05/22/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

"Ξύπνησε" ο Λώλος και έδωσε στη δημοσιότητα τι ζητάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τη χερσαία ζώνη (+ΧΑΡΤΕΣ)

Μαΐου 22, 2021 0
"Ξύπνησε" ο Λώλος και έδωσε στη δημοσιότητα τι ζητάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τη χερσαία ζώνη (+ΧΑΡΤΕΣ)

Σχετικά με τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας

Το θέμα της χερσαίας ζώνης λιμένα Ηγουμενίτσας απετέλεσε διαχρονική αντιπαράθεση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, με τις Διοικήσεις της ΟΛΗΓ Α.Ε. αλλά και της Κτηματικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζουμε ότι η χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, των Συβότων και της Πλαταριάς. Βρίσκεται δε υπό τη διαχείριση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, δυνάμει της από 3-2-2002 Σύμβασης Παραχώρησης, μετά και τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε Ανώνυμη Εταιρία, παίρνοντας ως «προίκα» όλη την έκταση της χερσαίας ζώνης, ανεξάρτητα από την σχέση της με τις ανάγκες του λιμένα.

Για τη Δημοτική Αρχή, η οριστική επίλυση του ανωτέρω ζητήματος, απετέλεσε εξαρχής πρώτη προτεραιότητα και έτσι με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Λώλου πραγματοποιήθηκε το 2015 συνάντηση των 13 Δημάρχων σε Δήμου όπου φιλοξενούνται Οργανισμοί Λιμένων Α.Ε., με στόχο την ενιαία επίλυση και αντιμετώπιση του θέματος.

Με συνεχείς πρωτοβουλίες αναδείξαμε το ζήτημα της χερσαίας ζώνης, πραγματοποιώντας συνεχώς παρεμβάσεις και συζητήσεις με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, θέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο παραμένει αμετάβλητο ανεξαρτήτως Κυβέρνησης, ανεξαρτήτως διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. και ανεξαρτήτως πρόθεσης ή μορφής ιδιωτικοποίησης.

Το πλαίσιο δε στηρίχθηκε στις βασικές αρχές:
· Η απόδοση στο Δήμο των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες.
· Η απόδοση στο Δήμο των τμημάτων που χρησιμοποιούνται από την τοπική κοινωνία και είναι προς το συμφέρον της.

Το ανωτέρω πλαίσιο αποτυπώθηκε επανειλημμένα στις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, που δυστυχώς λαμβάνονταν κατά πλειοψηφία. Οι αποφάσεις αυτές αποτυπώθηκαν σε τοπογραφικά διαγράμματα (τα οποία επισυνάπτουμε) και γνωστοποιήθηκαν στα αρμόδια Υπουργεία, ήτοι Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, ο Δήμος Ηγουμενίτσας διεκδικεί να του αποδοθούν:
· Το τμήμα της χερσαίας ζώνης, από το παλαιό τελωνείο έως και το Μακρυγιάλι (συμπεριλαμβανομένων και των γηπέδων τένις).
· Ο χώρος του πάρκινγκ και του παλαιού τελωνείου.
· Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος (οδός Αγίων Αποστόλων).
· Τα τμήματα της χερσαίας ζώνης των παραλιακών θαλάσσιων μετώπων Πλαταριάς και Συβότων.

Οι διεκδικήσεις αυτές είναι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες και πάνω από όλα δίκαιες. Έχουν ως στόχο την απόδοση, ζωτικής σημασίας, τμημάτων της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία, τμημάτων συνυφασμένων με την καθημερινότητα των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας και τα οποία τονίζουμε ότι δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες.

Για εμάς η απόδοση του συνόλου των τμημάτων της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας καθίσταται επιτακτική ανάγκη και απόλυτη προτεραιότητα.

Καλούμε λοιπόν σε συστράτευση φορείς και πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών απόψεων προκειμένου ενωμένοι να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο!

Ηγουμενίτσα
Πλαταριά

Σύβοτα


Δελτίο Τύπου Δήμου Ηγ/τσας
Συνέχεια...

Τα γυρίζει και ο Γιόγιακας για το "μπάφο"...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 22, 2021 0
Τα γυρίζει και ο Γιόγιακας για το "μπάφο"...!!! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την κωλοτούμπα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, την οποία αποκαλούσε ..."μπάφο", σειρά παίρνουν και τα δευτεροκλασάτα και τριτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας.

Ο οποίος στην ομιλία του για το νομοσχέδιο της φαρμακευτικής κάνναβης, δήλωσε ότι "η ΝΔ επανεκτίμησε τα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία..."

Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο. Απλώς δείτε την τοποθέτησή του:


Β. Γιόγιακας για τη φαρμακευτική κάνναβη: η Ν.Δ. επανεκτίμησε τη στάση της γιατί εκτίμησε τα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία

«Εμείς δε μπορούμε, παρά να στηρίξουμε προσπάθειες όπως αυτή, που μπορεί να φέρει επενδύσεις ξένων και ελληνικών κεφαλαίων, να τονώσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας, να προωθήσει την καινοτομία, χωρίς ασφαλώς να ξεχνάμε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν δικαίωμα στη νόμιμη, ασφαλή και οικονομικά πιο συμφέρουσα πρόσβαση σε φαρμακευτικές ουσίες που ανακουφίζουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την παραγωγή και την εξαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία επανεκτίμησε τη στάση της εκτιμώντας τα πολλαπλά οφέλη της συγκεκριμένης δραστηριότητας για την οικονομία. «Δεν είναι συνηθισμένο η ορθότητα της επιλογής (ενν. της προηγούμενης κυβέρνησης) να αναγνωρίζεται δημόσια από έναν πολιτικό αντίπαλο, όπως έκανε ο Υπουργός κύριος Γεωργιάδης» ανέφερε ο Βασίλης Γιόγιακας, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν την ίδια προσαρμοστικότητα σε νομοσχέδια που ακολουθούν, όπως αυτό για την προστασία θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην εργασία. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι αναμενόμενο από ένα κόμμα να υπερασπίζεται επιλογές που έκανε όταν ήταν κυβέρνηση, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο του 2018 σχετικά με την παραγωγή και την εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

Δεν είναι όμως συνηθισμένο η ορθότητα αυτής της επιλογής να αναγνωρίζεται δημόσια από έναν πολιτικό αντίπαλο, όπως έκανε ο κύριος Υπουργός, ο κύριος Γεωργιάδης,

Γιατί όμως, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζετε ως θετικό μόνο ότι ανοίξατε ως κυβέρνησή το θέμα, αλλά δεν αναγνωρίζετε ως θετικό το ότι η σημερινή Κυβέρνηση επανεκτίμησε τη στάση της, εκτιμώντας τα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία μας;

Γιατί χρωματίζετε ως «κυβίστηση» κάτι που θα έπρεπε να είναι ζητούμενο, στο πλαίσιο της συνέχειας και της συνέπειας ορισμένων κυβερνητικών πολιτικών;

Εξάλλου, η τέχνη και η τεχνική της διακυβέρνησης περιλαμβάνει το συγκερασμό και τη σύνθεση.
Με πολιτικές που δοκιμάζονται, ώστε να μπορούν να βελτιωθούν ή να εγκαταλειφθούν.

Άλλωστε, το να παραδέχεται κανείς το λάθος του ή να αναγνωρίζει τη συνεισφορά του άλλου – και μάλιστα δημόσια - είναι συμπεριφορές που δε συνηθίζονται στην πολιτική μας σκηνή.
Και χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες συμπεριφορές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Σε κάθε περίπτωση, για τα προβλήματα του νόμου του 2018 δεν φταίει η απουσία πολιτικής συναίνεσης, για την οποία ο κύριος Χαρίτσης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία.

Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με το ότι ο νόμος δεν διευκόλυνε τις εξαγωγές των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.
Ότι περιόριζε τη διαθεσιμότητά τους στην αγορά, άρα και την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.
Ότι δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες των ξένων αγορών αλλά ούτε διασφάλιζε την προστιθέμενη αξία της ελληνικής παραγωγής.
Σε αυτά τα προβλήματα έρχονται να απαντήσουν οι αλλαγές που γίνονται στο υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο με αυτό το νομοσχέδιο.

Το οποίο, όπως δήλωσε στην Επιτροπή ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Φαρμακευτικής Κάνναβης, «ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής βιομηχανίας φαρμακευτικής κάνναβης και την εντάσσει με ασφάλεια στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά».
Πού και πώς, λοιπόν, έρχεται να κάνει τη διαφορά το νομοθέτημα που συζητάμε σήμερα;

Αξίζει να τα συνοψίσουμε για μια ακόμα φορά:

πρώτα απ’ όλα, για τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που προορίζονται αποκλειστικά για εξαγωγή στις χώρες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία τους δεν χρειάζεται η ειδική έγκριση από τον ΕΟΦ, ούτε η γνώμη της Επιτροπής Ναρκωτικών.

Μπορούν να πωλούνται στο εξωτερικό, ανεξάρτητα με το πότε θα εγκριθεί η κυκλοφορία τους στη χώρα μας.

Οι πωλήσεις και άρα η απόσβεση της επένδυσης ξεκινούν νωρίτερα, με ότι αυτό σημαίνει για την βιωσιμότητά της.

Δεύτερο σημείο, η άδεια παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με ξηρό ανθό, πάλι χωρίς την ειδική έγκριση κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ, επιδιώκει να απαντήσει στη διεθνή ζήτηση για τη συγκεκριμένη μορφή.

Οι επιχειρήσεις μπορούν, έτσι να πωλήσουν τα προϊόντα τους επώνυμα και τυποποιημένα, να μπορούν να τα πιστοποιήσουν για εξαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και έτσι να αξιοποιήσουν την ποιοτική υπεροχή της παραγωγής μας.

Τρίτο σημείο, με την ένταξή των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στον πίνακα δ΄ του άρθρου 1 του κώδικα νόμων για τα ναρκωτικά, ανοίγει ο δρόμος για την απευθείας διάθεσή τους σε φαρμακεία, φαρμακαποθήκες, θεραπευτήρια, ιδιωτικές κλινικές και δημόσια νοσοκομεία.

Πάντα υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ και μόνο με την αντίστοιχη ιατρική συνταγή.

Καταργείται, δηλαδή, η προμήθεια μέσω κρατικού μονοπωλίου και δημιουργείται προσφορά στην εγχώρια αγορά μέσω νόμιμων καναλιών προκειμένου να ανταποκριθεί σε μια ζήτηση που σήμερα εξυπηρετείται ως επί το πλείστον με τρόπους παράνομους ή οριακά νόμιμους.

Αυτές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι οι βασικές αλλαγές με τις οποίες ενισχύεται το επενδυτικό κίνητρο, διευκολύνονται οι εξαγωγές, όπως διευκολύνεται η διάθεση των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς που ζουν στη χώρα μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται, άλλωστε, οι βελτιώσεις και οι προσθήκες στις οποίες αναφέρθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Βέβαια, η προσπάθεια για την ανάπτυξη αυτού του πολλά υποσχόμενου εξαγωγικού κλάδου δε σταματά σε αυτό το νομοσχέδιο.

Ήδη ακούσαμε από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό, τον κύριο Παπαθανάση, ότι θα έρθει σύντομα ένα αυτοτελές νομοσχέδιο για τον Εθνικό Οργανισμό Κάνναβης.

Ελπίζουμε ότι η σύσταση ενός τέτοιου φορέα θα ανοίξει το δρόμο για την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας από τη χώρα μας.
Γιατί αυτό, και θα δώσει ισχυρότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παραγωγή μας, και θα ενεργοποιήσει τη συμμετοχή πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων άλλων κλάδων.

Εμείς δε μπορούμε, παρά να στηρίξουμε προσπάθειες όπως αυτή, που μπορεί να φέρει επενδύσεις ξένων και ελληνικών κεφαλαίων, να τονώσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας, να προωθήσει την καινοτομία.
Χωρίς, ασφαλώς, να ξεχνάμε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν δικαίωμα στη νόμιμη, ασφαλή και οικονομικά πιο συμφέρουσα πρόσβαση σε φαρμακευτικές ουσίες που ανακουφίζουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους.
Χαιρόμαστε, λοιπόν, που ένα κομμάτι της αντιπολίτευσης υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο.
Και ευχόμαστε, την ίδια ευελιξία, την ίδια προσαρμοστικότητα που έδειξε η Κυβέρνηση σε αυτό το νομοσχέδιο, να την δείξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε νομοσχέδια που ακολουθούν, όπως αυτό για την προστασία θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην εργασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΊΑΣ ΕΔΩ
Συνέχεια...

Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία

Μαΐου 22, 2021 0
Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 3
ΠΕ Ιωαννίνων 25
ΠΕ Πρέβεζας 5

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.505, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 388.929 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 33 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.328 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.734 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 586 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.342 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή +2.69%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 295 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: " Να γίνει ανοιχτή η αυριανή σύσκεψη για τη χερσαία ζώνη κι όχι πίσω από υπολογιστή"

Μαΐου 22, 2021 0
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: " Να γίνει ανοιχτή η αυριανή σύσκεψη για τη χερσαία ζώνη κι όχι πίσω από υπολογιστή"

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε σχέση με την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε και τις επιπτώσεις που αυτή θα επιφέρει στο λαό της πόλης εδώ και καιρό έχει αναδείξει το ζήτημα.

Ήδη από πέρυσι το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση- συναυλία στα “ΠΛΑΤΑΝΙΑ” ακριβώς για να δείξει πως αυτό το σημείο της πόλης, οι παραλίες, το λιμάνι και όχι μόνο είναι λαϊκή περιουσία και δεν δεχόμαστε να περάσει στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επίσης φέτος έχουμε αξιοποιήσει τον συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιώντας ανοιχτές συσκέψεις για το βασικό ζήτημα που απασχολεί την εργατική τάξη και δεν είναι άλλο από το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και διαλύει ότι έχει μείνει από εργατικά δικαιώματα και ταυτόχρονα με το νέο συνδικαλιστικό νόμο προσπαθεί να φιμώσει τα σωματεία.

Όλα τα παραπάνω οργανώθηκαν από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που χρειάζονται λόγο της κατάστασης με την πανδημία. Τηρήσαμε τις αποστάσεις, τοποθετώντας καρέκλες ανά δυο (2) μέτρα, προμηθεύσαμε μάσκες τους παρευρισκόμενους, είχαμε αντισηπτικό για τα χέρια.

Με βάση αυτή την εμπειρία καλούμε το Δήμαρχο να προχωρήσει σε ανοιχτή σύσκεψη σε χώρο που κρίνεται καλύτερος.

Δε μπορεί ένα τόσο σημαντικό θέμα να συζητηθεί πίσω από κάμερες και υπολογιστή.

Παρόλα αυτά σαν Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας θα συμμετέχουμε στη σύσκεψη όποια μορφή και αν έχει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
20/5/2021
Συνέχεια...

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: "Έξω τα αδρανή υλικά από το λιμάνι μας"

Μαΐου 22, 2021 0
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: "Έξω τα αδρανή υλικά από το λιμάνι μας"

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, επανέρχεται η διοίκηση του ΟΛΗΓ στο θέμα της μεταφοράς – μεταφόρτωσης αδρανών υλικών εντός του λιμένα της πόλης, παρά της αντιδράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και άλλες που ακολούθησαν.

Δεν θα επαναλάβουμε τα επιχειρήματα που καταγράφηκαν εναντίον μιας πρωτοφανούς κι εξοργιστικής απόφασης, που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, θέτει την υγεία τους σε κίνδυνο, απαξιώνει τις τοπικές επιχειρήσεις και υπονομεύει τον τουριστικό χαρακτήρα της Ηγουμενίτσας. Θα σταθούμε στο γεγονός πως για πολλοστή φορά, διαχρονικά, η ΟΛΗΓ Α.Ε. προκαλεί Φορείς και κατοίκους με τις αποφάσεις της –Duty Free, πάρκινγκ, Δρέπανο, αλιευτικά καταφύγια– συμπεριφερόμενη ως γαιοκτήμονας του τόπου μας.

Κι αν η σημερινή διοίκηση κάνει αυτά, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για το τι θα υποστούμε όταν μετατραπεί σε ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία. Να καταλάβουν, όμως, πως σε καμιά ανώνυμη εταιρεία δεν θα επιτρέψουμε να μας θεωρεί φιλοξενούμενους στον τόπο μας. Δραστηριοποιείται δίπλα στο κέντρο της πόλης κι οφείλει ν’ ακούει τους Φορείς και τους πολίτες κι όχι ν’ αντιστρατεύεται τα συμφέροντα μας και την ποιότητα της ζωής μας, με παράλογες αποφάσεις.

Μάϊος 2021
Το ΔΣ του ΕΣΗ
Συνέχεια...

Έκκληση Καχριμάνη για τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Μαΐου 22, 2021 0
Έκκληση Καχριμάνη για τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού απηύθυνε ο Περιφερειάρχης, μετά τα χθεσινά 45 νέα θετικά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Όπως είπε, από τα 45, τα 23 προέρχονται από τη Δομή Φιλοξενίας Κατσικά, ζητώντας από τους αρμόδιους να λαμβάνουν μέτρα προστασίας, τονίζοντας ότι διαφορετικά από μικρές κοινωνίες μεταναστών ή και της «Κιβωτού» μπορεί να μεταδοθεί σε όλους το πρόβλημα. Ειδικά δε για τη Δομή του Κατσικά πρόσθεσε ότι δεν είδε να δημιουργούνται συνθήκες για να μπει σε καραντίνα. Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους νέους σε ηλικία συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ως προς τη χρήση του κτιρίου του ΠΕΔΥ ως Mega Εμβολιαστικού Κέντρου είπε ότι αναμένει εξελίξεις μέχρι τέλος του μήνα.
Συνέχεια...

Ποτέ σου να μην πεις "ποτέ". Ποτέ σου να μην πεις "για πάντα" - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Μαΐου 22, 2021 0
Ποτέ σου να μην πεις "ποτέ". Ποτέ σου να μην πεις "για πάντα" - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Τι είναι η ζωή;
Ποιος ξέρει τι 'ναι η ζωή
και ποιος Θεός να την ορίζει;
Είναι χαρά; Είναι καημός;
Ποια δύναμη το καθορίζει;

Ξέρουμε τι 'ναι το ποτέ,
μάθαμε τι 'ναι το για πάντα,
νόμους ψηφίσαμε γι' αυτά,
μα το μυαλό, δουλεύει πάντα;

Γιατί, εκτός απ' το μυαλό,
που οδηγεί τα βήματά μας,
είναι στη μέση και η καρδιά,
που ξεγελά τα όνειρά μας!

Ποτέ σου να μην πεις ποτέ,
ποτέ σου να μην πεις για πάντα.
Εκεί που νιώθεις δυνατός,
μετά; Καρδούλα μου νταγιάντα!

Όσο εσύ κι αν προσπαθείς
να βάλεις τάξη στη ζωή σου,
ίσως τα φέρει η ζωή,
να ξεστρατίσει η θέλησή σου.

Ειν' η ζωή σαν το νερό,
κυλά και δρόμο ίσως αλλάξει,
δεν έχει βήμα σταθερό
και ξεγλιστρά σαν το μετάξι!

Όποιος νομίζει πως μπορεί,
να καθορίσει τι του μέλλει,
γελάστηκε και δεν θα δει,
να γίνεται αυτό που θέλει.

Γι' αυτό ποτέ μη λες ποτέ,
γι' αυτό ποτέ μη λες για πάντα,
κάνε μονάχα μια ευχή,
να είν' το μυαλό ο νικητής
κι ας κάτσει η καρδιά στη μπάντα!

13 -4 2021
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Ήπειρος: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε μεζεδοπωλείο για χρήση μουσικής!

Μαΐου 22, 2021 0
Ήπειρος: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε μεζεδοπωλείο για χρήση μουσικής!

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (21-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 12 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

1 παράβαση για παραβίαση κανόνων στο πλαίσιο λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μεζεδοπωλείο) για χρήση μουσικής στο χώρο του καταστήματος.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα