05/25/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας την Κυριακή στη Δρακόλιμνη

Μαΐου 25, 2022 0
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας την Κυριακή στη Δρακόλιμνη

Ο ΕΟΣ Ηγουμενίτσας την Κυριακή 29 Μαϊου θα εξορμήσει στη μυθική Δρακόλιμνη Τύμφης

Είναι μια από τις δημοφιλέστερες διαδρομές στην Ελλάδα, ξεκινά από το Μικρό Πάπιγκο και χαρακτηρίζεται από τις πολλές εναλλαγές τοπίων.
Η Δρακόλιμνη βρίσκεται στα 2050 μ.υψόμετρο και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της.

Ο μύθος λέει πως στην Δρακόλιμνη Τύμφης και σε αυτή του Σμόλικα, κατοικούσαν δύο δράκοι που ήταν εχθροί. Καθε φορά που τσακωνόντουσαν πετούσαν πέτρες ο ένας στον άλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με το μύθο, έτσι εξηγείται γιατί οι όχθες της Δρακόλιμνης Τύμφης έχουν μαύρο χρώμα με διάσπαρτες άσπρες πέτρες, ενώ αυτές της Δρακόλιμνης Σμόλικα έχουν άσπρο χρώμα με διάσπαρτες μαύρες πέτρες.

Αρχηγός Χ.Ξυθάλης
Τηλ 6976438074

Ώρες Πορείας 9
Χλμ 16
Υψομετρική Διαφορά 1200μ.
Βαθμός Δυσκολίας 3
Αναχώρηση 06.30 π.μ. από Πάνθεον

Δηλώσεις συμμετοχής Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Μαϊου, 19.30-21.00 μμ.στο καφέ "Local",στην πλατεία Δημαρχείου.

Εξοπλισμός:
Ορειβατικά Μποτάκια, Μπατόν, Αδιάβροχο/Αντιανεμικό, κατάλληλος για την εποχή ρουχισμός, δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο, Καπέλο, Αντηλιακό, Νερό 2 λίτρα, Κολατσιο.
Συνέχεια...

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών την Κυριακή στην Αγιά Πάργας

Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας απόψε από την Kινηματογραφική Λέσχη

Μαΐου 25, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Προβολή ταινίας απόψε από την Kινηματογραφική Λέσχη


Η Έμι, μια καθηγήτρια σε ένα ευυπόληπτο και υψηλού κύρους σχολείο, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή επίθεση, όταν ένα προσωπικό της βίντεο, όπου εμφανίζεται σε ερωτικές περιπτύξεις με τον σύζυγό της, διαρρέει στο διαδίκτυο. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ζητάει την παραδειγματική της τιμωρία, οπότε εκείνη πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της θέση σ' ένα λαϊκό δικαστήριο που στήνεται στον προαύλιο χώρο του σχολείο για να τηρούνται και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μία ταινία του σκηνοθέτη Ράντου Ζούντε που προέκυψε αρχικά μέσα από συζητήσεις με φίλους. Συζητούσαν πραγματικές ιστορίες από τη Ρουμανία και άλλες χώρες για δασκάλους που απολύθηκαν από τα σχολεία που δούλευαν για πράγματα που έκαναν στην προσωπική τους ζωή: σεξ τσατ με κάμερα, ή ερασιτεχνικά πορνό που ανέβαζαν στο ίντερνετ.

Η υπόθεση της ταινίας: 
Η Έμι, καθηγήτρια ιστορίας σε ένα πολύ καθώς πρέπει σχολείο, βλέπει την καριέρα και την υπόληψή της να απειλούνται όταν διαρρέει στο ίντερνετ μια ερασιτεχνική ταινία ερωτικού περιεχομένου στην οποία πρωταγωνιστεί. Οργισμένοι γονείς απαιτούν την απόλυσή της, η Έμι όμως αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» είναι μια ταινία σε τρία, αφαιρετικά συνδεδεμένα μέρη: μια βόλτα στο Βουκουρέστι του σήμερα, ένα παιχνιδιάρικο γλωσσάρι από παραδοξολογίες κι αισχρότητες, που κορυφώνονται στο τρίτο μέρος, μία εκρηκτική κωμική αναμέτρηση.

Το Ατυχές Πήδημα (Bad Luck Banging or Loony Porn) κέρδισε τη Χρυσή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021 και ο σκηνοθέτης αναφέρει για την ταινία:

Η ταινία αποτελείται από τρία μέρη που ενώνονται μεταξύ τους με ποιητικό τρόπο. Χρησιμοποιώ την έννοια «ποιητικό» σύμφωνα με τον ορισμό του Μαλρώ: «Αδιαμφισβήτητα, η αληθινή ποίηση είναι παράλογη, καθώς αντικαθιστά για τις καθιερωμένες σχέσεις πραγμάτων, ένα νέο σύστημα σχέσεων.

Αν και ο τίτλος της ταινίας δεν χρειάζεται εξήγηση, ο υπότιτλος, «ένα προσχέδιο μιας ποπ ταινίας», θα επωφελούνταν από μία επεξήγηση. Ο Μαλρώ είχε πει κάποτε ότι, «Ο Ντελακρουά, αν και δεχόταν την ανωτερότητα ενός ολοκληρωμένου πίνακα σε σχέση με το προσχέδιο, παρόλα αυτά είχε κρατήσει πολλά από τα σχέδιά του των οποίων την ποιότητα ως έργα τέχνης θεωρούσε ισάξια με αυτή των καλύτερων πινάκων του». Ταυτίστηκα πολύ με αυτήν την ιδέα και αποφάσισα να την εφαρμόσω και στον κινηματογράφο και να προσπαθήσω να δω πώς θα ήταν μια ταινία αν η φόρμα της έμενε ανοιχτή, ημιτελής, σαν ένα προσχέδιο. Και ναι, «ποπ», γιατί πιστεύω ότι η ταινία θα μπορούσε να είναι εύκολη σαν καλοκαιρινό αεράκι και λόγω κάπως σκανδαλοθηρικού θέματος. Αλλά δεν είναι μια πραγματικά ποπ ταινία. Είναι απλά το προσχέδιο μίας.


Θεματικές της ταινίας
Τι είναι χυδαίο και πώς το ορίζουμε; Είμαστε συνηθισμένοι σε πράξεις που είναι πολύ πιο χυδαίες, κατά κάποιον τρόπο, από μικρές πράξεις που προκαλούν όμως τεράστιες αντιδράσεις όπως βλέπουμε στην ταινία.

Αυτή ήταν η ιδέα μου – να αντιπαραθέσω αυτούς τους δύο τύπους χυδαιότητας και να αποδείξω ότι η υποτιθέμενη χυδαιότητα του πορνό βίντεο δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτά που βλέπουμε γύρω μας αλλά δεν τους δίνουμε καμία σημασία.

Η ταινία αφηγείται μια σύγχρονη ιστορία, μία μικρή ιστορία. Αν η ιστορία και η πολιτική είναι μέρος της ταινίας είναι γιατί το συγκεκριμένο στόρι έχει βαθύτερο νόημα αν το δούμε σε ένα ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο.

Η χυδαιότητα είναι το θέμα αυτής της ταινίας και οι θεατές καλούνται συνέχεια να συγκρίνουν την υποτιθέμενη χυδαιότητα μιας μπανάλ, ερασιτεχνικής ταινίας πορνό με τη χυδαιότητα που υπάρχει παντού γύρω μας και τη χυδαιότητα της πρόσφατης ιστορίας, της οποίας τα ίχνη υπάρχουν ακόμα παντού. Οπότε οι θεατές καλούνται ουσιαστικά να κάνουν οι ίδιοι το δικό τους μοντάζ.

Ηγουμενίτσα - Τετάρτη 25/5/2022 - 21:30 στο καφέ ΣΤΑΘΜΟΣ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ημερίδα Ιχθυοκαλλιέργειας στα Σύβοτα το Σάββατο

Μαΐου 25, 2022 0
Θεσπρωτία: Ημερίδα Ιχθυοκαλλιέργειας στα Σύβοτα το Σάββατο

Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, διοργανώνουν, το Σάββατο 28 Μαΐου στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Sivota Diamond Spa Resort στα Σύβοτα, ημερίδα Ιχθυοκαλλιέργειας, με θέμα:

«Η υδατοκαλλίεργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας»

Η ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», ΕΠΑΛΘ 2014-2020 MIS 5066824.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά παράτυπου μετανάστη

Μαΐου 25, 2022 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για μεταφορά παράτυπου μετανάστη

Δύο άτομα συνελήφθησαν προχθες (23-5-2022) το βράδυ σε περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό και ημεδαπή, οι οποίοι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, μετέφεραν αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "Περισσότεροι κτηνοτρόφοι εντάσσονται στη βιολογική κτηνοτροφία"

Μαΐου 25, 2022 0
Β. Γιόγιακας: "Περισσότεροι κτηνοτρόφοι εντάσσονται στη βιολογική κτηνοτροφία"

Οι 9 στους 10 παλαιούς κτηνοτρόφους και οι 7 στους 10 νέους κτηνοτρόφους που κατέθεσαν αίτηση εντάσσονται τελικά στη δράση για τη βιολογική κτηνοτροφία (Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία), όπως προκύπτει από σημερινή επικοινωνία του Βασίλη Γιόγιακα με υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά την αύξηση των πόρων για τη βιολογική κτηνοτροφία κατά 171 εκατομμύρια ευρώ, εντάσσονται στη δράση οι παλαιοί κτηνοτρόφοι με βαθμολογία τουλάχιστον 48 μόρια καθώς και οι νέοι παραγωγοί με βαθμολογία τουλάχιστον 60 μόρια.

«Καταφέραμε να δώσουμε μια ανάσα στους κτηνοτρόφους μας, που γνωρίζουμε πόσο δοκιμάζονται από τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες, καύσιμα και ρεύμα. Ήταν μια μάχη που κερδίσαμε, αν και κάποιοι βιάστηκαν για άλλη μια φορά να βγάλουν συμπεράσματα και πριν αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες με τα αποτελέσματα. Οι παραγωγοί μας αξίζει και πρέπει να στηριχθούν με πρόσθετα μέτρα, για να μείνουν στον τόπο τους και για να πιάνει τόπο η καθημερινή σκληρή δουλειά τους», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: "Συμβουλευτική γονέων: Το δύσκολο παιδί στο φαγητό. Γιατί κάποια παιδιά δυσκολεύονται στη σίτιση" (1/6/2022)

Μαΐου 25, 2022 0
Ηγουμενίτσα: "Συμβουλευτική γονέων: Το δύσκολο παιδί στο φαγητό. Γιατί κάποια παιδιά δυσκολεύονται στη σίτιση" (1/6/2022)

Όλο και περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σίτιση, δυσκολεύονται να δοκιμάσουν φαγητά, να μασήσουν ή και να καταπιούν. Σε αυτό το Εργαστήριο Συμβουλευτικής Γονέων, την Τετάρτη 1 Ιουνίου και ώρες 19:30-21:30, θα επιχειρήσουμε να γνωρίσουμε θεωρητικά και πρακτικά τι είναι σίτιση, και τι σημαίνει τροφική επιλεκτικότητα. Γιατί δηλαδή, κάποια παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται και ποιοι μπορεί να είναι οι σημαντικοί λόγοι που ίσως δεν είναι πάντοτε ορατοί και προφανείς.

Εισηγητής του εργαστηρίου θα είναι ο κ. Αναστάσιος Μώκας, Λογοθεραπευτής S.I., Ειδικός Παιδαγωγός MSc.

Το webinar διοργανώνεται από:

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου.

*Φόρμα δωρεάν συμμετοχής: https://bit.ly/3LBKuoU

Επικοινωνία:
Tηλέφωνο: 2665041444 & 6986733756
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα