01/27/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Διήμερο εκπαίδευσης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Ηγουμενίτσα: Προσφορά κινηματογράφου (θέατρο ΕΣΤΙΑ) στους τρίτεκνους

Ιανουαρίου 27, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Προσφορά κινηματογράφου (θέατρο ΕΣΤΙΑ) στους τρίτεκνους

Ύστερα από επικοινωνία των μελών του Δ.Σ. με τον υπεύθυνο του Κινηματογράφου - Θέατρο "Εστία", που λειτουργεί στην αίθουσα προβολών του Κτιρίου Ε.Ι.Ν. στην Ηγουμενίτσα, μας κοινοποιήθηκε η παρακάτω πρόσφορα:

Για τα μέλη του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας, στις παιδικές ταινίες, στα τρία παιδιά το ένα θα έχει δωρεάν είσοδο.

Η προσφορά ισχύει μόνο με την επίδειξη των θεωρημένων καρτών του Συλλόγου
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Προβολή δύο ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Ιανουαρίου 27, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Προβολή δύο ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ
84081929_145861970200675_3258085864881782784_n

Στο θέατρο ΕΣΤΙΑ στο κτίριο του ΕΙΝ, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 9, λειτουργεί κινηματογραφική αίθουσα 170 θέσεων. Η προβολή πραγματοποιείται από υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα της Ιαπωνικής NEC, ενώ διατίθεται σύγχρονο σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης (3D) της Eyes3Shut με ενεργά γυαλιά, που υπόσχεται άριστη κινηματογραφική εμπειρία.
Συνέχεια...

Ο Σύλλογος ατόμων σκλήρυνσης κατά πλάκας Θεσπρωτίας έκοψε την πίτα του

Ιανουαρίου 27, 2020 0
Ο Σύλλογος ατόμων σκλήρυνσης κατά πλάκας Θεσπρωτίας έκοψε την πίτα του

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας στην ταβέρνα Καρακουλάκ στην Νέα Σελεύκεια παρουσία των μελών του συλλόγου, ιερέων της εκκλησίας, τον Βουλευτή της ΝΔ κ Γιόγιακα Βασίλειο, την αντιπεριφεριάρχη κα Σταυρούλα Μπότση Μπραίμη, την Πρόεδρο του ΟΛΗΓ κα Δηλαβέρη Ρεγγίνα, την Αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κα Λίκα Φραγκίσκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρτίνης Δονάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κος Κάτσης Σπύρος και Δημητρίου Θωμάς και πολλών φίλων του συλλόγου. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργος Βασίλης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την στήριξή τους στον σύλλογό μας και ζήτησε από την Δημοτική Αρχή και την Πρόεδρο του ΟΛΗΓ την αναγκαιότητα για δημιουργία μίας θέσης χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ έξω από τον ΕΟΠΠΥ καθώς και την δημιουργία χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ στο μικρό παραλιακό πάρκιν . 

Το ΔΣ του Συλλόγου εύχεται Καλή Χρονιά με Υγεία και Αισιοδοξία. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΣ          ΑΓΛΑΪΑ ΠΑΠΑΖΩΗ 


Συνέχεια...

Σήμερα στην Ηγουμενίτσα η κηδεία της Ευγενίας Κουτσοκώστα

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού

Ιανουαρίου 27, 2020 0
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού

Η Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ συνεδρίασε την Παρασκευή 24.01.2020 με το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης να αφορά το ζήτημα υποβιβασμού των γεωμετρικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών του τμήματος του οδικού δικτύου που απομένει για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού (σύνδεση της θέσης όπου περατώνεται σήμερα η παραχώρηση με την Κακαβιά).

Ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας οδού έχει χαρακτηρισθεί ως έργο Εθνικής σημασίας (ΦΕΚ 1339/Β΄/14.09.2006), αποτελεί τμήμα του Δυτικού άξονα (Κακαβιά – Καλαμάτα), εντάσσεται στο κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών –ΤΕΝ (Απόφαση 1692/96/ΕΕ) και ως εκ τούτου είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός του με τεχνικά χαρακτηριστικά σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου σε όλο του το μήκος και με υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης (τετράιχνη διατομή, δηλαδή δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια βοηθητική λωρίδα ανά κατεύθυνση με νησίδα ασφαλείας μεταξύ των αντίθετων κατευθύνσεων).

Η ολοκλήρωση του έργου της Ιόνιας οδού -με τα παραπάνω χαρακτηριστικά- μέχρι τα σύνορα της χώρας μας, αυτονόητα, είναι αναγκαία για την περιοχή μας, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη, τη συνεκτικότητα του εσωτερικού οδικού δικτύου, τις συνδυασμένες μεταφορές από και προς τις χώρες της Βαλκανικής και της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, τη συνδεσιμότητα και την ασφαλή μετακίνηση με ταχύτητα και άνεση.

Τα παραπάνω αποτελούν πάγια και δημοσιοποιημένη θέση του Τμήματός μας, προϊόν διαχρονικών επεξεργασιών -από το 1997 μέχρι και σήμερα- μέσω Μόνιμων Επιτροπών, ομάδων εργασίας, ημερίδων, συνεδριάσεων και Αποφάσεων των οργάνων διοίκησης.

Θέση της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ είναι πως κάθε σχεδιασμός και προγραμματισμός της Πολιτείας που αφορά την κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος θα πρέπει να λάβει υπόψη τα ανωτέρω, να στοχεύει σε ένα λειτουργικά ολοκληρωμένο ποιοτικό έργο και να κατατείνει στην εξάντληση των δυνατοτήτων ώστε να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.

Ιωάννινα, 26 Ιανουαρίου 2020

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ

Ο Πρόεδρος 

Γιώργος Παππάς
Χημικός Μηχανικός
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα