειρο υποψήφιοι είναι:

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
- Μέμμου Αγγελική
- Τάτση Μαγδαληνή- Μάγδα

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
-Γάτσιος Κωνσταντίνος
-Δημητρίου Δημήτριος
-Λιάγκου Ανθή
-Μανταλόβας Αθανάσιος
-Μήτσιου Ευαγγελία
-Μπακόλα Ντίνα
-Τσίμαρης Ιωάννης

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
-Γκόκας Χρήστος
-Μαρέτη Χριστίνα
-Μέγας Χρήστος
-Ρίζου Αικατερίνη

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
-Βαρτελάτου Στέλλα
-Δημητρίου Γιώργος
-Φραγκούλης Παύλος
-Χήτα Μαρία

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Φιλιάτες - Αξίως τιμήθηκαν

Ιανουαρίου 29, 2023 0
Θεσπρωτία: Φιλιάτες - Αξίως τιμήθηκαν

Στο πλαίσιο της ημερίδας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, που οργάνωσε ο δραστήριος και με προσφορά Σύλλογος Πρόνοιας Νοσοκομείου Φιλιατών ο "Αγιος Κοσμάς" σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Φιλιατών, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το Σύλλογο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Θεσπρωτίας, τιμήθηκαν αξίως με πλακέτες, παρουσία πλήθους κόσμου, πρόσωπα, που η προσφορά τους, όπως και η κοινωνική ευαισθησία τους, είναι γνωστή και αναγνωρίσιμη.

Πρόκειται για το Νικόλαο Κατσαμάκη, την Πετρούλα Κόντου Βέρμπη, την Κασμιρία Πασχοπούλου και τον αείμνηστο Ελευθέριο Ράπτη.

Αυτές οι τιμητικές διακρίσεις, πέρα από τον δικαιολογημένο έπαινο, που εμπεριέχουν, μπορούν να σταθούν και αφορμή να τους μιμηθούν και άλλοι, ώστε το καλό και η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη να καλλιεργηθούν ακόμη περισσότερο.

Η ημερίδα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, όπου μίλησαν ο νευρολόγος δρ. Γρηγόριος Νάσος, η νευρολόγος Δώρα Τσέλιου, η φυσίατρος-αλγοολόγος Πάττυ Γκατζιάνη, ο λογοθεραπευτής Τάσος Μώκας και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, Κώστας Μιχαλάκης.

Συνέχεια...

Πόσο αθώα τελικά είναι η εξάρτησή μου; - Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα*

Ιανουαρίου 29, 2023 0
Πόσο αθώα τελικά είναι η εξάρτησή μου; - Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα*

Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Προκειμένου να χαρακτηριστεί ένα άτομο εξαρτημένο θα πρέπει να χρησιμοποιεί μια ουσία όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή να επιδίδεται σε μια συμπεριφορά όπως ο τζόγος η οποία του παρέχει κίνητρο για να επαναλάβει τη δραστηριότητα παρά τις βλαβερές συνέπειες. 

Παράλληλα, τα άτομα που παρουσιάζουν εξαρτητικές συμπεριφορές έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή όπως κατάθλιψη ή αγχώδεις διαταραχές. 

Οι εξαρτήσεις είναι συνήθως σύνθετες καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από μειωμένο έλεγχο της χρήσης που οδηγεί αναπόφευκτα σε διαταραχή της καθημερινής λειτουργικότητας του ατόμου. Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα των εξαρτήσεων είναι ότι παρά τις δυσμενείς σωματικές ή ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες, το άτομο συνεχίζει να επιδίδεται στην παθογόνο συμπεριφορά και με την πάροδο του χρόνου η επιδίωξη των ευχάριστων αποτελεσμάτων της ουσίας ή της δραστηριότητας, μπορεί να κυριαρχεί στην καθημερινότητά του βιώνοντας σε βάθος χρόνου αίσθημα απελπισίας, αποτυχίας, ντροπή και ενοχή.

Η κλινική διάγνωση ενός εθισμού βασίζεται στην παρουσία τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

- Η χρήση της ουσία ή η δραστηριότητα συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα

- Υπάρχει η επιθυμία να μειωθεί η χρήση αλλά ανεπιτυχώς

- Υπάρχει έντονη και ακατανίκητη επιθυμία για τη χρήση της ουσίας ή την ενασχόληση με τη δραστηριότητα

- Η χρήση της ουσίας ή η δραστηριότητα διαταράσσει τις υποχρεώσεις στην εργασία, το σχολείο ή το σπίτι

- Η χρήση της ουσίας ή η δραστηριότητα συνεχίζεται παρά τα κοινωνικά ή τα διαπροσωπικά προβλήματα που προκαλεί

- Η συμμετοχή σε σημαντικές κοινωνικές, επαγγελματικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες μειώνεται ή σταματά.

- Η χρήση συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι προκαλεί ή επιδεινώνει σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα.

- Παρουσιάζεται ανοχή η οποία υποδηλώνεται είτε από την ανάγκη για σημαντικά αυξημένες ποσότητες της ουσίας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος είτε από την αισθητά μειωμένη επίδραση της ίδιας ποσότητας της ουσίας

- Εμφανίζεται στέρηση που εκδηλώνεται είτε με την παρουσία φυσιολογικών συμπτωμάτων στέρησης είτε με τη λήψη της ουσίας για σχετικής ουσίας για τον αποκλεισμό τους

Λόγω του ότι ο εθισμός επηρεάζει πολλές πτυχές της λειτουργικότητας ενός ατόμου μια προσπάθεια να θεραπευτεί, εστιάζει σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής του συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας, των εργασιακών δεξιοτήτων και της ψυχικής υγείας. Η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία είναι ένα ευέλικτο και προσαρμοστικό εργαλείο που χρησιμοποιείται επιτυχημένα και παρουσιάζεται ως υψηλά αποτελεσματική θεραπεία στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Η γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, αφού εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις του ατόμου επηρεάζουν την συμπεριφορά του. Η θεραπεία δίνει τη δυνατότητα να αμφισβητηθεί ο δυσλειτουργικός τρόπος σκέψης και να αλλάξει το δυσφορικό συναίσθημα που έχει ως συνέπεια συγκεκριμένες συμπεριφορές που κάνουν κακό στη ζωή το ατόμου.

*Η Αγγελική Τζοβάρα είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με έδρα την Ηγουμενίτσα, τηλ. επικοινωνίας 6983 719 069

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα