07/17/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας

Ιουλίου 17, 2020 0
Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας

Δημοσιοποιήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας, με την μέθοδο της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου – τουλάχιστον 67% – των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ε.Ε. ο διεθνής διαγωνισμός θα γίνει σε δύο στάδια:
Αρχικά καλούνται οι επενδυτές να υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές, ενώ ακολουθεί το στάδιο της προεπιλογής και της υποβολής προσφορών από τους επιλεγμένους υποψήφιους επενδυτές.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών ορίζεται η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.
Πέρα από την αποκλειστική διαχείριση του Λιμένα Ηγουμενίτσας, ο επενδυτής θα αναλάβει επίσης την διαχείριση των αλιευτικών καταφυγίων Πλαταριάς και Σαγιάδας και του Τουριστικού Καταφυγίου Σαγιάδας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2062, οπότε και λήγει η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ Α.Ε.

ΠΗΓΗ: www.ert.gr
Συνέχεια...

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού από τη ΔΕΥΑΗ

Ιουλίου 17, 2020 0
Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού από τη ΔΕΥΑΗ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης κατασκευής του έργου «Επέκταση συστήματος αυτόματης διαχείρισης (τηλεέλεγχος-τηλεχειρισμός) εξωτερικού και εσωτερικού υδραγωγείου στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 1.805.353,20€, με την ανάδοχο εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΟΣ Α.Ε. 
Tο έργο, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία είκοσι εννέα (29) Τοπικών Σταθμών Απομακρυσμένου Ελέγχου στις υποδομές εξωτερικού δικτύου και πέντε (5) Σταθμών Ελέγχου Διαρροών στις υποδομές εσωτερικού δικτύου, θα επιτρέψει την εποπτεία και τον έλεγχο κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη, ποιότητα ύδατος), μέσα από την αποτύπωση σε Η/Υ, σε πραγματικό χρόνο, δεδομένων του δικτύου ύδρευσης, στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης δήλωσε σχετικά: 
«Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο σύστημα διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο μας, με πολλαπλά οφέλη, αφού μέσω αυτού, για πρώτη φορά θα είναι εφικτή η απεικόνιση και η παρακολούθηση της συνολικής λειτουργίας του, με έγκαιρη διάγνωση και αποκατάσταση βλαβών και διαρροών. Με μια ολιστική προσέγγιση επιτυγχάνουμε ορθολογική χρήση του ύδατος και εξ’ αποστάσεως παρέμβαση. Το έργο αυτό έρχεται να «κουμπώσει» με έργα που βρίσκονται ήδη σε στάδιο υλοποίησης, όπως η σύνδεση εξωτερικού υδραγωγείου με το εσωτερικό υδραγωγείο της πόλης της Ηγουμενίτσας, και το έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Δ.Ε. Μαργαριτίου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ελαχιστοποίηση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης, με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος».
Συνέχεια...