08/06/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Καραγιάννη - Γιόγιακα

Αυγούστου 06, 2020 0
Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Καραγιάννη - Γιόγιακα

Στο επίκεντρο μεταξύ άλλων οι ορφανές θέσεις προσωπικού στο οργανόγραμμα του Δήμου
Τα ανοιχτά θέματα του δήμου Σουλίου ήταν το αντικείμενο συνάντησης του δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη και του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Παραμυθιάς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι οικονομικών & τεχνικών υπηρεσιών και διοικητικών υπηρεσιών, Φάνης Μπέλλος και Φώτης Δημητρίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι “ορφανές” θέσεις προσωπικού στο οργανόγραμμα του δήμου, τα προγράμματα χρηματοδότησής, τα εν εξελίξει καθώς και τα προγραμματισμένα έργα.
Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή του βουλευτή Θεσπρωτίας στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση θεμάτων όπως η αποκατάσταση του δημοτικού σχολείου Γλυκής.

Συνέχεια...

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Α. Πάσχου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη για την πώληση του ΟΛΗΓ

Αυγούστου 06, 2020 0
Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Α. Πάσχου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη για την πώληση του ΟΛΗΓ


 «Σχετικά με διαδικασίες πώλησης του οργανισμού λιμένα Ηγουμενίτσας» 

Μετά την προκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση του λιμένα Ηγουμενίτσας, θέτουμε υπόψη σας τη θέση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, του κύριου Φορέα εκπροσώπησης της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, επί του θέματος. 
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διαφωνεί με την πώληση του Λιμένα Ηγουμενίτσας θεωρώντας ότι, και κερδοφόρο οργανισμό για το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί, και σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο, στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, επιτελεί με την τρέχουσα μορφή του και λειτουργία του. 
Εάν όμως πρέπει, λόγω νομικών κλπ δεσμεύσεων, να εκμισθωθεί τότε η εκμίσθωση θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο τα τμήματα που αφορούν λιμενικές εγκαταστάσεις, απολύτως απαραίτητες για την λειτουργία του λιμανιού. Πριν την εκμίσθωση θα πρέπει να αποδοθούν στο Δήμο η χερσαία ζώνη, το παλιό λιμάνι, το πάρκινγκ και να αναθεωρηθούν οι χάρτες παραχώρησης σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα. 
Ο ανάδοχος θα πρέπει να αναλάβει ρητή δέσμευση με σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δύο πολύ σημαντικών έργων υποδομής για την Θεσπρωτία, της μαρίνας Ηγουμενίτσας και του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, όπως έχουν σχεδιασθεί και δρομολογηθεί, χωρίς εκπτώσεις ποιοτικές και ποσοτικές, με πλήρη δικαιώματα στο ελληνικό δημόσιο και στην τοπική κοινωνία. 
Αυτό το τρίπτυχο κε Υπουργέ, πιστεύουμε ότι όχι μόνο εκφράζει απόλυτα την θέληση της τοπικής και Ηπειρωτικής γενικά επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά συμπτύσσει παράλληλα και τις θέσεις όλων των κοινωνικών εταίρων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου, και σας καλούμε να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας, καθώς ουσιαστικά θα κρίνει την επόμενη ημέρα (του ιδιώτη) στο πανηπειρωτικό Λιμάνι μας. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Αλέξανδρος Πάσχος
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για το περιβάλλον και μουσική βραδυά πραγματοποιήθηκε από το κάμπινγκ της ΠΟΡΕΙΑΣ (+ΦΩΤΟ)

Αυγούστου 06, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για το περιβάλλον και μουσική βραδυά πραγματοποιήθηκε από το κάμπινγκ της ΠΟΡΕΙΑΣ (+ΦΩΤΟ)
Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση για το περιβάλλον και τη μουσική βραδιά της Τρίτης στο 8ο Camping της Πορείας


Με κεντρικό σύνθημα «Η Ανάπτυξή Τους Καταστρέφει Το Περιβάλλον Και Τις Ζωές Μας» και μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4/8, η δεύτερη πολιτική εκδήλωση του 8ου Camping της Πορείας, με θέμα το περιβάλλον.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικούς άξονες τόσο το πρόσφατο αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ, την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στο περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων, αλλά και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν και πρέπει να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Μετά τις δύο βασικές εισηγήσεις από το σ. Παύλο Αλεξίου και τον Χημικό Μηχανικό Θωμά Φώτση, τον οποίο η Πορεία ευχαριστεί ιδιαίτερα για την παρέμβασή του, αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος, με αρκετές τοποθετήσεις και ερωτήματα από τους φίλους και τους συναγωνιστές της Πορείας.
Παρέμβαση επί του περιβαλλοντικού ζητήματος πραγματοποίησε επίσης εκπρόσωπος αντιπροσωπείας της νεολαίας του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, «REBELL», την οποία η Πορεία έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί στο 8ο Camping της.

Η βραδιά έκλεισε με μουσικές μελωδίες από το τοπικό συγκρότημα «Χαμπαχάρια».

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση και τη μουσική βραδιά της Τρίτης, στο 8ο Camping της Πορείας:

ΠΗΓΗ: www.e-prologos.gr
Συνέχεια...

Μέχρι 20 Αυγούστου οι δηλώσεις για δασικούς χάρτες στη Θεσπρωτία

Αυγούστου 06, 2020 0
Μέχρι 20 Αυγούστου οι δηλώσεις για δασικούς χάρτες στη Θεσπρωτία

Ξεκινά από τις Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η διαδικασία αναμόρφωσης και κατάρτισης των δασικών χαρτών σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/2956/08-07-2020 (ΦΕΚ 2773 τ. Β΄), σύμφωνα με την οποία ορίζεται το πλαίσιο του «Καθορισμού των διοικητικών πράξεων, των λοιπών πρόσφορων στοιχείων, των τεχνικών προδιαγραφών και της διαδικασίας για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση & κατάρτιση των δασικών χαρτών κατά το άρθρο 48 του Ν. 4685/2020 (Α΄92).
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τα στοιχεία που αφορούν σε ατομικές διοικητικές πράξεις της περίπτωσης ζ΄ της παραγράφου 6 και της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 (Α΄289) και οι οποίες εξειδικεύονται στα άρθρα 1 και 2 της παρούσας υπουργικής απόφασης, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών με ημερομηνία έναρξης Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και λήξης την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020.

Δείτε ΕΔΩ την πρόσκληση της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

«Ναι» Χρυσοχοϊδη στη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας - Δρομολογείται η παραχώρηση από το Δήμο Ηγουμενίτσας του ακινήτου στη Βίγλιζα

Αυγούστου 06, 2020 0
«Ναι» Χρυσοχοϊδη στη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας - Δρομολογείται η παραχώρηση από το Δήμο Ηγουμενίτσας του ακινήτου στη Βίγλιζα

Δελτίο Τύπου Βασίλη Γιόγιακα

Συμφωνεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να παραχωρηθεί το ακίνητο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη θέση Βίγλιζα - που αρχικά προοριζόταν για την κατασκευή φοιτητικής εστίας του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου - προκειμένου να στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.
Μετά τη μετεγγραφή του ακινήτου στο Υποθηκοφυλακείο έχει πλέον ανοίξει ο δρόμος για την παραχώρηση του ακινήτου από τον Δήμο Ηγουμενίτσας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου.
«Χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία μας για τη στέγαση της αστυνομικής διεύθυνσης παίρνει σάρκα και οστά. Πολλές ευχαριστίες στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας καθώς και τους δύο Υπουργούς μας που εν μέσω πανδημίας ξεκίνησαν την απαιτούμενη διαδικασία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Βασίλης Γιόγιακας.


Συνέχεια...

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας για τη Λευκή Νύχτα στην Παραμυθιά: "Μαύρες οι μέρες για τους αυτοαπασχολούμενους αλλά θα έχουμε Λευκή Νύχτα..."

Αυγούστου 06, 2020 0
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας για τη Λευκή Νύχτα στην Παραμυθιά: "Μαύρες οι μέρες για τους αυτοαπασχολούμενους αλλά θα έχουμε Λευκή Νύχτα..." 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Διεύθυνση: Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα. Επικοινωνία :6939245255, 6986933660, 2665022136, 

Μαύρες οι μέρες για τους αυτοαπασχολούμενους αλλά θα έχουμε “Λευκή Νύχτα” 

Στην Παραμυθιά μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και της ΠΕΔ Ηπείρου θα εφαρμοστεί στις 7/8/2020 η «Λευκή Νύχτα». Ότι δηλαδή αν μείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά μια φορά μέχρι τα μεσάνυχτα θα έρθει η ανάπτυξη. 
Όπως η κυβέρνηση της ΝΔ που πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπαίζει τους αυτοαπασχολούμενους με τα μέτρα που ανακοινώνει όπως πρόσφατα με τη μείωση κι όχι την κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της προκαταβολής φόρου του εισοδήματος καθώς επίσης και με το γνωστό 800αρι που εξατμίστηκε πολύ γρήγορα τη στιγμή που έρχονται νέες φορολογικές υποχρεώσεις, έτσι και η νεοκλεγείσα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς έρχεται να μας προτείνει ως μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος τη γνωστή φιέστα της “ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ”. 
Αυτό που μας λέει δηλ. είναι ότι το πρόβλημα που οι τζίροι χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων “ξύνουν πάτο” δημιουργείται από το γεγονός ότι δεν δημιουργείται ψυχολογία αγοράς, “κλίμα” και τα μαγαζιά δεν είναι ανοικτά όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες όπως ακριβώς προτείνουν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΣΕ που στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων και μεγαλεμπόρων. Αλήθεια τι κέρδισαν οι μικροεπαγγελματίες από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την διεύρυνση του ωραρίου εργασίας; 
Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στηρίζει η απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού συλλόγου για οργάνωση ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ που γίνεται όπως λέει “στα πλαίσια των προσπαθειών του για την εξωστρέφεια της αγοράς και του τουριστικού προϊόντος της πόλης”. 
Δεν γνωρίζουν ότι ακριβώς επειδή η οικονομία μας είναι εξωστρεφής και στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, απειλείται στη νέα φάση της καπιταλιστικής κρίσης με βαθιά ύφεση που προβλέπεται να φτάσει στο 9%. 
Δεν γνωρίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας που εργάζονται στο κλάδο τουρισμού-επισιτισμού δεν δουλεύουν και καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 9 ευρώ την μέρα; 
Δεν γνωρίζουν ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας βιώνουν σήμερα μια κατάσταση πρωτόγνωρη με το εισόδημά τους να έχει πέσει στα τάρταρα. 
Δεν γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι με βάση τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να προστατευτούν τα κέρδη έχουν δει τα ωράρια να γίνονται λάστιχο, οι “ευέλικτες” σχέσεις εργασίας να γενικεύονται, να βγαίνουν σε αναστολή, σε ανεργία και ουσιαστικά να καλούνται να τα βγάλουν πέρα με μεροκάματα και επιδόματα της πείνας; 
Δεν γνωρίζουν ότι το ποσοστό ανεργίας έχει εκτιναχθεί στα ύψη και οι λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής; 
Και όλα αυτά τη στιγμή που πέντε μήνες μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα, τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα Υγείας εξακολουθούν να είναι εκρηκτικά ενώ διαμορφώνονται συνθήκες αύξησης κρουσμάτων της πανδημίας τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς. Την ίδια στιγμή που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η ενημέρωση θα συνεχίσει να δίνεται με το σταγονόμετρο, επειδή αυτό επιτάσσει «η προσπάθεια που κάνουμε να ανοίξουμε τον Τουρισμό μας», αυξάνουν την πληρότητα των πλοίων σε 85%, αφήνουν τον κόσμο να στοιβάζεται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ στα αστικά κέντρα, έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στο λαό και να μιλάνε για ατομική ευθύνη. 

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. 
Καλούμε τους μικρούς εμπόρους της Παραμυθιάς να αντιδράσουν σε αυτή την κίνηση του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματα δεν είναι το ωράριο, αλλά η ανέχεια και η φτώχεια των λαϊκών οικογενειών. 
Καλούμε του κάτοικους της Παραμυθιάς πρέπει να πάρουν θέση για αυτήν την εξέλιξη. Πρέπει να έχουν λόγο για το πόσες ώρες θα δουλεύουν οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους, τα αδέρφια τους. Να καταδικάσουν τη στάση του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς, της Δημοτικής Αρχής, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και της ΠΕΔ Ηπείρου, που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να σπέρνει αυταπάτες στους αυτοαπασχολούμενους, για το ποιος είναι υπεύθυνος για την αναδουλειά, το κλείσιμο μαγαζιών, την ανεργία που τσακίζει κόκαλα. 
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να συσπειρωθούν σε γραμμή διεκδίκησης των σύγχρονων δικαιωμάτων τους, την κάλυψη των απωλειών που έχουν μέσα στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. 
Εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε αυτές τις συνθήκες. Μέσα από αυτό το δρόμο μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να μην επιτρέψουμε άλλη επιδείνωση στη ζωή μας. 
Συνέχεια...

Ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για τις προσλήψεις μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 36.500 ανέργων

Αυγούστου 06, 2020 0
Ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για τις προσλήψεις μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 36.500 ανέργων

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 36.500 ανέργων, καθώς και να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, γίνεται γνωστό ότι η υποβολή των δικαιολογητικών, θα γίνεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την λήψη του συστατικού σημειώματος από τις υπηρεσίες ΚΠΑ2 Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ, 

σε σφραγισμένο φάκελο στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας, με την ένδειξη «Γραφείο Προσωπικού για την πρόσληψη ωφελούμενων» ή 

μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail) στο ddy@igoumenitsa.gr με θέμα «πρόσληψη ωφελούμενου». 

Στο φάκελο υποχρεωτικά θα πρέπει να περιλαμβάνονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 
Νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτότητας 
Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) 
Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) 
Αριθμός Μητρώου e-ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ/ΕΤΑΜ) 
Τραπεζικός Λογαριασμός (Φωτοτυπία 1η Σελίδα) *Να είναι ο δικαιούχος πρώτο όνομα 
Τίτλος Σπουδών 
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 
Υπεύθυνη Δήλωση (Συμπληρωμένη)* Πρότυπο Υπεύθυνης Δήλωσης 
Λοιπά Απαιτούμενα Δικαιολογητικά με βάση τα προσόντα, την δημοσιά πρόσκληση Νο 4/2020 και τα παραρτήματα της (Τίτλος Σπουδών, Ισοτιμία, Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος, Αποδεικτικά Ξένων Γλωσσών κλπ) 

Πληροφορίες: 2665361160, 156 & 162 ή στο e-mail: ddy@igoumenitsa.gr
Συνέχεια...

1η Λευκή Νύχτα Παραμυθιάς από τον Εμπορικό Σύλλογο την Παρασκευή 7 Αυγούστου (+ΒΙΝΤΕΟ) - Από τις 18:00 έως τα ξημερώματα

Αυγούστου 06, 2020 0
1η Λευκή Νύχτα Παραμυθιάς από τον Εμπορικό Σύλλογο την Παρασκευή 7 Αυγούστου (+ΒΙΝΤΕΟ) - Από τις 18:00 έως τα ξημερώματα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την εξωστρέφεια της αγοράς και του τουριστικού προϊόντος της πόλης, διοργανώνει την Παρασκευή 7 Αυγούστου, την 1η Λευκή Νύχτα Παραμυθιάς, από τις 18:00 έως τα ξημερώματα.

Στην εκδήλωση που εντάσσεται στα “Παραμυθιώτικα 2020”:
Θα κάνετε τις αγορές σας διασκεδάζοντας με μουσική παρέα με πολύ κόσμο και άπλετο κέφι
Θα ψωνίσετε σε πολύ χαμηλές τιμές.
Θα παρακολουθήσετε υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις
Θα απολαύσετε την φημισμένη “Τηγανίτα της Γιαγιάς”
Θα απολαύσετε εξαιρετικούς μεζέδες και μια τεράστια ποικιλία από ντόπια προϊόντα

Το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21:00, στο πρ. Δημοτικό Σχολείο Bvlgari, θα παρουσιαστεί το θεατρικό “Καλιφόρνια Ντρίμιν”.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς καλεί τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα από το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:00 μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ηρωίνη και κάνναβη - 4 συλλήψεις, 27 άτομα στη δικογραφία

Αυγούστου 06, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ηρωίνη και κάνναβη - 4 συλλήψεις, 27 άτομα στη δικογραφία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας 
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν (4) μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.
Για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη (2) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται (27) άτομα που προμηθεύονταν από αυτή ναρκωτικά 
Από τον Οκτώβριο του 2017, υπολογίζεται ότι τα μέλη της ομάδας είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 900 αγοραπωλησίες, αποκομίζοντας κέρδη άνω των -90.000- ευρώ 
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov» και το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ περίπου 

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και κάνναβης, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας. 
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν: 
ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας (ημεδαπός) καθώς και τρεις (3) χρήστες, την ώρα που προμηθεύονταν από αυτόν συσκευασίες με ηρωίνη («φιξάκια») και 
τρεις γυναίκες, δύο ημεδαπές και μία αλλοδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας. 

Επίσης, για τη συμμετοχή τους στην ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο (2) ακόμη ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά (27) άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την ομάδα. 

Τα εμπλεκόμενα μέλη βαρύνονται με τις κατηγορίες για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα. 
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και εξακριβώσεις ατόμων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του αρχηγικού μέλους, συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος. 
Η προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά γινόταν με μέριμνα του αρχηγού, ο οποίος τα εισήγαγε από την Αλβανία μέσω του αλλοδαπού μέλους της ομάδας και στη συνέχεια φρόντιζε για την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω των άλλων μελών. 
Η δράση της αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κυρίως της ηρωίνης και της κάνναβης σε χρήστες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας. 
Προσδιορίζεται ότι κατά το διάστημα διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από (900) αγοραπωλησίας ναρκωτικών, από τις οποίες εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν κέρδη που ξεπερνούν τις -90.000- ευρώ. 
Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτια των συλληφθέντων μελών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 
Χρηματικό ποσό -14.415- ευρώ, 
Πολεμικό τυφέκιο “Kalashnikov” με γεμιστήρα, 
-20- φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 
-2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 
Ηρωίνη βάρους -5,1- γραμμαρίων, 
Κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους -7,3- γραμμαρίων, 
-126- ναρκωτικά χάπια, 
-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 
-2- μαχαίρια, 
-5- κινητά τηλέφωνα και 
πλήθος συσκευασιών για την τυποποίηση («φιξάκια») των ναρκωτικών. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Υλοποιήθηκε το έργο WiFi4EU για δωρεάν Wi-Fi υψηλών ταχυτήτων

Αυγούστου 06, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Υλοποιήθηκε το έργο WiFi4EU για δωρεάν Wi-Fi υψηλών ταχυτήτων 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) υλοποίησε το έργο κατασκευής σημείων παροχής υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο, για τους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi). 

Τα σημεία αυτά είναι: 
Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας 
Πλατεία Νέας Σελεύκειας 
Πεζόδρομος Γρ. Λαμπράκη 
Κτήριο ΕΙΝ & Αίθουσα εκδηλώσεων Κτηρίου ΕΙΝ 
Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ 
Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας 
Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας «Αλεξάνδρα Τσιάβου» 

Αναμένεται δε, σύντομα, επιπλέον χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ για την επέκταση – αναβάθμιση και του υπόλοιπου δικτύου, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες δημοτών και επισκεπτών του Δήμου μας. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνεχίζει να αξιοποιεί κάθε δυνατή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς όφελος των δημοτών. 


Συνέχεια...

Αποτελέσματα ελέγχων του πόσιμου νερού από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Αυγούστου 06, 2020 0
Αποτελέσματα ελέγχων του πόσιμου νερού από τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Για την πλήρη και επίσημη ενημέρωση των πολιτών, δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων του πόσιμου νερού. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Μουσική βραδιά με τους «Καθ’ απαγόρευση» απόψε στο κάμπινγκ της ΠΟΡΕΙΑΣ στο Δρέπανο

Αυγούστου 06, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Μουσική βραδιά με τους «Καθ’ απαγόρευση» απόψε στο κάμπινγκ της ΠΟΡΕΙΑΣ στο Δρέπανο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της νεολαίας του ΜΛ-ΚΚΕ, "ΠΟΡΕΙΑ" στο κάμπινγκ του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα.

Για σήμερα Πέμπτη 6/8  το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9.00 πμ: Εκδρομή στα αρχαία Γίτανα και στον ποταμό Αχέροντα 
9.30μμ: Μουσική βραδιά με τους «Καθ’ απαγόρευση»

Το πρόγραμμα του επόμενου διημέρου έχει ως εξής:
Παρασκευή 7/8 8.30μμ: Θεατρική βραδιά 
Σάββατο 8/8 9.30μμ: Αφιέρωμα στο Δημοτικό-Λαϊκό τραγούδι 

Η είσοδος και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη πλην των εκδρομών.

Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: «Πολιτική αλητεία Κάτση για τα 7 έργα στους δήμους»

Αυγούστου 06, 2020 0
Β. Γιόγιακας: «Πολιτική αλητεία Κάτση για τα 7 έργα στους δήμους»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη χρηματοδότηση 7 έργων ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

«Η ανακοίνωση του πρώην κυβερνητικού βουλευτή αξίζει να διαβαστεί, γιατί είναι ένα μνημείο θράσους και ψεύδους, ένα μνημείο πολιτικής αλητείας.
Είναι άραγε τόσο αφελής, ώστε να πιστεύει πως θα βγαίναμε να μιλούσαμε για έργα αν αυτά ήταν εξασφαλισμένα;
Είναι η σημερινή Κυβέρνηση που διασφάλισε ότι τα 7 αυτά έργα θα γίνουν. Και θα γίνουν γιατί πλέον υπάρχουν τα χρήματα!
Μέχρι χθες ήταν στο αέρα. Ήταν μέσα στα 461 έργα του Φιλόδημος που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει χωρίς χρηματοδότηση!
Γιατί, ενώ το Φιλόδημος είχε διασφαλισμένους πόρους μόλις 134 εκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει έργα προϋπολογισμού 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 9,5 φορές πάνω από τα διαθέσιμα χρήματα!
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα προκειμένου να αποφευχθεί η βαριά ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019…
Υπολόγιζαν ότι, μέχρι να διαπιστωθεί πως «λεφτά δεν υπάρχουν» για τα έργα που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα είχε αλλάξει η Κυβέρνηση…
Για άλλη μια φορά κορόιδεψαν την κοινωνία!
Έβγαλε μάλιστα ο πρώην κυβερνητικός βουλευτής - ύστερα από ένα χρόνο - αυτά που έλεγε στο προεκλογικό του φυλλάδιο για τα συγκεκριμένα έργα, ως απόδειξη ότι ήταν δεδομένα! Σα να μην έχουν μεσολαβήσει οι αποκαλύψεις για την έλλειψη χρηματοδότησης του Φιλόδημος!
Μήπως να ρωτήσει τους δημάρχους για να του πουν τι πραγματικά συμβαίνει με τα έργα του Φιλόδημος;
Ευτυχώς στη μικρή μας κοινωνία όλοι μας γνωριζόμαστε καλά.
Η πολιτική αλητεία του κυρίου Κάτση ούτε έχει πέραση, ούτε προσφέρει στα θέματα της περιοχής μας.
Στο εξής θα την ξεμπροστιάζω σε όλο της το μεγαλείο, είτε για τα έργα των δήμων, είτε για το θέμα του λιμανιού, για το οποίο τώρα κουνάει το δάχτυλο…
Κατά βάθος τον καταλαβαίνω. Ψάχνει να επιβιώσει πολιτικά με κάθε τρόπο, γιατί δεν έχει κάτι άλλο να δείξει ή κάτι άλλο να κάνει…
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τολμήσει να απευθύνει σε μένα τη λέξη “ντροπή”, ας κοιταχτεί πρώτα στον καθρέφτη!»​
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα