06/29/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Ριζόπουλος: Εκ νέου πειθαρχικό παράπτωμα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου

Ιουνίου 29, 2023 0
Ριζόπουλος: Εκ νέου πειθαρχικό παράπτωμα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου

Σε ένα ακόμα πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου. Σύμφωνα με την προσφυγή που κατέθεσαν οι Ορίζοντες Ηπείρου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Ηπείρου καθυστέρησε περίπου 20 μήνες να δημοσιεύσει στη Διαύγεια αποφάσεις που αφορούν σύσταση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής υποέργου νομικής υποστήριξης.

Εκτός από την προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, οι Ορίζοντες Ηπείρου υπέβαλαν και αίτηση στον Περιφερειάρχη Ηπείρου με την οποία τον καλούν να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Το περιεχόμενο της προσφυγής των Οριζόντων Ηπείρου, αφορά στην καθυστέρηση δημοσίευσης των αποφάσεων στη Διαύγεια για την πρόσληψη της δικηγόρου Γεωργίας Τατάγια. Όπως είναι γνωστό, η Περιφερειακή Αρχή έχει παραπεμφθεί για κατά συρροήν απευθείας αναθέσεις νομικών έργων στην ίδια.

Επίσης, οι Ορίζοντες Ηπείρου θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Διαφάνειας για τον έλεγχο της νομιμότητας των παραπάνω πράξεων.

Για το πειθαρχικό παράπτωμα ο κύριος Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε «Τι είναι δύο χρόνια καθυστέρησης μπροστά στην αιωνιότητα….».

Συνέχεια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεσπρωτίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ιουνίου 29, 2023 0
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεσπρωτίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ευχαριστούμε τους πολίτες της Θεσπρωτίας που μας τίμησαν με την ψήφο τους στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση και πορεύτηκαν μαζί μας στον μεγάλο και δίκαιο αγώνα που δώσαμε με πείσμα και αξιοπρέπεια.

Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο νομό μας, θα σταθούμε όπως πάντα δίπλα στην κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Είναι κυρίως αρνητικό για την κοινωνία και τη δημοκρατία, γιατί στη νέα βουλή θα υπάρχουν πέραν της κυβερνητικής δεξιάς, τρία ακροδεξιά κόμματα με το ένα εξ αυτών να έχει φασιστικές ρίζες και διασυνδέσεις.

Για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης υπάρχουν τόσο αρνητικοί συσχετισμοί για τον προοδευτικό χώρο. Και αυτό πρέπει να εκλαμβάνεται ως σήμα κινδύνου από κάθε δημοκράτη πολίτη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας, «όταν η Δεξιά και η Ακροδεξιά προελαύνουν, οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας οφείλουν να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους. Και σε ό,τι μας αφορά, αυτό αποτελεί προτεραιότητα».

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαιτείται να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά και συνδιαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Χρειάζεται να προβληματιστούμε με ωριμότητα και ευθύνη για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος και οφείλουμε άμεσα και συντεταγμένα αλλά και με τη λιγότερη δυνατή εσωστρέφεια να ανασυγκροτηθούμε.

Πρέπει να σταθούμε στο ύψος του ρόλου της βασικής δύναμης, που μας ανέθεσαν εκ νέου οι πολίτες με την ψήφο τους. Της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μπορεί να σταθεί απέναντι στη Δεξιά και την άκρα Δεξιά και να ασκήσει αποφασιστική προγραμματική αντιπολίτευση.

Προχωρώντας στην ανασυγκρότηση του κόμματός μας, να ξανασυναντηθούμε με τις αξίες της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης.

Συνέχεια...

8-9 Ιουλίου το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας στα αρχαία θέατρα Γιτάνων και Ελέας

Ιουνίου 29, 2023 0
8-9 Ιουλίου το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας στα αρχαία θέατρα Γιτάνων και Ελέας

Σας προσκαλούμε στο 2o Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας, σε ένα Φεστιβάλ που από ένα απλό όραμα μετουσιώθηκε και καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

2 ημέρες γεμάτες χορωδιακή μουσική σε 2 μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους

8 Ιουλίου 2022, 7:30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων και

9 Ιουλίου, 8:30 μμ στην Αρχαία Ελέα

Σε λίγες μέρες η Θεσπρωτία υποδέχεται 200 εξαιρετικούς χορωδούς, μαέστρους και μουσικούς από διάφορες πόλεις της υπέροχης χώρας μας. Οι Χορωδίες που συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή μουσικής και πολιτισμού θα μας προσφέρουν υψηλού επιπέδου χορωδιακή μουσική κλασικού ρεπερτορίου στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, καθώς και παραδοσιακά ακούσματα της Ελλάδας και πολυφωνικά της Ηπείρου στην Αρχαία Ελέα.

Διοργανωτής: Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Φιλιατών, Δήμος Σουλίου και Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Ειδικά για το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων η είσοδος γίνεται ΜΟΝΟ με αριθμημένη πρόσκληση, που ισχύει για ένα άτομο και είναι απαραίτητη η επίδειξή της κατά την είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης.

Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 6939427564.

Για την αποφυγή συνωστισμού προσέλευση κοινού στις 7:00 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων και στις 8:00 μμ στην Αρχαία Ελέα.

Στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας συμμετέχουν οι εξής Χορωδίες:

8 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων – κλασικό ρεπερτόριο:

1. Πολυφωνική Χορωδία «ΗΔΥΦΩΝΟΝ» Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας

2. Μεικτή Χορωδία «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» & Musical Group “THAMYRIS” KEΠΑΠ Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη

3. Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας

4. Μικτή Χορωδία Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

9 Ιουλίου στην Αρχαία Ελέα – παραδοσιακά και πολυφωνικά:

1. Φωνητικό Σύνολο Νεοχωρίου Λευκίμμης

2. ΠωγωΝέοι

3. Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού

4. Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής "ΡENA ΚΩΤΣΙΟΥ"

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ: Κώστας Τσίντζας
Παρουσίαση Προγράμματος – Φιλική Συμμετοχή: Αλέξης Κωστάλας

Με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραγίου «Άγιος Κοσμάς», του Α.Τ. Φιλιατών και του Α.Τ. Παραμυθιάς.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους Χορηγούς:

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, Ο Φούρνος στην Πόλη, Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Γεωργίου Υδατοκαλλιέργειες, Γ. Μπλέτσας & ΥΙΟΙ Ο.Ε., DIELLAS, Kotsis Travel, Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, Τάγκας Ευάγγελος Οικοδομικές Εργασίες, Έπιπλα Γεωργίου, Χαμαιλέων – Αναστασία Σμυρόγλου, Παύλος Ζαχαροπλαστείο, ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, Economy Marketgroup, Panos Nicolaou, Παπανικολάου Super Market, Ξενοδοχείο Jolly, Monosis Group Γαστεράτος, Χρόνης Sports, Παπαδημητρίου Γεώργιος Τροφοδοσία Καταστημάτων, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας, Παπαδόπουλος Κώστας Τροφοδοσία καταστημάτων, Διαχείριση πολυκατοικιών Oikosmart, Διαχείριση πολυκατοικιών International Service, Φάρμα Βένος, Άρης Ανθοπωλείο, Simas Επιγραφές, Π.Ε.Δ. Ηπείρου, Πολύχρωμο Βιβλιοπωλείο Πάσχος, Επί Ποδός, narcisse Κοσμήματα & Αρώματα

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους Χορηγούς Επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΝ ΠΛΩ 89,2 FM, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ η δική μας πόλη, Epirus Media, Θεσπρωτικός Παλμός, thespro.gr, Εφημερίδα TITANH, periodikostep.gr, Θεσπρωτών Διαβούλευση, Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι, epirusinfo, #ParamythiaNews

Ευχαριστούμε για τη στήριξη τους δεκάδες εθελοντές, ο Σύλλογός μας πρεσβεύει την Προσφορά, τον Εθελοντισμό και την Αγάπη προς τον Άνθρωπο!

Χαιρόμαστε που έχουμε τόσους συνοδοιπόρους, η βοήθεια όλων είναι πραγματικά πολύτιμη!

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου»
Τηλ.: 6973002327 & 6945932382
FB: Rena Kotsiou Politistikos
Instagram: renakotsiou.politistikos
FB Φεστιβάλ: Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας – Igoumenitsa Choir Festival
Συνέχεια...