08/04/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Δωρεά ασθενοφόρου στο νοσοκομείο Φιλιατών από την οικογένεια Χαρίση Μήτση

Αυγούστου 04, 2020 0
Δωρεά ασθενοφόρου στο νοσοκομείο Φιλιατών από την οικογένεια Χαρίση Μήτση

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το νοσοκομείο Φιλιατών μέχρι σήμερα δε διέθετε ασθενοφόρο, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ στο οποίο υπάγονται τα ασθενοφόρα, εδρεύει στην Ηγουμενίτσα.
Και κάποια παλιά ασθενοφόρα που υπήρχαν, αχρηστεύθηκαν, οπότε τα ασθενοφόρα για Φιλιάτες κινούσανε από Ηγουμενίτσα...
Το κενό αυτό του κρατικού μηχανισμού, ήρθε να καλύψει μια ακόμη δωρεά, όπως ακριβώς ξεκίνησε η δημιουργία το νοσοκομείου Φιλιατών και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.
Και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της περιοχής, αντί να ντραπούνε, που πολίτες κάνουν τη δουλειά του κράτους, καμαρώνουνε κιόλας, λες και ήταν δική τους πρωτοβουλία...!

Χθες το πρωί, Δευτέρα 3/8/2020 παραδόθηκε από τον κ. Χαρίση Μήτση ένα καινούριο ασθενοφόρο για να παρέχει τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο Φιλιατών, αποκλειστικά...!
Αξίζουνε θερμές ευχαριστίες στο δωρητή και αναμένουμε να δούμε ποιες ενέργειες θα γίνουνε από την κυβέρνηση για τη στελέχωση του πληρώματος του ασθενοφόρου.
Εκτός κι αν περιμένουν να πληρώσει το προσωπικό και πάλι κάποιος δωρητής....!!!
Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: "Το νερό, νεράκι λένε στην Πέρδικα"

Αυγούστου 04, 2020 0
Γ. Γόγολος: "Το νερό, νεράκι λένε στην Πέρδικα" 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 
του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

«Το νερό, νεράκι λένε στην Πέρδικα» 

Το πρόβλημα με την παροχή νερού στην Πέρδικα το τελευταίο διάστημα έχει αγανακτήσει τους κατοίκους της. 
Με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση απευθύνουν έκκληση, για άμεση λύση του προβλήματος. 
Έχουμε επισημάνει από την αρχή της θητείας, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την ανάγκη ιεράρχησης εκτέλεσης των έργων από τη Δημοτική Αρχή, που αν μη τι άλλο, να έχουν προτεραιότητα τα έργα που θα επιλύσουν προβλήματα βασικών αναγκών για τους πολίτες. 
Επίσης είχαμε προτείνει την τοποθέτηση «κατά τόπον» Αντιδημάρχου στην Τοπική Κοινότητα Πέρδικας, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζει σε βασικούς τομείς και άπτονται των υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Ο κ. Δήμαρχος βεβαίως στην τελευταία ερώτηση μας για το πρόβλημα του νερού, δεν «ενοχοποίησε μεν τονΣτρατηγό άνεμο», αλλά το απέδωσε στη γεωφυσική θέση της Πέρδικας. 
Τον ξεπερνά όμως η δεδηλωμένη άποψη του προέδρου της ΔΕΥΑΗ που χαρακτήρισε την επιχείρηση που «διευθύνει», ως την «πρώτη στην Ελλάδα» για τις υπηρεσίες που προσφέρει ( sic) 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή έστω και την ύστατη στιγμή, να διαθέσει όλες τις δυνάμεις των υπηρεσιών της στην επίλυση του προβλήματος νερού για την Πέρδικα. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, έχουν κάθε δικαίωμα στο βασικό ανθρώπινο αγαθό του νερού. 
Το πρόβλημα αυτή τη χρονική στιγμή, είναι πολύ μεγάλο. Ιδιαίτερα αυτό το Σαββατοκύριακο, το πρώτο ενθαρρυντικό από πλευράς επισκεπτών. 
Βέβαια, οι κάτοικοι μπορεί να έχουν χάσει την υπομονή τους, αλλά δεν έχουν χάσει το χιούμορ τους. «…και στους Παξούς απέναντι να έκανες διακοπές το Σαββατοκύριακο, θα μάθαινες για την έλλειψη νερού στην Πέρδικα» έλεγε το μήνυμά τους, με συγκεκριμένο αποδέκτη όπως άφησαν να εννοηθεί. 

Όσο για την αδιαφορία που περισσεύει στους Δημοτικούς Άρχοντες και την αλαζονική συμπεριφορά που εκφράζεται προς κάθε κατεύθυνση και πρόσωπο που τολμά να παρατηρήσει, να εκφράσει άποψη ή να κάνει κριτική, καλούμε κάποιους από αυτούς, να «ξεπεζέψουν», γιατί ο Βουκεφάλας είναι περίεργο άλογο, ιδιαίτερα αν δεν είσαι ο Μ. Αλέξανδρος και κάνεις το λάθος να πιστεύεις και να συμπεριφέρεσαι, σαν να είσαι ο Μ. Αλέξανδρος. 

Γιάννης Κ. Γόγολος 
Δημοτικός Σύμβουλος
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη

Αυγούστου 04, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη 

Συνελήφθη, στις 31-07-2020, το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 
Αναλυτικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών για το αδίκημα της απάτης. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Συνέχεια...

Δείτε το βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Αυγούστου 04, 2020 0
Δείτε το βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στην παραγωγή βίντεο τουριστικής προβολής του, προχώρησε ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε πλήρη εφαρμογή της επικοινωνιακής στρατηγικής του για το 2020. 
Το βίντεο, που εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ, δημιουργήθηκε για την προώθηση και προβολή της περιοχής μας, ως ένας τόπος που αξίζει να ανακαλύψουν οι επισκέπτες.
Σας καλούμε όπως στηρίξετε την προσπάθεια του Δήμου, ιδιαίτερα την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, προωθώντας το βίντεο στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε. 
Όλοι μαζί για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού μας!
Δείτε το video: https://youtu.be/lOTpcwZiYKI


Ακολουθήστε μας στα Social Media:
--
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100
T. 2665361151 Φ. 2665026067
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις

Αυγούστου 04, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις 

Συνελήφθησαν στις 31-7-2020 το πρωί στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα. 
Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων τους σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν και καταδικαστικές αποφάσεις. 
Συγκεκριμένα, για τον έναν εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, ποινής φυλάκισης (25) μηνών για παραβίαση περιορισμών διαμονής και επανείσοδο στη χώρα ανεπιθύμητου αλλοδαπού, ενώ για τον άλλον εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παράνομη είσοδο στη χώρα. 
Συνέχεια...

Άλλο η μάσκα για τον κορωνοϊό, άλλο το μασκάρεμα της ψυχής - Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Αυγούστου 04, 2020 0
Άλλο η μάσκα για τον κορωνοϊό, άλλο το μασκάρεμα της ψυχής - Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Συζήτηση γίνεται για τον αν πρέπει οι πιστοί να φορούν υποχρεωτικά ή να μη φορούν μάσκα μέσα στους ναούς
Άλλοι λένε ναι, άλλοι λένε όχι.
Αν κάποιος πιστός αισθάνεται ανασφαλής ή ανήκει στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, φυσικά και μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να φορέσει μάσκα.
Και αφού κρίθηκε ότι χρειάζεται η εφαρμογή της υποχρεωτικής μάσκας από τους πιστούς στους ναούς για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, δε νομίζουμε ότι αυτό αποτελεί ασέβεια και δεν έρχονται τα πάνω κάτω. Πρόληψη είναι σε ανθρώπινο επίπεδο.
Αντίθετα τα πάνω κάτω έρχονται με τη μάσκα, που φοράμε στην ψυχή μας, με το μασκάρεμα της ψυχής μας, με αποτέλεσμα η υποκρισία, η ψευτιά, και η ψευδοευσέβεια να πηγαίνουν σύνννεφο, νομίζοντας ότι κοροϊδεύουμε το Θεό και τους άλλους, ενώ στην πραγματικότητα κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας.

Στους ναούς, στους περισσότερους τουλάχιστον, τηρούνται, και σωστά, τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Προσέχουν οι πιστοί να μη συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον, αερίζονται φυσικά τα κτίρια, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα δεδομένο, από το οποίο να προκύπτει ότι μεταδόθηκε κάποιο κρούσμα, λόγω εκκλησιασμού, ενώ πολλοί πιστοί μεταλαμβάνουν κανονικά και δίχως κανένα δισταγμό
Ωστόσο, είτε με μάσκες για τον κορωνοϊό, είτε χωρίς μάσκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ναοί δεν είναι σούπερ μάρκετ. Είναι χώροι λατρείας με πνευματικότητα και με την παρουσία του Ιησού Χριστού διάχυτη.
Αυτό σημαίνει ότι οι κοινότητες των πιστών οφείλουν να έχουν ανεπτυγμένο το συναίσθημα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης τους, και πέρα από το γεγονός ότι μέσα στους ναούς δεν αισθάνονται ότι διατρέχουν κίνδυνο, επικαλούμενοι τη βοήθεια του Θεού και αντιλαμβανόμενοι την ιερότητα του χώρου, πρέπει να ξέρουν και να προστατεύουν και να αυτοπροστατεύονται.
Η χρήση μάσκας για τους πιστούς μέσα στους ναούς, κατά τη γνώμη μας φυσικά, δεν είναι ψυχική πρόκληση. Αντίθετα ψυχική πρόκληση είναι όταν η καρδιά μας αισθάνεται απομονωμένη και δεν νιώθει αληθινά ελεύθερη είτε εντός είτε εκτός Εκκλησίας.
Αν "τσαλακωθεί" η πληρότητα της σχέσης μας με την Εκκλησία, που δεν κινδυνεύει από τη μάσκα του κορωνοϊού, αλλά από το μασκάρεμα της ψυχής, οδηγούμαστε στην απομόνωση και στο φόβο ο ένας προς τον άλλον.
Η ανάγκη της κοινωνίας για τον πιστό με το Θεό και το συνάνθρωπο, μέσα στους λατρευτικούς χώρους, είναι βασικής σημασίας και βρίσκεται μέσα στην ψυχή. Είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι έκφραση αισθημάτων, μετάγγιση αγάπης, απελευθερωτική δύναμη από τα τυραννικά δεσμά του εγωκεντρισμού.
Η ιδεώδης σχέση Εκκλησίας και κόσμου πρέπει να λειτουργεί με αναφορά στο Χριστό, έτσι ώστε να συγκροτούν μια ενότητα και να συνδέονται μεταξύ τους, χωρίς να προκύπτει το στοιχείο της δυσαρμονίας.
Στάσεις και συμπεριφορές, μέσα στην Εκκλησία, παρουσιάζουν μια εκδοχή για το πως αντιλαμβανόμαστε τη σωτηρία.
Γι' αυτό και ό,τι μπορεί μέσα μας να σκιάσει το έργο της σωτηρίας πρέπει να αποφεύγεται. Αυτό είναι το βασικό και όχι αν φοράμε ή δεν φοράμε μάσκα οι πιστοί.
Η διάσταση των ενεργειών μας, και όχι των παρ-ενεργειών μας, εντός της Εκκλησίας, πρέπει να βοηθάει ώστε και ο πιστός και ο άπιστος, και ο θερμός και ο χλιαρός, και αυτός που μετέχει ενεργά στη λατρευτική ζωή και αυτός αυτός που δεν μετέχει, και αυτός που φοβάται και αυτός που δεν φοβάται, να ανήκουν στον καινούργιο κόσμο του Θεού, στο μεταμορφωμένο κόσμο, που είναι η Εκκλησία.
Τα προληπτικά μέτρα υγιεινής πάντοτε είναι απαραίτητα, αλλά ταυτόχρονα είναι βασικό οι άνθρωποι να ξαναβρούμε τη συμφιλίωση και την καταλλαγή με το Θεό και να έχουμε τη δυνατότητα να οικοδομούμε και να οικοδομούμαστε.
Και έτσι θα μπορούμε να στεκόμαστε στο ύψος μας.
Συνέχεια...

Αρνητική η παράταξη Γόγολου στο άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου: "Θωρακίζουμε το Νομό Θεσπρωτίας"

Αυγούστου 04, 2020 0
Αρνητική η παράταξη Γόγολου στο άνοιγμα του τελωνείου Μαυροματίου: "Θωρακίζουμε το Νομό Θεσπρωτίας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννη Κ. Γόγολου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΑΣ.

(Η Θέση μας δεν συμπεριλαμβάνετε στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και είμαστε υποχρεωμένοι να τη δημοσιοποιήσουμε)

1. Τα εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα μας καθώς επίσης αυξάνεται ο αριθμός τόσο στη χωρά μας όσο και στις γειτονικές χώρες.

2. Ο μήνας Αύγουστος αποτελεί την τελευταία ελπίδα των επιχειρήσεων του τουρισμού στο Δήμο μας.

3. Ο τουρισμός αποτελεί το βασικότερο πυλώνα ανάπτυξης στην περιοχή και απασχολούμενους με αναλογία 1:4 έναντι του συνόλου των εργαζομένων.

4. Η καλοκαιρινή περίοδος που διανύουμε φαίνεται ότι επιτρέπει την εμφάνιση πολλών ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, που δυσκολεύουν την ανίχνευσή τους.

5. Η περιοχή μας έχει αυτή τη χρονική στιγμή το momentum να είναι η επιλογή επισκεπτών από τη χώρα μας την ύστατη στιγμή, διότι εμφανίζει μηδενικά κρούσματα.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι το άνοιγμα των συνόρων μέσω του τελωνείου Μαυροματίου, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους εμφάνισης κρουσμάτων στην περιοχή μας και θα επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο.

Η εφαρμογή επιπολής μέτρων, με βεβιασμένες αποφάσεις και αναποτελεσματικοί έλεγχοι, καταστούν τη γνώμη μας αρνητική στο παρόν ψήφισμα.
H εισήγηση μας φυσικά αφορά μόνο για την τρέχουσα τουριστική περίοδο έως 15/09/2020 και γενικότερα λόγω cοvid -19 και μετά το πέρας της πανδημίας φυσικά το άνοιγμα των συνόρων θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Γιάννης Κ. Γόγολος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα