04/17/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Ομιλία του Μάριου Κάτση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 17, 2022 0
Ομιλία του Μάριου Κάτση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μάριου Κάτση, στο 3o Συνέδριο του κόμματος

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα του συνεδρίου, και πραγματικά θεωρώ ότι είμαστε όλοι και όλες πολύ χαρούμενοι, ειδικά μετά την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, που ξανανταμώσαμε από κοντά, ερχόμενοι από κάθε άκρη της Ελλάδας. Ύστερα από δύο χρόνια πολύ δύσκολα, που μας αποξένωσαν και έκοψαν το οξυγόνο του χώρου μας που είναι η κοινωνική και συλλογική ζωή. Και αυτό θα πρέπει να μας δώσει την δύναμη να ξαναβγούμε δυνατά στην κοινωνία, που περιμένει από εμάς να δώσουμε στο πλευρό της όλες τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Μάχες για να επανέλθει η ελπίδα στις ζωές των πολιτών, που ζουν μέσα στο φόβο και την απελπισία και δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα. Μάχες για να υπερασπιστούμε δικαιώματα και κατακτήσεις που έχουν μπει στη μηχανή του κιμά. Μάχες για τη δημοκρατία που περιστέλλεται βάναυσα και συστηματικά σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από τις λίστες Πέτσα, μέσα από τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, και όλο αυτό το καθεστώς μεταδημοκρατίας που ζούμε.

Αλλά κυρίως συντρόφισσες και σύντροφοι, η μεγαλύτερη μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε λούνα παρκ μιας παρασιτικής ελίτ, μίας σφιχτής, μικρής χούφτας ολιγαρχών, που έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή των πολιτών της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μετά την ήττα στις εκλογές του 2019 το σύστημα προσπάθησε να περιθωριοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη ότι κυβέρνησε, και μάλιστα παρέδωσε μια χώρα και τις ζωές των ανθρώπων σε καλύτερη μοίρα απ’ ότι όταν ανέλαβε την εξουσία. Πράγμα που δεν πρέπει να το ξεχνάμε, αλλά να υπενθυμίζουμε πως ήταν η κατάσταση πριν την διακυβέρνηση μας, που δεν μπορούσαν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, που άνθρωποι ήταν εκτός νοσοκομείων, και πληρώνανε κιόλας για τα νοσήλια τους.

Προσπάθησαν πολύ για τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας τον κόμμα της κρίσης και άρα μιας χρήσης, επιβάλλοντας τεχνητά ένα πολιτικό τοπίο του ενάμιση κόμματος. Δηλαδή μια αξιωματική αντιπολίτευση καχεκτική, και ακίνδυνη για την εξουσία τους. Σήμερα το σύστημα βλέποντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταρρέει, ποντάρει με κάθε μέσο να μην επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στο τιμόνι της χώρας, γιατί γνωρίζει καλά ότι δεν μας έχει στο χέρι συντρόφισσες και σύντροφοι. Σήμερα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επενέβη ωμά στις συνεδριακές μας διαδικασίες, λέγοντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ ότι δεν προτιμά τον Αλ. Τσίπρα για Πρόεδρο. Αποκαλύπτοντας έτσι τους μύχιους πόθους του συστήματος, και τον πανικό του.

Του απαντάμε. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε κ. Μητσοτάκη. Μπορεί να έχετε συνηθίσει οι πολιτικές εξελίξεις να καθορίζονται πίσω από κλειστές πόρτες, όμως σας διαβεβαιώνουμε ότι από το συνέδριο μας θα δοθεί η ισχυρή εντολή, και το μήνυμα από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, ότι έρχεται η πολιτική αλλαγή, και ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα, και ο Αλέξης ο Τσίπρας ο επόμενος Πρωθυπουργός.

Ακούω ότι η συζήτηση για τα οργανωτικά ζητήματα, είναι δήθεν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η οργανωτική συζήτηση είναι αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό, ένα κόμμα σύγχρονο που αντιλαμβάνεται τον καινούργιο δημόσιο χώρο, αυτόν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένα κόμμα συμμετοχικό, ένα κόμμα δημοκρατικό, ένα κόμμα των μελών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα όπως αποτυπώθηκε στην ιδρυτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι προτάσεις του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και της Επιτροπής Καταστατικού, τόσο για την εκλογή της συλλογικής ηγεσίας από τη βάση, όσο και για τη δυνατότητα της ψηφιακής λειτουργίας παράλληλα με τη φυσική, σε μια εποχή που το κομματικό φαινόμενο περνάει κρίση, στηρίζουν αυτό το σκοπό οργανωτικά, ώστε να υπηρετήσουμε και το πολιτικό μας σχέδιο για τη χώρα. Θέλουμε να δώσουμε την εξουσία στη βάση, ώστε κάθε μέλος μας να είναι εν δυνάμει και ένας σύνεδρος. Να έχει ρόλο και φωνή στις σημαντικές αποφάσεις. Ένα κόμμα που θα σέβεται την ιστορία του και δεν θα φοβάται το μέλλον του.

Σεβόμαστε όλοι και όλες την ιστορία του καθενός και της καθεμιάς, και σε αυτή την ιστορία πρέπει να πατήσουμε ώστε να σχεδιάσουμε το αύριο. Πρέπει στις μάχες που έχουμε μπροστά μας να καταλάβουμε ότι δεν περισσεύει κανείς και καμιά.

Ένα κόμμα που πέρα από τις παραδοσιακές θέσεις του για το κοινωνικό κράτος, για την παιδεία, για την υγεία και για τα δικαιώματα, που όλους μας ενώνουν, πρέπει να μας προετοιμάσει και για τη νέα εποχή. Πως θα υπάρξει αριστερό και προοδευτικό περιεχόμενο σε επίδικα όπως είναι η ψηφιακή μετάβαση και η 4η βιομηχανική επανάσταση; Τι θα γίνει ούτως ώστε να αποφύγουμε ένα σκληρό κράτος πανόπτη, μία μεταδημοκρατία, ή ζητήματα περιστολής ελευθεριών; Και ίσως το πιο σημαντικό, πρέπει να μεριμνήσουμε για την αντιμετώπιση της διεύρυνση των ανισοτήτων, των ψηφιακά αναλφάβητων, την προστασία των ανθρώπων που κινδυνεύει η εργασία τους από τη μετάβαση στη νέα εποχή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ένα κόμμα της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, όλα αυτά να τα επεξεργαστεί συλλογικά και να μπορεί να τα απαντήσει.

Άρα λοιπόν, θεωρώ ότι με δημόσιες πολιτικές, με πολιτικές που έχουν στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον, οφείλει το κόμμα να γίνει πυλώνας του νέου παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα. Ενός μοντέλου που θα έχει ως στόχο, η νέα γενιά να βρει διέξοδο και να ανασάνει.

Κλείνοντας, συντρόφισσες και σύντροφοι, θέλω να πω ότι πάλι σε εμάς έλαχε ο κλήρος της ιστορίας, ώστε να βγάλουμε τη χώρα από τον εφιάλτη, μέσα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Με λογισμό λοιπόν και με όραμα, καλή δύναμη σε όλους, καλούς αγώνες, και να είστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε.Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Κυριακή στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Απριλίου 17, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Κυριακή στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.673. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.238.169 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 115 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.150 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.588 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 313 (66.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 93.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 169 (53.99%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 144 (46.01%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.564 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 217 (ημερήσια μεταβολή -11.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 266 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 36
ΠΕ Θεσπρωτίας 16
ΠΕ Ιωαννίνων 82
ΠΕ Πρέβεζας 20

Οι αριθμοί αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας για την επιτυχημένη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας

Απριλίου 17, 2022 0
Ο Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας για την επιτυχημένη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας

3ος WEST COAST MTB RACE 2022 (XCC-XCO) και
2ος Αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος LEAGUE XCO 2022

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκαν στην Ηγουμενίτσα ο 3ος WEST COAST (XCC) MTB RACE 2022 και ο 2ος Αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος LEAGUE XCO 2022, που διοργανώθηκαν από τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος», σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, το Δήμο Ηγουμενίτσας και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.


Η διοργάνωση προσέλκυσε εκατοντάδες αθλητές (254 συμμετοχές το διήμερο) απ’ όλη την Ελλάδα (Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Αθήνα, Λάρισα, Έδεσσα, Φλώρινα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κιλκίς, Κέρκυρα κ.α.), οι οποίοι δήλωσαν έκπληκτοι από την πίστα του αγώνα αλλά και ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία των διοργανωτών.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας «Άπειρος», μετά την επιτυχή διεξαγωγή για τρίτη χρονιά στην Ηγουμενίτσα αγώνων ορεινής ποδηλασίας West Coast MTB RACES 2022,

Ευχαριστεί

Όλους όσους συμμετείχαν και συγκεκριμένα τους συνδιοργανωτές των αγώνων ήτοι Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Δήμο Ηγουμενίτσας και Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.


Όλα τα μέλη του ομίλου και την οργανωτική επιτροπή που προετοίμασαν και συντόνισαν τους αγώνες, ώστε να διεξαχθούν ομαλά, με ασφάλεια και με μεγάλη επιτυχία.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον Ιατρό του αγώνα κ. Απόστολο Σεγγούνη που προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του, καθώς και το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας για την ιατρική κάλυψη που παρείχαν άμεσα σε όσους απαιτήθηκε, δημιουργώντας κλίμα ασφάλειας στους αγωνιζόμενους.

Την Τροχαία Ηγουμενίτσας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την αγαστή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, καθώς επίσης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και τη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας για τη χορήγηση άδειας διεξαγωγής του αγώνα.


Tους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της πόλης για την ευγενή συνεισφορά τους, τους φωτογράφους, την εκφωνήτρια και τον DJ της εκδήλωσης για την άψογη κάλυψη της διοργάνωσης. Τα Μ.Μ.Ε. και τους εκπροσώπους τους για την κάλυψη και προβολή του αθλητικού γεγονότος και την Εγνατία Α.Ε. για την παραχώρηση των κώνων.

Ευχαριστεί από καρδιάς τους δεκάδες εθελοντές, που πλαισίωσαν σε κάθε επίπεδο την προσπάθεια και συνέβαλαν καταλυτικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα. Με αλληλεγγύη, αλτρουισμό και ανιδιοτελή κίνητρα οι εθελοντές μας έδωσαν τον δικό τους υπέροχο τόνο στον αγώνα, υποστήριξαν τους αθλητές, εργάστηκαν με προθυμία για να φέρουμε εις πέρας τις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα.

Τους συμπολίτες που παρακολούθησαν τον αγώνα, ανέβηκαν ως το αλσύλλιο και χειροκρότησαν τους αθλητές καθώς και όλους όσους σεβάστηκαν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου ο αγώνας να διεξαχθεί ομαλά

Ολοκληρώνοντας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας «Άπειρος» ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές που τίμησαν τους αγώνες με την παρουσία τους. Ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού για την επόμενη χρονιά με νέους μεγάλους αγώνες και διοργανώσεις από τον Ποδηλατικό Όμιλο.

Συνέχεια...

H κληρονομιά της γης! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Απριλίου 17, 2022 0
H κληρονομιά της γης! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Να είχα μάτια τέσσερα,
τη φύση ν' αντικρύζω
και να μεθώ απ' την ομορφιά,
ακόμη κι αν δακρύζω!

Έριξε ο ήλιος τα χρυσά,
τα κεντημένα πέπλα
και σκέπασε όλη τη γη,
μην τάχα και κρυώσει!!

Έγειρε αυτή και κούρνιασε,
μεσ' στη ζεστή αγκαλιά του,
για να της γειάνει τις πληγές,
που ανοίξαν οι ανθρώποι!

Αχ άνθρωποι ανόητοι,
έχετε καταλάβει;
Η γη, δεν είναι κτήμα σας,
"ανήκει στα παιδιά σας" !!!

7 -4 -2022
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Μαζικό και μαχητικό μήνυμα από την Πρέβεζα ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Απριλίου 17, 2022 0
Μαζικό και μαχητικό μήνυμα από την Πρέβεζα ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαζική και μαχητική ήταν η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση και η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην Πρέβεζα Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο επιθέσεων ενάντια σε άλλους λαούς.Στη συνέχεια οι δρόμοι της Πρέβεζας δονήθηκαν από τα συνθήματα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Ούτε γη ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών».Ακολούθησε ομιλία έξω από το δημαρχείο της πόλης από τον Γρηγόρη Αναγνώστου, οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Βροντοφωνάζουμε και απαιτούμε:
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!
Να κλείσει η Βάση του Ακτίου και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!
Καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων!
Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!

Και από το σημερινό βήμα καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και 52 ολόκληρες μέρες! Είναι ένας πόλεμος άδικος, που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ουκρανικού λαού! Αντίθετα, έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής! Γίνεται φανερό ότι: ΝΑΤΟ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν! Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».Και συνέχισε λέγοντας:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που παίζει με τη φωτιά του πολέμου, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, της αναβάθμισης, δηλαδή, των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, εμπλέκοντας τη χώρα και τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους! Επιδιώκει να παίξει τον ρόλο του καλού μαθητή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία. Ήδη οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου τρίβουν τα χέρια τους με τις αποφάσεις της ΕΕ, που στο όνομα της απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, συνάπτουν συμβάσεις για προμήθεια πανάκριβου αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου!

Την ίδια ώρα η λαϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με τις τραγικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Ζούμε τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια, την ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, την ενεργειακή φτώχεια. Βλέπουμε καθημερινά τα εκατομμύρια ξεριζωμένων που εγκαταλείπουν όπως - όπως τον τόπο τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά του πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη».

Ακόμα απηύθυνε κάλεσμα «να ορθώσουμε τείχος στη χυδαία προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που πασχίζουν νύχτα - μέρα να παρουσιάσουν ως φάρμακο το φαρμάκι της εμπλοκής της Ελλάδας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς! Επιχειρούν να παρουσιάσουν ότι ο ολοένα και μεγαλύτερος εναγκαλισμός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, η κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποίησε και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προβλέποντας αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και δημιουργία νέων, όπως στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στη Λάρισα, στο Λιτόχωρο και που θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, ότι όλα αυτά τάχα συμβάλλουν στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα!

Η περιοχή του Ιονίου και συνολικότερα της Βορειοδυτικής Ελλάδας έχει μπει για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα! Γίνεται ξεκάθαρο για πολλοστή φορά ότι οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί πηγαίνουν χέρι - χέρι με τους πολεμικούς. Έχουν συνισταμένη το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, στιγματίζονται από την ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, είναι βουτηγμένοι στο αίμα των λαών. Η ανάπτυξη, την οποία κλίνουν σε όλες τις πτώσεις η κυβέρνηση, η Τοπική Διοίκηση και τα αστικά κόμματα, δεν έχει σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού της περιοχής!

Ο λαός και η νεολαία της Ηπείρου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας, ο ελληνικός λαός συνολικά, δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Οι ανάγκες και τα συμφέροντά μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις ούτε των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, ούτε της Ρωσίας, ούτε κανενός άλλου ιμπεριαλιστή και ιμπεριαλιστικής συμμαχίας!

Γι’ αυτό και η θέση μας είναι με το μέρος των λαών που μπορούν να βγουν στο προσκήνιο και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις! Οι λαοί που μπορούν μέσα από την πάλη τους να γυρίσουν υπέρ τους τον τροχό της Ιστορίας! Είμαστε με το μέρος των λαών και της ασίγαστης πάλης τους για ζωή με αξιοπρέπεια, για να μπορεί κάθε λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του, μακριά κι έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία! Τότε και μόνο τότε, απαλλαγμένοι από την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά, οι λαοί θα μπορούν να οικοδομήσουν έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, με σχέσεις αμοιβαίου οφέλους μεταξύ τους!». (Δείτε εδώ βίντεο)

ΠΗΓΗ: www.902.gr
Συνέχεια...