11/07/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Θεσπρωτία: Τα πρώτα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία - Θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες (ΦΩΤΟ)

Νοεμβρίου 07, 2019 0
Θεσπρωτία: Τα πρώτα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία - Θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες (ΦΩΤΟ)

Επιβεβαιώθηκε η πρόγνωση της ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους για την περιοχή της Θεσπρωτίας. 
Από τις πρωινές ώρες ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν ολόκληρη την περιοχή. Σε ορισμένες περιοχές έπεσε χαλάζι, ενώ το σκηνικό συμπληρώνεται από κεραυνούς. 
Ήδη παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα με πτώσεις δέντρων (Πλαταριά, Δρέπανο), αλλά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πτώση στύλων της ΔΕΗ στο δρόμο προς Δρέπανο και Σύβοτα έχουν προκαλέσει διακοπή ρεύματος στην περιοχή Νέας Σελεύκειας και Συβότων αντίστοιχα.
(Πτώση κολόνας της ΔΕΗ στο δρόμο προς Δρέπανο)
(Πτώση κολόνας ΔΕΗ στα Σύβοτα)

Από το βράδυ της Τετάρτης βέβαια, σε όλη την Ηγουμενίτσα κι όχι μόνο παρατηρούνται συνεχείς διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας.
Οι αρμόδιοι φορείς (Δήμοι κλπ) έχουνε ενημερωθεί από χθες για την επικείμενη κακοκαιρία και ευελπιστούμε να είναι σε ετοιμότητα. Ωστόσο, καλό είναι οι πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, δεδομένου ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, μέχρι το βράδυ τουλάχιστον.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώνουμε...!

Συνέχεια...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταργείται και επίσημα το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα

Νοεμβρίου 07, 2019 0
ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταργείται και επίσημα το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα
Τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ είχανε δείξει τις προθέσεις τους σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα. Πριν λίγη ώρα με δήλωση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, έκανε γνωστό ότι αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας 37 συνολικά τμημάτων, μεταξύ αυτών και του τμήματος στη θεσπρωτική πρωτεύουσα, το οποίο βέβαια, θα ήταν και το μοναδικό. Με λίγα λόγια το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε κι επίσημα την αναστολή λειτουργίας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Ηγουμενίτσα μετά από μια εικοσαετία.
Στην ανακοίνωσή της η κα. Κεραμέως προβάλλει τον ισχυρισμό ότι «δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση».
Το υπ. Παιδείας προσθέτει ότι η λειτουργία αυτών των τμημάτων «θα επανεξεταστεί», «ώστε η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής».
Και φυσικά αναμένουμε τις επόμενες ώρες να αρχίσει ο σκυλοκαυγάς των δύο βουλευτών μας για την ευθύνη. Ας μην μαλώνουν. Ο κόσμος κατάλαβε ότι ήτανε κοινός τους στόχος η κατάργηση του τμήματος της Ηγουμενίτσας, αλλά μεθοδεύθηκε με τέτοιον τρόπο, μόνο για να ρίχνει την ευθύνη ο ένας στον άλλο, ώστε να πείσουν τουλάχιστον το κομματικό τους ακροατήριο και μόνο...!

Η ανακοίνωση του Υπυργείου Παιδείας
Αναστολή και επανεξέταση νέων Τμημάτων - Συνεκτικός σχεδιασμός αλλαγών ακαδημαϊκού χάρτη

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση. Τα τμήματα αυτά που επρόκειτο να λειτουργήσουν για πρώτη φορά τα επόμενα χρόνια, θα επανεξεταστούν ώστε η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Διγαλάκης, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:
«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από πελατειακές λογικές και ευκαιριακές διευθετήσεις.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση, υπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θεσμοθέτησε πριν μερικούς μήνες μια σειρά από τμήματα σε όλη τη χώρα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά, αναδιατάσσοντας τον ακαδημαϊκό χάρτη. Τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν:
• χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,
• χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
• χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,
• χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,
• ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής,
υποτιμώντας έτσι τα Ιδρύματά μας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Όπως είναι φυσικό, ορισμένα από τα νέα αυτά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό, χωρίς να μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των μελλοντικών φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναστέλλουμε τη λειτουργία των 37 αυτών νέων τμημάτων με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
Στόχος μας είναι να επανεξεταστεί η ανάγκη δημιουργίας τους συνολικά από τη νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Αρχή, στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και μετά από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Το ίδιο θα ισχύει και για οποιαδήποτε νέα τμήματα πρόκειται να ιδρυθούν στο μέλλον, αλλά και για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη εν συνόλω. Δεν είναι απλώς θέμα χρηστής και αποτελεσματικής διαχείρισης των οικονομικών πόρων της πολιτείας, αλλά πρωτίστως ευθύνη και χρέος απέναντι στους νέους και τις νέες που προσδοκούν πρόσβαση σε ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια και σε πτυχία με αντίκρισμα. Και παράλληλα μια ευκαιρία για να βελτιστοποιήσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. 
Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε εντατικά και θα καταθέσουμε τις επόμενες εβδομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Σκοπεύουμε να την ενδυναμώσουμε και να την καταστήσουμε βασικό εταίρο διαμόρφωσης πολιτικής για την ανώτατη εκπαίδευση, αποκεντρώνοντας παράλληλα μια σειρά από εξουσίες με τη μεταφορά τους εκεί που πραγματικά πρέπει να ανήκουν. Η Παιδεία μας έχει ανάγκη από τη χάραξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής, στη βάση ευρύτερων συναινέσεων και με διάρκεια που υπερβαίνει τη θητεία μιας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ενδυνάμωση των θεσμών και τη συνεπή τήρηση διαδικασιών.
Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε παθογένειες ετών με τόλμη, βάζοντας τέλος σε πρακτικές που στερούν από τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας την Παιδεία που τους αξίζει. Και στην κατεύθυνση αυτή θα αναζητήσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ακούγοντας τις προτάσεις όλων για το βέλτιστο τρόπο διαμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη με τις αναγκαίες διασφαλίσεις ποιότητας».

Τα 37 τμήματα που καταργούνται

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
1. Διαιτολογίας και Ποιότητας Ζωής (Αθήνα)
2. Πληροφορικής στη Γεωργία το Περιβάλλον (Αθήνα)
3. Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού (Άμφισσα)

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
4. Παραγωγής Οπτικουαστικών Μέσων (Κοζάνης)
5. Λογοθεραπεία (Πτολεμαϊδα)
6. Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Φλώρινα)
7. Κινηματογράφου (Φλώρινα)
8. Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (Καστοριά)
9. Μάρκετινγκ (Γρεβενά)

Πανεπιστήμιο Πατρών
10. Νομική (έχει καταργηθεί)
11. Γεωργική Βιοτεχνολογίας (Αγρίνιο)
12. Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Πύργος)

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
13. Δημόσιας Υγείας (Τρίπολη)
14. Στατιστικής και Αναλογιστής Επιστήμης (Σπάρτη)
15. Αγροτική Οικονομία (Άργος)

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας
16. Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών (Θεσσαλονίκη)
17. Δημόσιας Διοίκησης (Θεσσαλονίκη)
18. Γεωολογίας (Καβάλα)
19. Μουσειολογίας (Έδεσσα)

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
20. Μηχανικών Βιοϊατρικής (Ηράκλειο)
21. Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Ηράκλειο)
22. Φυσικοθεραπεία (Ιεράπετρα)
23. Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Άγιος Νικόλαος)
24. Χημικών Μηχανικών (Χανιά)
25. Μουσικών Σπουδών (Ρέθυμνο)

ΕΚΠΑ
26. Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Αθήνα)
27. Τουριστικών Σπουδών και Ενναλακτικού Τουρισμού (Ψαχνά Ευβοίας)
28. Διατροφής και Διαιτολογίας (Ψαχνά Ευβοίας)

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
29. Εθνομουσικολογίας (Ληξούρι)
30. Περιφερειακής Ανάπτυξης (Λευκάδα)

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
31. Ψυχολογίας (Βόλος)
32. Αγωγής Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (Καρδίτσα)
33. Λογοθεραπείας (Λαμία)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
34. Μηχανολόγων Μηχανικών (Ιωάννινα)
35. Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής (Άρτα)
36. Μετάφρασης και Διερμηνείας (Ηγουμενίτσα)
37. Πολιτικών Δημόσιας Υγείας (Αθήνα)

Συνέχεια...

ΒΟΛΕΙ: Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα του ΕΡΜΗ το Σαββατοκύριακο

Νοεμβρίου 07, 2019 0
ΒΟΛΕΙ: Αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ομάδα του ΕΡΜΗ το Σαββατοκύριακο

Δύο αναμετρήσεις για την ομάδα μας με πρώτη το Σαββάτο οι έφηβοι με τον ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και την Κυριακή πρεμιέρα για τους άντρες με τον ΑΣ ΒΟΛΙΣ.
Και οι δύο αναμετρήσεις στης 7-00 το απόγευμα.
Συνέχεια...

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Νοεμβρίου 07, 2019 0
Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, απογευματινές ώρες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, ο σύλλογός μας συγκέντρωσε τρόφιμα και φάρμακα ώστε να τα προσφέρει στο κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο της πόλης μας.
Η προσέλευση του κόσμου με σακούλες από τρόφιμα και φάρμακα, μας εντυπωσίασε! Με χαρά και αισιοδοξία προσέφεραν από το υστέρημά τους, για τον συνάνθρωπό μας. Φάνηκε ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά κυριαρχούν σε υπέρτατο βαθμό.
Το αποτέλεσμα πραγματικά μας μάγεψε, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους όσους προσέφεραν και ευχόμαστε να είναι πάντα δίπλα μας σε ότι διοργανώνουμε.
Για ακόμα μια φορά αποδείξαμε ότι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και φυσικά έτσι θα συνεχίσουμε!
Συνέχεια...
Νοεμβρίου 07, 2019 0
Ερώτηση γαλάζιων και ροζ βουλευτών της Ηπείρου για τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου

Τόσο οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τη ΝΔ έκαναν ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου. Όσον αφορά τη Θεσπρωτία στο Κ.Κ.Π.Η υπάγονται το κέντρο προστασίας παιδιού στους Φιλιάτες και οι μονάδες ΑΜΕΑ -θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων (γηροκομεία) Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Δε γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός, ενώ χρονίζει η υπόθεση, ότι οι ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ έγιναν την ίδια ημέρα. Μάλιστα, κατά διαβολική σύμπτωση, τα δελτία Τύπου των κ.κ. Γιόγιακα και Κάτση εστάλησαν στα ΜΜΕ με διαφορά 9 λεπτών. Ούτε μιλημένοι να ήτανε...! Ας ελπίσουμε ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία στην αναγκαιότητα κάλυψης των θέσεων, να δοθεί και άμεση λύση!

Για τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου ρωτούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Την κάλυψη ελλείψεων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου σε προσωπικό ζητούν οι Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι τα υφιστάμενα κενά μπορεί να οδηγήσουν σε παύση εγκεκριμένων εισαγωγών στα Παραρτήματα ΑμεΑ στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα. Σημειώνουν δε ότι τα προβλήματα επιτείνονται λόγω της λήξης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού και της ολοκλήρωσης του υφιστάμενου προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Κατά συνέπεια οι βουλευτές ρωτούν αν θα επισπευθεί η έγκριση προκήρυξης για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αν θα καταρτιστεί προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς και αν θα καλυφθούν ανάγκες μέσω προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 
ΘΕΜΑ: «Στελέχωση Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου» 

Με τον ν.4109/2013 (ΦΕΚ 16 Α΄/23-1-2013) οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας (Μ.Κ.Φ.) της Περιφέρειας Ηπείρου συγχωνεύτηκαν υπό το Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η.). Το Κέντρο αντιμετωπίζει σημαντικά και συνεχώς εντεινόμενα ζητήματα λειτουργίας λόγω της σοβαρής έλλειψης μόνιμου προσωπικού - κυρίως νοσηλευτικού - και τα οποία επιτείνουν η λήξη συμβάσεων επικουρικού προσωπικού στις 31/12/2019 και η ολοκλήρωση των υφιστάμενων προγραμμάτων απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Σημειώνεται ότι από τη θέσπισή του το Κ.Κ.Π.Π.Η. δε διαθέτει οργανισμό λειτουργίας και τα κενά καταγράφονται σύμφωνα με το οργανόγραμμα του κάθε Παραρτήματος.
Η υποστελέχωση καθιστά ορατό το ενδεχόμενο παύσης των εισαγωγών στα Παραρτήματα ΑμεΑ του Κ.Κ.Π.Π.Η. στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα εγκεκριμένες αιτήσεις εισαγωγής. Προς αποτροπή της παραπάνω εξέλιξης και προκειμένου το Κ.Κ.Π.Π.Η. να ανταποκριθεί στους εν γένει σκοπούς λειτουργίας του έχει προταθεί η πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού προσωπικού καθώς και η παράταση του υφιστάμενου ή προκήρυξη νέου κύκλου προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα, εν όψει του οποίου το Κ.Κ.Π.Π.Η. έχει καταθέσει προτεινόμενες ανάγκες προς κάλυψη.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Αν προτίθεται να επισπεύσει την έγκριση προκήρυξης για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου,
- Αν προτίθεται και πότε να προχωρήσει στην κατάρτιση και έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Κ.Κ.Π.Π.Η.,
- Αν και ποια άλλα εργαλεία πρόκειται να δρομολογηθούν για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου σε προσωπικό,
- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το κατατεθειμένο από το 2018 σχέδιο οργανισμού του Κ.Κ.Π.Π.Η..

Οι Ερωτώντες/Ερωτούσες Βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας
Κεφαλά Μαρία
Αμυράς Γεώργιος


Αναφορά κατέθεσαν οι Ηπειρώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τις ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου 

Αναφορά κατέθεσαν οι Ηπειρώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κάτσης Μάριος, Γεροβασίλη Όλγα, Μπάρκας Κωνσταντίνος και Τζούφη Μερόπη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, καταθέτοντας στη Βουλή έγγραφο της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΚΠΠΗ) σχετικό με τις ελλείψεις προσωπικού. 
Το ΚΚΠΠΗ έχει τρεις δομές στη Θεσπρωτία, το κέντρο προστασίας παιδιού στους Φιλιάτες και τις μονάδες ΑΜΕΑ (θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων) σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες, καθώς και τέσσερεις δομές στο νομό Ιωαννίνων, τα κέντρα προστασίας παιδιού σε Κόνιτσα, Ιωάννινα και Πωγωνιανή και τη μονάδα ΑΜΕΑ στα Ιωάννινα. 
Το έργο και η συνεισφορά αυτών των δομών στην προστασία της τρίτης ηλικίας, των ενήλικων ατόμων με αναπηρίες, της παιδικής ηλικίας, της νεότητας, της οικογένειας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου. 
Με το έγγραφο το οποίο κατέθεσαν οι Βουλευτές, επισημαίνονται επείγοντα ζητήματα στελέχωσής του ΚΚΠΠΗ με προσωπικό, ενόψει μάλιστα της λήξης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού και προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Το ΚΚΠΠΗ κινδυνεύει να βρεθεί άμεσα σε οριακό επίπεδο όσων αφορά τη λειτουργική κατάσταση των δομών του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ευάλωτα άτομα τα οποία ήδη εξυπηρετούνται ή θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από αυτές. 
Οι Ηπειρώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, την άμεση εξέταση του ζητήματος καθώς και ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει.
Συνέχεια...

Επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη - Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων

Νοεμβρίου 07, 2019 0
Επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη - Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων 
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώθηκε πως από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (7-11-2019) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019). 
Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων - πολιτών.
Συνέχεια...