07/08/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Θεσπρωτία: Ποια τοπικά ΜΜΕ πήραν διαφήμιση για την καμπάνια "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" και τα ποσά...!

Ιουλίου 08, 2020 0
Θεσπρωτία: Ποια τοπικά ΜΜΕ πήραν διαφήμιση για την καμπάνια "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" και τα ποσά...!

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η λίστα των μέσων ενημέρωσης και τα ποσά της διαφημιστικής καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι».
Σύμφωνα με τα στοιχεία η κατανομή για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Θεσπρωτίας είναι η ακόλουθη:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ                              = 3.000 ευρώ
ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ = 1.998 ευρώ
ΤΙΤΑΝΗ                                          = 1.998 ευρώ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
DIAVOULEUSI.GR        = 1.000 ευρώ
E-IGOUMENITSA.GR  = 1.000 ευρώ
THESPRO.GR                = 1.000 ευρώ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
RADIO 4YOU                                        = 1.000 ευρώ
Ρ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ/ ΕΝ ΠΛΩ 89,2   = 2.000 ευρώ


Από ό,τι καταλαβαίνουν οι αναγνώστες μας, το δικό μας Μέσο, έμεινε ΕΞΩ από το ...σπίτι για ακόμη μια φορά. Αλλά επειδή η διαπλοκή των ΜΜΕ με την εκάστοτε κυβέρνηση δεν είναι ούτε ασήμαντο θέμα, αλλά ούτε και σημερινό, θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενο δημοσίευμα, για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους...!

Κ.Τ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ο Πέτρος Αντωνίου live απόψε στη Μπυραρία!

Ιουλίου 08, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ο Πέτρος Αντωνίου live απόψε στη Μπυραρία!

LIVE Petros Antoniou @ Beeraria cricket 8 Ιουλίου 2020
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας....Σας περιμένουμε.
Για αποφυγή συνωστισμού κάνετε την κράτηση σας στο τηλ.690619079.
Ωρα έναρξης 22:00

Συνέχεια...

Yoga στην παραλία της Πλαταριάς!

Ιουλίου 08, 2020 0
Yoga στην παραλία της Πλαταριάς!

Υoga on the beach / Vol 4
Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19.30

👉 Ξεκινάμε την Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 19.30 στην παραλία της Πλαταριάς ~ Θεσπρωτίας, απέναντι από το δημοτικό σχολείο!
👉 Θα χρειαστείτε το στρωματάκι σας ή μια πετσέτα, άνετα ρούχα, μπουκαλάκι νερό και καλή διάθεση!
👉 Διάρκεια: 1 ώρα
👉 Είσοδος ελεύθερη
👉 Μην ξεχνάτε ότι αυτή τη χρονιά, έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να έρθουμε κοντά στον εαυτό μας, να αφουγκραστούμε, να γίνουμε πιο συνειδητοί.

Σ.Σ. Συγχαρητήρια στην κα. Μαρίνα Παππά για την πρωτοβουλία της και την ανιδιοτελή προσφορά της!
Συνέχεια...

Ενημερωτική ημερίδα στην Γκρίκα Παραμυθιάς για τον αγωγό φυσικού αερίου Ποσειδών

Ιουλίου 08, 2020 0
Ενημερωτική ημερίδα στην Γκρίκα Παραμυθιάς για τον αγωγό φυσικού αερίου Ποσειδών

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν πίνακες θιγόμενων ιδιοκτησιών. Τα χωριά απο τα οποια θα περνά.

Ενημερωτικες ημεριδες για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης Ελλάδας-Ιταλίας (ΠΟΣΕΙΔΩΝ) θα πραγματοποιηθούν στην Γκρίκα Παραμυθιάς την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί.
Συνολικά άπω 6 χωριά της Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα από Πετούσι, Αγία Κυριακή, Ελευθεροχώρι, Κρυσταλοπηγή (Αγία Μαύρα, Κεφαλόβρυσο), Γκρίκα, και Ψάκα, προβλέπεται να διέλθει ο αγωγός κατά το ταξίδι του προς Ιόνιο και Ιταλία..
Το υποθαλάσσιο τμήμα του έργου, με μήκος περίπου 210 χλμ. το οποίο συνδέει τις Θεσπρωτικές ακτές με το Ότραντο της Ιταλίας και αναπτύσσεται από την ελληνική εταιρεία με την επωνυμία «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδος – Ιταλίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.» (ΥΑΦΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ).
Στην εν λόγω εταιρεία συμμετέχουν ισοµερώς η ΔΕΠΑ και η Ιταλική EDISON.
Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί με αρχική δυναμικότητα 12 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου (φ.α.) ετησίως προς την Ιταλία, με δυνατότητα αναβάθμισης μέχρι και σε 20 δισ. κυβ. μέτρα φ.α. ετησίως, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στα ελληνικά σύνορα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σουλιου:
Στα πλαίσια της μελέτης κτηματογράφησης της ζώνης του αγωγού «Υποθαλάσσιος Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδος –Ιταλίας/ Υ.Α.Φ.Α Ποσειδών Α.Ε.», ενημερώνουμε τους πολίτες των Κοινοτήτων ΠΕΤΟΥΣΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΓΚΡΙΚΑΣ, ΨΑΚΚΑΣ, ΑΜΠΕΛΙΑΣ, για τη σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση της εταιρείας μαζί με τους σχετικούς πίνακες και παρακαλούμε για την προσέλευση των θιγόμενων ιδιοκτητών:
- είτε στο Κοιν. Κατάστημα «ΜΑΖΑΡΑΚΙΑΣ» από τις 06/07/2020 έως και 12/07/2020,
- ή στο Κατάστημα «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕ» στην Κοινότητα ΓΚΡΙΚΑΣ στις 09-07-20 & 10-07-20
μαζί με τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα τους (Τοπογραφικά-τίτλους ιδιοκτησίας κ.λ.π).

Για περαιτέρω διευκρινίσεις όπως απευθυνθείτε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σουλίου.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2666360131 και 2666360124

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Η μυωπία των αρχών συνεχίζεται προκλητικά...

Ιουλίου 08, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Η μυωπία των αρχών συνεχίζεται προκλητικά... 
(Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας με ημερομηνία 8/8/2019. Όσα γράφαμε πέρυσι, ακόμη να λυθούν. Μάλλον κάποιοι δε θέλουν να τα λύσουν για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν)
Η προβολή των ζητημάτων και προβλημάτων μιας περιοχής από ένα ΜΜΕ γίνεται πρωτίστως για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και για τη λύση των όποιων προβλημάτων από τις αρμόδιες αρχές, υπηρεσίες και τοπική εξουσία, αφού λάβουν γνώση των προβλημάτων. Φαίνεται όμως ότι στην περιοχή μας, ορισμένοι υπεύθυνοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια...

Ανατρέχοντας στο αρχείο της εφημερίδας μας των τελευταίων ετών, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία έχουμε αναδείξει πολλάκις, παραμένουν τα ίδια. Κι αυτό, όχι επειδή είναι δύσκολη η λύση τους ή η αντιμετώπισή τους, αλλά επειδή αυτοί που είναι από το νόμο αρμόδιοι να τα αντιμετωπίσουν κωφεύουν εκκωφαντικά, γεγονός που ίσως προκαλέσει και την εμπλοκή άλλων ανώτερων ελεγκτικών οργάνων...!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο με ημερομηνία 8 Αυγούστου 2019. 
Στο συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας μας, είχαμε 3 θέματα.
1) Παράνομη κατάληψη παραλιών 
Όποιος πάρει μια άδεια από το Δήμο, τον ΟΛΗΓ ή την Κτηματική Υπηρεσία για να τοποθετήσει μερικές ξαπλώστρες, καταλαμβάνει παράνομα και προκλητικά ολόκληρη την παραλία, χωρίς να ακολουθήσει κανένα κανονισμό. Για το συγκεκριμένο θέμα η Αστυνομία και κυρίως το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας φέρουν σοβαρές ευθύνες, δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει κανέναν έλεγχο τα τελευταία χρόνια, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Συμπαραστάτη του Δημότη από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ειδικά φέτος που εξαιτίας του κορωνοϊού τους έχουν δώσει μεγαλύτερους χώρους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι περισσότεροι το εκμεταλλεύονται για να τοποθετήσουν ακόμη περισσότερες ξαπλώστρες χωρίς να αφήνουν μια σπιθαμή ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες. Ορισμένοι μάλιστα, δεν έχουν καν τις σχετικές άδειες, αλλά το Λιμεναρχείο ασχολείται με άλλα πράγματα...
Γι αυτό κι εμείς θα απευθυνθούμε σε άλλες υπηρεσίες πλέον...!

2) Το θέατρο στο Τσιπουρίκι
Μπορεί αρκετοί συμπολίτες να μη γνωρίζουν καν ότι κατασκευάζεται υπαίθριο θέατρο στο Τσιπουρίκι, αλλά το έργο έχει ξεκινήσει πριν 12 χρόνια. Για διάφορους λόγους που έχουμε επισημάνει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, το έργο είχε μεγάλη καθυστέρηση. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, δεσμεύεται συνεχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το έργο ολοκληρώνεται, αλλά κάθε έξι μήνες δίνει παράταση στον εργολάβο χωρίς να εξηγήσει το λόγο...! Ακόμη ένα καλοκαίρι χωρίς να παραδοθεί ένα έργο που μπορεί να προσφέρει πολλά στους Ηγουμενιτσιώτες αλλά και στους επισκέπτες και να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της πόλης! Κατά τα άλλα έχουμε και νέο λογότυπο για την τουριστική προβολή...!

3) Αφισορύπανση
Τους καλοκαιρινούς μήνες η πόλη της Ηγουμενίτσας -κι όχι μόνο- μετατρέπεται σε ένα ατέλειωτο τσίρκο. Οι ...πολιτιστικές εκδηλώσεις των πανηγυριών, των συναυλιών, των τσίρκων που έρχονται στην πόλη και πολλών άλλων εκδηλώσεων προβάλλονται μέσω παράνομης αφισοκόλλησης σε όποιο πιθανό κι απίθανο σημείο της πόλης. Μέχρι και στις πινακίδες της τροχαίας.... 
Πριν λίγα χρόνια ο Δήμος Ηγουμενίτσας (επί δημαρχίας Λώλου) είχε ψηφίσει και νέο κανονισμό για την υπαίθρια διαφήμιση, σε σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η απάντησή τους είναι, ότι υπεύθυνοι για ελέγχους είναι η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, δεδομένου ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν έχει πλέον Δημοτική Αστυνομία. Κάθε τόσο όμως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δίνει εντολή σε συνεργείο του Δήμου να ξηλώσει τις παράνομες αφίσες, χωρίς όμως να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα, όπως προβλέπει ο κανονισμός που οι ίδιοι ψήφισαν...! Τα ψηφουλάκια βλέπετε και οι καλές δημόσιες σχέσεις με μαγαζάτορες είναι υπεράνω μιας καθαρής πόλης...!

Όπως παρατηρούμε, πολλά από τα ζητήματα της καθημερινότητας, δεν επιθυμούν να τα αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες αρχές: Δήμος, Αστυνομία, Λιμεναρχείο. Όσες φορές κι αν γράψαμε σχετικά με αυτά, δεν έδειξαν τη διάθεση να τα λύσουν. Αυτό όμως επιβαρύνει τη θέση τους όταν αναλάβουν ελέγχους άλλες υπηρεσίες που δεν θα είναι στο χέρι τους να ελέγξουν. Εμείς πάντως τους ενημερώσαμε νωρίς. Ας πρόσεχαν...!

Συνέχεια...

Σταθμός στο Θεσπρωτικό τύπο η ίδρυση, πριν 43 χρόνια, της εφημερίδας "Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι" - Του π. Ηλία Μάκου

Ιουλίου 08, 2020 0
Σταθμός στο Θεσπρωτικό τύπο η ίδρυση, πριν 43 χρόνια, της εφημερίδας "Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι" - Του π. Ηλία Μάκου

Ήταν το μακρινό 1977, όταν ένας ανήσυχος και δημιουργικός φιλόλογος, ο αείμνηστος Σπύρος Τσώνης, πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει την εφημερίδα "Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι".
Και η κυκλοφορία της αποτέλεσε ένα σταθμό για τον τοπικό τύπο, με τα οδοιπορικά στα χωριά, με τα σχόλια για τα καλώς και τα κακώς κείμενα, με τους αγώνες για τη διατήρηση της καθαρότητας του περιβάλλοντος και ειδικότερα του ποταμού Καλαμά, με τις πολιτιστικές αναφορές, με τα εκλεκτά κείμενα συνεργατών και με άλλα πολλά
Και επί πολλά χρόνια ο ίδιος και, μετά το θάνατό του, ο γιος του Κώστας, κράτησαν όρθιο ένα μαχητικό μετερίζι ενημέρωσης, έκφρασης ελεύθερης γνώμης και διεκδίκησης λύσης των προβλημάτων του Θεσπρωτικού λαού. 

Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς παρασκήνιο. Με το μέτωπο ψηλά, με τη συνείδηση καθαρή.

Και είναι απώλεια για τον τόπο, που μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες, μια εφημερίδα, πραγματικά, και όχι φαινομενικά, αδέσμευτη, σταμάτησε να εκδίδεται.
Ωστόσο η πορεία της συνεχίζεται με τις ίδιες στοχεύσεις και την ίδια δυναμική σε ηλεκτρονική μορφή, μέσα από την ιστοσελίδα www.thesprotikoiantilaloi.gr

Συνέχεια...

Θα ..."αξιοποιήσουν" και το Σούλι;;;

Ιουλίου 08, 2020 0
Θα ..."αξιοποιήσουν" και το Σούλι;;;

Στις 12 Ιουνίου 2020, η Πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" κα. Γιάννα Αγγελοπούλου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα για να τον ενημερώσει για το μέχρι τώρα έργο της Επιτροπής που ετοιμάζει για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, αλλά και για να συζητήσουν για κοινές δράσεις.
Δυο μέρες μετά, στις 14 Ιουνίου, ο νέος Πρόεδρος του ΕΤΑΔ και πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας με μια ανάρτησή του στο facebook, έκανε γνωστό ότι παρευρέθηκε και ο ίδιος στη συζήτηση ή έστω στο περιθώριο της συνάντησης.

Στην ανάρτησή του, συνοδευόμενη από φωτογραφίες, έκανε και το παρακάτω σχόλιο:

"Το Σούλι και το Ζάλογγο!
Με την Πρόεδρο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" κα Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά την επίσκεψή της στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα. Είπα στην κα Αγγελοπούλου ότι το Σούλι που στάθηκε ο προάγγελος της εθνικής μας παλλιγγενεσίας και το Ζάλογγο που είναι αιώνιο εθνικό σύμβολο θυσίας, πρέπει να αποτελέσουν "σημεία αναφοράς" στο σχεδιασμό του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η κα Αγγελοπούλου υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τον ιστορικό χώρο του Σουλίου".

Θα πει κανείς με μια πρώτη ανάγνωση, ότι καλά τα είπε ο πρώην βουλευτής. Ωστόσο, εφόσον η συνάντηση ήταν επίσημη και μάλιστα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, με ποια αρμοδιότητα και ποιο θεσμικό ρόλο παρευρέθηκε στη συνάντηση ο κ. Μπέζας; Πριν λίγο καιρό διορίστηκε ως νέος Πρόεδρος του ΕΤΑΔ, που έχει ως αρμοδιότητα την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (έτσι λένε το ξεπούλημα). Επίσης, ο δεύτερος θεσμικός ρόλος που κατέχει ο κ. Μπέζας είναι αυτός του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πρέβεζας, από όπου δεν έχει παραιτηθεί, από όσο γνωρίζουμε και δεν αποτελεί κάποιο υψηλό βαθμό αξιώματος ώστε να προσκληθεί σε μια τέτοια συνάντηση!
Και είναι απλό το ερώτημα: Ή ο κ. Μπέζας βρέθηκε στη συνάντηση ως φίλος του κ. Τασούλα, υποσκάπτοντας το ρόλο του εκλεγέντα βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα και δεν είχε καμία δουλειά στη συνάντηση ή βρέθηκε ως Πρόεδρος του ΕΤΑΔ. 
Κι αυτό το δεύτερο σενάριο, είναι και το πιο ανησυχητικό. Μήπως στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση ετοιμάζονται να "αξιοποιήσουν" και το Σούλι;;
Και όταν γίνεται λόγος για αξιοποίηση, όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοούν. Τραβηγμένο ακούγεται το σενάριο, αλλά με αυτή την κυβέρνηση, όλα είναι πιθανά...!
Συνέχεια...

Για έλλειψη προσωπικού και μέτρων αυτοπροστασίας φωνάζουν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα

Ιουλίου 08, 2020 0
Για έλλειψη προσωπικού και μέτρων αυτοπροστασίας  φωνάζουν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα

Η Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε σε συνέχεια των από 1/7 και 2/7 ανακοινώσεων μας επανέρχεται με ανακοίνωση της αναφορικά όσον αφορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Λιμενικών Αρχών της Ένωσης μας. 
Καθώς έχει ξεκινήσει και η καλοκαιρινή σεζόν, καθώς οι περιορισμοί που υπήρχαν λόγω COVID-19 στις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ των χωρών έχουν σταδιακά αρθεί και σταδιακά υπάρχει αύξηση της επιβατικής κίνησης ερχόμαστε να τονίσουμε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας. 

Α) Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας και πύλη της Ευρώπης και κάθε χρόνο μετακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες Χωρών, από 1/7 ημερομηνία άρσης περιορισμών στα ταξίδια, έως και σήμερα έχουν αποβιβασθεί από τα πλοία προερχόμενα από την Ιταλία πάνω από 10.000 επιβάτες καθώς και σε συνάρτηση με τον επιπρόσθετο φόρτο των ελέγχων στους μετακινούμενους για τον ιό COVID-19 έλεγχο που έχουν επιφορτιστεί τα Στελέχη του Λ.Σ. θεωρούμε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην υπάρξει από την Κεντρική διοίκηση ενίσχυση σε προσωπικό, κυρίως, αλλά και μέσα. Όπως επίσης θεωρούμε αδιανόητο να μην έχει υπάρξει μέριμνα από τη Διοίκηση, ούτως ώστε τα Στελέχη του Κ.Λ. Ηγουμενίτσας που έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο λόγω μεγάλου αριθμού επιβατών, αλλά και επικίνδυνο λόγω του COVID 19 έργο των ελέγχων να μην έχουν μέτρα αυτοπροστασίας καθώς και να μην έχει υπάρξει μέριμνα για να τύχουν και οι ίδιοι οι Συνάδελφοι έλεγχο για τον ιό. 

Β) Όσον αφορά το Λιμάνι της Κέρκυρας είναι και αυτό πλέον επίσημο Λιμάνι εισόδου στην Χώρα και από 1/7/2020 που έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα υπάρχουν καθημερινά κατάπλοι Ε/Γ – Ο/Γ από Ιταλία καθώς και αναμένονται κατάπλοι Κ/Ζ από όλο τον κόσμο. Οι Συνάδελφοι υποχρεωτικά ελέγχουν ΕΝΑΝ προς ΕΝΑΝ όλους τους επιβάτες μέσω του PLF για COVID-19 καθώς και οχήματα και επίσης καταγράφουν στατιστικά στοιχεία. Επίσης καθημερινά στη δεύτερη μεγαλύτερη Μαρίνα της Χώρας αλλά και στο Κεντρικό Λιμάνι καταφθάνουν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής από το εξωτερικό τα οποία υπόκεινται σε ξεχωριστή ναυτιλιακή δήλωση Υγείας καθώς επίσης και σε έλεγχο για τον COVID-19. Παρόλο που επίσης αναγνωρίζουμε και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο Ανατολικό Αιγαίο όσον αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό, εντούτοις όμως θα πρέπει να υπάρξει διακοπή απόσπασης των Στελεχών μας προς τις εκεί υπηρεσίες προκειμένου να μην υπάρχει αύξηση φόρτου εργασίας αλλά και υπερεργασία των Στελεχών στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας λόγω αυξημένης καλοκαιρινής, ειδικά επιβατικής αλλά και τουριστικής κίνησης. Για αυτό ζητάμε ως Ένωση τη διακοπή αποσπάσεων Στελεχών μας προς το Ανατολικό Αιγαίο αλλά και την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Βορειοδυτικής Ελλάδας με τουλάχιστον 20 άτομα ακόμα. 
Επίσης με αφορμή την επικινδυνότητα του CoVID-19 αλλά και του ότι τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν επιφορτιστεί να διενεργούν έλεγχο σε μετακινούμενους επιβάτες, όπου για άλλη μια φορά αποτελεί απόδειξη για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας, επανερχόμαστε και θέτουμε για άλλη μια φορά το ζήτημα της ένταξης του Λιμενικού Σώματος στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε                                 Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ               ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Συνέχεια...

Προσφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας από τον Γερμανοελληνικό Σύλλογο « FILIA VELBERT»

Ιουλίου 08, 2020 0
Προσφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας από τον Γερμανοελληνικό Σύλλογο « FILIA VELBERT» 

Την Τρίτη (7-7-2020) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παραλαβή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, τον οποίο προσέφερε ανιδιοτελώς ο Γερμανοελληνικός Σύλλογος «FILIA VELBERT», για τις ανάγκες Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας. 
Ειδικότερα, ο Γερμανοελληνικός Σύλλογος «FILIA VELBERT» προσέφερε τρεις (3) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δέκα (10) ηλεκτρονικές συσκευές – παρελκόμενα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα (1) μηχάνημα ανάγνωσης ηλεκτρονικών ταχογράφων, ένα (1) έγχρωμο πολυμηχάνημα, έναν (1) σαρωτή εγγράφων και πέντε (5) φορητές πινακίδες stop με φανάρι ασφαλείας, για την κάλυψη των αναγκών διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας. 
Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Ομότιμος Καθηγητής κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, o εκπρόσωπος του Γερμανοελληνικού Συλλόγου «FILIA VELBERT», κ. Λάζαρος Παπαϊωάννου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Παππάς, o Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Γρίβας καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Νάκος. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την ευγενική αυτή προσφορά, η οποία αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο του ανωτέρω συλλόγου. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αρνητικά 1.200 τεστ κορωνοϊου στον ΟΛΗΓ

Ιουλίου 08, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Αρνητικά 1.200 τεστ κορωνοϊου στον ΟΛΗΓ

Αρνητικά είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των 1.200 μοριακών τεστ που έχουν γίνει από την 1η Ιουλίου στους 9.000 αφικνούμενους στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Τη διαβεβαίωση ότι τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής και εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας για ταξιδιώτες και προσωπικό έδωσε η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Ρεγγίνα Δηλαβέρη.

ΠΗΓΗ: www.ert.gr
Συνέχεια...

Γιόγιακας: "Από το 2021 η άρση των περιορισμών για το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους δικαιούχους Βορειοηπειρώτες"

Ιουλίου 08, 2020 0
Γιόγιακας: "Από το 2021 η άρση των περιορισμών για το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους δικαιούχους Βορειοηπειρώτες"

Συνάντηση Βασίλη Γιόγιακα και Άγγελου Συρίγου με τον Υφυπουργό Οικονομικών

Από την αρχή του 2021 θα εφαρμοστεί η νομοθεσία με την οποία αίρονται οι περιορισμοί για την καταβολή του Επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους δικαιούχους - μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, όπως προανήγγειλε ο Υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα και Άγγελο Συρίγο.
Πρόκειται για την εφαρμογή του Άρθρου 2 του Νόμου 4618/2019 στο οποίο προβλέπεται ότι, ειδικά στους δικαιούχους - μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων καταβάλλεται χωρίς να ισχύουν οι προϋποθέσεις ελάχιστου χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα και χωρίς τη μείωση του ποσού του επιδόματος κατά 1/35 για κάθε 1 έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα. Με τις προϋποθέσεις αυτές αποκλειόταν από τη χορήγηση του επιδόματος μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών καθώς εισήλθαν στην Ελλάδα μετά το 1990, το ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς έχει εκδοθεί μεταγενέστερα του χρόνου πραγματικής εισόδου τους στη χώρα ενώ δημιουργούνταν διάφορα πρακτικά ζητήματα με τα συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμιζαν για την απόδειξη της διαμονής.
Την έκδοση της προβλεπόμενης από την παραπάνω διάταξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις λεπτομέρειες χορήγησης του επιδόματος στα μέλη της εθνικής μειονότητας είχαν ζητήσει 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή τους προς την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα