03/08/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία

Μαρτίου 08, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  100
ΠΕ Θεσπρωτίας  59
ΠΕ Ιωαννίνων  355
ΠΕ Πρέβεζας  124
Συνέχεια...

Η Συλλογικότητα θηλυκοτήτων Ηγουμενίτσας GRUA για τη στάση του Δήμου για την ημέρα της γυναίκας

Μαρτίου 08, 2022 0
Η Συλλογικότητα θηλυκοτήτων Ηγουμενίτσας GRUA για τη στάση του Δήμου για την ημέρα της γυναίκας

Η κίνηση του Δήμου Ηγουμενίτσας να ανακοινώσει ότι θα γιορτάσει την Ημέρα της Γυναίκας με δωρεάν μανικιούρ και μαγείρεμα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους της πόλης.

Ο Δήμαρχος και η παρέα του, εδώ και καιρό, μεθυσμένοι από την εξουσία στα καφενεία της πόλης, έχουν κόψει αλυσίδα -κατά το κοινώς λεγόμενο- και δεν σκέφτηκαν πόσο σεξιστικό και προκλητικό είναι να γιορτάζει κανείς την Ημέρα της Γυναίκας, με μανικιούρ και μαγείρεμα...!

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωση εξέδωσε και η Συλλογικότητα θηλυκοτήτων Ηγουμενίτσας GRUA, για τη στάση του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν:

"Φέτος ο Δήμος Ηγουμενίτσας επιλέγει να παρουσιάσει την 8η Μάρτη συμβολικά ως μια μέρα ομορφιάς και καλλωπισμού με μια σειρά δράσεων που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική διάσταση της ημέρας. Ακολουθώντας πιστά τα κοινωνικά πρότυπα που προβάλλουν όλοι οι θεσμοί στη γυναίκα σήμερα-περιποιημένα νύχια και καλή νοικοκυρά- ο Δήμος για άλλη μια φορά μας υπενθυμίζει ότι η γυναίκα οφείλει να τα τροφοδοτήσει.
Η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα αργίας, δεν είναι γιορτή. Είναι απεργία, είναι μέρα μνήμης και αγώνα. Εδώ και 3 χρόνια η ημέρα αυτή αποτελεί και στην χώρα μας φεμινιστική απεργία. Την ώρα που σε όλο τον κόσμο θα γίνονται φεμινιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ο Δήμος μας αποφασίζει να δράσει οργανώνοντας εκδήλωση για δωρεάν μανικιούρ.
Το φεμινιστικό κίνημα έχει ζήσει αιματοχυσία στους δρόμους, σε εργοστάσια γυναίκες έχασαν την ζωή τούς αγωνιζόμενες για ίσα δικαιώματα στην εργασία και στην ζωή. Πράγμα που δεν έχει σταματήσει να συμβαίνει ακόμα και σήμερα κάθε μέρα παλεύουμε με την πατριαρχία τον σεξισμό και την εκμετάλλευση σε σπίτι και εργασία.
Η συχνότητα των γυναικοκτονιών και της συστηματικής κακοποίησης που βιώνουν οι αδερφές μας, μας υπενθυμίζουν ότι κάθε μέρα και κάθε 8η Μάρτη αποτελούν έναν συνεχή αγώνα για το γυναικείο κίνημα. Το σύνθημα της 8ης Μαρτίου «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» είναι διαχρονικό και εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε".
Συνέχεια...

8 Mαρτίου: Ημέρα της γυναίκας! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Μαρτίου 08, 2022 0
8 Mαρτίου: Ημέρα της γυναίκας! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Σφυρίζει το τρένο. Περνάει κι ούτε μια θέση κενή. Κι εκείνη περιμένει το επόμενο. Το κρύο τσακίζει κόκκαλα. Το χιόνι πέφτει ασταμάτητα. Μα πέφτουν και πύραυλοι. Παγώνει το σώμα και η καρδιά. Κι εκείνη, μ' ένα παιδί στην αγκαλιά
και τη ζωή ολόκληρη σε μια βαλίτσα, κυνηγημένη,περιμένει για να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς.

Ποιός μπορεί να σκεφτεί πως σήμερα είναι η γιορτή της γυναίκας; 
Πώς να γιορτάσουμε, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;
Η γυναίκα, που είναι το μισό τ' ουρανού, που είναι η κόρη, η σύντροφος, η αδερφή,
η μάνα, που είναι η αγκαλιά και η παρηγοριά ολόκληρου του κόσμου, για να γιορτάζει, πρέπει να είναι ζωντανή.

Κι όμως, πολλοί την βλέπουν σαν αντικείμενο! Και την κακοποιούν άγρια και την δολοφονούν! Αν και η πολιτεία, στον πολιτισμένο κόσμο
τουλάχιστον, έχει θεσπίσει νόμους για την προστασία της,πολλοί την αντιμετωπίζουν σαν υποτελή.
Πόσο σκληροί μπορούν να γίνουν κάποιοι άνθρωποι; Ντροπή και αίσχος σ' αυτούς, που το "παίζουν" δυνατοί! Γιατί μόνο δυνατοί δεν είναι. Αδύναμοι και φοβισμένοι είναι, όσοι κακομεταχειρίζονται τις γυναίκες!
Εύχομαι, σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, να είναι δυνατές και ψύχραιμες, για να μπορούν ν' αντιστέκονται σε πάσης φύσεως βία. Εύχομαι, να γιορτάζουν κάθε μέρα
κι όχι μόνο μια μέρα το χρόνο!
Χρόνια πολλά γυναίκες!!!

8 -3 -2022
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Αγωνιστικά κούλουμα στην Ηγουμενίτσα από το ΚΚΕ

Μαρτίου 08, 2022 0
Αγωνιστικά κούλουμα στην Ηγουμενίτσα από το ΚΚΕ

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηγουμενίτσα την Παρασκευή έκαναν ένα πλατύ άνοιγμα στην πόλη με την ανακοίνωση του Γ.Τ. του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.


Τη Δευτέρα στις 7/3/2022 εξέφρασαν την αντίθεση σε αυτό τον πόλεμο με ένα πρωτότυπο τρόπο. Ύψωσαν χαρταετούς με συνθήματα ενάντια στον πόλεμο στην παραλία του Δρεπάνου, όπου παραδοσιακά μαζεύονται οι κάτοικοι της πόλης για τα κούλουμα και το πέταμα των χαρταετών.


ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 7/3/2022
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέχεια...

Διακοπή ρεύματος σήμερα κι άυριο στην Παραμυθιά

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα