05/20/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Σύσκεψη φορέων τη Δευτέρα για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας

Μαΐου 20, 2021 0
Σύσκεψη φορέων τη Δευτέρα για τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μέσω τηλεδιάσκεψης, σε σύσκεψη φορέων με θέμα τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 19:00.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται, σε συνέχεια της με αριθμ. 72/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, με σκοπό αφενός να γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις μέχρι τώρα ληφθείσες αποφάσεις που αφορούν στο εν λόγω θέμα και αφετέρου για να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο αγώνα για την επίλυση ενός εκ των πλέον σημαντικών θεμάτων που επί σειρά ετών ταλανίζει το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Η σοβαρότητα του θέματος απαιτεί την παρουσία όλων μας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Συνέχεια...

Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία

Μαΐου 20, 2021 0

 Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία coronavirus-1

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 4
ΠΕ Ιωαννίνων 45
ΠΕ Πρέβεζας 1
Συνέχεια...

Βράβευση και φέτος με 4 Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Μαΐου 20, 2021 0
Βράβευση και φέτος με 4 Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Ηγουμενίτσας διατηρεί την ποιότητα των οργανωμένων ακτών του και βραβεύεται με 4 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες Δρέπανο, Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων του τουρισμού.

Διεθνές σύμβολο ποιότητας σε 49 χώρες, η Γαλάζια Σημαία απονέμεται σε οργανωμένες ακτές, που πληρούν αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Η εφαρμογή των κριτηρίων βράβευσης διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με βιώσιμες πρακτικές και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, με αφορμή τη βράβευση των παραλιών του Δήμου μας, δήλωσε σχετικά:

«Με στόχο να καταστήσουμε το Δήμο Ηγουμενίτσας, έναν ασφαλή προορισμό για όλους, η βράβευση με Γαλάζιες Σημαίες και η ικανοποίηση των 33 αυστηρών κριτηρίων ποιότητας, αποτελούν την καλύτερη δέσμευση του Δήμου μας για την ταχύτερη επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Ενόψει λοιπόν της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, τα συνεργεία του Δήμου Ηγουμενίτσας προχωρούν σε αποψιλώσεις ανεπιθύμητης βλάστησης και σε εργασίες καθαριότητας και διαμόρφωσης των ακτών για να μπορούμε όλοι μας, κάτοικοι και επισκέπτες, να απολαμβάνουμε ένα καλύτερο περιβάλλον».
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "2 ακόμα γιατροί αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο Φιλιατών"

Μαΐου 20, 2021 0
Βασίλης Γιόγιακας: "2 ακόμα γιατροί αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο Φιλιατών"

Με δύο ακόμα θέσεις επί θητεία ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 1 Ιατρό Μικροβιολόγο και για 1 Ιατρό Οδοντίατρο, οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία την επόμενη εβδομάδα.

«Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τις Διοικήσεις της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών για να δώσουμε λύσεις σε μια πρωταρχική ανάγκη: καλύτερη υγειονομική φροντίδα, καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες υγείας για τους συμπολίτες μας αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής μας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Συνέχεια...

Στη Βουλή και πάλι το θέμα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας από τον Μ. Κάτση

Μαΐου 20, 2021 0
Στη Βουλή και πάλι το θέμα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας από τον Μ. Κάτση

Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και Οικονομικών, ο Μάριος Κάτσης ζητά την άμεση απόδοση στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στο Δήμο Φιλιατών των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες. 

Ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, η κυβέρνηση εμπαίζει τις τοπικές κοινωνίες που απαιτούν την απόδοση στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στο Δήμο Φιλιατών, των τμημάτων της χερσαίας ζώνης, σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα, που δεν απαιτούνται για λιμενικές εγκαταστάσεις.

Ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκης, όταν επισκέφτηκε την Ηγουμενίτσα τον Φεβρουάριο του 2020, διαβεβαίωνε ότι τα εν λόγω τμήματα της χερσαίας ζώνης θα αποδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν το διαγωνισμό για την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε., ενώ σε σχετική Επίκαιρη Ερώτησή μου στη Βουλή το Νοέμβριο του 2020, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα παρουσίαζε ολοκληρωμένη λύση. Όμως δυο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ προχωρά κανονικά με τη χερσαία ζώνη να συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο.

Με την Ερώτηση μου ζητάω το αυτονόητο από την κυβέρνηση, να αποδώσει άμεσα δηλαδή όλα τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που δεν φορούν λιμενικές εγκαταστάσεις στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί, εκκινώντας μάλιστα τη διαδικασία, να αποδώσει αυτά τα τμήματά, παρά το γεγονός ότι τότε δεν υπήρχε κανένας απολύτως κίνδυνος η χερσαία ζώνη να περάσει σε ιδιώτη, καθώς το λιμάνι δεν πωλούνταν. Η απόδοση μάλιστα θα είχε ολοκληρωθεί, όπως πράξαμε άλλωστε σε Πάτρα και Δραπετσώνα, εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν τα τίναζε όλα στον αέρα βγάζοντας στο σφυρί το λιμάνι.

Αναμένω από τους Υπουργούς, κ. Σταϊκούρα και κ. Πλακιωτάκη, γραπτές δεσμεύσεις και κυρίως πράξεις. Τέρμα πια οι δικαιολογίες και το κρυφτούλι. Ο χρόνος τελειώνει. Είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης το αν τμήματα της χερσαίας ζώνης περάσουν στις τοπικές κοινωνίες ή αν θα πάνε ως προίκα στον ιδιώτη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε το έγκλημα με την πώληση της ΟΛΗΓ ΑΕ, και η ίδια θα είναι υπόλογη στους πολίτες της Θεσπρωτίας και στις επόμενες γενιές, αν το ολοκληρώσει με την παραχώρηση και των φιλέτων της χερσαίας ζώνης στον ιδιώτη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Αθήνα, 19 Μαΐου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
Οικονομικών
Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: Άμεση απόδοση στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στο Δήμο Φιλιατών, των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ανέτρεψε το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, όπως αυτός είχε αποτυπωθεί στο ν.4597/2019. Αντί λοιπόν να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους μέσω υποπαραχωρήσεων δραστηριοτήτων, χωρίς την πώληση των μετοχών και χωρίς απώλεια της διοίκησης από το ελληνικό δημόσιο όπως προβλεπόταν, αποφάσισε να πάει στη λογική του ξεπουλήματος ενός σημαντικού αναπτυξιακού και στρατηγικού εργαλείου της χώρας.

Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η κυβέρνηση επέλεξε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΗΓ Α.Ε., μαζί με το οποίο εκχωρείται και η χερσαία ζώνη λιμένα, που έχει παραχωρηθεί από το 2001 με σύμβαση παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΟΛΗΓ Α.Ε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν δεν υπάρξουν οι ανάλογες προβλέψεις, το παράκτιο μέτωπο του Νομού Θεσπρωτίας, θα διαχειρίζεται από έναν ιδιώτη, καθιστώντας τον οιονεί μη εκλεγμένο «Δήμαρχο» στο πιο εμπορικό φιλέτο του νομού Θεσπρωτίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι με το σχεδιασμό της δεν υπήρχε ο κίνδυνος η χερσαία ζώνη να περάσει σε ιδιώτη, είχε δεσμευτεί εκκινώντας μάλιστα τη διαδικασία, να αποδώσει τα τμήματά της που δεν αφορούσαν λιμενικές εγκαταστάσεις, στους οικείους δήμους.

Είχε δώσει άλλωστε ανάλογα δείγματα γραφής, καθώς είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόδοσης της χερσαίας λιμενικής ζώνης στους οικείους Δήμους στην Πάτρα και στη Δραπετσώνα (λιπάσματα), ενώ σε άλλες περιπτώσεις είχε προχωρήσει στην απόδοση δημόσιας περιουσίας στις τοπικές κοινωνίες όπως στον Ασύρματο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, και στην απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί μια διαφορετική στρατηγική όπου προτάσσει τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας.

Έπειτα από την ανατροπή του μοντέλου αξιοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, η διαδικασία απόδοσης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης στους οικείους Δήμους έχει παγώσει. Αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, τόσο στις τοπικές κοινωνίες, όσο και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, καθώς και στην τοπική αυτοδιοίκηση που απαιτεί την άμεση απόδοση τμημάτων της.

Το Φεβρουάριο του 2020 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά την επίσκεψη του στην Ηγουμενίτσα, διαβεβαίωνε ότι οι διαδικασίες για την απόδοση των τμημάτων της, που δεν αφορούσαν λιμενικές εγκαταστάσεις, θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα και σίγουρα πριν το διαγωνισμό για την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Το Νοέμβριο του 2020, σε απάντηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Μάριου Κάτση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαβεβαίωνε και πάλι σχετικά με το θέμα, ότι «πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη λύση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών».

Το Μάρτιο του 2021, θορυβημένοι από την απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα της χερσαίας ζώνης, πέντε πρώην Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας μαζί με το νυν, συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία ζητούσαν την άμεση απόδοση των τμημάτων που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Στις 22 Απριλίου του 2021, το ΤΑΙΠΕΔ με δελτίο τύπου που εξέδωσε, αφού πρώτα ενημερώνει για τα επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας» (ΟΛΗΓ ΑΕ), συνεχίζει αναφέροντας ότι, στην ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

Επειδή η χερσαία ζώνη που διαχειρίζεται η ΟΛΗΓ Α.Ε. αποτελεί το εμπορικό φιλέτο της Θεσπρωτίας με μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα, και χώρο ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα και την αναψυχή των πολιτών

Επειδή η απόδοση των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν αφορούν λιμενικές εγκαταστάσεις στους οικείους δήμους, είναι μια διαχρονική και ομόθυμη απαίτηση τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης

Επειδή η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΗΓ Α.Ε. προχωρά, χωρίς να έχουν αποδοθεί τα ανάλογα τμήματα που δεν αφορούν λιμενικές εγκαταστάσεις στους οικείους Δήμους, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, με κίνδυνο να περάσουν στη διαχείριση του ιδιώτη

Επειδή δεν υπάρχει σαφής περιγραφή των τμημάτων που στοχεύει να αποδώσει η κυβέρνηση στους οικείους Δήμους, στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα, και των τμημάτων που θέλει να παραχωρήσει στον ιδιώτη

Επειδή δεν έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο στους πολίτες, ούτε το σημείο που κολλάει η διαδικασία απόδοσης, ούτε και το αν και πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Θα αποδώσετε τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που ομόθυμα απαιτούν οι τοπικές κοινωνίες, πριν την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. όπως είχατε δεσμευτεί;

- Ποια ακριβώς τμήματα της χερσαίας ζώνης σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα, σκοπεύετε να αποδώσετε στους οικείους Δήμους;

- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία απόδοσης αυτών των τμημάτων, ποια βήματα απομένουν, και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία;

- Σε περιοχές της χερσαίας λιμενικής ζώνης όπου δεν έχει καθοριστεί αιγιαλός ή που απαιτείται επανακαθορισμός αιγιαλού ώστε να συμπίπτει με σημερινά φυσικά του όρια, μπορεί να γίνει εξαίρεσή τους από τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου-ΟΛΗΓ, πριν την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΗΓ ΑΕ;

- Τι προβλέπεται για τις προς απόδοση περιοχές της χερσαίας ζώνης λιμένα στην περίπτωση που ο καθορισμός και ο επανακαθορισμός αιγιαλού ολοκληρωθεί μετά την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε. σε ιδιώτη; Τι προβλέπεται στην περίπτωση που καθυστερήσει ή δεν γίνει ο καθορισμός και ο επανακαθορισμός μετά την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε.;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Κάτσης Μάριος
Σαντορινιός Νεκτάριος

Συνέχεια...

Το παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Μαΐου 20, 2021 0
Το παράρτημα Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Σε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε χθες (18/5/2021) το ΔΣ του Παρατήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, με συμμετοχή και γνώμη συναδέλφων απ΄ όλη την Ήπειρο. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς- πρόγραμμα Άργος». Το ΣΝ βρίσκεται στη Διαβούλευση που ολοκληρώνεται αύριο 20 Μάη 2021 ημέρα που ο ΠΚΣ προκήρυξε απεργία, κατηγορηματικά δηλώνοντας:

- ΟΧΙ στην υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς

- ΟΧΙ στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος σε ΜΚΟ και Ιδιωτικούς φορείς

και απαιτώντας:

• την εφαρμογή του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου μόνο με δήλωση των στοιχείων εκείνων που αφορούν τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας (εμβολιασμός για τη λύσσα, διάγνωση λεϊσμανίασης και λεπτοσπείρωσης)

• όλες οι χρηματοδοτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τους Δήμους με διαφανή τρόπο, έλεγχο, αξιολόγηση του έργου τους και βασική υποχρέωσή τους την ίδρυση δημοτικών/διαδημοτικών κτηνιατρείων και την πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων.

• δωρεάν σήμανση ζώων συντροφιάς αποκλειστικά στους πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα κοινωνικά αδυνάτων των Δήμων ή του ΟΠΕΚΑ.

Επίσης το Παράρτημα Ηπείρου εκφράζει την συμπαράστασή του στους συναδέλφους κρατικούς κτηνίατρους της ΠΕΚΔΥ που αντιτίθενται στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων υγείας και της προστασίας των ζώων συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο κατακερματισμός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών θα αποβεί σε βάρος της Δημόσιας Υγείας και επιτήρησης ζωονόσων και ζωοανθρωπονόσων αλλά και των δομών προστασίας των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων και αδέσποτων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Παράρτημα ΗΠΕΙΡΟΥ
Ιωάννινα 19/5/2021

Συνέχεια...

Διακοπή υδροδότησης σήμερα στο Λαδοχώρι

Μαΐου 20, 2021 0
Διακοπή υδροδότησης σήμερα στο Λαδοχώρι

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

H Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ενημερώνει τους πολίτες ότι την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 και από 09:00-14:00, θα διακοπεί η υδροδότηση στην Κοινότητα Λαδοχωρίου, λόγω εργασιών συντήρησης στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Συνέχεια...

Open Webinar: «Μια χαρούμενη ιστορία» της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου. Η ικανότητα να χαιρόμαστε, 26/5, 18:00.

Μαΐου 20, 2021 0
Open Webinar: «Μια χαρούμενη ιστορία» της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου. Η ικανότητα να χαιρόμαστε, 26/5, 18:00.

Η χαρά είναι ίσως, ένα από τα δυσκολότερα συναισθήματα για να περιγραφεί με λέξεις. Πώς συνδέεται η χαρά με την ευτυχία; Ποια είναι η διαφορά της χαράς από την ευχαρίστηση; Πώς μπορούν οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να απελευθερωθούν από τη διαρκή αναζήτηση της ικανοποίησης; Πόσο εύκολο είναι να μοιραζόμαστε τη χαρά των άλλων;

Με αφορμή το βιβλίο για παιδιά «Μια χαρούμενη ιστορία» της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, συζητούμε για το συναίσθημα της χαράς και την ικανότητα να την απολαμβάνουμε ουσιαστικά ως παιδιά και ως ενήλικοι.

Ημερομηνία: Τετάρτη 26 Μαΐου και ώρα 18:00. 

Παρακολούθηση μέσω Zoom.


-Συζητούν:

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

Χριστιάνα Μαρτίνου, Παιδοψυχολόγος Bsc., MA in Childhood Welfare and Applied Childhood Studies

-Επιμελείται και συντονίζει:

Θάλεια Θεοδωρίδη, Επικοινωνιολόγος Μ.Α.

To webinar αποτελεί μέρος ενός κύκλου δωρεάν webinars και εκδηλώσεων με τίτλο «διδακτικές ιστορίες για μεγάλους» με θέματα Επικοινωνίας, Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό, κάθε ηλικίας.

Διοργανώνεται από τη νεοσύστατη Λέσχη Ανάγνωσης Σημειολόγιο, τη Φρειδερίκη-Σπυριδούλα Ζάγκα, Νηπιαγωγό και τη Θάλεια Θεοδωρίδη, Επικοινωνιολόγο, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Βιβλιοπωλείο Μητσέλου στην Ηγουμενίτσα.

Πληροφορίες:

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα