01/21/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Εγκλωβισμένοι - Του Κων/νου Τζέκη

Ιανουαρίου 21, 2020 0
Εγκλωβισμένοι  - Του Κων/νου Τζέκη 

Στασιάζουν, λένε οι ειδήσεις, οι έγκλειστοι των στρατοπέδων, των παράνομα εισελθόντων, στη χώρα μας, αλλοδαπών. Διαμαρτύρονται, επειδή, η υπομονή τους έχει εξαντληθεί με την μακαριότητα, που μας δέρνει και την αβεβαιότητα των αποφάσεων των μεγάλων κρατών που τους μισούν και τους θεωρούν βαρίδια. 
Ουσιαστικά, αν δεν αποφασισθεί κάτι, θα εξακολουθούν να παραμένουν φυλακισμένοι στα στρατόπεδα ισοβίως, χωρίς επιστροφή στη χώρα εισόδου που είναι η Τουρκία, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα κακούργημα, εκτός της παράνομης εισόδου στη χώρα μας, που όμως, κατά τους νόμους, τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. 
Και όμως, ούτε να παραμείνουν στη χώρα μας επιδίωκαν, ούτε να σφετερισθούν τα αγαθά των Ελλήνων. Θύματα και αυτοί ενός πολιτικού ανταγωνισμού και ενός ακατανόητου φιλοπατριωτισμού. Θύματα των εμπόρων σαρκός, που στη χώρα τους, τους έταζαν παραδείσους και αποφάσισαν να φύγουν από εκεί, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή. Αλλά προς Θεού, όχι διαρκώς καταδικασμένοι, σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να δικασθούν και χωρίς να απολογηθούν για τα χάλια και τις ανάγκες των πατρίδων τους, που τους οδήγησε σε δρόμους χωρίς επιστροφή και σε χώρες αφιλόξενες και εκδικητικές με έντονο φυλετικό πάθος.

Να απολογηθούν και να κατηγορήσουν τους εισβολείς, στις χώρες τους, Αμερικάνους, Τούρκους, Ρώσους, Πολυεθνικές συμφερόντων άνομων και ΝΑΤΟ, που τους κατέστησαν αποδιοπομπαίους τράγους και μετανάστες. 
Να απολογηθούν, γιατί στις χώρες τους, τα πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, ανήκαν σε άλλους, γιατί το υπέδαφός των χωρών τους έκρυβε πλούσια και πολύτιμα μέταλλα αναγκαία για την αδηφάγο βιομηχανία των καπιταλιστών. 
Όλοι γνωρίζουν ότι η μετανάστευση είναι σαν το φράγμα που έσπασε. Είναι σαν τα νερά του, που φυλακισμένα στις στέρνες του, ξεχύθηκαν στον κάμπο και παρασέρνουν ότι βρουν στο διάβα τους. Όλοι γνώριζαν, ότι έπρεπε, να συντηρούν το φράγμα με ευλάβεια. Αλλά κανένας δεν έκανε το πρέπον. Τώρα φυλακίζουν τους μετανάστες, σε ισόβια δεσμά, μέχρι να τους εξαναγκάσουν να επιστρέψουν στις χώρες τους. 

Για να ξανά- προσπαθήσουν, από άλλη οδό διαφυγής, να ξανά- καταστούν μετανάστες. Παραμύθια της κολοκυθιάς. Ή μάλλον παραμυθένιες πολιτείες στα όνειρά τους, που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ. Απλώς θα παραμένουν φυλακισμένοι σε στρατόπεδα ή ελεύθεροι, σε υπόγεια- σε τι διαφέρει- και θα ελπίζουν σε μια ζωή αξιοπρεπή ή σε έναν ανώδυνο θάνατο. 


Συνέχεια...

Τρίωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας σήμερα και παράσταση διαμαρτυρίας

Ιανουαρίου 21, 2020 0
Τρίωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας σήμερα και παράσταση διαμαρτυρίας 

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 21-01-2020 και σας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τον σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την ίδια μέρα και ώρα 12μ.μ. έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια! Όχι στις διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης!
H κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση. Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. 
Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.

Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση. 

Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία. Η χρηματοδότησή της μειώνεται στον προϋπολογισμό του 2020, σχολεία παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς και φαντάροι διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο. 

Η ΟΛΜΕ καλεί τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΠΟΣΔΕΠ αλλά και όλους τους φορείς και τους πολίτες να αντιδράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου. Για τους λόγους αυτούς η ΟΛΜΕ αποφάσισε:

Άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.
Πρόταση για κοινή συνέντευξη τύπου ΟΛΜΕ – ΔΟΕ.
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 21/1 στις 12.30 και πορεία στη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο με 3ωρη στάση εργασίας 11πμ – 2μμ.

Την ίδια μέρα πανελλαδικά να γίνουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις από τις τοπικές ΕΛΜΕ σε ΔΔΕ κ ΠΔΕ.
Συνέχεια...

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο καράτε η Μαρία Στόλη κι ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό...

Ιανουαρίου 21, 2020 0
Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο καράτε η Μαρία Στόλη κι ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό...

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο καράτε για το 2020 αναδείχτηκε η αθλήτρια της σχολής Black Belt Ηγουμενίτσας, Μαρία Στόλη στην κατηγορία των -61 κιλών, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών που διεξήχθη στις 19/1 στους Αγίους Θεοδώρους.
Η Μαρία Στόλη με 5 νίκες αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας και ταυτόχρονα κέρδισε το εισιτήριο τόσο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί 25-29/3 στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν, όσο και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Ντουμπάι, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.
Το μετάλλιό της αφιέρωσε στον αδελφό της και συναθλητή της, Δημήτρη Στόλη, ο οποίος συμμετείχε στη διοργάνωση αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο στον πρώτο μόλις αγώνα κι έγινε διακοπή του αγώνα από το γιατρό της διοργάνωσης.

Τα δύο αδέλφια τα τελευταία χρόνια με σκληρή προπόνηση και ολοκληρωτική αφοσίωση έχουνε κερδίσει αρκετούς τίτλους τόσο σε πανελλήνια πρωταθλήματα, όσο και σε διεθνείς διοργανώσεις και έχουνε εκπροσωπήσει με το παραπάνω την περιοχή μας σε σημαντικές διοργανώσεις.
Με την υποδειγματική τους στάση και προετοιμασία έχουνε ανοίξει το δρόμο για μεγάλες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον.
Τους ευχόμαστε να είναι υγιείς και οι μεγαλύτερες επιτυχίες είναι μπροστά...! 


Συνέχεια...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: "Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες"

Ιανουαρίου 21, 2020 0
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: "Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες"

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 

Θέλουμε να εκφράσουμε την θλίψη μας για τους αδικοχαμένους πρόσφυγες και μετανάστες που χάθηκαν στο τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά των Παξών και την αλληλεγγύη μας στους διασωθέντες. 
Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι κυβερνήσεις τους αποτελούν τους πραγματικούς υπαίτιους του ναυαγίου, της τραγωδίας για τους ξεριζωμένους, που είχαν γλιτώσει από τη φωτιά των πολέμων που εξαπολύουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ματώνοντας τους λαούς για λογαριασμό μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων. 
Το ναυάγιο έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού. 
Απαιτούμε, ΚΑΜΙΑ συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 
Δυναμώνουμε την πάλη για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, για την αμφισβήτηση του συστήματος που στο βωμό του κέρδους γεννά πολέμους, προσφυγιά και ρατσισμό.
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Σήμερα η σύσκεψη για το ασφαλιστικό του Συνδικάτου Οικοδόμων

Ιανουαρίου 21, 2020 0
Παραμυθιά: Σήμερα η σύσκεψη για το ασφαλιστικό του Συνδικάτου Οικοδόμων

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Στα πλαίσια Απεργιακής κινητοποίησης, καλούνται οι συνάδελφοι Οικοδόμοι να πάρουν μέρος στην Σύσκεψη με θέμα το Ασφαλιστικό. 
Η Σύσκεψη θα γίνει στην Παραμυθιά στην αίθουσα του ΦΟΠ την Τρίτη 21 Γενάρη στις 7 το απόγευμα 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
Συνέχεια...

Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Αυστρία

Ιανουαρίου 21, 2020 0
Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Αυστρία

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 
FERIEN-MESSE WIEN 2020(16-19/01/2020) 

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου (Άρτας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας) μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) και υποστηριζόμενα από την Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε σε κοινή προβολή με περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020 στις 16-19 Ιανουαρίου 2020 στην Βιέννη (Αυστρία). 
Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος και η Υπεύθυνη ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κα Τσώτου Βασιλική, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, διανέμοντας τουριστικό υλικό του Νομού μας. Ειδικότερα, είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών στο περίπτερο του ΕΟΤ με τουριστικούς πράκτορες, επικεφαλής ταξιδιωτικών ομίλων και δημοσιογράφους, προβάλλοντας την Θεσπρωτία ως τουριστικό προορισμό, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν νέους πελάτες για τις τουριστικές επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου. 

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφτηκαν, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Βιέννη κα Αικατερίνη Κόικα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ κα Σοφία Λαζαρίδου, η Υπεύθυνη του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης κα Ελένη Μελιτά και ο Υπεύθυνος του Γραφείου ΟΕΥ Βιέννης κος Μιχαήλ Βρεττάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Θεσπρωτική συμμετοχή στην Έκθεση και τις δράσεις Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου για τα μέλη του. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: «Απολύσεις και απαξίωση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση»

Ιανουαρίου 21, 2020 0
Μάριος Κάτσης: «Απολύσεις και απαξίωση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση» 

Η προαναγγελθείσα σημερινή εξέλιξη με την παύση των συμβάσεων 232 ενοικιαζόμενων εργαζομένων σε καταστήματα ΕΛΤΑ συναλλαγής με το κοινό, αποδεικνύει την έλλειψη βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης για απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στους πολίτες. Πλήθος καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Αττική και περιφέρεια από σήμερα μένουν ακόμα και με έναν εργαζόμενο, με αποτέλεσμα την άμεση υποβάθμιση ή και διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι πολίτες θα δουν άμεσα στην καθημερινότητά τους τα αποτελέσματα αυτής της εξέλιξης. 
Η απόφαση αυτή της διοίκησης των ΕΛΤΑ έχει την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης και τους αρμόδιου Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, αποδεικνύοντας τον κυνισμό και την αναλγησία τους απέναντι στον κόσμο της εργασίας, καθώς αδιαφορούν για την τύχη των εργαζομένων που απολύονται. Ταυτόχρονα, αποδεικνύουν και την αδιαφορία τους απέναντι στους πολίτες, καθώς καμία προπαρασκευαστική ενέργεια δεν υπήρξε, ούτως ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των καταστημάτων ΕΛΤΑ που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των απολυμένων. Την ίδια στιγμή, διαρρέονται συνεχώς πληροφορίες για κλείσιμο καταστημάτων στο άμεσο μέλλον. 
Η ομαλή λειτουργία των ΕΛΤΑ είναι ζήτημα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, αλλά και κοινωνικής συνοχής, καθώς μεταξύ άλλων στηρίζουν με τις υπηρεσίες τους τις δυσπρόσιτες περιοχών της Επικράτειας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, 6 μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης έχει αφήσει τα ΕΛΤΑ στο έλεός τους, μην έχοντας κάνει καμία ενέργεια για να βελτιωθεί η ρευστότητα του Οργανισμού, παρά μόνο γενικόλογες εξαγγελίες για «εξυγίανση». 
Καθίσταται πλέον σαφές ότι υπάρχει πολιτικό σχέδιο απαξίωσης των ΕΛΤΑ ως δημόσιου οργανισμού, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν τμήματά του που έχουν ανοίξει την όρεξη σε ιδιωτικά συμφέροντα. Καμιά ενέργεια από αυτές που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για βελτίωση της ρευστότητας, βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ΕΛΤΑ δεν έχει προχωρήσει από τη ΝΔ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, τα ΕΛΤΑ έβαλαν στα ταμεία τους 90 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση καθολικής υπηρεσίας των ετών 2013 έως και 2018 και 45 εκατ. ευρώ από οφειλές φορέων του Δημοσίου. Δρομολογήθηκαν διαδικασίες αναζήτησης λύσεων για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου της καθολικής υπηρεσίας και την απόδοση των επιπλέον ποσών που επαληθεύτηκαν από την ΕΕΤΤ, καθώς και για τον μετασχηματισμό του Οργανισμού, ώστε να καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης που θα τον οδηγήσει με ασφάλεια στην επόμενη μέρα προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, με ταυτόχρονο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. 
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός έχουν την πλήρη πολιτική ευθύνη για το μπάχαλο που δημιουργείται στα ΕΛΤΑ. Τους καλούμε να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες αποκατάστασης της λειτουργίας των καταστημάτων που αποψιλώνονται από προσωπικό και εξεύρεσης λύσης για τους 232 συμβασιούχους που οδηγούνται σήμερα στην ανεργία. Τους καλούμε, ακόμα, να δεσμευθούν για την εγκατάλειψη των σεναρίων κλεισίματος καταστημάτων και να συνεχίσουν την πολιτική που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας μέτρα που θα δώσουν στα ΕΛΤΑ βιώσιμη και αναπτυξιακή προοπτική, με δημόσιο έλεγχο. 

Μάριος Κάτσης 
Βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ 
Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα