08/03/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Αυγουστιάτικο φεγγάρι - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Αυγούστου 03, 2020 0
Αυγουστιάτικο φεγγάρι - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Νύχτα, τον ουρανό κοιτώ,
το φεγγαράκι βλέπω
και με βελόνες μαγικές,
σκάλα χρυσή του πλέκω.

Ρίχνω τη σκάλα να πιαστώ
και πάνω του ν ανέβω,
να δω τη γη από ψηλά,
γλυκά να ταξιδεύω.

Πάρε με φεγγαράκι μου,
καλοταξίδεψέ με,
σαν κουραστώ γυρίζοντας,
γλυκονανούρησέ με.

Και πήγαινέ με στα ψηλά,
που δεν υπάρχει πόνος,
που δεν υπάρχει στεναγμός,
ούτε λυγμός και φθόνος.

Να δω άλλους κόσμους, μαγικούς,
κόσμους ονειρεμένους,
να λησμονήσω τους κακούς
κι όλους τους πικραμένους.

Να με κερνάς γλυκό κρασί,
να με κερνάς και μέλι
και νάρχονται από ψηλά,
να με φυλάνε αγγέλοι.

Κι όταν τελειώσει τ όνειρο,
αποχαιρέτησέ με,
πάνω στη γη μου απαλά
σκύψε κι απόθεσέ με.

Σαν θα ξυπνήσω το πρωί,
γλυκά θα σε θυμάμαι
και τις βραδιές θα σε κοιτώ
και θα γλυκοκοιμάμαι.

Την ομορφιά σου ύμνησαν
μεγάλοι ποιητές,
στο φως σου, γεννηθήκανε
αγάπες δυνατές.

Φεγγάρι μου Αυγουστιάτικο,
τη γη μας να φωτίζεις,
τη λάμψη και την ομορφιά,
σ όλους μας να χαρίζεις.-

Ηγουμενίτσα 2 - 8 - 2020
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την επαναλειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου

Αυγούστου 03, 2020 0
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την επαναλειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας 
Σχετικά με επαναλειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου 
( κατά πλειοψηφία απόφαση Δ.Σ. 107/2020 ) 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ενώνει τη φωνή του, με τους φορείς της Θεσπρωτίας και διαμαρτύρεται έντονα για το κλείσιμο του τελωνείου στο Μαυρομάτι. 
Το τελωνείο Μαυροματίου αποτελεί μία σημαντική πύλη εισόδου – εξόδου με τη Νότια Αλβανία και το σφράγισμά του έχει επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία, αφού εμποδίζεται η διέλευση των ανθρώπων και των εμπορευμάτων. 
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τους λόγους που ελήφθη η απόφαση του κλεισίματος, όταν στα άλλα τελωνεία Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής η διέλευση γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς υγειονομικούς ελέγχους. 
Ζητάμε την άμεση λήψη απόφασης για επαναλειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου με την ταυτόχρονη παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εκτελούν τους ενδεδειγμένους ελέγχους για τη παρεμπόδιση της μετάδοσης του κορωνοϊού. 
Με αυτό τον τρόπο και την υγεία προασπίζουμε και την οικονομία εξυπηρετούμε. 
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ 

Συνέχεια...

Καταγγελία του ΚΚΕ Ηγουμενίτσας για την καταστροφή του πανό στα Σύβοτα εναντίον του ξεπουλήματος του ΟΛΗΓ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αυγούστου 03, 2020 0
Καταγγελία του ΚΚΕ Ηγουμενίτσας για την καταστροφή του πανό στα Σύβοτα εναντίον του ξεπουλήματος του ΟΛΗΓ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ 

Την Παρασκευή 31/7/2020 η Κ.Ο του ΚΚΕ και η ΟΒ της ΚΝΕ, μέσα στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του λαού σε σχέση με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΟΛΗΓ Α.Ε. σε ιδιώτες επενδυτές, ύψωσαν τεράστιο πανό στο ερειπωμένο “κτήριο του Ζέρι” στα Σύβοτα. Το πανό αυτό που φτιάχτηκε με πολύ κόπο αλλά και μεράκι από μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ έγραφε “ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ”. 
Την επόμενη μέρα δέσποζε στην παραλία των Συβότων προκαλώντας σχόλια και συζητήσεις τόσο στους κατοίκους όσο και στους παραθεριστές
Ήταν το θέμα της ημέρας στα Σύβοτα. Κάποιους όμως αυτή η κίνηση τους δυσαρέστησε. Ορισμένα φασιστοειδή έδειξαν την ενόχληση τους με αισχρά αντικομουνιστικά σχόλια στο διαδίκτυο. 
Την Κυριακή το πρωί βρέθηκε το πανό κατεστραμμένο. 
Ποιοι είναι αυτοί που ενοχλήθηκαν τόσο πολύ από την πράξη αυτή το ΚΚΕ; Προφανώς αυτοί που είναι υπέρ της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου των Συβότων σε ιδιώτες επενδυτές. Αυτοί συμφωνούν με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ. 
Στον χάρτη όμως του ΤΑΙΠΕΔ  φαίνεται μέσα στις κόκκινες γραμμές ότι ΟΛΗ η παραλία των Συβότων είναι προς παραχώρηση με σκοπό την κατασκευή ιδιωτικής μαρίνας. 
Αυτό όμως είναι ενάντια στα συμφέροντα των μικροεπαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο τόσο σε στεριά (εστίαση, καταστήματα κλπ) όσο και στην θάλασσα (ψαράδες, ενοικιαζόμενα πλεούμενα…). Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές θα αποκλειστούν από την θάλασσα. Αυτό θα έχει γενικότερες επιπτώσεις σε ένα τόπο που στηρίζεται τουριστικά στη μικρή επιχείρηση των ενοικιαζόμενων δωματίων. Οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι θα είναι οι ιδιώτες επενδυτές που θα εκμεταλλεύονται τον οικονομικό πνεύμονα των Συβότων. Η ΚΟ Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ καταγγέλλει αυτήν την άνανδρη και φασιστική ενέργεια της καταστροφής του πανό. Αυτή στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων των Συβότων. Και με αυτήν του την ενέργεια τα φασιστοειδή αποδεικνύουν ότι λειτουργούν σαν τσιράκια του συστήματος. Ότι υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Άλλη μια φορά ο χυδαίος αντικομουνισμός χρησιμοποιείται για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Τους κομμουνιστές δεν μας πτοούν τέτοιες ενέργειες. Θα συνεχίσουμε την δράση μας πιο ατσαλωμένοι, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον λαό για τα σχέδια που το αστικό κράτος και η Ε.Ε. κάνουν εναντίον του. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο λαϊκή περιουσία. Καλούμε τους κατοίκους των Συβότων, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας να καταδικάσουν την καταστροφή του πανό του ΚΚΕ. Τους καλούμε να μελετήσουν την προκήρυξη παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ, οι χάρτες είναι πολύ συγκεκριμένοι και αποφασισμένοι από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017. Τους καλούμε να μην παρασυρθούν από την ψεύτικη δικομματική αντιπαράθεση. Τόσο η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΗΓ Α.Ε. σε ιδιώτες που προωθεί η Ν.Δ. ,όσο και ο νόμος για τις υποπαραχωρίσεις που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον ίδιο σκοπό υπηρετούν. Την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο παραλιακό μέτωπο.(Φανταστείτε να χρειαστεί να πληρωθεί εισιτήριο για να θαυμάσει κάποιος το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από την παραλία των Συβότων). Υπηρετούν και οι δύο την αύξηση της κερδοφορίας τον επιχειρηματικών ομίλων. Για ποιόν λόγο άλλο θα πουλούσαν την ΟΛΗΓ Α.Ε., μια επιχείρηση με 2 εκ. κέρδη ετησίως και 10 εκ. αποθεματικό; Μήπως κάποια από αυτά τα κέρδη πήγαν την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών; Τι είδους ανάπτυξη προσδοκούν; Η εμπειρία από την COSCO στον Πειραιά ας αποτελέσει παράδειγμα για να βγουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα από τι είδους έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Τους καλούμε να αγωνισθούν μέσα από τα σωματεία τους, τους συλλόγους τους, του Μ.Φ. του τόπου ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση. Να αγωνισθούν για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο λαϊκή περιουσία που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ηγουμενίτσα 02/08/2020 

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 3 έως 9/8/2020)

Αυγούστου 03, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της  εβδομάδας (Από 3 έως 9/8/2020) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα, από 3 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου 2020, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 
Δευτέρα (03-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 

Τρίτη (04-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (05-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (06-08-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (07-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Σάββατο (08-08-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά.
Συνέχεια...

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Πασχάλης (94 ετών)

Αυγούστου 03, 2020 0
Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Πασχάλης (94 ετών)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο Βασίλης Πασχάλης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 10 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα