02/11/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Παραμυθιά: Αυστηρή προειδοποίηση της δημοτικής αρχής για την εγκατάλειψη ζώων - Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών

Φεβρουαρίου 11, 2020 0
Παραμυθιά: Αυστηρή προειδοποίηση της δημοτικής αρχής για την εγκατάλειψη ζώων - Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών

Η Επιτροπή Παρακολούθησης και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Σουλίου, σε συνεργασία με φιλοζωικές ενώσεις, σωματεία και εθελοντές καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης (φροντίδα, μέριμνα και τον εμβολιασμό των αδέσποτων ζωών), της προοπτικής βελτίωσης και της σωστής πληροφόρησης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σας κάνουμε γνωστό ότι έχει διαπιστωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αδέσποτων ζώων είναι δεσποζόμενα ζώα που τα έχουν εγκαταλείψει οι μέχρι πρότινος ιδιοκτήτες τους.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να τηρήσουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 5 του Ν. 4039/2012 μεταξύ άλλων, υποχρεώσεις τους, και ειδικότερα:
- να μεριμνούν για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου τους, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας
- να δηλώνουν μέσα σε πέντε ημέρες την απώλεια του ζώου τους σε κτηνίατρο,
- να τηρούν τους κανόνες ευζωίας του ζώου και να μεριμνούν για την κτηνιατρική εξέταση του, η οποία αποδεικνύεται από τη σχετική εγγραφή στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου
- να μην εγκαταλείπουν το ζώο τους,
- να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου εκτός αν πρόκειται για σκύλο βοήθειας,
- να μεριμνούν για τη στείρωση τους, εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε νέους ιδιοκτήτες.
Ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 Α.Κ.
Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: 
α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, 
β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους 
γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του».
Ο ιδιοκτήτης κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιαδήποτε μετακίνηση του μαζί με το σκύλο του για το σκοπό αυτόν έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου του.
Απαγορεύεται η αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς (με σκοπό να αποτραπούν φαινόμενα εγκατάλειψης ζώου) ή από άλλο πρόσωπο ή από κτηνίατρο (με σκοπό την αποτροπή παράνομου σκοπού).

Η παράβαση των ανωτέρω υποχρεώσεων των ιδιοκτητών του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς επισύρει, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 20 και 21 του Ν. 4039/2012, ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ .
Συνέχεια...

Επικείμενες εκταφές στο νεκροταφείο Γραικοχωρίου

Φεβρουαρίου 11, 2020 0
Επικείμενες εκταφές στο νεκροταφείο Γραικοχωρίου

Παρακαλούνται οι συγγενείς των νεκρών του Κοιμητηρίου Γραικοχωρίου, για τους οποίους η επταετής ταφή ή και η τυχόν νόμιμη επιπλέον παραμονή τους σε αυτό έληξε, όπως προβούν στην εκταφή των οστών (άρθρα 9, 10 και 11 του ισχύοντα κανονισμού), το συντομότερο δυνατό.
Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι και θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, σε εφαρμογή του άρθρου 12 να προβούμε στην αναγκαστική εκταφή των νεκρών των οποίων τα οστά θα τοποθετηθούν σε χωνευτήριο.
Πληροφορίες: Γραφείο Κοιμητηρίων τηλ. 2665 360000

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Σε Άρτα και Γιάννενα την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

Φεβρουαρίου 11, 2020 0
Σε Άρτα και Γιάννενα την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

Την Ήπειρο θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνει στην περιοχή μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου και σίγουρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άρτα.
Στην Άρτα θα μιλήσει στην αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς».
Την ίδια ημέρα και στις 7 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει με τους πολίτες στην ανοιχτή συνέλευση που οργανώνει η ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac.
Συνέχεια...

Γιάννενα: Συνελήφθη για «φακελάκι» γιατρός του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου

Φεβρουαρίου 11, 2020 0
Γιάννενα: Συνελήφθη για «φακελάκι» γιατρός του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου

Ως «βόμβα» πέφτει η είδηση σύλληψης γιατρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετά από καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ζήτησε χρηματικό ποσό προκειμένου να προχωρήσει σε ιατρική διαδικασίας της ειδικότητάς του. Η σύλληψη έγινε από Υπηρεσία Ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και μάλιστα την ώρα της συνάντησης γιατρού και ασθενούς προκειμένου ο πρώτος να παραλάβει το χρηματικό ποσό.
Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:
«Από Υπηρεσία Ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος γιατρού δημόσιου Νοσοκομείου της Ηπείρου, για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς ζήτησε χρηματικό ποσό, για ιατρική διαδικασία.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την 7 Φεβρουαρίου 2020, κατά τη διάρκεια συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού, το οποίο και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Συνέχεια...

Μεγάλη νίκη του Θεπρωτού με 1-0 επί της Καβάλας στις καθυστερήσεις και βαθιά βαθμολογική ανάσα - Αποτελέσματα και Βαθμολογία

Φεβρουαρίου 11, 2020 0
Μεγάλη νίκη του Θεπρωτού με 1-0 επί της Καβάλας στις καθυστερήσεις και βαθιά βαθμολογική ανάσα - Αποτελέσματα και Βαθμολογία

Ο Θεσπρωτός πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και επικράτησε με 1-0 της Καβάλας στην Ηγουμενίτσα.
Στις καθυστερήσεις ο Χρήστος Κολλάς έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας, ύστερα από πάσα του Δημήτρουλα, και με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
Το παιχνίδι ήταν κρίσιμο και για τις δύο ομάδες, γι' αυτό σε πολλά διαστήματα το αγωνιστικό τους πρόσωπο είχε στοιχεία αγχωτικά. 
Η Καβάλα επιδιώκει να εδραιωθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Θεσπρωτός να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στα εντός έδρας παιχνίδια ο δωδέκατος παίκτης του Θεσπρωτού, αποδεικνύεται ο κόσμος του.Συνέχεια...

Ο ΟΛΗΓ έκοψε την πίτα του

Φεβρουαρίου 11, 2020 0
Ο ΟΛΗΓ έκοψε την πίτα του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2020 του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου Σταυρούλα Μπραΐμη, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και Φιλιατών Σπυρίδων Παππάς, ο Διοικητής 3ης περιφέρειας Λιμενικού Σώματος Αντώνιος Μάζης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Στέφανος Σουρβίνος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Ιωάννης Παππάς, ο Διοικητής Τάγματος Φιλιατών Γεώργιος Εξαρχόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Γιόκας, καθώς και πλήθος Ναυτικών Πρακτόρων τόσο Εσωτερικού όσο και του Εξωτερικού. 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη καλωσόρισε στους παραβρισκόμενους και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία με προσωπική ευτυχία και δημιουργικότητα και τους ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα άψογη συνεργασία τους. 

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ Αθανάσιος Πορφύρης έκανε μία απολογιστική αναφορά στους τέσσερις μήνες διοίκησης του Οργανισμού δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες που έχει ο Λιμένας και στις προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσής του.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έριξαν φόλες στις εργατικές κατοικίες

Φεβρουαρίου 11, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Έριξαν φόλες στις εργατικές κατοικίες

Άγνωστοι έριξαν φόλες στις εργατικές κατοικίες στη Νέα Σελεύκεια χθες το βράδυ. Χάρη στην άμεση επέμβαση εθελοντών και γιατρών γλύτωσε μια σκυλίτσα η οποία ήταν ένα από τα θύματα. Σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωική δράση εθελοντών Θεσπρωτίας, αναφέρει:

"Φόλες στις Νέες εργατικές κατοικίες.
Αδεσποτούλα που χρόνια φροντίζεσαι από εθελοντές ένα από τα θύματα. Χάρη στην άμεση επέμβαση εθελοντών αλλά και γιατρών η μικρή φαίνεται ότι θα το ξεπεράσει. Στόχος πιστεύουμε είναι τα σκυλιά που αρκετό καιρό τώρα ενοχλούν κάποιους... 
Κάποιους που μάζεψαν υπογραφές και πήγαν στο δήμο απαιτώντας να μαζευτούν. Αυτούς θα καταδείξουμε αυτοί ευθύνονται...
Προσέξτε τα σκυλιά σας όλοι εκεί".

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο γλέντι του ΚΚΕ

Φεβρουαρίου 11, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο γλέντι του ΚΚΕ 

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι 9 Φλεβάρη 2020 στο κέντρο “ANDREOU PALACE” στην πόλη της Ηγουμενίτσας με επιτυχία το καθιερωμένο ετήσιο γλέντι της Κομματικής Οργάνωσης Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε η Ελένη Μπέλλου μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. 

Ακολούθησε συνέχεια χορός και γλέντι με ζωντανή μουσική. 
Διακινήθηκε επίσης λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα, προσφορά καταστηματαρχών της πόλης μας, τους οποίους η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ ευχαριστεί θερμά όλους για τις προσφορές τους. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σαπούνια για τους φτωχούς από το Δήμο

Φεβρουαρίου 11, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σαπούνια για τους φτωχούς από το Δήμο

Διανομή Ειδών ΒΥΣ (Βασικής Υλικής Συνδρομής) του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, θα διανείμει είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής (σαπούνι πλάκα, υγρό πιάτων, υγρό γενικής χρήσης καθαρισμού, οδοντόκρεμα και σαμπουάν) σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015 – 2016», στην αποθήκη του προγράμματος, πρώην Μαθητική Εστία, από την ΠΕΜΠΤΗ 13.02.2020 έως και ΔΕΥΤΕΡΑ 17.02.2020 και ώρες 10.00 έως 13.00. 

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α. τους και την ταυτότητα. 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ. 

Πληροφορίες 
Κα Μπούτα Χριστίνα 
Τηλέφωνο : 2665021003 


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα