04/01/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Παραμυθιά: Αίτημα του Νικόλα Κάτσιου για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης: "Η δημοκρατία και ο διάλογος απέχουν μόλις… μερικά κλικ"

Απριλίου 01, 2020 0
Παραμυθιά: Αίτημα του Νικόλα Κάτσιου για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης: "Η δημοκρατία και ο διάλογος απέχουν μόλις… μερικά κλικ" 

ΠΡΟΣ 
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σουλίου 
κ. Κων/νο Παππά 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
Στο Δήμαρχο Σουλίου 
κ. Ιωάννη Καραγιάννη 

Παραμυθιά, 31 Μαρτίου 2020 

Αίτημα για πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω Τηλεδιάσκεψης 

Κύριε Πρόεδρε, 
Με αφορμή τη σημερινή Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο σημαντικά θέματα του δήμου Σουλίου εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός, ότι επιλέξατε, αυτή να πραγματοποιηθεί διά περιφοράς και όχι μέσω Τηλεδιάσκεψης. Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω Τηλεδιάσκεψης, ενώ ήδη η κυβέρνηση λειτουργεί την υπηρεσία e:Presence.gov.gr που δίνει τη δυνατότητα στους φορείς του ελληνικού δημοσίου να οργανώνουν και να πραγματοποιούν διαδικτυακές Τηλεδιασκέψεις. 
Στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο μας κορυφώθηκε το πρόβλημα της πανδημίας λόγω του κορονοϊού, αναδείχθηκε η ανάγκη να επουλωθούν άμεσα οι ζημιές του πρόσφατου σεισμού, αλλά απαιτείται και να συζητηθούν τα σημερινά 16 κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και τους συνδημότες μας. Γι’ αυτό σας προτείναμε από τις 19 Μαρτίου 2020 την πραγματοποίηση μιας έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης), με θέμα συζήτησης την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού, στην οποία ταυτόχρονα θα μπορούσε να συζητηθεί και η υφιστάμενη κατάσταση από τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός, που δυστυχώς έγινε δύο ημέρες μετά (21/03/2020). Επιπλέον, ανάμεσα στα 16 σημερινά σημαντικά θέματα ξεχωρίζει αυτό της έγκριση Κανονιστικής Απόφασης για την κοινή χρήση του υπ’ αριθμ. 21 τεμαχίου αγροκτήματος Γλυκής στις όχθες του ποταμού Αχέροντα και η Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας. Ένα θέμα που απασχολεί τους φορείς, τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους συνδημότες μας από την περιοχή του Αχέροντα, και για το οποίο ήδη έχει αναπτυχθεί ένας ευρύς διάλογος. 

Κύριε Πρόεδρε, 
Εκφράζοντας τη διαφωνία της παράταξής μας για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διά περιφοράς, σας επισημαίνουμε ότι αυτή η πρακτική «στραγγαλίζει» τη δημοκρατία και το διάλογο στο Δήμο μας, «τσουβαλιάζει» σε μια ψυχρή... περιφορά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και στερεί τη δυνατότητα μιας πραγματικής διαβούλευσης (ανταλλαγή επιχειρημάτων, ερωτήσεις, απαντήσεις, παρατηρήσεις, παράθεση επιπλέον στοιχείων) ανάμεσα στη δημοτική αρχή, την αντιπολίτευση αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και πολίτη. 
Σας θυμίζω ότι, ήδη οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σουλίου πραγματοποιούνται με επιτυχία μέσω τηλεδιασκέψεων, και σας υπενθυμίζω ότι η παράταξη με την οποία εκλεγήκατε δημοτικός σύμβουλος, προεκλογικά είχε δεσμευτεί για τη μετατροπή του Δήμου μας σε ψηφιακό δήμο! 
Επειδή θεωρούμε αδιανόητο να μην μπορούμε να συνεδριάσουμε μέσω Τηλεδιάσκεψης, κάτι που γίνεται ήδη σε δήμους της Ηπείρου και όλης της χώρας, σας παραδίδουμε τα e-mail (ηλεκτρονικές διευθύνσεις) των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας και στις 12:00 θα είμαστε στον υπολογιστή του σπιτιού μας, αναμένοντας από εσάς το αυτονόητο. Το e-mail για να συνδεθούμε στην τηλεδιάσκεψη-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Να θυμάστε ότι, η δημοκρατία και ο διάλογος απέχουν μόλις… μερικά κλικ! 

Με εκτίμηση
Νικόλας Ευ. Κάτσιος 
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, 
Επικεφαλής της Παράταξης «Τόπος Αξιών».
Συνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει τις απολύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες

Απριλίου 01, 2020 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει τις απολύσεις στις ιχθυοκαλλιέργειες

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 11 απολυθέντες εργαζόμενους, είναι δίπλα τους και καταδικάζει την αντεργατική ενέργεια της εργοδοσίας του ομίλου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. 

Παρά την υποτιθέμενη απαγόρευση των απολύσεων εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση ο όμιλος ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ που μονοπωλεί στο κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, παίρνει επιδοτήσεις με τεράστια κέρδη στο ενεργητικό της, δε δίστασε να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους με 15-20 χρόνια εργασίας. 
Το κράτος απών! 

Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας ως στεγνοί εκτελεστές έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα τη ζωή των 11 εργαζομένων επικαλούμενοι ζημιές και τα σχέδια που έχουν αλλά κυρίως τις ανακατατάξεις που προκύπτουν ανάμεσα στους εργαζόμενους αλλά και σε τμήματα εργασιών μετά από συμφωνία της εξαγοράς. Αυτές τις ανακατατάξεις εξυπηρετεί και η ταυτόχρονη απόλυση 9 συναδέλφων από μονάδα του ομίλου στην Εύβοια. 

Δήλωσαν καθαρά στους εργαζόμενους ότι “η διαδικασία της συγκέντρωσης με την εξαγορά που συμφωνήθηκε, σκοπό έχει να προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του μεγαθηρίου. Μια ανάπτυξη που θα δημιουργήσει την επόμενη μέρα της πανδημίας νέες θέσεις εργασίας. Αν δεν υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά δεν είχε νόημα και η διαδικασία της εξαγοράς.”. Επίσης ήταν τόσο γενναιόδωροι που έφτασαν στο σημείο να πουν στους απολυμένους εργαζόμενους ότι εκτός των συμβατικών υποχρεώσεων (μισθούς, αποζημιώσεις) θα τους δώσουν και ένα επιπλέον εφάπαξ ποσό. 
Την ίδια ώρα που προχωράει σε απολύσεις εργαζόμενων η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάρει επιδοτήσεις, εκμεταλλεύεται θαλάσσιες εκτάσεις και παράγει προϊόντα διατροφής. 
Τελικά για άλλη μια φορά απολύονται εργαζόμενοι για την ανάκαμψη των κερδών την περίφημη “ανάπτυξη” την καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει ως προϋπόθεση η ζωή των εργαζόμενων να γυρνάει χρόνια πίσω, να ισοπεδώνεται κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα. 

Για τις εξελίξεις αυτές σοβαρές είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης που έδωσε το πράσινο φως με νέα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και προστίθενται στις παλιές των προηγούμενων κυβερνήσεων λύνοντας τα χέρια της εργοδοσίας. Νομοθετεί και εφαρμόζει αντεργατική πολιτική η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες ώστε να εξασφαλιστεί η παραπέρα κερδοφορία των επιχειρήσεων πάντα σε βάρος των εργαζομένων. 
Αυτή όμως την άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται τώρα εν μέσω πανδημίας για την επόμενη μέρα δεν μπορούμε να την δεχτούμε. 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και το κλαδικό συνδικάτο Ιχθυοκαλλιεργειών- Τροφίμων- Πότων του Νομού, από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις τις εργοδοσίας σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων για να αποτρέψουμε τις απολύσεις. 
Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία ότι θα μας βρίσκει πάντα μπροστά της. 

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες 
Δεν έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος όμως θα νικήσουμε. 
Προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι οι εργαζόμενοι να σηκώσουν το ανάστημά τους, να εμπιστευτούν την δύναμή τους, τον οργανωμένο αγώνα. Να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και με την οργάνωσή μας να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει. 
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για στάση αναμονής και να δούμε. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να περιμένουμε μοιρολατρικά να μας ανακοινώνουν ποιος θα είναι ο επόμενος. Πόσα και ποια δικαιώματα θα χάσουμε. 
Δεν θα επιτρέψουμε τα ατομικά μέσα προστασίας της υγείας τις μάσκες και τα γάντια να τα μετατρέψουμε σε φίμωτρο και χειροπέδες. 
Μάχιμα, με αισιοδοξία και χωρίς να κάνουμε πίσω από τα δικαιώματά μας θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που προέκυψε και είναι σίγουρο ότι θα βγούμε νικητές. Το ζήτημα είναι να μην αφήσουμε τις τύχες μας, τα δικαιώματά μας στη ζωή και τη δουλειά στην εργοδοσία και το κράτος. 
Να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες, σε ρήξη με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, γιατί δεν τέμνονται πουθενά οι ανάγκες των εργαζόμενων με τους στόχους της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 
Τώρα είναι η ώρα να λογαριαστούμε με την εργοδοσία και το κράτος της. 
Δε σκύβουμε το κεφάλι, δε δεχόμαστε καμία απόλυση που θέλει η εργοδοσία να μας επιβάλει με το έτσι θέλω. 
Με την οργάνωσή μας θα εμποδίσουμε κάθε αντεργατικό σχεδιασμό και θα διεκδικήσουμε ανθρώπινους όρους εργασίας, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. 
Ματώσαμε για τα κέρδη τους! Ματώσαμε στην καπιταλιστική οικονομική κρίση τους! Δεν θα ματώσουμε για να μετράνε κέρδη και στην πανδημία! 

Συνέχεια...

Καχριμάνης: Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για ζητήματα που τέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Απριλίου 01, 2020 0
Καχριμάνης: Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για ζητήματα που τέθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» παραποιεί την πραγματικότητα και αποδίδει στον Περιφερειάρχη προθέσεις ή θέσεις που ανήκουν στη δική του φαντασία. Αυτό συμβαίνει και με τη ανακοίνωσή του, στην οποία υποστηρίζει πως στη σημερινή συνεδρίαση -δια τηλεδιάσκεψης του Περιφερειακού Συμβουλίου- «ο κ. Καχριμάνης για πρώτη φορά ομολόγησε, ενδεχομένως άθελά του, πως γνώριζε εδώ και μήνες το σχεδιασμό της κυβέρνησης για κλειστές δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών κάτι που αρνούνταν επί μήνες». 

Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο Περιφερειάρχης σε όλα τα προηγηθέντα Περιφερειακά συμβούλια, στα οποία τέθηκε ως θέμα το προσφυγικό, γνωστοποιούσε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί ενημέρωναν για την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν κλειστές δομές, εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους. Κλειστή δομή άλλωστε αναζητούνταν και στην Άρτα. 
Τώρα αν ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» το έχει ξεχάσει, δεν σημαίνει ότι μπορεί να το χρησιμοποιεί και ως επιχείρημα και μάλιστα κατόπιν συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα πρέπει οι δομές των Μεταναστών να γίνουν κλειστές και να ισχύει ο, τι ισχύει για τους Έλληνες: Να ισχύουν δηλαδή τα ίδια περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό: Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. 
Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σπ. Ριζόπουλος παραποιεί επίσης και τη δική του τοποθέτηση, αλλά και την απάντηση του Περιφερειάρχη, ως προς την απόδοση του 50% των αποδοχών του στο Εθνικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν έκανε την παραμικρή αναφορά ή ερώτηση στους Αντιπεριφερειάρχες και φυσικά δεν έλαβε καμία απάντηση, την οποία σπεύδει ωστόσο να την προκαταλάβει. 
Επιχειρεί όμως να δημιουργήσει και ψευδή εντύπωση ως προς την τοποθέτηση- απάντηση του Περιφερειάρχη, ο οποίος επικρότησε την πρόταση του Πρωθυπουργού, εξήγησε όμως πως την τρέχουσα περίοδο, η μηνιαία αποζημίωση του των 2.200 ευρώ είναι ήδη δεσμευμένη σε ανειλημμένες υποχρεώσεις και επιπλέον είναι γνωστό ότι έχει ανοιχτή καθημερινά την πόρτα του σε ευπαθή άτομα, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. 

Είναι γεγονός πως αν κάποιος μάθει να «παίζει με τις εντυπώσεις» είναι δύσκολο να αλλάξει συμπεριφορά και χαρακτήρα ακόμη και σε κρίσιμες περιόδους που διέρχεται ο τόπος μας. Και εν πάση περιπτώσει ο «σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα». 


Συνέχεια...

Σπ. Ριζόπουλος: Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες να ακούσουν τον κ. Μητσοτάκη και να διαθέσουν το μισό μισθό τους στο ταμείο για τον covid19

Απριλίου 01, 2020 0
Σπ. Ριζόπουλος: Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες να ακούσουν τον κ. Μητσοτάκη και να διαθέσουν το μισό μισθό τους στο ταμείο για τον covid19 

Την εντελώς διαφορετική προσέγγιση στις ανάγκες που δημιουργεί για την Ήπειρο αλλά και τη χώρα ευρύτερα, η κρίση του κορωνοϊού, υπογράμμισε κατά την εισαγωγική συζήτηση στην δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος. 
Αυτό που τόνισε ο κ. Ριζόπουλος απευθυνόμενος τόσο προς την Περιφερειακή Αρχή όσο και προς τις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ήταν πως καταρτίζοντας σήμερα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024 ή αναμορφώνοντας τον προϋπολογισμό του 2020, φαίνεται σα να μην αντιλαμβάνονται οι δύο μηχανισμοί διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, πολιτικός και υπηρεσιακός, πως το περιβάλλον στη χώρα και στην περιοχή μας, μετά την επέλαση του κορωνοϊού, θα είναι εντελώς διαφορετικό από τη σημερινή πραγματικότητα. 

Στη βάση αυτή, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» καταψήφισαν τόσο την «Αναμόρφωση πίνακα Οικονομικής Στοχοθεσίας προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2020» όσο και την «Κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024 της Περιφέρειας Ηπείρου». 
Σε σχέση με τις παρεμβάσεις που έκανε και τις χρηματοδοτήσεις που ως σήμερα παρείχε η Περιφέρεια Ηπείρου προς Νοσοκομεία και άλλους φορείς, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί ο κορωνοϊός, ο κ. Ριζόπουλος επέμεινε στην πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος εδώ και μερικές εβδομάδες για την σύσταση ειδικού ταμείου για τον κορωνοϊό, πρόταση με την οποία έχει συμφωνήσει όλη η αντιπολίτευση και που ωστόσο, εξακολούθησε και σήμερα να αρνείται ο Περιφερειάρχης. Η δυνατότητα παρέμβασης της Περιφέρειας στις δομές υγείας της περιοχής και στην αντιμετώπιση των κινδύνων του κορωνοϊού θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη, με την αξιοποίηση του εν λόγω ταμείου, τονίστηκε από τον κ. Ριζόπουλο, ενώ αντίθετα σήμερα, η Περιφέρεια παραμένει απλός θεατής. 

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Καχριμάνης για πρώτη φορά ομολόγησε σήμερα, ενδεχομένως άθελά του, πως γνώριζε εδώ και μήνες για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για κλειστές δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, κάτι που αρνούνταν επί μήνες. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» άνοιγαν το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Καχριμάνης έλεγε πως δεν είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας το συγκεκριμένο θέμα! 

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αρνήθηκε να ευθυγραμμιστεί με την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατά 50% απόδοση στον εθνικό λογαριασμό για τον covid19, των μηνιαίων αποδοχών του. 
Τη σχετική εισήγηση έκανε ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος ζητώντας από τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες να συνετιστούν με την προτροπή του Πρωθυπουργού, διαθέτοντας στο κράτος, ο καθένας από μία αντιμισθία για τους επόμενους δύο μήνες.
Συνέχεια...

Περιφερειάρχης: Η Περιφέρεια Ηπείρου ικανοποιεί άμεσα τα αιτήματα των δημόσιων νοσοκομείων

Απριλίου 01, 2020 0
Περιφερειάρχης: Η Περιφέρεια Ηπείρου ικανοποιεί άμεσα τα αιτήματα των δημόσιων νοσοκομείων 

«Η μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού είναι σε εξέλιξη. Πρώτα αγωνιζόμαστε για το σήμερα και μετά θα κάνουμε σκέψεις για το αύριο», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοψίζοντας τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση- μέσω τηλεδιάσκεψης - του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου για τη στήριξη των δομών Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας πως μέχρι σήμερα δεν έμεινε κανένα αίτημα νοσοκομείου που να μην έχει ικανοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η Περιφέρεια έχει διαθέσει το ποσό των 700.000 ευρώ. 
Ειδική αναφορά έκανε στον εξοπλισμό που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια για την ανάλυση των ύποπτων δειγμάτων για κορωνοϊό, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα να δίνονται αυθημερόν απαντήσεις από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Ενημέρωσε πως η Περιφέρεια Ηπείρου προμηθεύεται συνεχώς προστατευτικά υλικά- παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά- ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός των νοσοκομείων σε επιπλέον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό. 
Επίσης αναφέρθηκε στις εκτεταμένες απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία της Περιφέρειας σε δημόσια κτίρια, στην τοποθέτηση λυόμενων ή σκηνών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας (ώστε να γίνεται εκεί η υποδοχή των υπό εξέταση πολιτών), ενώ αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί στις πύλες εισόδου της χώρας, προσθέτοντας ότι με το ποσό των 4.000 ευρώ επιχορηγείται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την παραγωγή τρισδιάστατων μασκών. 

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Σώμα και για την αιμοδοσία που έγινε με τη συνεργασία των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων, λέγοντας πως συγκεντρώθηκαν 300 περίπου φιάλες με τις οποίες καλύφθηκαν οι τρέχουσες ανάγκες σε αίμα και σε επόμενο στάδιο οι αιμοδοσίες θα επαναληφθούν. 

Ως προς την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, τα μέτρα που λαμβάνονται, τις διαδικασίες ιχνηλάτησης κλπ, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και εντολές του ΕΟΔΥ και των νοσοκομείων.

Από το γραφείο Τύπου
Συνέχεια...

Απάντηση του Νικόλα Κάτσιου στο δήμαρχο Σουλίου κ. Ιωάννη Καραγιάννη

Απριλίου 01, 2020 0
Απάντηση του Νικόλα Κάτσιου στο δήμαρχο Σουλίου κ. Ιωάννη Καραγιάννη 

Την Πέμπτη 19.3.2020 σας απέστειλα προσωπική επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις για τα μέτρα που έπρεπε ήδη να είχαμε πάρει ως δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Μέχρι και σήμερα, δέκα (10) ημέρες μετά: 

- Δεν έχετε προβεί σε απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, σχολείων, παιδικών χαρών και λοιπών εγκαταστάσεων, 

- Δεν έχετε προβεί στο πλύσιμο-απολύμανση των κεντρικών δρόμων, πλατειών και κάδων απορριμμάτων της πόλεως και των χωριών, 

- Δεν έχετε κάνει σήμανση μη χρήσης με ειδικές ταινίες περιμετρικά των οργάνων σε παιδικές χαρές και υπαίθρια παιχνίδια που βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο χωρίς περίφραξη, 

- Δεν έχετε προχωρήσει στη λήψη μέτρων οικονομικής ανακούφισης των συνδημοτών μας που σας έχουμε προτείνει όπως: 

α) Αναστολή των προσαυξήσεων των δημοτικών τελών για όλα τα νοικοκυριά και καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της πανδημίας, 

β) Μηδενικά δημοτικά τέλη μέχρι 31/8/2020 για όλες τις επιχειρήσεις του δήμου μας, 

γ) Μη καταβολή στο δήμο των μισθωμάτων για τα ακίνητα και τους κοινόχρηστους χώρους 
ιδιοκτησίας του δήμου που μισθώνονται από ιδιώτες , καθόλη την περίοδο ισχύος των 
περιορισμών λειτουργίας της αγοράς, 

δ) Τη μη καταβολή στο δήμο μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών 
μονάδων καθ’ όλη την περίοδο ισχύος των περιορισμών λειτουργίας των Σχολείων. 

Ερχόμαστε λοιπόν στις 26.3.20 και ενώ δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση για το τι σκοπεύετε να πράξετε για όλα τα παραπάνω, σας στέλνω ξανά, δημόσια επιστολή αυτή τη φορά και σας ζητώ έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη. Προσθέτοντας και την ανάγκη ενημέρωσης μας για το σεισμό και τις ζημιές που μεσολάβησαν. Σας θυμίζω ότι 7 μήνες μάλλιασε η γλώσσα μας για την ανάγκη ελέγχου καταλληλότητας των σχολείων. 

Αντί λοιπόν να αποδεχτείτε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ή έστω να μας απαντήσετε για το ποιες από τις προτάσεις μας προτίθεστε να υλοποιήσετε, μου απαντήσατε με μια επιστολή γεμάτη ύβρεις και συκοφαντίες για το πρόσωπο μου. 

Επειδή σε όλη μου τη δημόσια διαδρομή μου υπηρετώ έναν πολιτικό και αυτοδιοικητικό πολιτισμό διαφορετικό από τον δικό σας, δε θα σας ακολουθήσω και θα σας ευχηθώ καλό ταξίδι στο μονόδρομο της πρωτοφανούς πολιτικής «χυδαιότητας» που επιφέρατε στο δημόσιο λόγο του δήμου Σουλίου. Δυστυχώς, σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και τους πολίτες, με την εριστική, ειρωνική και απαξιωτική συμπεριφορά σας δε μπορείτε να καλύψετε την απραξία σας και τις προφανείς αδυναμίας διοικήσεως του δήμου. 

Αντίθετα θα συνεχίσω να είμαι παρών, με παρεμβάσεις, προτάσεις και άσκηση εποικοδομητικής κριτικής, χρήσιμος για τον τόπο και τους πολίτες. 

Κύριε Καραγιάννη, 
Οι κρίσιμες τούτες ώρες απαιτούν συνεργασία, σύνεση, διάλογο, σύνθεση, συστράτευση και αποτελεσματικότητα για το κοινό καλό όλων των συνδημοτών μας. Εσύ όμως εσχάτως έχεις χάσει την ψυχραιμία σου, εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας σου που σε διακρίνει καθ’ όλο το επτάμηνο της δημαρχιακής σου θητείας. 

Κύριε Καραγιάννη, «αρχή άνδρα δείκνυσι»! 

Με τιμή
Νικόλας Ευ. Κάτσιος
Συνέχεια...

Απάντηση του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στην ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων: "Η θέση σας αυτή δεν σας καθιστά απλά ανεύθυνους αλλά πολύ επικίνδυνους"

Απριλίου 01, 2020 0
Απάντηση του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στην ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων: "Η θέση σας αυτή δεν σας καθιστά απλά ανεύθυνους αλλά πολύ επικίνδυνους" 

Καμία έκπληξη δεν μας προξενεί η θεματολογία του αιτήματος σας για έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου και αυτό γιατί δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από εκπρόσωπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. 
Βρίσκεστε σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση και τους δημάρχους που για να κρύψουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες αναγάγουν την ατομική ευθύνη ως κύρια και μοναδική για την μετάδοση του ιού που έχει κοστίσει τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας. 

Αν η παρουσία και δράση σας στο σύλλογο ήταν καθημερινή και ουσιαστική και δεν περιοριζόταν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και στείρα αντιπολιτευτικά τερτίπια, θα γνωρίζατε ότι με την συνεχή παρουσία μας στους χώρους δουλείας ,εργοτάξια, γραφεία, κοινωνικές δομές, με παρεμβάσεις στους δήμους του νομού ,αλλά και μέσα από έγγραφα και ανακοινώσεις που κοινοποιήσαμε απαιτήσαμε και διεκδικήσαμε να εφαρμοστούν για τους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα που χρειάζονται για την προστασία τους σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. 
Αν όμως έχετε ενημέρωση ότι υπάρχουν δήμοι που στους εργαζόμενους δεν έχουν χορηγηθεί όλα τα μέτρα προστασίας που πρέπει να έχουν κατά την εργασία τους εδώ είμαστε να το αντιμετωπίσουμε. Να παρέμβει εκ νέου ο Σύλλογος να καταγγείλουμε την διοίκηση για ελλιπή μέσα και μέτρα προστασίας και αν χρειάζεται να κλείσουμε ακόμα και χώρους εργασίας. Ελπίζουμε να συμφωνήσετε σε αυτό, αν χρειαστεί. 
Το κυριότερο όμως είναι ότι μας καλείται να βάλουμε χέρι στις εισφορές των εργαζομένων προκειμένου να αναλάβουμε εμείς τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της εργοδοσίας για την προμήθεια των αναγκαίων μέσων προστασίας των εργαζομένων. Θεωρείται δηλαδή ότι είναι ατομική ευθύνη, εφόσον πράγματι τα χρήματα είναι από τις εισφορές τους, να προμηθευτούν μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου τα μέσα προστασίας που χρειάζονται. 
Αύριο τι άλλο θα μας πείτε; Ότι οι εργαζόμενοι από τον πενιχρό μισθό τους θα πρέπει μόνοι τους να αγοράζουν τα ΜΑΠ, να αγοράζουν το γάλα, να μεριμνούν για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς; ή μήπως είσαστε έτοιμοι να προτείνεται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βάλουμε πλάτη και να χαρίσουν οι εργαζόμενοι το μισό μισθό τους στο κράτος, στο πλαίσιο των νέου πετσοκόμματος του μισθού που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. 
Η θέση σας αυτή δεν σας καθιστά απλά ανεύθυνους αλλά πολύ επικίνδυνους τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για το συνδικαλιστικό κίνημα. 

Δεν θέλετε να αγωνιστείτε, να παλέψετε, να διεκδικήσετε για τους εργαζόμενους καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας για ζωή με αξιοπρέπεια. Επιζητάτε με αυτές τις θέσεις την εύνοια της διοίκησης για να εξυπηρετήσετε τα προσωπικά σας συμφέροντα και φιλοδοξίες. 

Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν υπερασπίζονται με φιλανθρωπίες, φιλοδωρήματα και επικοινωνιακά σόου, σαν κι αυτά που μας προτείνετε εσείς, αλλά και αυτά που εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός για τα στελέχη της κυβέρνησης. Το ίδιο και η δημόσια υγεία, δεν χτίζεται από αυτούς που την γκρέμισαν και τώρα θυμήθηκαν να δώσουν ένα μικρό μέρος από αυτά που κερδίζουν από την εκμετάλλευση άλλων. 
Τη δημόσια υγεία θα στηρίξει η πλειοψηφία του λαού μας με την αλληλεγγύη, με τους εργαζομένους στην υγεία και τη διεκδίκηση μιας δημοσίας υγείας που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλων μας. Είναι υποκρισία από τη μεριά σας όταν μόλις προχθές σας κοινοποιήσαμε κείμενο να συνυπογράψετε, που έβαζε πλαίσιο διεκδίκησης τα αυτονόητα και που συνυπέγραψαν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώνεις, εσείς το καταγγείλατε. 

Καλούμε τους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση, να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα αντεργατικά μέτρα η κυβέρνηση τα φέρνει για να μείνουν. Οργάνωση, αντίδραση και πάλη μέσα από τα συνδικάτα ενάντια στις πολιτικές κερδοφορίας του κεφαλαίου και εξαθλίωσης των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας. 
Μένουμε Δυνατοί , ΔΕΝ Μένουμε Σιωπηλοί! 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ          ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πρόταση της Λαϊκή Συσπείρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Απριλίου 01, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Πρόταση της Λαϊκή Συσπείρωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού 

Διεκδίκηση μέτρων του Δήμου Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού 

Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης τις εξελίξεις με αφορμή την πανδημία στη χώρα μας και διεθνώς. Για αυτό και προτείνει στο Δ.Σ. της Τετάρτης 1/4/2020 που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη να μπει για συζήτηση το θέμα: «Διεκδίκηση μέτρων του Δήμου Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού». 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και της κοινωνικής απόστασης είναι ευθύνη όλων μας, απέναντι στους εαυτούς μας αλλά και στους γύρω μας που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. 
Η ατομική ευθύνη όμως έχει όρια και δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη αλλά και την ευθύνη των Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου στο να απαιτήσουν και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και την στήριξη των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών. 
Δεν αποτελεί ατομική αλλά κρατική ευθύνη η παρακολούθηση κατ΄οίκον των εγκλωβισμένων ασθενών, από την απαγόρευση κυκλοφορίας και την αναστολή των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου. Δεν μπορεί στον 21ο αιώνα να γίνεται αποδεκτή η προτροπή του ΕΟΔΥ για αυτοαξιολόγηση και αυτοθεραπεία των κλεισμένων στο σπίτι ασθενών, τους οποίους νοσηλεύουν οι συγγενείς τους εν είδει πρακτικού νοσοκόμου. Μια και είναι σε όλους μας γνωστή η απουσία του οικογενειακού γιατρού στην συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας. 
Δεν αποτελεί ατομική αλλά κρατική ευθύνη η άμεση στελέχωση και 24ωρη λειτουργία των 3 Κ.Υ. και της 1 ΤΟΜΥ του νομού με γιατρούς, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς , οι οποίοι θα παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας των κλεισμένων στο σπίτι ασθενών με χρόνιες ασθένειες αλλά και συμπτώματα κορωναϊού. Δεν μπορεί να επιτρέψουμε άλλους θανάτους λόγω της καραντίνας χωρίς ιατρική παρακολούθηση που έχει επιβληθεί. 
Δεν αποτελεί ατομική ευθύνη των υγειονομικών αλλά κρατική ευθύνη η υποστελέχωση του νοσοκομείου Φιλιατών και η απουσία των μοναδικών κατάλληλων μέτρων προστασίας (μάσκες FPP3, αδιάβροχες στολές) για να μην μπαίνουν μαζικά σε καραντίνα οι υγειονομικοί (65 έως τώρα σε Άρτα, Πρέβεζα και Γιάννενα) και να μην μεταδίδουν στους ασθενείς και τις οικογένειες τους τον κορωναϊό. 
Δεν αποτελεί ατομική αλλά κρατική ευθύνη η απουσία κλινών ΜΕΘ, αναπνευστήρων και γιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και καρδιολόγων, νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας στις δομές υγείας του νομού. 
Δεν αποτελεί ατομική αλλά κρατική ευθύνη που στο Νοσοκομείο Φιλιατών 5 κλινών Μ.Α.Φ. είναι εκτός λειτουργίας, ούτε ότι δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. 

Όσοι προβάλλουν την ατομική ευθύνη σαν βασικό παράγοντα έκβασης της επιδημίας, προσπαθούν να αποσιωπήσουν την κρατική ευθύνη. Ο κόσμος στη μεγάλη του πλειοψηφία πειθαρχεί στα μέτρα και με το παραπάνω. Η ατομική ευθύνη όμως, δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα αν δεν στηρίζεται σε ένα ολοκληρωμένο κρατικό σχέδιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη. 

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αναδεικνύεται η αξία ενός Αποκλειστικά Δημόσιου και Δωρεάν Συστήματος Υγείας με απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης, σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου, ικανού να προστατεύσει τη λαϊκή υγεία, και στις πάγιες και στις έκτακτες περιπτώσεις, Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει όσο προωθείται η επιχειρηματικότητα και η λογική του κόστους-οφέλους στον τομέα της υγείας. Για παράδειγμα την ώρα που δίνονται μόλις 75 εκατ. ευρώ σε 120 δημόσια νοσοκομεία πανελλαδικά για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας ( είναι το 3% της ετήσιας δαπάνης λειτουργίας όλων των νοσοκομείων πανελλαδικά), στους ιδιώτες κλινικάρχες δίνεται “δωράκι” ύψους 30 εκατ. ευρώ για την αύξηση των κλινών ΜΕΘ , με διπλασιασμό του ενοικίου από 800 στα 1600 ευρώ, χωρίς έλεγχο προδιαγραφών από το κράτος και επιδοτείται με 125ευρώ το τεστ για τον κορονοϊό την ίδια στιγμή που αρνούνται σε υγειονομικούς που μπήκαν σε καραντίνα να κάνουν το test. 

Κατόπιν των ανωτέρω ο Δήμος Ηγουμενίτσας διεκδικεί: 

· Να μην γίνει καμία μετακίνηση ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού σε Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ή άλλης περιοχής. Αντίθετα αποτελεί επείγουσα ανάγκη να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, οδηγών ασθενοφόρων καθώς και η άμεση παροχή όλων των κατάλληλων με προδιαγραφές προστατευτικών υλικών που μέχρι σήμερα στερούνται. Η άμεση στελέχωση του ΤΕΠ και των Κέντρων Υγείας πρέπει να λάβει υπόψη την πλήρη λειτουργία και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου μας. 
· Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας να εξοπλιστεί με την απαραίτητη υποδομή ώστε να γίνεται δωρεάν και έγκαιρα η εξέταση διάγνωσης του κορωνοϊού. Έτσι θα αποφευχθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απάντηση από το εργαστήριο του ΠΓΝΙ το οποίο δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο / 7 ημέρες την εβδομάδα , και δέχεται μεγάλο όγκο αιτημάτων. Αυτό θα καταστήσει πιο ασφαλή την διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων. 
· Να ετοιμαστεί τώρα επαρκής ειδικός χώρος μακριά από τους υπόλοιπους ασθενείς , με την ανάλογη στελέχωση σε υγειονομικό προσωπικό και υλικά μέσα, για την διαλογή-εξέταση και την νοσηλεία ύποπτων από κορονοϊό κρουσμάτων στο ΤΕΠ και στο νοσοκομείο Φιλιατών, για την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων των Ιωαννίνων. Να μην αναμιγνύονται ύποπτα και μη ύποπτα περιστατικά στις δομές υγείας 
· Να εξασφαλιστεί η συνταγογράφηση των αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό. 

Επίσης η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν μπορεί να είναι ευκαιρία κερδοσκοπίας και πεδίο κερδοφορίας του ιδιωτικού τομέα της Υγείας κυρίως των μεγάλων κλινικών και νοσοκομείων, που στερούν από τον κρατικό σχεδιασμό πολύτιμους πόρους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν και τον κίνδυνο διασποράς. 

Ζητούμε από το κράτος: 
· Να στελεχωθούν άμεσα τα νοσοκομεία, με προτεραιότητα στα ΤΕΠ και τις ΜΕΘ αλλά και οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους. 
· Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό υψηλής αξίας προστατευτικό εξοπλισμό. 
· Να επιταχθούν όλες οι διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα στον νομό Θεσπρωτίας μαζί με το προσωπικό τους και να τεθούν υπό κρατικό έλεγχο. 
· Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Παιδιατρικής, και Καρδιολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των Δημόσιων Νοσοκομείων , ΤΕΠ και Κέντρων Υγείας. 
· Να επιταχτούν ξενώνες και ξενοδοχεία στα όρια του Δήμου μας, στα οποία θα μπορούν να μένουν οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου, ΤΕΠ, Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου μας. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας απευθύνει αυτές τις προτάσεις στην κυβέρνηση και καλεί τους κατοίκους του Δήμου μας αγωνιστικά, μαζί με τους Μ.Φ. του τόπου, να διεκδικήσουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Μένουμε σπίτι. Ωστόσο δεν πρέπει να φοβόμαστε, ούτε να πάψουμε να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε και να διεκδικούμε. 

Ηγουμενίτσα 31/3/2020 
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας 

Υ.Γ. Σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για αυτά τα ζητήματα.
Συνέχεια...

Καραγιάννης προς Κάτσιο : «Κύριε Κάτσιο, μένετε σπίτι εδώ και 7 μήνες»

Απριλίου 01, 2020 0
Καραγιάννης προς Κάτσιο : «Κύριε Κάτσιο, μένετε σπίτι εδώ και 7 μήνες»

Κύριε Κάτσιο,
η πολιτική της αντιμετώπισης του Covid-19 σε όλη την επικράτεια της χώρας, θεσμοθετείται από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Οι δράσεις του Δήμου Σουλίου είναι απόλυτα εναρμονισμένες και ακολουθούν τις οδηγίες και τις εγκυκλίους των παραπάνω αρμόδιων οργάνων.
Είναι ιδιαίτερα παρήγορο στην εποχή κρίσης που διανύουμε, να υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι, που επιλέγουν να συμμετέχουν ενεργά στα μείζονα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, έστω και εκ του ασφαλούς.

Κύριε Κάτσιο,
είναι ιδιαίτερα λυπηρό και ανησυχητικό, να μην έχετε γνώση, για τόσο σοβαρά θέματα τα οποία θίγετε και απασχολούν την τοπική κοινωνία. Από τη Δημοτική Αρχή έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και έχουν γνωστοποιηθεί στους Δημότες μας, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Σουλίου και του Προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Να σας ενημερώσουμε πως ο σχετικός σύνδεσμος των ανακοινώσεων, είναι ο https://dimossouliou.gov.gr/category/anakinosis, τον οποίο ελπίζουμε από εδώ και στο εξής να παρακολουθείτε.

Θα συμφωνήσω μαζί σας, πως σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό το λόγο, ελπίζω να σας δω κάποια στιγμή επιτέλους στο Δημαρχείο, να ενημερώνεστε τόσο από εμένα και τους αντιδημάρχους μας, όσο και από τις υπηρεσίες μας και να προτείνετε δράσεις οι οποίες θα στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε «ασκήσεις επί χάρτου» και σε άγνοια.
Όλο το προσωπικό του Δήμου μας, εργάζεται με φιλότιμο, παρά τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω πανδημίας και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Οι αρμόδιοι αιρετοί και οι υπηρεσίες μας είναι σε διαρκή και καθημερινή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Κέντρο Υγείας, ΕΚΑΒ), και η συνεργασία αυτή είναι αρμονική με θετικά αποτελέσματα για τους δημότες μας, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που προέκυψαν από το σεισμό και την πανδημία.

Κύριε Κάτσιο,
είμαστε χαρούμενοι που ακολουθείτε τις οδηγίες και παραμένετε σπίτι, ωστόσο εσείς βρίσκεστε σπίτι εδώ και 7 μήνες και αγνοείτε σοβαρά θέματα που σε ιδανική περίπτωση, θα έπρεπε να γνωρίζει και ο πιο απομακρυσμένος δημότης μας
Συνέχεια...

Ανοιχτή επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουλίου - Μέτρα για κορωνοϊό και σεισμό

Απριλίου 01, 2020 0
Ανοιχτή επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουλίου - Μέτρα για κορωνοϊό και σεισμό

Ανοιχτή επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σουλίου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την συνεδρίαση της 31ης Μάρτη 2020 

Κύριε Πρόεδρε με την παρούσα ανοιχτή επιστολή σας πληροφορούμε ότι τοποθετούμαστε ενιαία ως παράταξη στην ημερήσια διάταξη για τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Μάρτη 2020. Σας ενημερώνουμε ότι ψηφίζουμε θετικά στα 16 θέματα ημερήσιας διάταξης διότι είναι θέματα που αφορούν έκτακτες καταστάσεις ( covid-19, σεισμός) και διαδικαστικά θέματα στα οποία ούτως ή άλλως θα τοποθετούμασταν θετικά. Κάποιες παρατηρήσεις επί των θεμάτων σας υποβάλλονται μέσω της φόρμας ψηφοφορίας. 

Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα πρέπει να προετοιμαστεί και να πραγματοποιηθεί νέο Δημοτικό Συμβούλιο (καλύτερα μέσω τηλεδιάσκεψης) στο οποίο πρέπει να τεθούν επί τάπητος σοβαρά θέματα που αφορούν και την περιοχή μας και συγκεκριμένα: 

- Σχέδιο Αντιμετώπισης για την πανδημία και υγειονομικές δομές στον δήμο μας. 
- Μέτρα ανακούφισης για τους σεισμοπαθείς. 
- Μέτρα στήριξης των Δημοτών μας που πλήττονται. 
- Μέτρα στήριξης των μαθητών μας. 

Για την κατάσταση που επικρατεί στις υγειονομικές δομές της περιοχής μας 
και για το σχέδιο αντιμετώπισης του covid-19 

Αναμφισβήτητα οι συνθήκες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Η εξάπλωση του ιού covid-19 στη χώρα μας και σ' όλο τον κόσμο προκαλεί δικαιολογημένα την ανησυχία όλων μας. Διατυμπανίζεται σ' όλους τους τόνους από κυβερνητικά επιτελεία, ΜΜΕ και σποτ η περίφραση"ατομική ευθύνη" και το σλόγκαν" Μένουμε σπίτι" τα οποία πήραν μια πιο έντονη χροιά με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων. 
Καθένας μας σαφώς οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα και πράγματι να τηρήσει όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής με μεγάλη προσοχή, παραμένοντας σπίτι και περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις. Ωστόσο δεν πρέπει να φοβόμαστε ούτε να πάψουμε να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε, να διεκδικούμε. Η καραμέλα της ατομικής ευθύνης είναι εύκολη και βολική για αυτούς που θέλουν να θάψουν κάτω απ' αυτή, την τεράστια κρατική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και επικίνδυνη όχι μόνο για τον αποπροσανατολισμό για τον βασικό υπεύθυνο για την αδυναμία αντιμετώπισης μια τέτοιας έκτακτης κατάστασης αλλά και για το αλληλοφάγωμα, μεταξύ μας. 
Άραγε η υποστελέχωση όλων των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Δομών Υγείας, η έλλειψη υγειονομικού προσωπικού και εξοπλισμού, τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, είναι ζητήματα ατομικής ευθύνης; Η παντελής έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας τους, ιδίως σε χώρους μαζικούς όπως εργοστάσια, βιομηχανία, σούπερ- μαρκετ κ.α, συμβαίνει επειδή οι εργαζόμενοι είναι"ατομικά ανεύθυνοι" ή μήπως για να μη χαθεί λεπτό (και χρονικά και χρηματικά) απ' την κερδοφορία του κεφαλαίου; Σαφώς και στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι όχι. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης της υγείας, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ τις οποίες τήρησαν πιστά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και της τάσης καθολικής ιδιωτικοποίησής της,την οποία ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα. 
Στο απυρόβλητο δεν έμεινε φυσικά και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς ως κομμάτι των Πρωτοβάθμιων δομών υγείας της χώρας μας. Οι ήδη υπάρχουσες, προ κορωνοιου, ελλείψεις ήρθαν και έδεσαν με την έκτακτη κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί η συγκεκριμένη δομή, δεδομένων των συνθηκών. Οι ελλείψεις αφορούν σε υγειονομικό προσωπικό (κυρίως ιατρικό) που μάλιστα καλείται να καλύψει ολόκληρο Δήμο. Ο υγειονομικός εξοπλισμός επίσης είναι δυσεύρετος και στηρίζεται σε δωρεές (!!!) παρά τις εκκλήσεις της διοίκησής του και του προσωπικού στους αρμόδιους φορείς (6η ΥΠΕ). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μάσκες που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι αποτέλεσμα δωρεάς μικρών επιχειρήσεων της περιοχής μας (που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους) και μάλιστα δεν είναι καν του επιπέδου προστασίας από έναν τέτοιο ιό συν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην επαρκέσουν μέχρι την, κατά το δυνατόν προβλεπόμενη, εξασθένηση της εξάπλωσης του ιού. 
Επιπροσθέτως τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου παραμένουν κλειστά (λόγω κορωνοιου) μέχρι νεωτέρας και αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει αυτό για την πρόσβαση των πολιτών στις δομές υγείας και για την περίθαλψή τους. Είναι απίστευτο όμως πραγματικά με αφορμή τον covid-19 σε λίγο θα μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν άλλες ασθένειες, ούτε συνδημότες μας που χρειάζονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας. 

Όλα αυτά, όμως, δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι τα αποτελέσματα της χρονιάς προσπάθειας υποβάθμισης, για να μην πούμε καταστροφής, των δημοσίων δομών υγείας, απ' την οποία προφανώς δεν εξαιρείται και ο Δήμος μας. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις λοιδορούσαν από το πρωί ως το βράδυ το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους του, τώρα μας καλούν να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια. Επίσης δεν πάει πολύ καιρός από τότε που ο πρωθυπουργός χασκογελούσε και ονειρευόταν στη Βουλή την ώρα που θα μπουν επίσημα οι ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία. Τα σχόλια δικά σας, τώρα που ξέσπασε η πανδημία. 
Καλούμε ΑΜΕΣΑ το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημοτική Αρχή να μπει μπροστά και να διεκδικήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την στελέχωση του Κέντρου Υγείας μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μαζικούς διορισμούς, το άνοιγμα των περιφερειακών ιατρείων, την προμήθειά του Κέντρου Υγείας (με κεντρική κρατική ευθύνη) με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οι τοπικές αυτές δομές (κέντρο υγείας και ιατρεία) που σε συνδυασμό με το προσωπικό και τον εξοπλισμό θα μπορούσαν να καλύψουν σημαντικό τμήμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας και να αποτελέσουν σημαντικό ανάχωμα στην προσπάθεια περιορισμού του ιού και να υπολειτουργούν ή να μην λειτουργούν καθόλου. Αν ο covid-19 “δείξει τα δόντια του και στην περιοχή μας” είναι σίγουρο ότι οι Φιλιάτες και τα Γιάννενα δεν θα αντέξουν. Τέλος, δεν θα πρέπει να αποτελέσει αυτή η κρίση άλλη μια ευκαιρία για αποδυνάμωση των υγειονομικών δομών της περιοχής μας με τη μεταφορά ιατρικού προσωπικού στα Γιάννενα. 

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό 
και τα μέτρα ανακούφισης των σεισμοπαθών 
Δεκάδες κτίσματα στην περιοχή μας (Γλυκή, Ποταμιά, Γαρδίκι, Χόικα, Καρβουνάρι, Προδρόμι, χωριά του Σουλίου κ.α) έπαθαν από σοβαρές μέχρι ανεπανόρθωτες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή μας. Επίσης σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το σχολικό συγκρότημα Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Γλυκής. Πέρα από τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημοτική Αρχή: 
- να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος έκτακτη χρηματοδότηση (πέραν αυτών που προβλέπονται) για την ανακούφιση των πληγέντων. Ειδικά την περίοδο αυτή η ανάγκη είναι επιβεβλημένη. 
- να προβεί σε πάγωμα όλων των υποχρεώσεων προς το δήμο των δημοτών που έπαθαν σοβαρές ζημιές. 
- να προβεί σε όλες τις ενέργειες για τον ουσιαστικό έλεγχο του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γλυκής με στόχο όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση να υπάρξει στατική και ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου ώστε να γίνει ασφαλές επιτέλους για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
- να πιέσει προς το κεντρικό κράτος και την περιφέρεια ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχων και συλλογής δικαιολογητικών ώστε να αποφεύγονται οι συνεχείς μετακινήσεις πληγέντων αλλά και εργαζομένων και υπηρεσιακών παραγόντων που μετέχουν σε επιτροπές ελέγχου λόγω της έξαρσης του covid-19.6

Μέτρα στήριξης των δημοτών μας 
Η κρίση του covid-19 έχει οδηγήσει σε δεινή οικονομική θέση εκατοντάδες συνδημότες μας. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει μέτρα στήριξης των δημοτών που πλήττονται αλλά και να στηλιτεύσει πολιτικές εναντίον των εργαζομένων που ήρθαν… για να μείνουν. 

Επίσης ως έμπρακτα μέτρα στήριξης πρέπει: 
- να ανασταλεί η αύξηση των δημοτικών τελών. 
- να απαλλαγούν από την καταβολή δημοτικών τελών όσοι πλήττονται μικρούς επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, κτηνοτρόφους και φυσικά εργαζόμενους. 

Για την ανάγκη στήριξης των μαθητών μας 
που δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και σύνδεση διαδικτύου 
Λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί και αφορούν και στο κλείσιμο των σχολείων οι εκπαιδευτικοί με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης έχουν μπει μπροστά και με κάθε πρόσφορο τρόπο (email, πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, ασύγχρονη επικοινωνία, ακόμη και τηλεφωνική επικοινωνία) και προσπαθούν και το καταφέρνουν να κρατάνε επαφή οι μαθητές με το σχολείο σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα έχει μπει και στο παιχνίδι η σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Τα εργαλεία αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όμως υπάρχουν πολλά πολλά προβλήματα (προβλήματα στους servers κ.α) και κυρίως ανισοτιμία στην πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές εφόσον απαιτείται γρήγορο ίντερνετ (ή τηλεφωνική γραμμή με αστική χρέωση μόνο με μεταφορά ήχου και όχι εικόνας) και συσκευή (ιδανικά ΗΥ ή tablet με μεγάλη οθόνη τουλάχιστον 9 ιντσών ή εναλλακτικά και κατ’ ανάγκη smartphone). Παρότι πολλές ΕΛΜΕ και σύλλογοι πρωτοβάθμιας της χώρας έχουν αναδείξει αυτά τα προβλήματα ζητώντας την αγορά από το κράτος υποδομής προς τους μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς και παροχής ελεύθερου ίντερνετ (μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας όπου δεν υπάρχουν δημοτικά hot spots), το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει. Με βάση τα παραπάνω καλούμε τη Δημοτική Αρχή: 
1. να ικανοποιήσει τα αιτήματα των σχολείων για την αγορά laptop ή εναλλακτικά tablets τα οποία θα δοθούν σε μαθητές (κατά προτεραιότητα της Γ λυκείου- ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και όταν τελειώσει η χρονιά θα παραδοθούν στα σχολεία και θα αποτελούν υλικοτεχνική υποδομή των δημοσίων σχολείων μας. 
2. να τσεκάρει όλα τα hot spots του Δήμου ώστε να ελεγχτεί η λειτουργία του ελεύθερου ίντερνετ και να μπορέσει να αξιοποιηθεί από μαθητές που δεν έχουν σύνδεση στο σπίτι τους. 

Παραμυθιά 30/3/2020 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 
Ηλίας Κουτσής 
Ηλίας- Δημήτρης Χρήστου Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εκπαίδευση του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Απριλίου 01, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Εκπαίδευση του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» 

Στο πλαίσιο του διευρυμένου πλέον προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που σκοπό έχει να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη και οι οποίοι υποχρεούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους, ο Δήμος μας αναδιοργάνωσε τις υπηρεσίες του και από σήμερα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τους δημότες Ηγουμενίτσας με επιπλέον παροχές. 

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε να παραμείνετε στα σπίτια σας, να μην μετακινείστε και να μην διακινδυνεύετε. 

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία αυτής της έκτακτης δράσης, εκπαιδεύτηκε σήμερα το προσωπικό του προγράμματος στη σωστή χρήση των ατομικών μέσων προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές κλπ) καθώς και στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του ιού τόσο στους πολίτες που εξυπηρετούνται όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους. 

Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, ο κ. Γρίβας, Γενικός Ιατρός των δομών Τρίτης Ηλικίας του Δήμου μας, ενημέρωσε σχολαστικά τους υπαλλήλους διευρυμένης δομής του «Βοήθεια στο Σπίτι» για τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται. 

Ευελπιστούμε στο Δήμο μας να μην υπάρξει ούτε ένα κρούσμα του ιού και θα συμβάλλουμε σε αυτό με κάθε δυνατό τρόπο. Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους του «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Εσείς μείνετε σπίτι. Θα σας φροντίσουμε εμείς! 
Οι δημότες μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματα τους με τους ακόλουθους τρόπους: 
Με αποστολή e-mail: kepygeias@igoumenitsa.gr
Καλώντας στα τηλέφωνα: 2665 3 61145 & 2665 3 61148 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-15:00) 
Για επείγουσες περιπτώσεις 6907724367 (Δευτέρα – Παρασκευή 15:00-20:00) 


Συνέχεια...

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για τις απολύσεις στη ΣΕΛΟΝΤΑ

Απριλίου 01, 2020 0
Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για τις απολύσεις στη ΣΕΛΟΝΤΑ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι 
Η εργοδοσία της ΣΕΛΟΝΤΑ ξεσάλωσε από τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται να προστεθούν στα παλιά των προηγούμενων κυβερνήσεων και θέλει να προχωρήσει σε απολύσεις. 

Το μεγαθήριο που δημιουργήθηκε με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΣΕΛΟΝΤΑ και του ΝΗΡΕΑ από την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ θέλει να ξεμπερδεύει μια και καλή με τα δικαιώματα των εργαζόμενων ιδιαίτερα αυτών που για δεκαετίες τους έκλεβε τον μόχθο τους. Τώρα θέλει να τους πετάξει σαν στημένες “λεμονόκουπες”. 

Οι σημερινές απολύσεις που δρομολογεί η εργοδοσία έρχονται να προστεθούν στις άλλες απολύσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και αποτελούν μέρος της συμφωνίας της διαδικασίας εξαγοράς. 
Αυτό το μαντάτο έρχεται να ανακοινώσει ο υπεύθυνος της εταιρείας που έρχεται σήμερα από την Αθήνα. 

Η εργοδοσία είναι τόσο άθλια που την ανακοίνωση των απολύσεων θα την κάνει την στιγμή που εσείς οι εργαζόμενοι θα βρίσκεστε στην εργασία σας. 
Η εργοδοσία αποφασίζει να κλείσει το συσκευαστήριο και να πετάξει στο δρόμο 15 συναδέλφους μας γιατί έτσι θα διατηρήσει και θα αυξήσει τα κέρδη της. 
Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε μια χρονική στιγμή που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊου και οι απολύσεις συνολικά έχουν κτυπήσει κόκκινο και μέχρι τις 20/3 ξεπέρασαν πανελλαδικά τις 115.000. 

Πετούν στην ανεργία τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο την ώρα που η κυβέρνηση “μπουκώνει” με διάφορα δωράκια ύψους 2 δις ευρώ τους εργοδότες και η συγκεκριμένη εταιρεία παίρνει χοντρές επιδοτήσεις. 
Καλούμε τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν την δύναμή τους. Να μην παρακολουθούν την σφαγή τους με σταυρωμένα τα χέρια. Να μην συμβιβαστούν με την εργασιακή ζούγκλα. Να μην βάλουν σε καραντίνα τα δικαιώματά τους. Τώρα συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και την κλαδική Ομοσπονδία. 

Να απαιτήσουμε από την εργοδοσία εδώ και τώρα: 
Να σταματήσει τις απολύσεις. 

Συναδελφισσες-Συναδελφοι 

Τώρα είναι η ώρα να λογαριαστούμε με την εργοδοσία και το κράτος της. 
Μην σκύβετε το κεφάλι. 
Μη δεχθείτε καμία απόλυση που θέλει η εργοδοσία να σας επιβάλει με το έτσι θέλω. 
Πάνω από 20 χρόνια έχει αποκομίσει τεραστία κέρδη από τον ιδρώτα σας, τώρα σας πετάει στο δρόμο χωρίς κανένα δισταγμό, δίχως να σας ρωτήσει πως θα ζήσετε εσείς και οι οικογένειες σας.
Συνέχεια...