04/07/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

24ωρη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παροχής πληροφοριών στους πολίτες και τις Κοινωνικές Δομές της Ηπείρου

Απριλίου 07, 2020 0
24ωρη γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και παροχής πληροφοριών στους πολίτες και τις Κοινωνικές Δομές της Ηπείρου

Με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου θέτει από σήμερα σε λειτουργία 24άωρη γραμμή τηλεφωνικής επικοινωνίας για την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε πολίτες της Ηπείρου, οι οποίοι λόγω των περιοριστικών μέτρων αδυνατούν να προσέλθουν στις κοινωνικές υπηρεσίες. 
Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας οι οποίοι, λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η παγκόσμια κοινότητα, βιώνουν εντονότερα τον κοινωνικό αποκλεισμό και η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι επιβαρύνει τον ψυχισμό τους και πολλές φορές δυσχεραίνει τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των μελών των οικογενειών που ήταν ήδη σε κρίση 

Η γραμμή θα αφορά και όλες τις δομές παροχής κοινωνικής φροντίδας κλειστού τύπου που παρέχουν προστασία σε παιδιά, Άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, οποίοι αποτελούν τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και η προστασία τους από την νόσο του κορωνοϊού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. 

Στην εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή μπορούν να απευθύνονται για συνεργασία και οι κοινωνικές υπηρεσίες και δομές κοινωνικής φροντίδας των Δήμων, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παρέχοντας πρωτοβάθμια φροντίδα προς όλες τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ώστε να τους παρασχεθεί η κατάλληλη υποστήριξη και διάθεση τεχνογνωσίας για την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων και παρεμβάσεων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης ειδικών τοπικών αναγκών. 
Η εικοσιτετράωρη τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας είναι ο αριθμός 26510 27748.
Συνέχεια...

Ανακοίνωση Γόγολου για τη δημοπρασία των καταστημάτων του Δρεπάνου από τον ΟΛΗΓ

Απριλίου 07, 2020 0
Ανακοίνωση Γόγολου για τη δημοπρασία των καταστημάτων του Δρεπάνου από τον ΟΛΗΓ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
# ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ #

Απορία προκαλεί η είδηση που αναρτήθηκε στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για τον διαγωνισμό που διενεργεί ο ΟΛΗΓ εν μέσω πανδημίας για την μίσθωση δύο καλοκαιρινών αναψυκτηρίων στην παραλία Δρεπάνου για τρία έτη, με δικαίωμα παράτασης για ίσο χρονικό διάστημα. Την ώρα που η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην αναχαίτιση της επέκτασης του κορωνοϊού και οι επιχειρήσεις «μετρούν τις πληγές τους» και δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα πως θα κυλήσει η τουριστική περίοδος, ο ΟΛΗΓ προβαίνει σε αυτή την άστοχη ενέργεια. 

Αλήθεια με αυτό τον τρόπο πιστεύει η διοίκηση του ΟΛΗΓ ότι θα εξασφαλίσει τον απαραίτητο ανταγωνισμό για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, για την μίσθωση των καταστημάτων; Ή μήπως στην πραγματικότητα επιδιώκει το αντίθετο; 

Η άκαιρη αυτή κίνηση του ΟΛΗΓ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις του πολιτικού προϊσταμένου του Οργανισμού, του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος στην προ διμήνου μόλις, επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, σε ερώτηση του επικεφαλής κ. Γόγολου Ιωάννη σχετικά με την δημοπράτηση από την Διοίκηση του ΟΛΗΓ είχε αναφέρει ότι καμία αιφνιδιαστική κίνηση δέσμευσης της χρήσης της χερσαίας ζώνης (μέρος της οποίας είναι και η παραλία Δρεπάνου) δεν θα γίνει, έως την παραχώρησή της στο Δήμο. Έρχεται σε αντίθεση και με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, ο οποίος σε ερώτηση του επικεφαλής κ. Γόγολου Ιωάννη σχετικά με την δημοπράτηση από την Διοίκηση του ΟΛΗΓ μας διαβεβαίωνε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΗΓ και δεν έχει αυτή την ενημέρωση και ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας μεταβίβασης της χερσαίας ζώνης, δεν θα γίνει καμία αιφνιδιαστική ενέργεια. 

Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»; Απαιτούμε άμεσα την ανάκληση των διαγωνιστικών διαδικασιών. Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί κατά της οποιασδήποτε κίνησης από όποιον φορέα, δεσμεύει τη χρήση της χερσαίας ζώνης, η οποία πρέπει να περάσει άμεσα στην ευθύνη του Δήμου. 
Αναμένουμε τις αντιδράσεις του Δημάρχου, αλλά και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. 
Κάποιοι τελικά είναι τσακωμένοι με την αλήθεια προς τους μόνιμους συμπολίτες μας.
Συνέχεια...

Σε δημοπρασία από τον ΟΛΗΓ τα δύο αναψυκτήρια του Δρεπάνου...!

Απριλίου 07, 2020 0
Σε δημοπρασία από τον ΟΛΗΓ τα δύο αναψυκτήρια του Δρεπάνου...!

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκαν σήμερα οι διακηρύξεις για την επιλογή παραχωρησιούχων των δύο καταστημάτων στην παραλία Δρεπάνου, ενώ παράλληλα υλοποιείται η επισκευή των κτιρίων τους. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι μέχρι τις 3 Μαΐου και ώρα 10:00. Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια τρία έτη, με δυνατότητα παράτασης τριών επιπλέον ετών. 

Πληροφορίες για τους όρους και τα τεύχη της διακήρυξης είναι διαθέσιμα παρακάτω: 

Διακήρυξη 3652/2020: εδώ

Διακήρυξη 3653/2020: εδώ

Καθώς και στα γραφεία της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ τις εργάσιμες ημέρες από 9.00 έως 14.00, στο τηλέφωνο 2665099335 και στο email: olig@olig.gr. 


Συνέχεια...

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τρίτη 7 Απριλίου)

Απριλίου 07, 2020 0
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τρίτη 7 Απριλίου) 

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Τρίτη 7 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει βελτίωση. 
· Το δεύτερο αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης. 

2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την κατάσταση του ασθενή να είναι βελτιωμένη. 
· Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του, η υγεία του είναι σταθερή. 
· Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε. . 

3. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πενήντα επτά (57) νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Από τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες τα πέντε είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα δύο. 

· Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση. 

· Από το σύνολο των εκατόν δύο (109) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα εννέα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα είκοσι πέντε (25) δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση καθώς και τέσσερα που ήταν σε εκκρεμότητα από τις 5/4 ήταν αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκαν δέκα εννέα (19) νέα δείγματα για εξέταση. 

· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Όλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2. 

· Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2. 

· Ελήφθησαν δύο δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται τα αποτελέσματα. 

· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Τα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν χθες ήταν αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι τρία δείγματα προς εξέταση, τα είκοσι ένα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω. 

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι (20) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους . Συνέχεια...

Ήπειρος: 42 παραβάσεις χθες για άσκοπες μετακινήσεις

Απριλίου 07, 2020 0
Ήπειρος: 42 παραβάσεις χθες για άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού 

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 6 Απριλίου: 
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.610) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως: 

(552) στην Αττική, 
(221) στη Θεσσαλονίκη, 
(134) στην Κεντρική Μακεδονία, 
(126) στη Δυτική Ελλάδα, 
(118) στα Ιόνια Νησιά, 
(115) στην Κρήτη, 
(73) στην Πελοπόννησο, 
(66) στη Θεσσαλία, 
(54) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 
(44) στο Νότιο Αιγαίο, 
(43) στη Στερεά Ελλάδα 
(42) στην Ήπειρο, 
(16) στη Δυτική Μακεδονία και 
(6) στο Βόρειο Αιγαίο. 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (22.918) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. 

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα. 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (364) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (358) άτομα. 
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: 42 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Απριλίου 07, 2020 0
Βασίλης Γιόγιακας: 42 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Με 42 άτομα νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ενισχύεται τις αμέσως επόμενες ημέρες το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Πρόκειται για 8 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτών/τριών, 10 θέσεις ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών/τριών, 5 θέσεις ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών, 3 θέσεις Χειριστών Εμφανιστών, 3 θέσεις Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, 6 θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, 2 θέσεις ΤΕ Μαιών, 1 θέση ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας, 2 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και 2 θέσεις ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού. Οι θέσεις αφορούν επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί για 2 χρόνια.

«Η διαχείριση της πανδημίας κάνει ακόμα πιο επείγουσα την ανάγκη να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Φιλιατών. Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλης επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε» δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε προαναγγείλει την έγκριση 8 θέσεων για τον Τομέα ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας και 5 θέσεων για τον Τομέα ΕΚΑΒ Παραμυθιάς.​
Συνέχεια...