07/08/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Νέα Σελεύκεια: Αξέχαστες παλιές πατρίδες - Διήμερο μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 08, 2022 0
Νέα Σελεύκεια: Αξέχαστες παλιές πατρίδες - Διήμερο μνήμης και στοχασμού «Αχ Ανατολή…!» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» καθώς και των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή σας προσκαλουν σε ένα διήμερο μνήμης και στοχασμού με την ονομασία «Αχ Ανατολή…!»

«Οι Άγιοι της Μ. Ασίας και η Πνευματική τους παρακαταθήκη».
Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 20.30μ.μ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Το κεντρικό θέμα, είναι η πνευματική παρακαταθήκη των Αγίων της Μικράς Ασίας με κύριο ομιλητή και των 2 ημερών τον Αρχιμανδρίτη και μοναχό της Ιεράς Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιο. Παράλληλα, εγκαινιάζουμε την πολυσυζητημένη και επιτυχημένη έκθεση φωτογραφίας " Βλέμματα Αγίων" της κ. Τζένης Βαγγέλη, ένα αφιέρωμα - οδοιπορικό στο μοναστήρι του Γηρομερίου . Αμέσως μετά την ομιλία του Ηγουμένου ,θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή η ταινία μικρού μήκους- μίνι ντοκιμαντέρ που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΠΑΚΠΠΟ κας Ζεϊμπέκογλου, ένα αφιέρωμα στους απογόνους των Μικρασιατών και κατοίκων της Νέας Σελεύκειας με μαρτυρίες τους, όπως τις έζησαν και τις μετέφεραν οι γονείς τους.

«Ο Όσιος Παΐσιος - Από ξένο τόπο και αλαργινό»
Δευτέρα 11 Ιουλίου 19.00 μ.μ.
Αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Νέας Σελεύκειας

Παραμονή της εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη, θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στην μνήμη του Αγίου και με την λήξη του, μια ομιλία - παρουσίαση στον βίο του Οσίου Παϊσίου. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στους μουσικούς δημιουργούς της Μικράς Ασίας στον αύλειο χώρο του ναού.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ & ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:
Κ. Νέας Σελεύκειας,
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας,
Ενορία Αγίου Γεωργίου Νέας Σελεύκειας,
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας,
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας,
ΑΜΚΕ Το αβγό.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου

Δείτε σχετικό βίντεο

Συνέχεια...

Δημοτικό γλέντι του ΚΚΕ στην Παραμυθιά

Ιουλίου 08, 2022 0
Δημοτικό γλέντι του ΚΚΕ στην Παραμυθιά

Δημοτική βραδιά με τους κορυφαίους καλλιτέχνες Βασίλη Παπαγεωργίου και Νίκο Δάσκαλο!
Πέμπτη 14/7 στο Σχολείο Βουλγαρη, Παραμυθιά.

Από την Τ.Ο. του ΚΚΕ
Συνέχεια...

Τα νέα του μέλη στην Παραμυθιά υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Ιουλίου 08, 2022 0
Τα νέα του μέλη στην Παραμυθιά υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Την Τρίτη 5 Ιουλίου το βράδυ στο «ΚΑΦΕ Friends» στην Παραμυθιά η ΟΜ Σουλίου και η ΝΕ Θεσπρωτίας υποδεχτήκαμε, σε ατμόσφαιρα συντροφικότητας και ενθουσιασμού, τα νέα μέλη ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Παραμυθιάς.
Μετά το καλωσόρισμα των νέων μελών από το Συντονιστή της ΟΜ Σουλίου, Ανδρέα Μπάμπα, απηύθυναν χαιρετισμό ο βουλευτής Μάριος Κάτσης, το μέλος της ΚΕ Αθηνά Ιωάννου και ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης "Κοινό των Ηπειρωτών" Γιώργος Ζάψας.

Ο Συντονιστής της ΝΕ Θεσπρωτίας
Θωμάς Δημητρίου
Συνέχεια...

Ο Β. Γιόγιακας επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας στα Τίρανα

Ιουλίου 08, 2022 0
Ο Β. Γιόγιακας επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας στα Τίρανα
(Με την Πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Lindita Nikolla)

Η συμβολή των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Αλβανίας στην προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών κυριάρχησε στις συναντήσεις αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας η οποία επισκέφθηκε τα Τίρανα από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου.

(Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Taulant Balla)Την Ομάδα Φιλίας εκπροσώπησαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας ως Πρόεδρος, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα ως Αντιπρόεδρος και ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας ως μέλος. 


Το πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων συναντήσεις με την Πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Lindita Nikolla, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Taulant Balla, το βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Enkelejd Alibeaj, την επικεφαλής της αντίστοιχης ομάδας φιλίας του αλβανικού Κοινοβουλίου κα Anila Denaj, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος του αλβανικού κοινοβουλίου κ. Arben Pëllumbi, τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Erion Veliaj και την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας κα Belinda Balluku. Οι Έλληνες βουλευτές πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.


«Εκ μέρους όλης της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας θέλω να ευχαριστήσω το αλβανικό Κοινοβούλιο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Καθώς και οι 3 βουλευτές της αντιπροσωπείας είμαστε Ηπειρώτες, διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Αλβανία, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ευρωπαϊκή προοπτική της αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ελληνική εθνική μειονότητα με την οποία έχουμε ιδιαίτερους δεσμούς. Θεωρούμε ότι είναι πολύ χρήσιμο εμείς οι βουλευτές, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των δύο λαών, να συνεισφέρουμε από τη δική μας θέση στην αμοιβαία κατανόηση των απόψεων των δύο πλευρών και στην προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Τις τελευταίες δεκαετίας πολίτες των δύο χωρών έχουν έρθει πιο κοντά παρά ποτέ και είναι αυτοί οι οποίοι δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι κυβερνήσεις δύο γειτονικών χωρών: είναι ο δρόμος της συνύπαρξης, της εμπιστοσύνης, της φιλίας. Είμαστε επίσης ευτυχείς που είχαμε την τιμή και την χαρά να μας υποδεχθεί ένας από τους πιο αξιοσέβαστους και επιδραστικούς ιεράρχες των καιρών μας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, με τον οποίο η συζήτηση εμπνέει πάντα θαυμασμό, συγκίνηση και ελπίδα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βασίλης Γιόγιακας.
Συνέχεια...

Στο κανάλι της Βουλής ο Μ. Κάτσης, για τις επερχόμενες εκλογές, τα εθνικά θέματα και το σκάνδαλο Novartis (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 08, 2022 0
Στο κανάλι της Βουλής ο Μ. Κάτσης, για τις επερχόμενες εκλογές, τα εθνικά θέματα και το σκάνδαλο Novartis (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κανάλι της Βουλής και την εκπομπή "Πρωινή Επισκόπηση" εμφανίστηκε χθες το πρωί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, όπου τοποθετήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τα εθνικά θέματα, και το σκάνδαλο της Novartis.

Δείτε τι είπε στο παρακάτω βίντεο

Συνέχεια...

Περιοδεία του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες της Θεσπρωτίας

Ιουλίου 08, 2022 0
Περιοδεία του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες της Θεσπρωτίας

Κλιμάκιο της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ περιόδευσε την Τετάρτη 6/7/0227 στις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών AVRAMAR πρώην ΝΗΡΕΑ. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζομένους τονίζοντας πως στέκεται στο πλευρό τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες. Ανέδειξε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας καλώντας τους να πάρουν την υπόθεση της ζωής στα χέρια τους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Ηγουμενίτσα 07/07/2022
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Το Σάββατο στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών από το Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου" (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 08, 2022 0
Το Σάββατο στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών από το Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου" (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ» διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Ηγουμενίτσας στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 και ώρα 7 μ.μ.

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Δήμος Ηγουμενίτσας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας


Συμμετέχουν οι Χορωδίες:

- Μικτή Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας «ΟΡΦΕΥΣ 1937»

- Μικτή Χορωδία Δήμου Αλεξάνδρειας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»

- Χορωδία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «ΜΑΡΣΥΑΣ» (Αθήνα)

- Μικτή Χορωδία Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ: Κώστας Τσίντζας
Παρουσίαση Προγράμματος – Φιλική Συμμετοχή: Αλέξης Κωστάλας

Με τη στήριξη του Δήμου Φιλιατών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραγίου «Άγιος Κοσμάς», καθώς και του Α.Τ. Φιλιατών.

Μέγα Χορηγοί: Γ. Μπλέτσας & Υιοί Ο.Ε., Έπιπλα Γεωργίου, Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, Epirus Photography, Monosis Group-Γαστεράτος, Diellas

Υποστηρικτές: Παύλος-Ζαχαροπλαστείο, Η Θέτις-Βιβλιοπωλείο, Άρης-Άνθη/Φυτά, Πάσχος-Βιβλιοπωλείο, Professional-Παπαδόπουλος, Αφοί Ρίζου, Κυβέλη-Χυμός Ρόδι

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Ιωαννίνων, ART TV
Υποστηρικτές Επικοινωνίας: Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι, TITANH, periodikostep.gr, Η Θεσπρωτική, ΕΝ ΠΛΩ 89,2, Θεσπρωτικός Παλμός, Εφημερίδα Πολιτική, thespro.gr, paramythia-online.gr, #Paramythia News, 4uRadio 93,1, Θεσπρωτών Διαβούλευση, diavouleusi.gr

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ΜΟΝΟ με αριθμημένη πρόσκληση, που ισχύει για ένα άτομο και είναι απαραίτητη η επίδειξή της κατά την είσοδο στον χώρο της εκδήλωσης.

Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 6939427564
Για την αποφυγή συνωστισμού προσέλευση κοινού πριν τις 6:30 μ.μ.Συνέχεια...