11/10/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

"Άθλημα" το κυνήγι, τονίζει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου- Ζητούν άρση της απαγόρευσης

Νοεμβρίου 10, 2020 0
"Άθλημα" το κυνήγι, τονίζει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου- Ζητούν άρση της απαγόρευσης

Εκτός των έντονων αντιδράσεων για το lockdown από επαγγελματικούς και άλλους φορείς, αντιδρούν και οι κυνηγοί, δεδομένου ότι απαγορεύτηκε η κυνηγετική δραστηριότητα.
Με ανακοίνωσή της η Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, από την πρώτη μέρα του lockdown, επισημαίνει στην κυβέρνηση ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το κυνήγι θεωρείται άθλημα και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιτρέπεται.
Χθες, ο Πρόεδρος της Ε' ΚΟΗ κ. Παπαγρηγορίου έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ προχθες είχε γίνει ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Στην ανακοίνωσή της η Ε' ΚΟΗ αναφέρει:

Το κυνήγι και οι κυνηγοί σε συνθήκες lockdown

Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που πάντα χαρακτήριζε τις δράσεις και τη δημόσια συμπεριφορά της, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας στέκεται αλληλέγγυα σε όλες τις προσπάθειες της Πολιτείας για μια ασφαλή και υγιή χώρα, για μια ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής όλων μας…
Ωστόσο, αυτές τις κρίσιμες ώρες η Κ.Σ.Ε. αισθάνεται υποχρεωμένη να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κυνηγοί δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα που δεν θα είναι ούτε ΔΙΚΑΙΟ, ούτε και ΑΝΕΚΤΟ να παραγραφούν ή να περιφρονηθούν.
Μετά το ολικό lockdown που κηρύχθηκε χθες, η Κ.Σ.Ε. υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του κράτους, όπως εκφράζονται από τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1), «…η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν…».

Η αναγνώριση της θήρας ως «αθλήματος», εντάσσει αυτομάτως το κυνήγι και τους κυνηγούς σε εκείνη την κατηγορία πολιτών που έχουν τη δυνατότητα ατομικής άσκησης σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους, με την προϋπόθεση, φυσικά, αποστολής του σχετικού SMS, που προβλέπεται για τους αθλούμενους πολίτες όλων των κατηγοριών.
Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι, ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη «ελαστικότητας» ως προς την υπαίθρια άσκηση στο βουνό και στην ύπαιθρο.
Θεωρώντας ως δεδομένο ότι το κυνήγι από τη φύση του ασκείται αποκλειστικά στην ύπαιθρο, και αποτελεί την πιο «μοναχική» από όλες τις γνωστές αθλητικές δραστηριότητες, η Κ.Σ.Ε. είναι σίγουρη ότι κάθε άλλη ανάγνωση πέρα από αυτή είναι λανθασμένη.
Για όλα αυτά η Κ.Σ.Ε. έχει ενημερώσει από χθες τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ταγαρά, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχ/σης κρίσεων κ. Χαρδαλιά, τον Υφυπουργό Έρευνας & τεχνολογίας κ. Δήμα, τον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο και τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, χωρίς από την πλευρά τους να έχει υπάρξει η παραμικρή ένσταση ως προς την ένταξη του κυνηγίου και των κυνηγών στις επιτρεπόμενες «αθλητικές δραστηριότητες».

Οι δηλώσεις του κ. Πέτσα που τοποθετούν το κυνήγι στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι τουλάχιστον ακατανόητες, καθώς το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Είναι σαφές ότι κάθε άθληση αποτελεί και ψυχαγωγική δραστηριότητα για τους ανθρώπους που την ασκούν.
Σε κάθε περίπτωση, ρητή είναι η υποχρέωση των κυνηγών να αποστέλλουν εγκαίρως το απαραίτητο S.M.S, να τηρούν όλους τους κανόνες προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και να περιορίζουν τη δραστηριότητα τους εντός των ορίων του νομού κατοικίας τους.
Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει από τις συνεχείς επαφές που πραγματοποιεί η Συνομοσπονδία με τους αρμόδιους φορείς, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.
Συνέχεια...

Το Σωματείο Γεωπόνων Ηπείρου για το lockdown

Νοεμβρίου 10, 2020 0
Το Σωματείο Γεωπόνων Ηπείρου για το lockdown

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2020 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΗΠΕΙΡΟΥ –ΚΕΡΚΥΡΑΣ -ΛΕΥΚΑΔΑΣ 

1) Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα 
Την υγειονομική κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο, όχι ο λαός και οι εργαζόμενοι. 
● Άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ώστε να καλυφτούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις. 
● Άνοιγμα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ΑΜΕΣΑ . 
● Εξασφάλιση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Οργάνωση συστηματικών και σε μαζική έκταση διαγνωστικών τεστ στους υγειονομικούς. Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων. 
● Δημιουργία έκτακτων υποδομών του δημόσιου συστήματος υγείας και ανάπτυξη δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. 
· Πρόσβαση στην περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς για όλους Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι». 
● μέτρα αποσυμφόρησης με ριζική μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση του μισθού των χώρων εργασίας με μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Μαζικά τεστ σε όλους. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. 
● Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες. 
● 10-15 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία, να ανοίξουν κλειστές αίθουσες, πρόσληψη εκπαιδευτικών και εργαζομένων στη καθαριότητα. Τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όχι στη κοροϊδία της «τηλεκπαίδευσης» 
● Μαζικές προσλήψεις γεωτεχνικών στον κρίσιμο για το λαό αγροτοδιατροφικό τομέα. Αποζημίωση των αγροτοκτηνοτρόφων που πέταξαν τα προϊόντα τους ή μειώθηκαν οι τιμές λόγω covid 

2) Η κυβέρνηση, αξιοποιεί την κρίση με τον κορονοϊό για να περάσει μια σειρά νόμους σε βάρος των εργαζομένων (νέο πτωχευτικό κώδικα, παρεμπόδιση του απεργιακού δικαιώματος και φακέλωμα των συνδικάτων). Με διατάγματα και ΠΝΠ που παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου επιβάλλει εν μέσω πανδημίας σειρά αντεργατικών μέτρων. Αναστολή των συμβάσεων, επέκταση και γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, (τηλεεργασία εκ περιτροπής εργασία κα), μείωση εργάσιμου χρόνου με μείωση αποδοχών στο 50%, επεκτάσεις ωραρίων, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. (στο προηγούμενο λοκ – ντάουν είχε ανακαλέσει την κυριακάτικη εργασία). Η «στήριξη» που δίνει για τους ελαστικά εργαζόμενους και άνεργους καθώς και στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, ειδικά στους κλάδους που θίγονται, είναι ψίχουλα. 

3) Είμαστε αντίθετοι με κάθε αντεργατικό και αντιδημοκρατικό μέτρο όπως η απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δε θα περάσει η απόπειρα κατάργησης των διαδηλώσεων στις 17 Νοέμβρη. (ξέρουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής καλύτερα από αυτούς που μας κουνάνε το δάχτυλο) 

-Μέτωπο απέναντι στην καταπάτηση των ΣΣΕ και τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας. Απαγόρευση απολύσεων. Πλήρης καταβολή των μισθών με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις. 

-Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για το διάστημα της πανδημίας. Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού. Πάταξη της αισχροκέρδειας σε όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης. 

-Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Κανείς περιορισμός τους. 

Την ώρα που καταρρέει η πολιτική τους σε όλη την Ευρώπη , μια πολιτική που υποτάσσει τις κοινωνικές ανάγκες της υγείας, της παιδείας , της εργασίας και της ασφάλισης στο κέρδος , εμείς αγωνιζόμαστε να σωθούν οι εργαζόμενοι οι λαοί και όχι τα κέρδη. 

Στις 17 Νοέμβρη στηρίζουμε τις διαδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ- ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Στις 26 Νοέμβρη καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Βρούτση και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Η απεργία έχει αποφασιστεί από τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας και τη γενική συνέλευση αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας να πάρει αντίστοιχη απόφαση 

Καλούμε τα μέλη μας να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας-υγιεινής στους χώρους δουλειάς, στους χώρους συνωστισμού στη καθημερινότητά τους και φυσικά στο χώρο των κινητοποιήσεων με τις απαραίτητες αποστάσεις 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ 

9/11/2020 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του 
Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων 
Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας 
Συνέχεια...

Επίσκεψη Τσίπρα σήμερα στα Γιάννενα

Νοεμβρίου 10, 2020 0
Επίσκεψη Τσίπρα σήμερα στα Γιάννενα

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλ. Τσίπρα στα Ιωάννινα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί την, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα. 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα: 
12:30 Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Σύσκεψη με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους. 
14:00 Συνάντηση με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). 
15:00 Σύσκεψη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και τον πρόεδρο του Σωματείου ιδιοκτητών εστιατορίων και καφέ-μπαρ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο). 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Προσπάθεια ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στο πρώην ΤΕΙ

Νοεμβρίου 10, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Προσπάθεια ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στο πρώην ΤΕΙ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, με την με αρίθμ. 165/2020 ομόφωνη απόφασή του και έπειτα από εμπεριστατωμένη εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου (της αντιπολίτευσης) κ. Γεώργιου Βασιλειάδη αποφάσισε να διεκδικήσει την ίδρυση και λειτουργία μουσικού σχολείου στην Ηγουμενίτσα. 
Στόχος της ανωτέρω απόφασης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους φιλόμουσους μαθητές του ακριτικού μας νομού να εμβαθύνουν στους ήχους, να αναπτύξουν τις φυσικές μουσικές τους ικανότητες, να δημιουργήσουν μουσική, να εκτιμήσουν, να διασώσουν και να διαδώσουν τη μουσική κληρονομιά του τόπου μας. 
Η απόφαση στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και σε όλους τους αρμόδιους φορείς για τη στήριξη του εμπεριστατωμένου αιτήματός μας. 
Προτάσεις, όπως η ανωτέρω, που έχουν θετικό πρόσημο και κινούνται μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες που διχάζουν, είναι φυσικό να γίνονται αποδεκτές, για το καλό του τόπου μας.

Εισήγηση του θέματος από το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Βασιλειάδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Σχολείου στην πόλη της Ηγουμενίτσας. 

Η ίδρυση Μουσικού Σχολείου είναι πολύ σημαντική για την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο μας. Στη χώρα μας, μέχρι σήμερα, υπάρχουν 48 Μουσικά Σχολεία. Διαπιστώνουμε έτσι ότι είμαστε από τους λίγους νομούς που δεν έχουν Μουσικό Σχολείο και η διαπίστωση αυτή μας οδηγεί να συμπεράνουμε ότι η ανάγκη ίδρυσης ενός Μουσικού Σχολείου στο νομό μας είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη. Γιατί όμως ένα Μουσικό Σχολείο; Τί περισσότερο μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας; 

Καταρχήν, η ίδρυση και η απρόσκοπτη λειτουργία Δημόσιου Μουσικού Σχολείου στη μικρή επαρχιακή μας πόλη, θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά που Αγαπούν και σπουδάζουν τη μουσική, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να τις συνδυάσουν αρμονικά με τα υπόλοιπα μαθήματα που διδάσκονται στο δημόσιο σχολείο. 

Πέρα όμως από την καλύτερη αφομοίωση γνώσεων, θα συμβάλλει και σε μια ομαλότερη κοινωνικοποίηση των εφήβων. Η ενδοσχολική βία περιορίζεται, αναπτύσσεται πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους, ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές συχνά γίνονται κοινωνοί σε πολιτιστικές δράσεις της τοπικής τους κοινωνίας. Ας μην ξεχνούμε πως οι αρχαίοι μας πίστευαν πως οι η μουσική παιδεία εξοικειώνει τις ψυχές των παιδιών προς το ρυθμό και την αρμονία (ψυχική και κοινωνική). 

Παράλληλα, η καλλιτεχνική παιδεία θα αποτελέσει ένα δυνατό εφόδιο στα χέρια των μαθητών, ιδιαίτερα σήμερα. Σε μια εποχή που ο πολιτισμός βάλλεται σφοδρά από την εμπορευματοποίηση και την υποκουλτούρα, η τέχνη και ο πολιτισμός θα λειτουργήσουν ως αντισώματα που θα μπολιάζουν και θα αναβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο. 

Το τελευταίο και μείζον πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου από την ίδρυση ενός Μουσικού Σχολείου στην πόλη μας θα είναι το εξής: το Μουσικό Σχολείο θα λειτουργήσει και ως κυψέλη διάσωσης, εκμάθησης, διασποράς της πλούσιας Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης, της Βυζαντινής μουσικής και της κλασικής μουσικής παιδείας. Θα υπάρχει η ευκαιρία για τους μαθητές να έλθουν σε επαφή με τη μουσική του τόπου τους και να τη σπουδάσουν τόσο σε επίπεδο θεωρητικό, όσο και σε επίπεδο εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων και να λειτουργήσουν οι ίδιοι ως παραγωγοί πολιτισμού. 

Εξάλλου η μουσική υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις του βίου μας, στην ίδια μας τη γλώσσα, όπως αναφέρει ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος: 

Ὅταν κάποτε φύγω ἀπὸ τοῦτο τὸ φῶς 
θὰ ἑλιχθῶ πρὸς τὰ πάνω ὅπως ἕνα 
ρυακάκι ποὺ μουρμουρίζει. 
Κι ἂν τυχὸν κάπου ἀνάμεσα 
στοὺς γαλάζιους διαδρόμους 
συναντήσω ἀγγέλους, θὰ τοὺς 
μιλήσω ἑλληνικά, ἐπειδὴ 
δὲν ξέρουνε γλῶσσες. Μιλᾶνε 
μεταξὺ τους μὲ μουσική. 

Έχοντας πεποίθηση ότι η εκπαίδευση μπορεί να είναι μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο μας, προσβλέπω στη συνεργασία και τη στήριξη στην προσπάθεια ίδρυσης ενός Μουσικού Σχολείου, ολόκληρης της Σχολικής Κοινότητας, Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων. 

Επειδή η πορεία υλοποίησης αυτής της πρότασης θα είναι μακρά και επίπονη, είναι αναγκαία η στήριξη των πολιτευτών μας, καθώς και η στήριξη όλων των φορέων του τόπους μας. 

Ως προτεινόμενη τοποθεσία του Μουσικού Σχολείου θεωρώ ότι οι εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου και νυν Παν/μιου Ιωαννίνων, που βρίσκονται στην περιοχή μας, ικανοποιούν πλήρως τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός τέτοιου σχολείου. 

Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν όλους τους προβλεπόμενους, από τη νομοθεσία, χώρους: 
Α) ένα κτίριο για τα μαθήματα γενικής παιδείας και των θεωρητικών μαθημάτων της μουσικής 
Β) ένα κτίριο για την πρακτική εξάσκηση 
Γ) αίθουσα εκδηλώσεων (αμφιθέατρο) 
Δ) χώρο εστίασης των μαθητών. 

Είναι, θεωρώ, στις δυνατότητές μας να διεκδικήσουμε, έστω και προσωρινά, τους παραπάνω χώρους από το Παν/μιο Ιωαννίνων.

Επισυνάπτονται: 
1) ΦΕΚ για την ίδρυση των Μουσικών Σχολείων 
2) ΦΕΚ για το πρόγραμμα σπουδών των Μουσικών Σχολείων 
3) ΦΕΚ για το ωρολόγιο πρόγραμμα των Μουσικών Σχολείων 
4) ΦΕΚ για τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων 
5) Ιστορικό από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης (το 1ο ιδρυθέν Μουσικό Σχολείο)
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνεδριάζει σήμερα για τη διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας το Δημοτικό Συμβούλιο

Νοεμβρίου 10, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Συνεδριάζει σήμερα για τη διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας το Δημοτικό Συμβούλιο 

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 10/10, το μεσημέρι στις 2 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας με μοναδικό θέμα τη διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας και λήψης μέτρων. Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και θα μεταδοθεί μέσω διαδικύου.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τρίτη στο Μορφάτι

Νοεμβρίου 10, 2020 0
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Τρίτη στο Μορφάτι

Μετά τον εντοπισμό 10 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Μορφάτι, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τρίτη να επισκεφθεί το χωρίο για να διενεργήσει rapid test σε όλους τους κατοίκους.
Η αλλεπάλληλη επιβεβαίωση κρουσμάτων στο χωριό, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, οι οποίοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει το μέγεθος της διασποράς, κυρίως λόγω του μικρού αριθμού δειγμάτων που λαμβάνονται καθημερινά από την περιοχή.

Από το Σάββαρο οι τοπικές και υγειονομικές αρχές της Θεσπρωτίας έχουν ζητήσει από τον ΕΟΔΥ, να σταλεί κλιμάκιο της υπηρεσίας, για να προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους στην περιοχή, ώστε να υπάρχει μία ασφαλέστερη εικόνα για το μέγεθος της διασποράς στο νομό Θεσπρωτίας.

ΠΗΓΗ: vdella.com
Συνέχεια...