03/12/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Θα διεκδικήσει εκτάσεις που έχουν εκποιηθεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 12, 2024 0
Θα διεκδικήσει εκτάσεις που έχουν εκποιηθεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας
Ενημέρωση για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 1080/1980 προβλεπόταν η απευθείας εκποίηση δημοτικών και κοινοτικών εκτάσεων στους αυθαιρέτως κατέχοντες επί δεκαπενταετία τουλάχιστον, και συστηματικώς καλλιεργούμενων ή δενδροφυτευόμενων εκτάσεων κατόπιν αιτήσεως τους στο Δήμο ή κοινότητα εντός διετίας από την έναρξη ισχύος του παραπάνω νόμου. 

Όμως, η ως άνω διάταξη έχει κριθεί αντισυνταγματική με την αριθμ. 1782/2009 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και ως εκ τούτου είναι ανίσχυρη ως αντικειμένη στις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου.

Συνεπώς, διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις όπου φυσικά ή νομικά πρόσωπα επικαλεσθούν για τη δήλωση και καταχώρηση των δικαιωμάτων τους στην υπό κτηματογράφηση περιοχή του Δήμου το άρθρο 28 παρ. 1 του Ν. 1080/1980 θα διατυπωθεί σχετική αμφισβήτηση από το Δήμο Ηγουμενίτσας. 

Παρακαλούμε προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων όλοι οι δημότες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα προαναφερόμενα.

Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Καταγγελίες για παράνομες σφαγές ζώων...

Μαρτίου 12, 2024 0
Καταγγελίες για παράνομες σφαγές ζώων...

H Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου για παράνομες σφαγές και διακίνηση κρεάτων

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία μας γίνεται αποδέκτης παραπόνων και καταγγελιών από πολίτες και επαγγελματίες του κλάδου για ορισμένους κτηνοτρόφους που προχωρούν σε παράνομη πώληση προϊόντων κρέατος, τα οποία προέρχονται από παράνομες σφαγές ζώων, απευθείας σε καταναλωτές. Οι καταγγελίες αυτές διερευνώνται, ωστόσο πρέπει να καταστεί σαφές ότι:

1. Τα ζώα που προορίζονται για την παραγωγή κρέατος πρέπει να σφάζονται σε εγκεκριμένα σφαγεία και υπόκεινται υποχρεωτικά σε κτηνιατρικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής και επεξεργασίας.

2. Απαγορεύεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία η σφαγή ζώων στο στάβλο.

Με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ως πρωταρχική αποστολή της Υπηρεσίας, μας οι έλεγχοι θα ενταθούν και αυστηροποιηθούν με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία όσων με τις πράξεις τους θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοσία Υγεία. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι οι σφαγές ζώων ακόμα και για ιδία κατανάλωση από τους κτηνοτρόφους μπορούν να γίνονται μόνο σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις (σφαγεία) και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Καλούμε τους καταναλωτές να προμηθεύονται προϊόντα κρέατος μόνο από εγκεκριμένα σημεία πώλησης και να μην ρισκάρουν τη δικιά τους υγεία και των οικείων τους με προϊόντα που έχουν παραχθεί, διατηρηθεί και διακινηθεί σε άγνωστες υγειονομικές συνθήκες χωρίς κανένα έλεγχο».
Συνέχεια...

Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

Μαρτίου 12, 2024 0
Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος διαβούλευσης με τους Δήμους και τις Δημοτικές Κοινότητες του νομού Θεσπρωτίας, για την οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Ενημέρωση έγινε από την κα. Κόκορη Μελίνα Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Θεσπρωτίας και από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά και τους Δημάρχους κ. Νταή, κ. Ντάνη και κ. Τζίγκο, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία και τις παρεμβάσεις τους για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η επιθυμία της Π.Ε. Θεσπρωτίας είναι να συγκροτηθεί άμεσα ένα μητρώο Εθελοντών και Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας και σαν πρώτο πυλώνα θεωρούμε τις τοπικές αρχές, Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν εποικοδομητικός και κατατέθηκαν απόψεις αλλά και προβληματισμοί, για θέματα οργάνωσης, της πρόληψης και αντιμετώπισης άμυνας από φυσικές καταστροφές σε Τοπικό επίπεδο.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική συμμετοχή, επιδρά εποικοδομητικά στην κοινωνία, αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Είναι μια συνεισφορά στο συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλα στην πατρίδα μας.

Σε επόμενο στάδιο θα γίνει κάλεσμα για το μητρώο τις Ομάδες Εθελοντών υποστήριξης κυρίως στα αστικά κέντρα καθώς και σε εθελοντικές οργανώσεις που επιθυμούν, να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προβλεπόμενη πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Σχολή Εθελοντών και Εθελοντικών Οργανώσεων της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (11– 17/3)

Μαρτίου 12, 2024 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (11– 17/3)

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 11 έως 17 Μαρτίου 2024 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

11/03/2024

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

   12/03/2024

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

13/03/2024

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

14/03/2024

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος - Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι - Δονάτος - Γολά – Ροδοστίβα

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

15/03/2024

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

16/03/2024

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές - Πλακωτή - Πετροβίτσα - Ραβενή - Καλλιθέα - Χαραυγή  - Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα