08/21/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Παλιά Σαγιάδα το μαρτυρικό χωριό κοντά στα σύνορα (Drone)

Ηγουμενίτσα: Αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην οδό Κύπρου...!

Αυγούστου 21, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην οδό Κύπρου...!

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
Αγ. Αποστόλων 55 – Ηγουμενίτσα 
Email: esigoumenitsa@yahoo.gr 

Ποδηλατόδρομος στην οδό Κύπρου! 

Σαν κακόγουστο αστείο κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας σκοπεύει να κατασκευάσει ποδηλατόδρομο στην οδό Κύπρου! 
Δυστυχώς, το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δήμαρχος σε συνάντηση με αντιπροσωπία του εμπορικού συλλόγου. 
Το επίσημο επιχείρημα είναι για να σταματήσει το διπλοπαρκάρισμα. Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για δημιουργία ποδηλατοδρόμων στα κέντρα των πόλεων, με το πρόσχημα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Όπου εφαρμόστηκε, οι έμποροι είδαν τον τζίρο τους να κατρακυλά κι άλλο, σε μια καταστροφική χρονιά, έτσι κι αλλιώς. 
Ποδηλατόδρομος, λοιπόν, στην πολύπαθη οδό Κύπρου. Στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, που ο καταναλωτής κι ο επισκέπτης δεν βρίσκει χώρο να παρκάρει κι όταν διπλοπαρκάρει για να πάρει ένα ψωμί, το μποτιλιάρισμα φτάνει ως την παραλιακή, αν περνάει βαρύ όχημα. Οι εμπνευστές του σχεδίου μέτρησαν πόσα φαρμακεία και ιατρεία βρίσκονται επί της Κύπρου ή παράπλευρα; 
Τι θ’ απαντήσουν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αν αρχίσουν τα λουκέτα ή η μεταφορά επιχειρήσεων; 
Οι δημοτικές αρχές, διαχρονικά, στην πόλη μας και παντού εφάρμοσαν κι εφαρμόζουν πολιτικές που σκοπεύουν στην εκδίωξη των καταναλωτών από τις παραδοσιακές εμπορικές αγορές υπέρ των πολυεθνικών και των αλυσίδων. Αποτελεί κεντρικό κρατικό σχεδιασμό, τον οποίο οι δημοτικές αρχές εκτελούν. 

Τι βιώσαμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια; 
Την κατασκευή τεράστιων πεζοδρομίων στην οδό Κύπρου πριν χρόνια, παρά την αντίθεση και τις προειδοποιήσεις του εμπορικού συλλόγου –πρότασή μας τότε ήταν να παρκάρουν δεξιά κι αριστερά αυτοκίνητα κι όταν διπλοπαρκάρουν να χωράει να περάσει φορτηγό- που στένεψε το δρόμο, κάνοντας αβίωτη τη δική μας καθημερινότητα.
Την καθυστέρηση της αλλαγής τάπητα στην οδό Κύπρου, πάλι, ο οποίος ολοκληρώθηκε μετά από δυναμική κινητοποίηση του εμπορικού συλλόγου. 
Την αδιαφορία των δημοτικών αρχών να κατασκευάσουν περιφερειακό δρόμο, φορτώνοντας κυκλοφοριακά με τη διέλευση βαρέων οχημάτων την οδό Κύπρου. 
Την απροθυμία να βρεθούν σημεία κατασκευής νέων χώρων στάθμευσης. 
Τη μετατροπή του πεζοδρόμου από εμπορικό σε «πλατεία» ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με την ανοχή, αν όχι την ενθάρρυνση των δημοτικών αρχών που μόνο στα λόγια έμεναν ότι θα εφαρμόσουν τον κανονισμό. 
Τα σχέδια την νυν δημοτικής αρχής για πεζοδρόμηση μέρους της οδού Εθνικής Αντίστασης για περαιτέρω ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σε βάρος και πάλι της οδού Κύπρου. 
Την απομάκρυνση και τη συγκέντρωση των κάδων απορριμμάτων σε δυο – τρία σημεία, που αναγκάζει τους συναδέλφους να κουβαλούν εκατοντάδες μέτρα χαρτοκιβώτια. 
Τη δυσκολία κι αύριο την αδυναμία των φορτηγών που μας εφοδιάζουν να προσεγγίζουν τα μαγαζιά μας. 

Οι δημοτικές αρχές, διαχρονικά, οραματίζονται κι εκτελούν επικοινωνιακά έργα μακριά από τις ειδικές συνθήκες και της ανάγκες της πόλης μας. Οι πολίτες μετατρέπονται σε άβουλα όντα, παρακολουθώντας τις «αυθεντίες» να μετατρέπουν την Ηγουμενίτσα σε τόπο εχθρικό προς το εμπόριο, την ανώτατη εκπαίδευση, την τουριστική ανάπτυξη. 
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι δημοτικές αρχές είναι ότι οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις άντεξαν τη δεκαετή οικονομική κρίση, αντέχουν τις συνέπειες της πανδημίας –παρά τα ψίχουλα που μας πέταξε η κυβέρνηση– ζουν οικογένειες από αυτές, εργάζονται άνθρωποι, προσφέρουν ανάπτυξη στην πόλη μέσω του κύκλου εργασιών κι είναι η βασική αιτία που αναπτύσσονται όλων των ειδών οι υπηρεσίες και οι δημόσιες, καθώς και μια σειρά «περιφερειακά» επαγγέλματα. Θέλουν παραδείγματα από πόλεις που μόλις παρήκμασε το εμπόριο, νέκρωσαν; 
Γι’ αυτούς τους λόγους, ο εμπορικός σύλλογος Ηγουμενίτσας έπρεπε να είναι ο βασικός συνομιλητής με τη δημοτική αρχή, γιατί τα μέλη του είναι γνώστες της καθημερινότητας και των προβλημάτων και δεν υπήρξε ποτέ συντεχνιακό σωματείο. Ήταν και θα είναι παρών, μετά τη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής. 

Ζητάμε: 
- Εγκατάλειψη κάθε σκέψης για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην οδό Κύπρου και πεζοδρόμησης της οδού Εθνικής Αντίστασης 
- Διαπλάτυνση της οδού Κύπρου μέσω της μείωσης του πλάτους των πεζοδρομίων 
- Τεχνική μελέτη για τη δημιουργία περιφερειακού δρόμου και την πίεση από τη δημοτική αρχή για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του 
- Μεταφορά της κίνησης των βαρέων οχημάτων στην οδό Εθνικής Αντίστασης, κατά τις πρωινές ώρες 
- Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης 
- Επανατοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων σε ολόκληρη την αγορά. Διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει όλα τα σχέδια και να ξεκινήσει συνομιλίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και σωματεία για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος. 

Συνάδελφοι 
Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει «πιλοτικά» στη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην οδό Κύπρου. Επιχειρήματα για το αντίθετο δεν θέλουν ν’ ακούσουν. 
Εμείς, όμως, πρέπει να προστατεύσουμε τις δουλειές μας. Σε κάθε απόπειρα του δήμου πρέπει ν’ αντιδράσουμε δυναμικά με όποιον πρόσφορο συλλογικό τρόπο επιλέξουμε. 
Ας τους υποχρεώσουμε να μας ακούσουν και να πράξουν αυτά που έχει ανάγκη η πόλη. 

Ηγουμενίτσα 17/8/2020 
Το Δ.Σ.
Συνέχεια...

Με χιούμορ - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Αυγούστου 21, 2020 0
Με χιούμορ - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Οι παντόφλες μου

Πρωί-πρωί, στο Δρέπανο
πήγα να κολυμπήσω,
στου Ιονίου τα νερά,
το σώμα να δροσίσω.

Στην παραλία τη μαγική,
στα γάργαρα νερά,
την ομορφιά της, να σας πω,
δεν είδα πουθενά.

Μα πριν να μπω στη θάλασσα,
τις σαγιονάρες μου έβγαλα,
όμως σαν βγήκα απ το νερό,
ξέχασα πού τις έβαλα.

Ψάξε από δω, ψάξε από κει,
ψάξε και παραπέρα,
με στενοχώρια στην ψυχή,
πήγε στη μέση η μέρα.

Οι όμορφες παντόφλες μου,
που πήρα από τη Ρόδο,
αναρωτιόμουν είν στην ακτή,
ή πήγανε "αρόδο";

Αχ, παντοφλίτσες μου όμορφες,
μαύρες με μαργαρίτες,
τα πόδια μου αγκαλιάζατε
και κάνατε βολτίτσες.

Πώς θα γυρίσω τώρα πια,
στο σπίτι μου ξυπόλυτη;
Η στενοχώρια μου βαριά
και η ντροπή μου αφόρητη.

Κι όπως ξεκίνησα αργά,
στο σπίτι να γυρίσω,
τις παντοφλίτσες τις καλές,
κόντεψα να πατήσω.

Τις φόρεσα στα πόδια μου
και τώρα περπατάω,
κι απ τη χαρά δεν περπατώ,
μα νιώθω πως πετάω.-

Ηγουμενίτσα 18 - 8 - 2020
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα.-
Συνέχεια...

Πιάστηκε με γεμάτη καραμπίνα στη Βρυσοπούλα Σουλίου...

Αυγούστου 21, 2020 0
Πιάστηκε με γεμάτη καραμπίνα στη Βρυσοπούλα Σουλίου...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ένα κρούσμα, διαφορετικό από αυτά των ημερών, αλλά σίγουρα σημαντικό, τουλάχιστον για την κυνηγετική οικογένεια, αφού πρόκειται για περίπτωση παράνομης άσκησης θήρας, απασχόλησε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. 
Τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στο πλαίσιο περιπολίας που διενεργούσε, εντόπισε στην ΤΚ Βρυσοπούλας του Δήμου Σουλίου ένα Ι.Χ φορτηγό να κινείται σε αγροτική – δασική περιοχή. 
Σε σήμα στάσης που δόθηκε στον οδηγό, και στον έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην καμπίνα του οχήματος ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) εκτός θήκης και με τρία φυσίγγια στη θαλάμη του, έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων. 
Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του οδηγού και κατόχου του όπλου. 


Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου ΕΚΟΗ

Ιωάννινα 20/08/2020
Συνέχεια...

Κορωνοϊός και νέοι...! - Του Βαγγέλη Τσιρώνη

Αυγούστου 21, 2020 0
Κορωνοϊός και νέοι...! - Του Βαγγέλη Τσιρώνη*

Δυστυχώς: Τελικά ο κορονοϊός χτυπά όχι μόνον τους ευάλωτους (ηλικιωμένους και ασθενείς) αλλά και τους νέους. Πολλοί από αυτούς (τους νέους) νοσούν βαριά. Κάποιοι μάλιστα διασωληνώνονται στις ΜΕΘ! Τι τραγικό! 
Βέβαια και άλλες αιτίες (και θεομηνίες) οδηγούν τους νέους σε τραγικές καταστάσεις. Όμως τούτη την αιτία μπορούμε να την προλάβουμε και να την αφανίσουμε. 
Πώς; Με την ευαισθησία και την καλή διάθεση των ίδιων των νέων μας. Κυρίως εκείνων που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και λένε πως όλα είναι μία "μούφα", ένα καλοστημένο υποκριτικό σκηνικό του σύγχρονου τεχνολογικού και κοινωνικοπολιτικού κατεστημένου. 
Η επικίνδυνη έξαρση της πανδημίας τις τελευταίες μέρες και στην πατρίδα μας και με θύματα κυρίως νέους, με ώθησαν να αναρτήσω ξανά το παρακάτω σύντομο πεζογράφημα που είχα δημοσιοποιήσει στο ξεκίνημά της. Μήπως και βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην καταπολέμησή του ύπουλου εχθρού του ανθρώπου, μήπως και σωθεί έστω και ένας συνάνθρωπός μας που του μέλει να ζήσει ακόμη ένα χρόνο, ένα μήνα, μια ακόμη μέρα... 

Γράμμα του αρχι-κορωνοϊού στους νέους...!
Αχ βρε ανθρωπάκια, να ξέρατε πόσο σας αγαπάω! Χωρίς εσάς δε μπορώ να ζήσω. Είμαι και όμορφούλης! Έχω ένα αγγελικό κεφαλάκι με βελονάκια σαν ματάκια που μοιάζει με μια ολόγλυκια τουρτίτσα. Δε με βλέπετε; Τι τόχετε το μικροσκόπιο; Και τώρα που με είδατε, δε σας λέω αλήθεια; Θα βλέπετε, φαντάζομαι, και το στεφάνι γύρω-γύρω απ’ το πανέμορφο ξανθό κεφάλι μου. Είναι η κορώνα βρε, σαν του βασιλιά. Αυτή δείχνει και τη δύναμη που έχω, άντε μην αγριέψω!… Όσο μικρό με βλέπετε -μικρό είναι το μάτι σας, καημένα μου!- τόσο μεγάλη είναι η δύναμή μου! 

Καλά ντε μην τρομάζετε, εγώ σας αγαπάω. Μ’ αρέσει τόσο πολύ να μπω στο αίμα των ανθρώπων… Πιο πολύ απ’ όλα τα άλλα ζώα. Τρελαίνομαι για ένα τέτοιο αίμα! Εκεί να δείτε δύναμη που αποκτώ! Στο πι και φι, που λέτε και σεις. Εκεί γεννάμε, ξαναγεννάμε και γινόμαστε πολλοί κορωνοϊοί. Χιλιάδες κι εκατομμύρια σε λίγες ώρες και μέρες! Και ύστερα κάνομε μια ολόκληρη πολιτεία στα ωραία σας πνευμόνια. Εκεί καλοπερνάμε με όλα τ’ αδερφάκια και τα παιδάκια μας. Δε λέγεται πόσο μας αρέσει να παίρνουμε το οξυγόνο σας και να γινόμαστε θρεφτάρια! 

Αλλά προς θεού. Μη φοβάστε όσοι είστε νέοι και έχετε δυνατή κράση. Εσάς μόνο να σας δοκιμάσουμε θέλουμε. Δεν είστε για τα δόντια μας εσείς. Εμάς μας αρέσουν οι φιλάρρωστοι κι οι ηλικιωμένοι. Αυτούς τους μασάμε και τους χωνεύουμε εύκολα. Μα τόσο εύκολα!… Αλήθεια κι εσείς τι τους χρειάζεστε όλους αυτούς; Τι παππούδες και γιαγιάδες. Τι φίλοι, συγγενείς και πράσιν’ άλογα… Βάρος σας είναι. Μεγάλο βάρος! Εξάλλου πόσα χρόνια ακόμα θα ζήσουν; Πολύ δεν έζησαν ως τώρα; Μα δεν το ξέρετε πως όσο πιο πολύ ζουν τόσο περισσότερο βάρος σας είναι; 

Καλά μου ανθρωπάκια, τι σας μάντρωσαν μέσα αυτοί, οι, πώς τους λέτε…, γιατροί και επιστήμονες; Δεν το καταλάβατε; Αυτοί θέλουν να σας πεθάνουν! Να πεθάνετε εσείς και να ζήσουν οι άχρηστοι! 

Γι’ αυτό σας λέω καλοί μου νέοι και ωραίοι: Εμείς, ο στρατός των κορωνοϊών, σας θέλουμε συμμάχους. Θέλουμε να ζήσετε. Να περνάτε ωραία βρε κορόιδα… Να κάνετε αυτό που γουστάρετε. Η ζωή σας δεν έχει νόημα αν άλλοι σας την κουμαντάρουν. Βρε είναι δημοκρατία αυτή; Εγώ ο βασιλιάς των κορωνοϊών θα σας κάνω μαθήματα δημοκρατίας; Είστε και απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων π’ ανάθεμά σας... 

Γι’ αυτό σας λέω αγαπημένα μου ανθρωπάκια-Μυστικά όμως, μη μας ακούσουν εκείνοι που σας θέλουν το κακό- Βγείτε απ’ το καβούκι σας, σπάστε τα δεσμά που σας έβαλαν και ξεχυθείτε στους δρόμους, στα μαγαζιά, στις παραλίες, όλοι μαζί, σαν συνάνθρωποι και καλοί φίλοι, σαν νέοι που σφύζει το αίμα μέσα σας, να απολαύσετε τις χαρές και τις ηδονές που σας στερούν. Πότε θα ξανάρθει τούτος ο Απρίλης κι ο Μάης; Πηγαίνετε να φάτε και να πιείτε, να καπνίσετε με την ησυχία σας, να πάτε τα ωραία σας ταξίδια, να σουβλίσετε όλοι μαζί, συγγενείς και φίλοι, τον οβελία που σας περιμένει τώρα το Πάσχα. Να γλεντήσετε όπως το καλεί η παράδοση! Την ξεχάσατε; Εγώ θα σας τη θυμίζω βρε; 

Καλά μου ανθρωπάρια πόσο σας λυπάμαι σε τούτο κακό που σας ρίξανε! Χωρίς εκκλησιές κι αγίους! Μα τι χριστιανοί είστε και μάλιστα Ορθόδοξοι! Προς Θεού, μην τους ακούτε. Οι άθεοι! Και μαζί μ’ αυτούς, άκουσον-άκουσον, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος! Θέλουν να σας κάνουν να ξεχάσετε αυτόν που σταυρώθηκε κι αναστήθηκε για σας. Μη σας πιάνουν κορόιδα! Εμένα να ακούτε, που σας αγαπώ. Τρέξτε, χτυπάτε τις καμπάνες, μαζευτείτε όλοι στις εκκλησιές να νιώσετε αληθινά τέκνα του Θεού! Μα πού είναι τέλος πάντων η θρησκευτική σας συνείδηση; Τη χάσατε κι αυτή; Σας την πήραν; Πού βαδίζετε; Στην αγκαλιά του Σατανά; 

Ναι, έτσι να κάνετε, φιλαράκια μου. Όπως σας διατάζω. Ξεσηκωθείτε και εγώ θα σας ανταμείψω: πρώτα θα σας απαλλάξω από το βάρος των παππούδων, των γιαγιάδων και όλων εκείνων που είναι αδύναμοι δίπλα σας και δεύτερον εσάς, όσο είστε υπάκουα και γερά κορμιά ακόμη, θα σας κάνω τη χάρη να ζήσετε μερικά χρονάκια μέχρι να ‘ρθει και η ώρα σας…. Χα χα χα χαααααααα… 

Τσιρώνης Βαγγέλης 
Φιλόλογος -Συγγραφέας
Συνέχεια...

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις εξελίξεις σχετικά με κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο

Αυγούστου 21, 2020 0
Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις εξελίξεις σχετικά με κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο 

Στις εξελίξεις σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο αναφέρθηκε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: 
Δυστυχώς στις δύσκολες μέρες που περνάμε αναγκαζόμαστε πολλές φορές να κάνουμε ανακοινώσεις γιατί η κοινή γνώμη θέλει να ξέρει ό,τι τρέχει ειδικά για το θέμα του κορωνοϊού στην περιοχή μας. Όπως ξέρετε σε επιχείρηση της Θεσπρωτίας, ένας εκ των συγγενών της ιδιοκτησίας είχε βρεθεί θετικός. Αυτός είχε αρκετές δημόσιες σχέσεις, μας δόθηκαν στοιχεία και κάναμε άμεσα ιχνηλάτηση των ανθρώπων που από την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή ήρθε σε επαφή μαζί τους, το νοσοκομείο Φιλιατών πήρε δείγματα από όλο το προσωπικό της επιχείρησης (περίπου 40 άτομα) και επίσης ξεκίνησε μια ιχνηλάτηση σε όσους πέρασαν αυτές τις ημέρες και ειδικά από τα Γιάννενα, που προτιμούσαν αυτή την επιχείρηση και πέρασαν από ιδιωτικά εργαστήρια. 
Αυτό που σήμερα θέλουμε να ανακοινώσουμε και είναι πολύ θετικό στον αγώνα αυτό που κάνουμε, είναι ότι όλα αυτά τα άτομα που ήλθαν σε επαφή μαζί του, ευρέθησαν αρνητικά. Εδώ και λίγη ώρα ανακοινώθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ότι και όλα τα άτομα που δούλευαν στην επιχείρηση είναι αρνητικά και όπως καταλαβαίνετε αυτό δίνει μια μεγάλη αισιοδοξία ότι πλέον τα πράγματα, δεν είναι όπως στην αρχή φανταστήκαμε, γιατί υπήρχαν και άτομα που δούλευαν σε δημόσιες υπηρεσίες, άτομα που ιχνηλατήθηκαν και πήραμε δείγματα, αλλά και άτομα που εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες και τα οποία μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που συζητώντας με την Αθήνα πήραμε χθες κάποιες αποφάσεις. 
Δεύτερον στην περιοχή μας υπήρχε μια ομάδα μπάσκετ που έκανε προετοιμασία, βρέθηκε ένα άτομο θετικό, κάναμε τα δέοντα σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρακολουθούμε με ιχνηλάτηση όσους ήλθαν σε επαφή και κάνουμε όλες τις απολυμάνσεις που χρειάζονται. 
Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε μια εγρήγορση, οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν είναι δικές μας μόνο, παίρνονται σε συνεννόηση με το Κέντρο, παρακολουθούμε με τις ιχνηλατήσεις από πολύ κοντά τα γεγονότα, γιατί δεν θέλουμε να μπούμε σε ατραπούς, όπως έχουν μπει άλλες περιοχές της Ελλάδος. Αυτό που μπορώ σήμερα να πω είναι ο,τι μετά τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης και το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στην περιοχή της Θεσπρωτίας, δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. 
Τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης πρόσθεσε ότι «μέχρι αύριο θα έχουμε συζητήσεις με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να αποφασιστούν οι περαιτέρω αποφάσεις». 

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Έκτακτο: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ηγουμενίτσα

Αυγούστου 21, 2020 0
Έκτακτο: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ηγουμενίτσα

Δύο νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στα πρώτα δείγματα που στάλθηκαν σήμερα για έλεγχο από το Νοσοκομείο Φιλατών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, πρόκειται για έναν άντρα και μία γυναίκα που και οι δύο σχετίζονται με το παραλιακό μπαρ στα Σύβοτα, ως θαμώνες.
Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί τα 29 από τα 37 δείγματα που στάλθηκαν σήμερα στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ενώ μέχρι το πρωί θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στα υπόλοιπα 8.
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα μας ανάρτηση.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...