01/18/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Φιλιάτες: 800 υπογραφές για το Ντουμάζιο;;;

Ιανουαρίου 18, 2020 0
Φιλιάτες: 800 υπογραφές για το Ντουμάζιο;;;

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στη Θεσπρωτία η δίκη του πρώην Δημάρχου Φιλιατών κ. Μηνά Ντουμάζιου για το ταμειακό έλλειμμα του Δήμου επί των ημερών του. Μια δίκη που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και έπειτα από εφτά (7) αναβολές!
Αξίζει όμως να σταθούμε και σε ένα σημείο που σε πολλούς προκάλεσε μεγάλη εντύπωση! Σύμφωνα με δημοσίευμα - ανταπόκριση από τη δίκη, ο πρώην Δήμαρχος προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο με 800 περίπου υπογραφές δημοτών του Δήμου Φιλιατών "που μαρτυρούν τον καλό του χαρακτήρα τόσο ως Δημάρχου όσο και ως ιατρού".
Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρώην Δήμαρχος δεν κατηγορήθηκε για κακό χαρακτήρα, αλλά για υπεξαίρεση... 
Αυτό όμως μπορεί να είναι και θετικό, αν ισχύει! Θα ήταν χρήσιμο αν ο Δήμος Φιλιατών και η σημερινή δημοτική αρχή, που είναι τυπικά ο αντίδικος του πρώην Δημάρχου και διαθέτει τα στοιχεία, να κάνει έναν έλεγχο στο συγκεκριμένο έγγραφο και να προβεί στις παρακάτω ενέργειες.
Κατ' αρχάς να εξκριβώσει αν όντως οι υπογράφοντες είναι δημότες του Δήμου Φιλιατών κι αν όντως είναι όλοι τους, να διαιρέσει τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ που λείπουνε από τα ταμεία του Δήμου σε 800 μερίδες και να τους στείλει το λογαριασμό!
Διότι, είπαμε, καλός ο κ. Ντουμάζιος, ουδείς αμφισβητεί τον καλό του χαρακτήρα, αλλά όταν υπογράφεις για την αθώωση του, θα πρέπει να το στηρίζεις και εμπράκτως. Οπότε ας βάλουνε αυτοί οι 800 το χέρι στην τσέπη να καλυφθεί το έλλειμμα που άφησε στο Δήμο ο καλός αυτός άνθρωπος! 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Προβολή δύο ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Ιανουαρίου 18, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Προβολή δύο ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Στο θέατρο ΕΣΤΙΑ στο κτίριο του ΕΙΝ, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 9, λειτουργεί κινηματογραφική αίθουσα 170 θέσεων. Η προβολή πραγματοποιείται από υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα της Ιαπωνικής NEC, ενώ διατίθεται σύγχρονο σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης (3D) της Eyes3Shut με ενεργά γυαλιά, που υπόσχεται άριστη κινηματογραφική εμπειρία.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συσκέψεις για το ασφαλιστικό οργανώνει το Σωματείο Ιδωτικών υπαλλήλων

Ιανουαρίου 18, 2020 0
Θεσπρωτία: Συσκέψεις για το ασφαλιστικό οργανώνει το Σωματείο Ιδωτικών υπαλλήλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιασφαλιστική επίθεση, συνεχίζει «επάξια» και την τακτική της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας και κοροϊδίας που συνοδεύει κάθε νέο πλήγμα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Πίσω από τους εξοργιστικούς τίτλους στα site και τις εφημερίδες για «αυξήσεις» και «ισονομία», βρίσκεται η πραγματική αλήθεια. Με ψέματα, με στημένες συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει το πραγματικό της στόχο, το παραπέρα τσάκισμα και το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης, την παράδοση του σε ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Οι συντάξεις αποτελούν τη μια πλευρά προστασίας και της αξιοπρεπούς ζωής, μετά την εργασία μας! Το ασφαλιστικό όμως περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Από τις συντάξεις ως την ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλια του, τα φάρμακα μας όταν αρρωσταίνουμε. Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές υγείας και πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εμποροϋπάλληλους, τους εργαζόμενους σε Σούπερ Μάρκετ, τους εργαζόμενους στα μικρομάγαζα, τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, στα συνεργεία, σε λογιστικά και τουριστικά γραφεία, να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Να αγωνιστούμε για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συσκέψεις που οργανώνει το σωματείο μας για την Κοινωνική Ασφάλιση, 

· Δευτέρα 20/1/2020 στις 7μμ, στην Ηγουμενίτσα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. 
και 
· Τετάρτη 22/1/2020 στις 8μμ, στην Παραμυθιά.

Επικοινωνία :6939245255, 6986933660, 2665022136,
Συνέχεια...

Γιάννενα: Συνάντηση Περιφερειάρχη για το υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας

Ιανουαρίου 18, 2020 0
Γιάννενα: Συνάντηση Περιφερειάρχη για το υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας 

Με το CEO της PRODYNA SE Huseyin Cifci συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον οποίο είχε εκτενή συζήτηση για το υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας (Μονάδα Προηγμένης Τεχνολογίας). 
Πρόκειται για την τρίτη εταιρεία λογισμικού παγκόσμιου επιπέδου που εκδηλώνει ενδιαφέρον για την ίδρυση μονάδας στα Ιωάννινα, μετά την P&I – που πρώτη άνοιξε το δρόμο- και την Team Viewer, η οποία την ερχόμενη Τρίτη εγκαινιάζει το Παράρτημά της. 
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Huseyin Cifci για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από την Περιφέρεια για τη χωροθέτηση του Πάρκου και τις προοπτικές που διανοίγονται, εξηγώντας αναλυτικά τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν, ώστε σε διάστημα δύο περίπου ετών να είναι σε θέση να στεγαστούν σε νέο χώρο όσες εταιρείες έχουν αναπτυχθεί ή πρόκειται να εγκατασταθούν στο επόμενο διάστημα στα Ιωάννινα. 
Ο κ. Huseyin Cifci εκδήλωσε ενδιαφέρον για την στέγασή της Εταιρείας του στο υπό δημιουργία Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, ζητώντας ωστόσο τη συνδρομή της Περιφέρειας στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου, ώστε να μπορέσει άμεσα να οργανωθεί και να εγκατασταθεί στα Ιωάννινα. «Είναι σημαντικό γεγονός πως μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκινάει από μηδενική βάση, αναπτύσσεται σε συνεργασία, ως προς τις ανάγκες τους, με τις ίδιες τις εταιρείες που τις αφορά», τόνισε. 
«Η εγκατάσταση εταιριών λογισμικού και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αποτελεί για την Περιφέρεια μια από τις βασικότερες προτεραιότητες για την ανάπτυξη της περιοχής μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής. Είμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με τα αρμόδια Υπουργεία, όσο και με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό το σχέδιο για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας, που θα δώσει δυναμική ανάπτυξης στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας και θα δημιουργήσει ένα σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας για τους απόφοιτους των σχολών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
O Περιφερειάρχης παρέστη και χαιρέτησε στο Τεχνολογικό Πάρκο την εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» που οργανώθηκε από τις εταιρίες Τεχνολογίας και Πληροφορικής, με σκοπό να συστηθούν στους υποψήφιους με στόχο πιθανή μελλοντική συνεργασία. Αναφέρθηκε στο ιστορικό της πρωτοβουλίας για την ίδρυση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας που ξεκίνησε μετά την πρωτοβουλία του κ. Βασίλη Τριάδη να εγκαταστήσει την P&I στα Ιωάννινα και ακολούθως της TeamViewer και του ενδιαφέροντος που επέδειξαν άλλες εταιρίες. Η επιλογή των Ιωαννίνων, πρόσθεσε οφείλεται στο υψηλό επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει από τις σχολές Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του πρώην ΤΕΙ και παρείχε τη διαβεβαίωση πως η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει το ταχύτερο δυνατό το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας (Μονάδα Προηγμένης Τεχνολογίας).
Συνέχεια...

Σήμερα η κηδεία του Ιωάννη Γκιόκα στη Γολά

Σήμερα η κηδεία του Τάκη Στραβέλη στη Σίδερη

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα