08/29/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Έναρξη χειμερινών μαθημάτων στο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού "Σύγχρονος Δήμος" του υποφήφιου δημάρχου Φιλιατών Βασίλη Τζίγκου

Αυγούστου 29, 2023 0
Ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού "Σύγχρονος Δήμος" του υποφήφιου δημάρχου Φιλιατών Βασίλη Τζίγκου

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα φίλων και συμπατριωτών από όλη την επικράτεια του δήμου μας, ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του δήμου Φιλιατών. Ο συνδυασμός μας δεν είναι αποτέλεσμα κομματικών διεργασιών ή προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά γέννημα της πλήρους επίγνωσης των προβλημάτων του τόπου μας και της κρισιμότητας των επόμενων χρόνων σχετικά με την ανάπτυξη ή την περαιτέρω υποβάθμισή του.

Έχουμε ακριβώς τις ίδιες αγωνίες με τις δικές σας και την ίδια ανάγκη να παλέψουμε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου που θα φέρει πίσω την ελπίδα στον τόπο μας. Συνδυάζοντας την εμπειρία των παλαιότερων με την τεχνογνωσία και τη σύγχρονη ματιά των νεότερων, είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο με όραμα και συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη που οφείλει να έχει ένας πλούσιος σε όλα τα επίπεδα τόπος, σαν το δικό μας.

Για εμάς στην πρώτη θέση είναι οι άνθρωποι αυτού του τόπου, αφού χωρίς αυτούς χάνει κάθε αξία και ομορφιά που έχει. Μας ενδιαφέρει η υγεία τους, η ασφάλειά τους, η εργασία τους, η καθημερινότητά τους, το περιβάλλον στο οποίο ζουν… όλοι αυτοί οι παράγοντες που οδηγούν στην ευημερία τους. Και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επιτύχουμε αυτές τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που είναι απαραίτητες για να μη νοιώθουν οι κάτοικοι του δήμου Φιλιατών «πολίτες Γ’ κατηγορίας».

Θέλουμε

· Να πάψουν να νοιώθουν μόνοι και αβοήθητοι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες

· Να πάψουν να νοιώθουν απελπισμένοι οι αγρότες, οι επιχειρηματίες και οι άνεργοι

· Να πάψουν να θέλουν να φύγουν οι νέοι

· Να πάψουμε να φοβόμαστε για την ερήμωση και την περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας

· Να πάψουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο τόπος δεν έχει κανένα μέλλον

Μέσα από την εφαρμογή ενός διαφορετικού και σύγχρονου μοντέλου διοίκησης, με αλλαγή νοοτροπίας στις σχέσεις αιρετών-πολιτών, με ενδυνάμωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου μας, με αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων, στοχεύουμε στη δημιουργία μίας δημοτικής αρχής παρούσας και ενήμερης, που θα υπηρετεί όλους τους δημότες της, απαλλαγμένη από «χρώματα» και μικροπολιτικά συμφέροντα, με ισοτιμία, αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία και ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Ξεκινώντας από το πλαίσιο διαβάθμισης των αναγκών του τόπου μας, θα οριστούν σαφείς και κοστολογημένοι στόχοι, με χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και αξιολόγησης του παραγόμενου έργου ενώ, παράλληλα, θα αξιοποιηθούν όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που διατίθενται, αλλά και όσα θα πρέπει να εφευρεθούν ή να απαιτηθούν, για να φέρουμε το επίπεδο διοίκησης του δήμου μας στον 21ο αιώνα και να βγούμε από την απομόνωση, ακολουθώντας μια πορεία εξωστρεφή και καινοτόμα.

Εστιάζοντας στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας και της εργασίας, της παιδείας και του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού, του ψηφιακού μετασχηματισμού, δεσμευόμαστε για την υλοποίηση του προγράμματός μας με στρατηγική και σταθερά βήματα, που θα οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου Φιλιατών και στην ευημερία όλων των πολιτών του.

Ο πανέμορφος τόπος μας μπορεί και πρέπει ΝΑ ΖΗΣΕΙ και οι άνθρωποί του να απολαμβάνουν την ζωή τους σε αυτόν. Να μην κρατούν οι άνθρωποι τον τόπο, αλλά να κρατήσει ο τόπος τους ανθρώπους!

Επιλέξτε να ζήσετε στο Σύγχρονο Δήμο που οραματιζόμαστε!

Τολμήστε το βήμα για την εξέλιξη στον τόπο και την ζωή σας!

Ελάτε να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα!

Συνέχεια...

Η Ροζίτα Τσώνη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον Παναγιώτη Νταή

Αυγούστου 29, 2023 0
Η Ροζίτα Τσώνη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ηγουμενίτσας με τον Παναγιώτη Νταή


Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε και επίσημα την υποψηφιότητα της Ροζίτας Τσώνη με το Συνδυασμό "Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης".

Συστρατευόμαστε στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου μας και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Τρίτη