05/17/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σοβαρή ευθύνη του Λώλου για τη χερσαία ζώνη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 17, 2021 0
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σοβαρή ευθύνη του Λώλου για τη χερσαία ζώνη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος να δείχνει πρόθυμος (λέμε τώρα) να ...επαναστατήσει για το θέμα τη χερσαίας ζώνης, ωστόσο ο ίδιο φέρει σοβαρές ευθύνες που ο Δήμος Ηγ/τσας κινδυνεύει να μείνει χωρίς μια σπιθαμή παραλίας...

Διότι δεν πρόκειται για σημερινή υπόθεση, αλλά για θέμα παλαιότερων ετών...

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2016 ο Δήμαρχος Ηγ/τσας κ. Λώλος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗΓ κ. Νταή, υπερασπιζότανε τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησηςη του ΟΛΗΓ χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της χερσαίας ζώνης...

Μάλιστα ο κ. Λώλος σε ερώτησή μας αν πρόκειται να λυθεί το θέμα της χερσαίας ζώνης στο όριο της (τότε) δημαρχιακής του θητείας (δηλαδή μέχρι το 2019), ο κ. Λώλος ήταν σαφής: "Αν δε λυθεί μεχρι το τέλος της θητείας μας, ΑΛΛΙΜΟΝΟ..."
 
Και σε αυτή τη συνέντευξη μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει τη στάση του κ.Λώλου...

Οφείλουμε, ως "Θεσπρωτικοί αντίλαλοι", να επισημάνουμε τα εξής:

Η συνέντευξη Τύπου δεν διοργανώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών ΜΜΕ, αλλά μετά από πρόσκληση του γραφείου Τύπου του Δήμου Ηγ/τσας τα μεσάνυχτα της προηγούμενης ημέρας...

Ο δημοσιογράφος των Θεσπρωτικών αντίλαλων, Κων/νος Τσώνης, δεν προσκλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, εγγράφως, αλλά τηλεφωνικά μόλις 5 λεπτά πριν τη συνέντευξη, κατόπιν διαμαρτυρίας συναδέλφων...

Για ποιο λόγο;;;

Δείτε το βίντεο μετά από το 29' λεπτό και θα καταλάβετε ΓΙΑΤΊ ...!!!


Συνέχεια...

Ελάχιστα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Μαΐου 17, 2021 0
Ελάχιστα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 3
ΠΕ Ιωαννίνων 11
ΠΕ Πρέβεζας 5

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.402, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 378.485 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.324 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.471 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 647 (62.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.287 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 318 (ημερήσια μεταβολή +10.8%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 313 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ελάχιστα χθες τα κορωνοπρόστιμα στην Ήπειρο

Μαΐου 17, 2021 0
Ελάχιστα χθες τα κορωνοπρόστιμα στην Ήπειρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (16-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 13 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

9 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...

"Χερσαία ζώνη" - Μπήκαν στην πόλη οι οχθροί

Μαΐου 17, 2021 0
"Χερσαία ζώνη" - Μπήκαν στην πόλη οι οχθροί

Την Τετάρτη στις 12 Μαΐου 2021 συνεδρίασε το Δ.Σ. με θέμα: «Η χερσαία ζώνη μετά την έναρξη της Β’ φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΛΗΓ και ο προσδιορισμός της στάσης μας.»

Σε αυτήν τη συνεδρίαση ακούσθηκαν διάφορα. Τώρα που φθάσαμε στο παρά πέντε της πώλησης του 67% της ΟΛΗΓ Α.Ε. Τώρα που ο κ. Μπέζας διαβεβαιώνει ότι 2022 θα υπάρχει νέος ιδιοκτήτης. Τώρα που διαφαίνεται ο κίνδυνος όλο το παραλιακό μέτωπο της Θεσπρωτίας να πωληθεί μαζί με το λιμάνι. Τώρα, στην προσπάθεια να αποποιηθούν των ευθυνών τους, θυμήθηκαν όλες οι παρατάξεις στο Δ.Σ. ότι υπάρχει ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα. Δρόμο που χρόνια προτείνει το ΚΚΕ, αλλά και η Λ.Σ. μέσα στο Δ.Σ. Δεν έλειψαν και οι δημαγωγικές επαναστατικές κορώνες.

Για αυτό επιβάλλεται να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

· Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητήθηκε αυτό το θέμα στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας. Υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις του Δ.Σ., που δεν γίνεται να αγνοηθούν. Τα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Η Λ.Σ. έχει τοποθετηθεί για αυτές τόσο στο Δ.Σ., όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις της.

· Είναι αλήθεια ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη «χερσαία ζώνη» στο δήμο μας. Υπάρχει όμως για πάνω από 50 χρόνια. Από τότε που αρχίσανε οι επιχωματώσεις στη θάλασσα για να μεταμορφωθεί η μικρή μας πόλη σε ένα σύγχρονο κόμβο μεταφορών. Το πρόβλημα συνίσταται στο ότι το παραλιακό μέτωπο ανήκει την ΟΛΗΓ Α.Ε.. Η διοίκηση της φροντίζει, με τη στάση της, να το υπενθυμίζει τακτικά (π.χ. επέκταση ποδηλατοδρόμου, αναψυκτήρια Δρεπάνου…). Το ανησυχητικό είναι ότι τα τεύχη δημοπράτησης του 67% της Α.Ε. με πολύ συγκεκριμένα σχέδια περιλαμβάνουν το παραλιακό μέτωπο του δήμου σαν «χερσαία ζώνη λιμένα». 

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι ενώ ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης προχωρά στην 2η φάση, αυτός ο χώρος δεν έχει παραχωρηθεί ακόμα στο δήμο. Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να αποκλεισθούν οι κάτοικοι του δήμου μας από το παραλιακό μέτωπο (δρόμοι, ποδηλατοδρόμος, πλαζ Δρεπάνου, παράλια του δήμου, καταφύγια Συβότων και Πλαταριάς κεντρικό parking της πόλης…). Γιατί ο χώρος αυτός προσφέρεται μαζί με το λιμάνι, για επιχειρηματική δραστηριότητα, σε ιδιώτες «επενδυτές». Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. είναι η αιτία και φέρνει με οξύτητα το πρόβλημα στην επικαιρότητα. Αυτήν την αλήθεια δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει, ούτε φυσικά να την αγνοήσει. Αλλιώς αποπροσανατολίζει την συζήτηση και τις διεκδικήσεις.

· Παρουσιάσθηκε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού σαν «αναγκαίο κακό», σαν τετελεσμένο που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Για αυτό και πρέπει να εστιάσουμε μόνο στη διεκδίκηση της «χερσαίας ζώνης». Δεν μπορεί όμως το επιθυμητό για κάποιους να χαρακτηρίζεται τώρα σαν «αναγκαίο κακό». H δημοτική αρχή έχει εκφρασθεί από την αρχή υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Δεν κρύβει άλλωστε τον προσανατολισμό της στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Ο συνδυασμός με επικεφαλής τον κ. Γόγολο σήμερα διαφωνεί με αυτήν τη διαδικασία. Αλλά το περασμένο καλοκαίρι δραστηριοποιόταν ενεργά, τόσον ο ίδιος όσο και στελέχη του συνδυασμού, στις διαδικασίες ίδρυσης εταιρείας με σκοπό την εξαγορά της ΟΛΗΓ Α.Ε..Να θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια, άρα και τις ιδιωτικοποιήσεις. 

Όσο για το συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Δημητρίου να θυμίσουμε και ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, το 2019 για τις «Συμβάσεις Παραχώρησης», παραχωρούσε επίσης την περιουσία της ΟΛΗΓ Α.Ε. στους ιδιώτες. Με διαφορετικό τρόπο βέβαια. Με αυτόν που παραχωρήθηκαν στους επιχειρηματικούς ομίλους το 80% των μεγάλων λιμανιών στην Ε.Ε. και όχι μόνον.( φαίνεται στα πρακτικά της βουλής από τις ομιλίες τόσο του κ. Κουβέλη όσο και της κ. Γκαρά.) Δεν είναι κατακριτέο να αλλάζει κάποιος θέση η γνώμη, αλλά αν πραγματικά το εννοεί πρέπει και να το υπερασπίζεται με έργα και με συνέπεια. Αλλιώς δημαγωγεί, αποπροσανατολίζει. Γιατί τετελεσμένα δεν υπάρχουν. Με τον λαϊκό αγώνα όλα ανατρέπονται, όλα μπορούν να αλλάξουν.

· Ειπώθηκε ότι το θέμα προέκυψε το 2002 με την μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε ΟΛΗΓ Α.Ε., που δεν έγινε αντιληπτή η μεταφορά της περιουσίας του στην Α.Ε. (Να θυμίσουμε ότι όταν ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και στην βουλή το μόνο κόμμα που τον είχε καταψηφίσει ήταν το ΚΚΕ. Η Κ.Ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ είχε κάνει τότε εκδήλωση ενάντια στην μετατροπή σε Α.Ε., επισημαίνοντας τους κινδύνους. Στον δε δήμο υπήρχε Δ.Α. συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ.) Ωστόσο το πρόβλημα έχει προκύψει πολύ πιο πριν, από όταν άρχισε το μπάζωμα της θάλασσας με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου. Πολλές κυβερνήσεις πέρασαν από τότε, αλλά ακόμα και σήμερα οι παραλιακοί δρόμοι της Ηγουμενίτσας επίσημα θεωρούνται και απεικονίζονται σαν θάλασσα. Επαναλαμβάνουμε ότι τόσο το Λιμενικό Ταμείο όσο και η, υπό κρατικό έλεγχο, ΟΛΗΓ Α.Ε. που το διαδέχθηκε, υπηρέτησαν με συνέπεια τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα όποια έργα έγιναν, σκοπό είχαν την εξυπηρέτηση της κίνησης του λιμανιού και όχι των λαϊκών αναγκών. Οι κάτοικοι καρτερικά υπόμεναν και περίμεναν να ολοκληρωθούν τα «μεγάλα έργα» για να έλθει η περιβόητη ανάπτυξη. Η οποία ήλθε, αλλά προς όφελος επιχειρηματικών ομίλων.

· Ποιος ευθύνεται που φθάσαμε ως εδώ; Αυτό το ερώτημα δέσποσε στη συζήτηση. Η κάθε παράταξη επιχείρησε να φορτώσει τις ευθύνες σε άλλους. Ωστόσο η αλήθεια είναι πολύ συγκεκριμένη.(είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά του Δ.Σ.) Την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού διαχειρίζεται σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. και έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Αλλά αυτή η διαδικασία δεν ξεκίνησε σήμερα. Αυτό που υλοποιείται σήμερα είναι το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, που μας παρουσίασε η ΟΛΗΓ Α.Ε. στο Δ.Σ. το 2017. Σχέδιο με το οποίο συμφώνησε η τότε δημοτική αρχή υπό το σημερινό δήμαρχο Γιάννη Λώλο (απόφαση Δ.Σ. 83/2017). Άρα η Ν.Δ. σήμερα υλοποιεί και ολοκληρώνει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, με τα οποία έχει συμφωνήσει και η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας.

· Η δημοτική αρχή έχει σοβαρές ευθύνες. Όχι μόνον γιατί είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης, και γιατί συμφώνησε με την πρόταση της ΟΛΗΓ Α.Ε. το 2017. Αλλά γιατί και τις αποφάσεις που μετέπειτα πήρε για διεύρυνση των διεκδικήσεων, ποτέ δεν τις υλοποίησε. Ο Δήμαρχος αναλώθηκε σε επαφές και κουβέντες με τους αρμόδιους υπουργούς τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ.. Μόνο με το λαό της Ηγουμενίτσας δεν συζήτησε. Δεν ενημέρωσε τι πάει να γίνει, για τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων. Ακόμα και σήμερα προτείνει να βοηθήσει ο περιφερειάρχης, να παρέμβει η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση της επιτροπής που διαχειρίζεται τα της ιδιωτικοποίησης, κλπ. Καλλιεργεί την επανάπαυση και τον εφησυχασμό. Τη λύση όμως μπορεί να τη δώσει μόνο η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Με το λαό ανημέρωτο και αδρανή η οποιαδήποτε διεκδίκηση είναι «χαμένη από χέρι». Εκτός και αν αυτός είναι ο σκοπός του. 

Ο λαός του δήμου μας δεν έχει ακόμα πάρει χαμπάρι τι πρόκειται να συμβεί. (τελευταία με αφορμή το θέμα της παιδικής χαράς ξεκίνησαν κάποιες κουβέντες) Αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα, δηλαδή η δημοτική αρχή, έχουν την ευθύνη και υποχρέωση να τον ενημερώσουν και να τον καλέσουν σε αγώνα. Αυτό δεν γίνεται με ανακοινώσεις η τηλεδιασκέψεις, αλλά με ζωντανή παρουσία και ανοικτά στο λαό, πάντα με τήρηση των μέτρων λόγω πανδημίας. Πράγμα που η Δ.Α. δεν το έχει κάνει.

· Δεν είναι αλήθεια ότι οι Μ.Φ. του τόπου αδιαφορούν. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας οργάνωσε ανοικτή εκδήλωση, στον παραλιακό χώρο πέρυσι το καλοκαίρι, αμέσως μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης της ΟΛΗΓ Α.Ε.. Να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ οργάνωσε στην πόλη μας στις 2/10/2020 μεγάλη πανπεριοχιακή πολιτική συγκέντρωση με σκοπό την ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων.

· Δεν ευσταθεί το επιχείρημα του δημάρχου ότι επειδή δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. δεν καλεί τον λαό να κινητοποιηθεί. Αλήθεια ποιος τον εμπόδισε να διεκδικήσει αυτό που σήμερα εκφράζει με το σύνθημα «η ευθύνη της ΟΛΗΓ Α.Ε. να είναι μόνο μέχρι τα κάγκελα του λιμανιού»; Ποιος τον εμπόδισε στη διεκδίκηση της «χερσαίας ζώνης»; Εμείς τουλάχιστον το έχουμε δηλώσει και αποδείξει στην πράξη ότι πρωτοστατούμε σε αγώνες για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και της λαϊκής περιουσίας. Αλλά στο όνομα της ομοφωνίας δεν θα παραιτηθούμε από τις θέσεις μας. Δεν θα σταματήσουμε να προβάλλουμε την αιτία των προβλημάτων που είναι η προωθούμενη εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ”λιμάνι και παραλιακό μέτωπο λαϊκή περιουσία”. Θα θέτουμε πάντα το ερώτημα .ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ; Για μεγάλες επιχειρήσεις η για τον λαό; Γιατί δεν γίνεται να είναι «και ο λύκος χορτάτος και τα πρόβατα σωστά». Θα καλούμε τον λαό να βγάζει τα ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα.

Για αυτό και σήμερα «κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου». Σημαίνουμε συναγερμό.

Έχουν ήδη μπει στην πόλη οι οχθροί. Δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν «με ζήτω και γεια σαν κάθε μέρα». Αλλά με αγωνιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους κατοίκους του δήμου μας, το λαό και τη νεολαία, Σωματεία, Συλλόγους, τους Μ.Φ του τόπου να διεκδικήσουν αγωνιστικά λιμάνι και παραλιακό μέτωπο για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι των επιχειρηματικών κερδών. Με σύγχρονες υποδομές και αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων προς όφελος της λαϊκής ευημερίας. Με ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες χωρίς επιχειρηματική και εμπορική δράση και να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση για αναβάθμιση της αναψυχής και των διακοπών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ηγουμενίτσα 15/05/2012
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Δώρης Δήμας

Υ.Γ. Δείτε σε video την συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο Ηγ/τσας για χερσαία ζώνη. Είναι κατά την γνώμη μας πολύ αποκαλυπτική.

Στο: https://www.youtube.com/watch?v=4DLz-RTIp94 (για τη «χερσαία ζώνη» από το 35:50 λεπτό)

Συνέχεια...

Κατήγγειλε ως άκυρη τη διαδικασία, αλλά όρισε Αντιπρόεδρο...!!!

Μαΐου 17, 2021 0
Κατήγγειλε ως άκυρη τη διαδικασία, αλλά όρισε Αντιπρόεδρο...!!!

Μάλλον έχουνε μπερδευτεί πολύ στο ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός θέλουν να κάνουνε αντιπολίτευση, όχι επί της ουσίας, αλλά επί διαδικαστικών, με αποτέλεσμα να χάνουν τη μπάλα...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου για την εκλογή νέου Προεδρείου.
Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας ως άκυρη τη διαδικασία, αφενός επειδή δεν είχε σταλεί η πρόσκληση από τον απερχόμενο Πρόεδρο, αφετέρου, επειδή η ψηφοφορία δεν ήταν μυστική.

Ωστόσο η παράταξη του Γιώργου Ζάψα προέβη σε μια αντιφατική ενέργεια. Αφενός κατήγγειλε ως άκυρη τη διαδικασία, αφετέρου πρότεινε (όπως δικαιούται από τη νομοθεσία) ως αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον Δ. Τρομπούκη, σύμβουλο της παράταξής τους, ο οποίος τελικώς και εξελέγη, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν ότι θα προβούν σε ένσταση για την επικύρωση του αποτελέσματος...

Με το σκεπτικό ότι δεν απεμπολούν το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος να εκλέγουν ως μείζονα αντιπολίτευση τον Αντιπρόεδρο του Π.Σ. πρότειναν πρόσωπο δηλώνοντας ότι θα ασκήσουν ένσταση όμως επί της διαδικασίας...

Αλήθεια, αφού είναι τόσο σίγουροι πως έχουν δίκιο και η ένστασή τους θα γίνει δεκτή, για ποιο λόγο να προτείνουν αντιπρόεδρο;;

Με λίγα λόγια η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοαναιρείται, συνεχίζοντας μια τακτική έμμεσης υποστήριξης στον Καχριμάνη, κάτι που συμβαίνει στο Π.Σ. Ηπείρου από την εποχή της Γεροβασίλη...

Η ανακοίνωση ης παράταξης Ζάψα για τη χθεσινή συνεδρίαση

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Καταθέτουμε ένσταση επί της προσκλήσεως επειδή ενέχει στοιχεία ακυρότητας, καθόσον υπογράφεται από την πρώτη σε ψήφους Σύμβουλο της πλειοψηφούσας παράταξης, κα Νάκου Α. και όχι από τον πρόεδρο του ΠΣ, σύμφωνα με τα άρθρα 165 & 166 του νόμου 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αφού η παραίτηση του προέδρου τελεί υπό κρίση μέχρι να γίνει τελεσίδικα αποδεκτή από το Συμβούλιο. Η αποστολή της φερόμενης ως προεδρεύουσας, κας Νάκου Α., έληξε με την 1η εκλογή του προεδρείου, τον Σεπτέμβριο του 2019 και η τωρινή εμπλοκή της στη διαδικασία δεν προκύπτει από το νόμο. Δυνητικά την πρώτη πρόσκληση συνεδρίασης για την εκλογή προέδρου ΠΣ έπρεπε να υπογράψει ο Αντιπρόεδρος αφού ακόμα δεν είχε παραιτηθεί και γι αυτό το λόγο ακολούθησε 2η πρόσκληση εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.

Από την ανάγνωση των σχετικών άρθρων του νόμου προκύπτει το δικαίωμα των παρατάξεων να προτείνουν και να εκλέξουν στο προεδρείο αυτόν/ αυτήν που θα επιλέξουν (άρθρο 165/ν.3852 παρ/φος δ.3 «Στην περίπτωση ενός μόνο υποψηφίου για κάποιο από τα αξιώματα του προεδρείου του ΠΣ, αυτός είναι ο υποψήφιος που προτείνεται από την παράταξη»).

Η παράταξη μας διαχώρισε τη θέση της από τα συμβαίνοντα, σε ό,τι αφορά την κρίση που διέρχεται το περιφερειακό συμβούλιο, με τη συμβολική παραίτηση του Αντιπροέδρου από το προεδρείο και δεν θα επανέλθουμε. Υπερασπιζόμαστε σταθερά τις δημοκρατικές κατακτήσεις, τα δικαιώματα, το διάλογο, τις αρχές δημοκρατικής λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, τον σεβασμό των μελών, της ελευθεροτυπίας, της δημοσιογραφικής κριτικής έναντι της διοίκησης και τον πολιτικό πολιτισμό. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της πλειοψηφίας να εκλέξει τον/την πρόεδρο της αρεσκείας της, αλλά με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Για τους ίδιους λόγους δεν απεμπολούμε το δικαίωμα της εκλογής αντιπροέδρου από την παράταξη μας, ως 2η σε δύναμη παράταξη στο ΠΣ και υποδεικνύουμε για το αξίωμα τον περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτριο Τρομπούκη, από την ΠΕ Άρτας.

Συμμετέχουμε στην ειδική συνεδρίαση - τηλεδιάσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου, της 16ης Μαΐου, για την αποδοχή των παραιτήσεων προέδρου και αντιπροέδρου, την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και απέχουμε από την επικύρωση της εκλογής υποστηρίζοντας την ένσταση μας.

Ιωάννινα, 16-05-2021
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (17-23/5)

Μαΐου 17, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (17-23/5)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 17 ως 23 Μαΐου 2021 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

17/05/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

18/05/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

19/05/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

20/05/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

21/05/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

23/05/2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα