07/23/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Λίγα νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουλίου 23, 2021 0
Λίγα νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 27
ΠΕ Πρέβεζας 9

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.854, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 471.894 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.394 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.882 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 130 (57.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.778 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -16.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 144 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Οριστικοί Πίνακες του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-2022

Ιουλίου 23, 2021 0
Οριστικοί Πίνακες του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-2022

Ρεκόρ συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων στο πρόγραμμα

Αναρτήθηκαν χθες, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων, Ωφελουμένων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων – Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων, καθώς και Αποκλειομένων, του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos

Οι πίνακες αφορούν σε 300.000 Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού. Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται με τη χρήση της Επιταγής, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί να ενεργοποιηθεί από 1η Αυγούστου 2021 μέχρι την 31η Ιουλίου 2022.

Για κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο 1.818 Παρόχων και κατόπιν να επικοινωνούν με τον πάροχο. Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων. Οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με τον πάροχο που επέλεξαν, δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου. Απαγορεύεται η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού κ.λπ. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) του ΟΑΕΔ.

Για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) του ΟΑΕΔ την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού και ζητούν την έκδοση Εισιτηρίου Κοινωνικού Τουρισμού της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται. Επισημαίνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εξαιρουμένης της κατηγορίας πολυτέκνων. Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης ακτοπλοϊκού Εισιτηρίου Κοινωνικού Τουρισμού. Μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) εκδίδεται το εισιτήριο και ενεργοποιείται η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης για τη μετάβαση και την επιστροφή. Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τη μετάβαση/επιστροφή στον/από τόπο του επιλεγμένου τουριστικού καταλύματος.

Για πληροφορίες, όρους και προϋποθέσεις, καθώς και οδηγίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-toyrismos
Συνέχεια...

Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Κούβα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Ιουλίου 23, 2021 0
Ψήφισμα αλληλεγγύης στην Κούβα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και το λαό της Κούβας καταδικάζοντας την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα. Αξιοποιούν δυσκολίες που προκαλεί ο ίδιος ο ασφυκτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ και προσπαθούν να μεθοδεύσουν αντιδραστικές εξελίξεις έως και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα.

H Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο 6 δεκαετιών που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας της αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον πρόεδρο Τραμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν.

Αυτοί που επέβαλαν και συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο, έρχονται σήμερα και μιλούν για "ανθρωπιστική κρίση" στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη "Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα" των Κουβανών. Οι ίδιες δυνάμεις που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, όπου οι ρατσιστικές δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς είναι καθημερινό φαινόμενο. Όπου μέσα στην πανδημία ψήφισαν νόμους για την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης και κλείνουν νοσοκομεία γιατί είναι περιττά, οι ίδιες δυνάμεις δήθεν νοιάζονται για τα δικαιώματα του λαού της Κούβας. Η υποκρισία και τα ψέματα των ιμπεριαλιστών είναι καλυμμένες με το αίμα παλαιότερων επεμβάσεών τους για τη "Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα".

Τη στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης Υγείας και στην ΕΕ οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Οι αγώνες του κουβανικού λαού κόντρα σε όλες τις δυσκολίες αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων διεθνώς.

ΤΟ ΔΣ
Συνέχεια...

"Η Μεγάλη λεηλασία" -Με αφορμή το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες- Του Παύλου Αλεξίου

Ιουλίου 23, 2021 0
"Η Μεγάλη λεηλασία" -Με αφορμή το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες- Του Παύλου Αλεξίου

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Με αφορμή το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων σε Παραμυθιά και Φιλιάτες

Προχωρά ανεμπόδιστα η λεηλασία από το μεγάλο τραπεζικό κεφάλαιο της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Το κλείσιμο 64 τραπεζικών υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς (μεταξύ αυτών και της Παραμυθιάς) και άλλων 24 Εθνικής Τράπεζας (μεταξύ αυτών και το τελευταίο εναπομείναν υποκατάστημα των Φιλιατών), εντάσσεται στο δράμα που ζει η χώρα μετά την ένταξή της στα μνημονιακά μέτρα. Ένα δράμα, σ΄ ένα θέατρο του παραλόγου με τα λαϊκά στρώματα να παρακολουθούν άναυδα σαν θεατές, την ίδια τους την καταστροφή.

Πράξη Πρώτη

20 Ιούλη 2012. Η δεύτερη «τη τάξει» τράπεζα της χώρας, η Αγροτική Τράπεζα, και μάλιστα το «καλό» της τμήμα που διαχωρίζεται από το «κακό» με τα ανεκπλήρωτα δάνεια, μεταβιβάζεται «εν μία νυκτί» στην Τράπεζα Πειραιώς, αντί του ποσού των …94 εκατομμυρίων €! Ναι, 94 εκατομ € για την Τράπεζα κλειδί στην αγροτική παραγωγή της χώρας, με ιδιόκτητα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και υποθηκευμένη σε αυτή το 70% της αγροτικής γης. Ποσό που αντιστοιχούσε στην αξία ενός και μόνο από τα κεντρικά κτίρια που κατείχε. Η δε «ΑΤΕ Ασφαλιστική» (5η σε σειρά ασφαλιστική εταιρία της χώρας), δίνεται σαν δωράκι στην Πειραιώς για να πουληθεί από αυτή τον Αύγουστο του 2014 αντί του ποσού των... 90,1 εκατ. €, όσο δηλαδή ήταν το τίμημα για όλη την ΑΤΕ.

Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ είχε προλάβει να ξεπουλήσει το Νοέμβρη του 2012, την ναυαρχίδα της Ηπειρώτικης κτηνοτροφικής παραγωγής, τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», αντί του τιμήματος των 20 εκ. €, όταν το ενεργητικό της βιομηχανίας το 2011 ήταν πάνω από 91 εκ €, αλλά και άλλες κορυφαίες θυγατρικές της, όπως την «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» και την «Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών». Τεραστίων διαστάσεων χτυπήματα στην παραγωγική βάση της χώρας.

Εφαρμόζοντας ένα υπέρμετρα γενναιόδωρο «σοσιαλισμό» για τις τράπεζες, δίνονται 40 δισεκ. € και χαρίζονται φόροι 30ετίας ύψους 10 δισεκ. €, επιβαρύνοντας και άλλο το ήδη υπέρογκο δημόσιο χρέος της χώρας που το σηκώνει όλο ο φορολογούμενος. Ξεπουλιούνται σωρηδόν οι πιο κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή καταβαραθρώνονται μισθοί, συντάξεις, επενδύσεις και πάνω από το 65% των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων προοριζόμενα για συντάξεις, κάνουν φτερά. Η μνημονιακή λαίλαπα ανοίγει την αυλαία !

Πράξη Δεύτερη

Ενώ οι δύο κυρίαρχοι κομματικοί μηχανισμοί (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) το 2014-2015 καταρρέουν με κρότο, λόγω της αντιλαϊκής τους πολιτικής, της διαλυτικής τους τακτικής στην οικονομία και της αχαλίνωτης λεηλασίας στα λαϊκά εισοδήματα, στο προσκήνιο ξαναεμφανίζεται, ως «σανίδα σωτηρίας» για το σύστημα, η ψευδώνυμη «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε συμβεί πάνω - κάτω και στις συμμαχικές και οικουμενικές κυβερνήσεις του 1989-90. Και ενώ το σκηνικό αλλάζει, το «έργο» δεν αλλάζει. Μαζί με το τρίτο μνημόνιο πάμε στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μεταφορά της ιδιοκτησίας των τραπεζών από το Δημόσιο σε ξένα αρπακτικά και τους εγχώριους συνεταίρους τους, πώληση των κόκκινων δανείων που πολλαπλασιάστηκαν, λόγω της κρίσης, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και εκποιήσεων επιχειρήσεων.

Συντηρείται ένα γαϊτανάκι ιδιωτικοποιήσεων - κρατικοποιήσεων των ελληνικών τραπεζών, με μόνο στόχο την διασφάλιση της κερδοφορίας των απανταχού αρπαχτικών και την συνεχόμενη διόγκωση του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους, χωρίς μια ψήφο του Ελληνικού Δημοσίου στα νέα ΔΣ των τραπεζών, χωρίς ένα λόγο, παρά τα τεράστια ποσά που συνεχόμενα τους παρείχε.

Πράξη Τρίτη

Οι μεγάλες αναδιαρθρώσεις στο τραπεζικό σύστημα, το μαζικό κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, τη μείωση των θέσεων εργασίας κατ΄ επέκταση του μείωση του κόστους λειτουργίας, την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, έχει να κάνει με το γενικότερο πλαίσιο αυτής της πολυεπίπεδης οργανωμένης λεηλασίας. Το οικονομικό τσουνάμι που ήδη πυροδοτεί η πανδημία πολλαπλασιάζει τη δυνατότητα του διεθνοποιημένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου για ευκαιρίες υπερκερδών, μέσω της αρπαγής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Το ενδιαφέρον των ξένων «επενδυτών» για αθρόες «μπίρ παρά» εξαγορές στα λιμάνια, στα ναυπηγεία, στις κατασκευαστικές εταιρίες, σε ξενοδοχεία, στην ύδρευση, στην ενέργεια και στις ΑΠΕ αλλά και στο διατροφικό κλάδο, αποτελούν άριστες κερδοσκοπικές ευκαιρίες, όπως επίσης και το «κυνήγι» των κόκκινων δανείων από ιδιώτες και επιχειρήσεις. Το τραπεζικό σύστημα προσαρμόζεται αναλόγως.

Φυσικά και εδώ δεν χωράνε ευαισθησίες ούτε για τους εκατοντάδες τραπεζοϋπαλλήλους που θα βρεθούν στην ανεργία, ούτε για τον αποκλεισμό ολόκληρων κατηγοριών πολιτών, ειδικά των μικρών πόλεων και χωριών της ελληνικής υπαίθρου (30% των πελατών των τραπεζών αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά δίκτυα για την εξυπηρέτηση τον τραπεζικών λογαριασμών τους) ή την αναγνώριση του δικαιώματος για ισότιμη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση στις τραπεζικές συναλλαγές μας. Αντίθετα με γκανγκστερικό τρόπο γίνεται υποχρεωτική η επιπλέον πληρωμή από εναλλακτικά δίκτυα για την πρόσβαση στο πορτοφόλι μας. Σε κάθε χρηματική συναλλαγή μας με κάρτα ένα τμήμα του ποσού μεταφέρεται χάρισμα στις τράπεζες.

Είναι βέβαιο ότι το δράμα θα έχει πολλές άλλες συνέχειες με την πολλαπλή οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών, το «κυνήγι» των κόκκινων δανείων, τους πλειστηριασμούς οικιών και επιχειρήσεων, την παραπέρα μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και τη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους, το βάθεμα της ήδη σοβαρής οικονομικο-κοινωνικής κρίσης. Είναι επίσης φανερό ότι η υγειονομική κρίση της πανδημίας εκτινάσσει και δυναμιτίζει την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά με ιδιαίτερα δριμύτητα δοκιμάζει τις υποτελείς και εξαρτημένες οικονομίες σαν την ελληνική, με σαθρή παραγωγική βάση και «βαριά βιομηχανία» τον τουρισμό.

Η ορατή πραγματικότητα είναι και προβλέπεται σκληρή. Όμως, «μόνο η πραγματικότητα μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την πραγματικότητα», όπως έγραφε ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης-συγγραφέας Μπέρτολτ Μπρέχτ. Ιστορικός καταλύτης τροποποίησης αυτής της πραγματικότητας ήταν και θα είναι ένας και μόνο ένας: η ενωτική μαζική δράση του εργαζόμενου λαού. Όσο αυτή δεν φαίνεται στον ορίζοντα το δράμα θα εξελίσσεται απρόσκοπτα πάντα με θύμα τα λαϊκά συμφέροντα και δικαιώματα.

Ηγουμενίτσα  Θεσπρωτίας
22-07-2021
Συνέχεια...

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26/7 ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Ιουλίου 23, 2021 0
Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26/7 ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο


ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ!

Εν μέσω θέρους, με τα σχολεία κλειστά και μάλιστα μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά λόγω πανδημίας το Υπουργείο Παιδείας φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τον παραπλανητικό τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών». Ενώ η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ακολουθεί την ίδια περσινή τακτική αρνούμενη να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών συνεπειών της πανδημίας.

Αντί για μέτρα θωράκισης της υγείας, το Υπουργείο οικοδομεί ένα σχολείο διαφορετικών ταχυτήτων, ένα σχολείο χορηγών, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οξύνει τις μορφωτικές ανισότητες και εντείνει τους φραγμούς στη μόρφωση σε βάρος των πιο αδύναμων μαθητών και μαθητριών. Ιδιωτικοποιεί ακόμα περισσότερο τη Δημόσια Εκπαίδευση.

ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ Ν/Σ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να παρθούν τώρα μέτρα για την προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς με βάση τις διεκδικήσεις μας!

Καλούμε την υπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή, να μην εφαρμόσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των τμημάτων Γ/θμιας εκπαίδευσης.

TΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ!
Συνέχεια...

Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για τη φορολόγηση των αναδρομικών

Ιουλίου 23, 2021 0
Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για τη φορολόγηση των αναδρομικών 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέχρι και 55% θα φορολογηθούν τα αναδομικά των συντάξεων που πήραν 1,1 εκ. συνταξιούχων τον Οκτώβριο του 2020. Ενεργοποιήθηκε ήδη από την ΑΑΔΕ η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή για τα φορολογικά έτη 2015 έως και 2018.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ οι συνταξιούχοι έλαβαν τον Οκτώβριο του 2020 αναδρομικά ευρώ για το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016. Μάλιστα η κυβέρνηση, πέρυσι τέτοια εποχή, είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες την καταβολή των αναδρομικών, τα οποία ωστόσο ήταν κουτσουρεμένα, καθώς η κυβέρνηση επέστρεψε στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα μόνο 900 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 3,9 δισ. ευρώ που αντιστοιχούσαν στην απόφαση του ΣτΕ. Το ποσό αυτό αφορούσε μόνο κύριες συντάξεις, εξαιρώντας τα δώρα και τις επικουρικές.

Στα ποσά αυτά δεν είχε γίνει καμία παρακράτηση φόρου, με αποτέλεσμα τώρα να καλούνται να πληρώσουν φόρο που φθάνει έως και το 55%.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ είχε ζητήσει να μην φορολογηθούν τα αναδρομικά του εντεκαμήνου με υπόμνημά της (24.3.2021) πρός τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Το υπόμνημα η ΣΕΑ το κοινοποίησε και πρός τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Με νέα ανακοίνωσή της η ΣΕΑ (20.7.2021) για «τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων» αναφέρει: «Για πάνω από 10 χρόνια οι συνταξιούχοι από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν τραβήξει τα πάνδεινα. Οι περικοπές των συντάξεων κύριων και επικουρικών, του ΕΚΑΣ, σε φάρμακα, υγεία, η ληστεία των ταμείων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η θανατηφόρα φορολογία και πολλά άλλα τσάκισαν την ζωή μας. Επίσης η κατάσταση δεν είναι διαφορετική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Όλα τα χρόνια οι κυβερνήσεις με την προπαγάνδα τους επιχειρούν να μας πείσουν ότι για όλα τα δεινά μας, φταίνε τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι μισθοί τα μεροκάματα οι συντάξεις. Όμως, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια τα δικαιώματα τσακίζονται, αυξάνονται συνεχώς οι τιμές των προϊόντων, κι η ακρίβεια έχει φθάσει στα ύψη, εξαφανίζοντας τις πενιχρές συντάξεις μας, που για την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν φθάνουν να περάσουν το 15ήμερο. Είναι καθαρό ότι για την ακρίβεια δεν φταίνε οι αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων αυτών που στην ουσία δημιουργούν τον πλούτο, αλλά αυτοί που συσσωρεύουν τα κέρδη και υπερκέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, κι αυτό επιχειρούν επιμελώς να κρύψουν οι κυβερνήσεις. Αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί νέα ληστεία για τους συνταξιούχους μέσα από το σύστημα φορολογίας. Με αριστοτεχνικό τρόπο προσπαθεί, αξιοποιώντας με το άθλιο φορολογικό σύστημα, να εισπράξει υπέρογκα ποσά από τις συντάξεις. Τα ποσά αυτά προκύπτουν από καθυστέρηση καταβολής των συντάξεων που ακέραια την ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις. Για όλα αυτά εκφράζουμε την αντίθεσή μας και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη τακτική. Η θέση μας είναι: όσα ποσά προέρχονται από την αναδρομική καθυστέρηση των συντάξεων, να μην φορολογούνται γιατί πέρα από την ευθύνη της καθυστέρησης που είναι δική της, τα αναδρομικά αυτά καταβάλλονται στους συνταξιούχους άτοκα.

Για τα αναδρομικά που προέκυψαν από το 11μηνο του 2015 – 2016 σε όσους έχουν καταβληθεί, πέραν από το ότι και αυτά δεν πρέπει να φορολογούνται, εδώ υπάρχει μέγα πολιτικό πρόβλημα, γιατί με πολιτική απόφασή της η κυβέρνηση δεν έχει αποδώσει τα δώρα και τις επικουρικές που πρέπει άμεσα να καταβληθούν. Από την μεριά μας θεωρούμε όλο το φορολογικό σύστημα άδικο και η θέση μας είναι άμεσα να γίνουν αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία με μεγαλύτερη απαλλαγή των φορολογικών βαρών από τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».

Ηγουμενίτσα 22/07/2021

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. γραμματέας
Τάκης Πετσίνης                        Δώρης Δήμας
Συνέχεια...

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

Ιουλίου 23, 2021 0
Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

Μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Ζωνίδη στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 10 & 11/7/2021, συγκροτήθηκε στις 20/7/2021 σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Με μυστική ψηφοφορία έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του κ. Ζωνίδη για την κατανομή των αξιωμάτων ως εξής:

1) Πρόεδρος Δ.Σ.: Κωνσταντίνος Ζωνίδης του Πέτρου

2) Αντιπρόεδρος Δ.Σ.: Χρήστος Παπαδόγιαννης του Παναγιώτη

3) Γραμματέας Δ.Σ.: Εμμανουήλ Χατζάκης του Νικολάου

4) Ταμίας Δ.Σ.: Σπυρίδων Κυριάκης του Γεωργίου

5) Διευθύνων Σύμβουλος: Ιωάννης Βουγιούκας του Αριστείδη

6) Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος: Βασίλειος Τσουκανέλης του Παναγιώτη

7) Μέλος: Βασίλειος Κολιός του Δημητρίου

8) Μέλος: Ιωάννης Παπαδόπουλος του Νικολάου

9) Μέλος: Θεόδωρος Σαζακλής του Γεωργίου

Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της Τράπεζας, μετά από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 7.7.2021, εξελέγη ο Βλάσιος Παπαχρήστος του Θεοχάρη.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ομόφωνα πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της Τράπεζας.

Συνέχεια...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

Ιουλίου 23, 2021 0
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 26 Ιουλίου 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30’ με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
6η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση Β’ Φάσης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας για την περίοδο 2020-2023.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Λήψη απόφασης για τη διασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας για τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Λήψη απόφασης για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας στους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Έγκριση Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Ενημέρωση για τη συμμετοχή του Δήμου στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υγειών πόλεων.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Σημειακή τροποποίηση του Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της δημοπράτησης για την Πράξη: «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 10.001,40τ.μ. στην θέση «Τρυπητό» της Κοινότητας Ελευθερίου, με σκοπό την δημιουργία μεταποιητικής μονάδας και καλλιέργειας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 5.318,18τ.μ. στην Κοινότητα Καταβόθρας, με σκοπό την δημιουργία πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης εμβαδού 2.000,00τ.μ. από τμήμα του με αριθμό 114 τεμαχίου διανομής Νέας Σελεύκειας έτους 1932 της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας, με σκοπό την δημιουργία πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 4.064,89τ.μ. στην Κοινότητα Νέας Σελεύκειας, με σκοπό την δημιουργία πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 1.164,7τ.μ. από τμήμα του με αριθμό 925 κληροτεμαχίου διανομής κτήματος Πέρδικας έτους 1956 στην θέση «Μπογωνέ» της Κοινότητας Πέρδικας, για την στήριξη ξενοδοχειακής μονάδας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας στα Ο.Τ. 129 και 131 της Κοινότητας Πέρδικας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Αποδοχή παραίτησης του Γόγολου Ιωάννη από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ» και αντικατάστασή του.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Κατανομή πίστωσης έτους 2021 ποσού 87.668,30 ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 16ο
Έγκριση της με αριθμ. 41/2021 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του 3ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 17ο
Έγκριση της με αριθμ. 42/2021 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Μ. Κάτσης: "Θα είναι σαν να έχουμε Κτηματολόγιο αλλά δεν θα έχουμε" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 23, 2021 0
Μ. Κάτσης: "Θα είναι σαν να έχουμε Κτηματολόγιο αλλά δεν θα έχουμε" (+ΒΙΝΤΕΟ)

«Θα είναι σαν να έχουμε Κτηματολόγιο αλλά δεν θα έχουμε»!!! Με αυτή τη φράση χαρακτήρισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης. Στην πρώτη του τοποθέτηση για το νομοσχέδιο που αφορά το ελληνικό Κτηματολόγιο και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόνισε ότι: «Αυτή η ρύθμιση ανατρέπει όλο τον πυρήνα και το σκοπό της ύπαρξης του Κτηματολογίου, καθώς για πρώτη φορά θα παραμένουν οι εκκρεμότητες και οι ενστάσεις και παρόλα αυτά θα εκδίδεται κτηματολογικό φύλλο. Πως σκεφτήκατε αυτή τη φοβερή λύση που δεν σκέφτηκε καμία άλλη κυβέρνηση να κάνει από το 1995 και μετά, που έχει ξεκινήσει η διαδικασία κτηματογράφησης στη χώρα. Το Κτηματολόγιο έτσι δεν ολοκληρώνεται ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έτσι ότι πλήττεται το κύρος του φορέα και οπισθοδρομεί μια σημαντική μεταρρύθμιση».

Ο Μάριος Κάτσης αναφερόμενος στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως, η τότε κυβέρνηση ανέλαβε το καθήκον να τελειώνει η χώρα με όλες τις μεγάλες εκκρεμότητες και να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τις χρήσεις γης, τα περιφερειακά και τα ειδικά χωροταξικά, τους δασικούς χάρτες, τη χάραξη αιγιαλού, και το Κτηματολόγιο. Μέσα σε μια τετραετία η χώρα έκανε άλματα. «Παραλάβαμε την περαίωση του Κτηματολογίου με πολλά προβλήματα περίπου στο 25%, και μέσα σε δύο και κάτι χρόνια το φτάσαμε στο 60%, και με αυτό το ρυθμό θα είχε τελειώσει σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα του Κτηματολογίου, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την κατηγόρησε ότι για ακόμη μια φορά υποβαθμίζει ένα σημαντικό πολιτικό θέμα που άπτεται νομικών, περιβαλλοντολογικών, και οικονομικών ζητημάτων, που επηρεάζει την ζωή εκατομμυρίων πολιτών σε ένα τεχνικής φύσης ζήτημα, λες και είναι ένα θέμα που λύνεται με μια ψηφιοποίηση. «Ψηφιοποιείτε τις εκκρεμότητες, αυτό κάνετε. Παρακάμπτετε όλες τις διοικητικές δομές και τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Περιβάλλοντος, που πλέον στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν, παρότι μιλάμε για διαμεσολάβηση, για διαπιστευμένους μηχανικούς, για ζητήματα δημόσιων εκτάσεων», ανέφερε δηκτικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση κλείνει άρον-άρον το πρόγραμμα κτηματογράφησης και αφήνει ημιτελές το έργο λίγο πριν την επιτυχή ολοκλήρωση του, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί δύο ταχύτητες ως προς τα κτηματολογικά φύλα, όπου στη δεύτερη θα αναγράφεται η εκκρεμότητα τους. «Το “ημιτελές” κρύβει λάθη και παγίδες ακόμα και στο τμήμα που έχει συμπληρωθεί. Ιδιοκτήτες καθ’ όλα νόμιμοι και με σαφές δικαίωμα μπορούν να τεθούν όμηροι ομόρων ιδιοκτητών», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι, «μας λέτε πως η διαδικασία της κτηματογράφηση συντομεύει δύο χρόνια. Από πού προκύπτει αυτό; Μπορείτε να μας το εξηγήσετε; Οι διαδικασίες που παρακάμπτετε για να αναρτήσετε τα κτηματολογικά φύλλα με εκκρεμότητες και να μεταφέρετε προβλήματα της κτηματογράφησης στον φορέα του Κτηματολογίου που θα έπρεπε να είναι καθαρό διαρκούν 6 μήνες το πολύ. Ποια επιτάχυνση επικαλείστε;»

Ο Μάριος Κάτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι αντί να στελεχώσει τις κενές οργανικές θέσεις του φορέα του Κτηματολογίου, που είναι υποστελεχωμένος, αυξάνοντας παράλληλα το κύρος του, πολύ εύκολα κάνει ένα Κτηματολόγιο έξω από το Κτηματολόγιο με την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες διαμεσολαβητές και διαπιστευμένους μηχανικούς. Ό,τι έκανε δηλαδή και στον ΕΦΚΑ με τις συντάξεις, αλλά και σε άλλα Υπουργεία όπως στο Ανάπτυξης και στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για διάφορες αδειοδοτικές διαδικασίες. Επίσης έθεσε ευθέως ζήτημα για τις προϋποθέσεις που τίθενται στο νόμο για να λάβει κάποιος την διαπίστευση.

Όσον αφορά τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την ψηφιακή διακυβέρνηση, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτήρισε ως θετικές τις ρυθμίσεις για τις ψηφιακές υπηρεσίες αναζήτησης πληροφοριών οχημάτων, και χρήσης φωτογραφιών και υπογραφών των πολιτών σε ψηφιακή μορφή από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΚΕΠ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται υψηλό επίπεδο ασφαλείας για προστασία των πολιτών.

Καυτηρίασε, στη συνέχεια, τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του νόμου για το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), το οποίο χαρακτήρισε: «Ένα εργαλείο που ίδρυσε και λειτούργησε με επιτυχία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλκυση παραγωγών στην Ελλάδα και την ανάπτυξη μιας νέας βιομηχανίας, της οπτικοακουστικής που δίνει προστιθέμενη αξία και χιλιάδες θέσεις εργασίας». Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το ΕΚΟΜΕ και η φαρμακευτική κάνναβη, υποθέσεις που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μόνοι τομείς που διαφημίζει ότι ήρθαν στη χώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, καθότι δεν έχει τίποτα άλλο να δείξει ως επενδυτικό έργο, αναγκαζόμενος να «τρώει από τα έτοιμα». Η ΝΔ όμως, αντί να αφήσει το πλαίσιο που βρήκε έτοιμο και λειτουργούσε με επιτυχία, ήρθε μέσα στα τελευταία δύο χρόνια να αλλοιώσει τον σκοπό και τη φιλοσοφία του εγχειρήματος. Καταργώντας τα αυξημένα εχέγγυα που ίσχυαν με διπλούς ελέγχους των δαπανών και, κυρίως, επιτρέποντας την αποδοχή ξένων τιμολογίων για τις μεγάλες παραγωγές, με αποτέλεσμα η χώρα να τις επιχορηγεί, ενώ αυτές χρησιμοποιούν εργαζόμενους από γειτονικές χώρες, με αμοιβή αρκετά κατώτερη από την αμοιβή των αντίστοιχων εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίοι και μένουν στην ανεργία.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνοψίζοντας ανέφερε ότι «η χώρα έχει ανάγκη την προστασία του Ελληνικού Κτηματολογίου και του προσωπικού του, για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και την απόδοση ενός σύγχρονου Κτηματολογίου στους πολίτες και στην κοινωνία, που θα συμβάλει στην ψηφιακή διαχείριση της γης και στην ανάπτυξη της χώρας με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι ψηφιακές υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της εγχώριας παραγωγικής ανασυγκρότησης».

(Δείτε το βίντεο της ομιλίας)


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα