10/22/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Θεσπρωτία: 7 πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας - Άγνωστο πόσα σβήστηκαν

Οκτωβρίου 22, 2021 0
Θεσπρωτία: 7 πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας - Άγνωστο πόσα σβήστηκαν

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (21-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 24 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

13 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:

-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-10- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

11 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζομένους καταστημάτων, ως εξής:

-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου αποστέλλει καθημερινά δελτία Τύπου με τα πρόστιμα που επέβαλλαν κλιμάκιά της την προηγούμενη ημέρα. Ποτέ όμως δεν έστειλε Δελτίο Τύπου στο οποίο να αναφέρονται πόσα από αυτά τα πρόστιμα διαγράφονται, κατόπιν νομίμων ενστάσεων βεβαίως, τα οποία από όσο πληροφορούμαστε είναι αρκετά...
Γιατί άραγε;;;
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Το πρώτο live του χειμώνα απόψε στη Μπυραρία με τους CoNFuSio

Οκτωβρίου 22, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Το πρώτο live του χειμώνα απόψε στη Μπυραρία με τους CoNFuSio

Κάποιες συνήθειες δεν κόβονται όσος χρόνος κι αν περάσει...

Αυτή την Παρασκευή 22 Οκτώβρη 2021 ..Live CoNFuSio !!!

Δυστυχώς και χωρίς να είναι δική μας επιλογή η είσοδος στους εσωτερικούς χώρους επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους.
Η είσοδος στο χώρο θα πραγματοποιείται μετά την επίδειξη ενός έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ενός έγκυρου πιστοποιητικού νόσησης.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και σεβόμενοι τη δημόσια υγεία, ζητούμε την κατανόηση σας και ελπίζουμε σε μια υπέροχη μουσική βραδιά.

Beeraria Cricket

Συνέχεια...

Ερώτηση για τα Αγροτικά Τιμολόγια Ρεύματος κατέθεσαν 55 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οκτωβρίου 22, 2021 0
Ερώτηση για τα Αγροτικά Τιμολόγια Ρεύματος κατέθεσαν 55 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με Ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης, έφεραν στη Βουλή το θέμα των υπέρογκων αυξήσεων στο αγροτικό ρεύμα.

Από τις 5 Αυγούστου που η ΔΕΗ εφαρμόζει αναπροσαρμογή χρεώσεων προμήθειας, αυξήθηκε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ κάθε μήνα η ρήτρα, δηλαδή η προσαύξηση ανά kWh, αυξάνεται, εφόσον αυξάνεται και η χονδρεμπορική τιμή. Οι υπέρογκες αυξήσεις έρχονται σε συνέχεια της αύξησης στο αγροτικό ρεύμα κατά 13% που επέβαλε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019 και η οποία εξαφάνισε στην πράξη τη μείωση ΦΠΑ στο αγροτικό ρεύμα από 13% σε 6%, που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Οι μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα απογειώνουν το κόστος λειτουργίας των ιδιωτικών γεωτρήσεων και κυρίως των ΤΟΕΒ, που ήδη δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, όπως επίσης και των σταβλικών εγκαταστάσεων και των θερμοκηπίων.

Το εκρηκτικό μείγμα που έχει διαμορφωθεί από το κύμα αυξήσεων στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και εξαιτίας των πρωτοφανών ανατιμήσεων των αγροτικών εφοδίων γενικότερα, έχει στην κυριολεξία εξαϋλώσει το αγροτικό εισόδημα και απειλεί να τινάξει στον αέρα την πρωτογενή παραγωγή, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Η κυβέρνηση μπροστά στα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, αρνείται να επέμβει δυναμικά και παραμένει απλός παρατηρητής της καταστροφής που συντελείται. Με την Ερώτησή τους οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει άμεσα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της Ε.Ε. σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και φυσικό αέριο καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φωτιστικό πετρέλαιο, όπως επίσης να υιοθετήσει και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ, για ειδική ενίσχυση ώστε να αντιμετωπιστεί η αύξηση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και να επιστρέψει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης. Επίσης ζητούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων αυξήσεων στα αγροτικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν υψηλούς καταναλωτές όπως ΤΟΕΒ και που εξυπηρετούν συλλογικά εγγυώμενοι την παραγωγή και τα αγροτικά εισοδήματα στους καλλιεργητές αρδευόμενων εκτάσεων

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΘΕΜΑ: «Παρά τις αυξήσεις, η Κυβέρνηση δεν έχει πρόβλεψη για τα Αγροτικά Τιμολόγια Ρεύματος»

Από τις 5 Αυγούστου που η ΔΕΗ εφαρμόζει αναπροσαρμογή χρεώσεων προμήθειας, αυξήθηκε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ κάθε μήνα η ρήτρα, δηλαδή η προσαύξηση ανά kWh, αυξάνεται, εφόσον αυξάνεται και η χονδρεμπορική τιμή.

Οι καταναλωτές παραλαμβάνουν λογαριασμούς «φωτιά» [οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν (ακόμη και οι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου -ΚΟΤ), επαγγελματικά τιμολόγια (Γ21, Γ22, Γ23, Ε21, Ε22, Ε23), τιμολόγιο Φωτισμού Οδών και Πλατειών (ΦΟΠ) καθώς Αγροτικό Τιμολόγιο Χαμηλής Τάσης].

Οι υπέρογκες αυξήσεις έρχονται σε συνέχεια της αύξησης στο αγροτικό ρεύμα κατά 13% που επέβαλε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019 και η οποία εξαφάνισε στην πράξη τη μείωση ΦΠΑ στο αγροτικό ρεύμα από 13% σε 6%, που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Η υπέρογκη νέα αυτή αύξηση εξανεμίζει την όποια έκπτωση υφίστατο στο αγροτικό τιμολόγιο και εκτινάσσει κι άλλο το κόστος παραγωγής, αφού μαζί με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και τα αγροεφόδια υποθηκεύουν το ήδη μειωμένο αγροτικό εισόδημα, ενώ οι αγρότες έχουν ήδη επιβαρυνθεί από το «πράσινο» τέλος στο πετρέλαιο κίνησης που επέβαλλε η κυβέρνηση για να καλύψει τη χρεωκοπία που δημιούργησε στον Ειδικό Λογαριασμό των ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, η υπέρογκη αυτή αύξηση απογειώνει το κόστος λειτουργίας των αντλητικών συγκροτημάτων [ιδιωτικών (γεωτρήσεις) και συλλογικών (ΤΟΕΒ)] που χρησιμοποιούν οι αγρότες για άρδευση των καλλιεργειών τους. Η ήδη προβληματική, ούτως η άλλως, εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους, ιδιαίτερα των συλλογικών σχημάτων (ΤΟΕΒ) προς τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέγειας καθίσταται αδύνατη πλέον μετά από τις πρόσφατες αυτές αυξήσεις.

Αλλά και το κόστος λειτουργίας των άλλων υποδομών των αγροτικών εκμεταλλεύσεων (σταβλικών εγκαταστάσεων, θερμοκηπίων) εκτινάσσεται, κάνοντας προβληματική τη σταβλισμένη κτηνοτροφία και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Οι πολλαπλές αυτές επιπτώσεις στο σύνολο της αγροτικής παραγωγής δεν φαίνεται να γίνονται αντιληπτές από την Κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με τις σχετικές έως τώρα εξαγγελίες, η επιδότηση στο ρεύμα για τους οικιακούς καταναλωτές αναμένεται να κυμανθεί το μέγιστο στα 18 ευρώ το μήνα για όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης (νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις) και μέχρι τις 300 κιλοβατώρες κάθε μήνα.

Επειδή το κύμα αυξήσεων και ιδιαίτερα στην ενέργεια και στο ηλεκτρικό ρεύμα εκτινάσσει ήδη σε πρωτοφανή επίπεδα το κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων,

Επειδή η υπέρογκη νέα αυτή αύξηση στο αγροτικό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος πλήττει ιδιαίτερα το κόστος λειτουργίας των συλλογικών αντλητικών συγκροτημάτων των (ΤΟΕΒ) που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την άρδευση των καλλιεργειών τους και καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους αφού πολλοί ΤΟΕΒ και μεμονωμένοι παραγωγοί διαθέτουν ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ,

Επειδή μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα, η ηλεκτρική ενέργεια είναι πλέον έρμαιο στην ασυδοσία της «αγοράς», χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης από μέρους της πολιτείας για την στοιχειώδη προστασία των καταναλωτών και των συμφερόντων της εθνικής παραγωγής,

Επειδή με τις έως τώρα εξαγγελίες της κυβέρνησης η επιδότηση στο ρεύμα δεν αφορά μεγάλη μερίδα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των αναγκών τους αλλά και ούτε τους υψηλούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ΤΟΕΒ και έτσι τίθεται επ’ αμφιβόλω πλέον η δυνατότητα άρδευσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων, σε μια περίοδο μάλιστα που η κλιματική κρίση εντείνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και στη διασφάλιση εισοδήματος για τη μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων παραγωγών ,

Επειδή η ραγδαία και τεράστια αύξηση αυτή του κόστους παραγωγής θα μειώσει σημαντικότατα την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων,

Επειδή στον αντίποδα της κυβερνητικής αδιαφορίας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει ρεαλιστικά, άμεσα εφαρμόσιμα και αναγκαία μέτρα, όπως με την τροπολογία για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της Ε.Ε. σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και φυσικό αέριο καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φωτιστικό πετρέλαιο ενώ πρόταση του Προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, όπως εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ είναι η ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Σε ποια μέτρα προτίθενται να προβούν για την αντιμετώπιση των υπέρογκων αυξήσεων στα αγροτικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν υψηλούς καταναλωτές όπως ΤΟΕΒ και που εξυπηρετούν συλλογικά εγγυώμενοι την παραγωγή και τα αγροτικά εισοδήματα στους καλλιεργητές αρδευόμενων εκτάσεων;

2) Προτίθενται να αξιοποιήσουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίαν και ιδίως τις προτάσεις για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της Ε.Ε. σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και φυσικό αέριο καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φωτιστικό πετρέλαιον αλλά και την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, όπως εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ για ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης;
Συνέχεια...

Χωρίς νέα κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Οκτωβρίου 22, 2021 0
Χωρίς νέα κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 60
ΠΕ Πρέβεζας 8

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.585, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 711.128 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.107 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.555 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 308 (88.51%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (11.49%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.279 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 250 (ημερήσια μεταβολή +13.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 213 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ήπειρος: Έκδοση βιβλίου για το ρόλο της «Ευεργεσίας και της Παιδείας» στην Επανάσταση του 1821

Οκτωβρίου 22, 2021 0
Ήπειρος: Έκδοση βιβλίου για το ρόλο της «Ευεργεσίας και της Παιδείας» στην Επανάσταση του 1821

Το βιβλίο «Ευεργεσία και Παιδεία», που εκδόθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» κ. Σπύρος Εργολάβος.


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ατην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Τα χρόνια που προηγήθηκαν του 1821, τα Ελληνικά Γράμματα αναπτύχθηκαν είτε μέσω της Εκκλησίας, είτε μέσω των εμπόρων που πολλές φορές αφιέρωσαν τη ζωή τους μόνο και μόνο για να βοηθήσουν την πατρίδα και το έθνος και χωρίς αυτούς δεν θα ετοιμαζόταν το κλίμα ώστε να έχουμε στη συνέχεια την Επανάσταση του 1821. 
Ευχαριστώ τον κ. Σπ. Εργολάβο ο οποίος με δικό του αρχείο, τιμώντας τους Έλληνες Ευεργέτες, οι περισσότεροι των οποίων ήταν Ηπειρώτες, που δουλεύοντας απανταχού της γης έφτιαξαν με το πουγκί και την ψυχή τους το Νέο Ελληνικό κράτος. Του λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το πόνημα αυτό, το οποίο είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές για να μας θυμίζει, ότι αυτό που λέγεται «Γιάννενα πρώτα στα άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα» ήταν γεγονός, καθώς ετοίμασε τους μετέπειτα αγωνιστές του 1821».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» κ. Εργολάβος, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σημειολογικά στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται το μεγάλο πολιτικό και πνευματικό κίνημα που άρχισε από την Αρχαία Ελλάδα με επικεφαλής τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, και συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στα νεότερα χρόνια με τους μεγάλους Ηπειρώτες Ευεργέτες, οι οποίοι ήταν οι μεγαλύτεροι Διαφωτιστές στην πατρίδα μας. Αυτοί πρόσφεραν τα φώτα πριν και μετά την Επανάσταση, και για αυτό το λόγο ανέδειξαν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Ήπειρο, ως την πατρίδα των Εθνικών Ευεργετών και Δασκάλων του Γένους. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη».
Συνέχεια...

Τοποθέτηση του Σωτήρη Γκίκα, Προέδρου ΕΚΘ στη σύσκεψη Εργατικών Κέντρων στα Γιάννενα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 22, 2021 0
Τοποθέτηση του Σωτήρη Γκίκα, Προέδρου ΕΚΘ στη σύσκεψη Εργατικών Κέντρων στα Γιάννενα (+ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΓΚΙΚΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/10/2021

Καλημέρα συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Το Ε.Κ.Θ. χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Ε.Κ.Ι., χαιρετίζουμε τα ταξικά Εργατικά Κέντρα της Ηπείρου που βρίσκονται σήμερα εδώ κι όλα τα σωματεία και ιδιαίτερα χαιρετίζουμε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το οποίο και καλωσορίζουμε στις γραμμές του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας θα βρουν αποκούμπι πραγματικό στις δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου που πλέον πέρασε στις ταξικές δυνάμεις και από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσουνε τον αγώνα ενάντια σ’αυτή την αντεργατική βάρβαρη πολιτική.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Το Ε.Κ.Θ. είναι ένα μικρό σχετικά Εργατικό Κέντρο με λίγες δυνάμεις ωστόσο είναι ένα μεγάλο Εργατικό Κέντρο γιατί διαθέτει εκείνη τη δύναμη που αντλεί από το δίκιο του εργάτη για να δώσει τις μάχες που πρέπει να δώσει, όπως τις μάχες που δώσαμε για να ανακληθούν απολύσεις στη ΣΕΛΟΝΤΑ, στο ΝΗΡΕΑ, όπως τη μάχη που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια και αναδείξαμε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης. Που αναγκάσαμε την κυβέρνηση να αναρωτηθεί τι διάολο γίνεται εκεί στην Ηγουμενίτσα και υπάρχει όλος αυτός ο αναβρασμός, γύρω απ’ το ζήτημα του λιμανιού.

Αναγκάσαμε τον Πλακιωτάκη να κατέβει στην Ηγουμενίτσα για να τραβήξει το αφτί του Δημάρχου.

Συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα, το καλοκαίρι που μας πέρασε και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, ήταν πολύ αποκαλυπτικές και πρόσθεσαν πλούσια πείρα στην ήδη πλούσια και αρνητική και θετική πείρα που ζούμε.

Αυτό που αναδείχτηκε σε όλο του το μεγαλείο, είναι ότι απέναντι μας έχουμε ένα κράτος εχθρικό. Κι αυτό το καταλαβαίνουμε σιγά σιγά όλο και περισσότεροι εργάτες, όλο και περισσότερος λαός.

Αυτοί έχουνε χαράξει το δρόμο τους. Μας το λένε συνέχεια, μέσα από τους νόμους που ψηφίζουν, όπως αυτά που συζητάμε σήμερα εδώ, με το νόμο Χατζηδάκη, αλλά όχι μόνο. Και το νόμο για την παιδεία και το νόμο για το νέο ΕΣΥ κι όλους αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους που η κυβέρνηση κατά τα άλλα δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί με τα προβλήματα του λαού μέσα στο καλοκαίρι, αλλά είχε το χρόνο να ψηφίσει τέτοιους εκτρωματικούς νόμους.

Είναι βέβαιο ότι με την πάλη μας, με τον αγώνα μας, έτσι όπως μας διδάσκει και η πείρα του εργατικού κινήματος των προηγούμενων χρόνων, θα ανακόψουμε και αυτούς τους νόμους, θα τους κάνουμε ανενεργούς, θα μείνουνε κουρελόχαρτα.Συνέχεια...

Τα κέρδη του Δήμου Σουλίου από το Λάμποβο

Οκτωβρίου 22, 2021 0
Τα κέρδη του Δήμου Σουλίου από το Λάμποβο

Με επιτυχία πραγματοποιήσαμε στην Παραμυθιά την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη “ΛΑΜΠΟΒΟΣ”. Οι συνθήκες φέτος ήταν διαφορετικές λόγω πανδημίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφασή του, για να προετοιμασθεί, πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη, απέδειξε ότι μπορούμε να πετύχουμε.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Ε.Κ.Α.Β. για τη συνδρομή τους στο δύσκολο έργο της τήρησης των μέτρων λόγω πανδημίας και της ασφάλειας γενικότερα. Επίσης τους εκθέτες, εμπόρους, επισκέπτες και όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της.

Οικονομικά στοιχεία

Μετά το πέρας της διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης «ΛΑΜΠΟΒΟΣ» Παραμυθιάς, κάνουμε γνωστά τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία:

Tο γενικό σύνολο όλων των εσόδων (που προέρχονται από μισθώσεις παραπηγμάτων, δημοτικών χώρων, καθώς και του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου Βούλγαρη για τη λειτουργία του Λούνα Παρκ και των ψυχαγωγικών παιχνιδιών), ανέρχεται στο ποσό των 216.075,00€.

Το γενικό σύνολο των εξόδων ανέρχεται στο ποσό των 54.360,36€
Κατασκευή παραπηγμάτων: 23.925,80€
Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις: 17.980,00€
Ασφάλεια χώρου: 12.454,56€
Τα καθαρά έσοδα του Δήμου Σουλίου ανέρχονται στο ποσό των 161.714,64€.

Παραμυθιά, 20 Οκτωβρίου 2021
Η Επιτροπή Λαμπόβου
Συνέχεια...

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα

Οκτωβρίου 22, 2021 0
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 στην Ηγουμενίτσα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

• Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,5 μ. για λόγους δημόσιας υγείας.

1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

2. Φωταγώγηση της πόλης και των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ

- Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Σισμανίδου Βασιλική, Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων.

12:00 Παρέλαση μαθητών και συλλόγων, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης.
Συνέχεια...

Συνεδριάζει μετά από καιρό δια ζώσης το Δηοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 22, 2021 0
Συνεδριάζει μετά από καιρό δια ζώσης το Δηοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 25 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018, τις σχετικές Εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ (μεικτή συνεδρίαση - δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
8η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 348/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση ΕΠΖ για την διαδικασία ανάρτησης Β' Κεφαλαίου 6ης Πολεοδομικής Ενότητας Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Σημειακή τροποποίηση του Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της δημοπράτησης για την Πράξη: «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ηγουμενίτσας» (ΟΠΣ 5052624) - Ορθή Επανάληψη της αρ. 126/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΑΔΑ: ΩΚΥ2ΩΡΙ-Ρ8Ω).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Λήψη ή μη απόφασης α) για συμμετοχή στο έργο για τη δημιουργία των ενεργειακά ανεξάρτητων κτηρίων στην περιοχή του Δήμου, ως μέρος του πολυεθνικού έργου «Καινοτομία και στην πράσινη ενέργεια για ενεργειακά αυτόνομα κτήρια στην Βουλγαρική Δημοκρατία, στην Ελληνική Δημοκρατία και έχοντας ως πηγή χρηματοδότησης το πρόγραμμα LIFE 2021-2022. Δημοκρατία της Ρουμανίας» και β) για συμμετοχή στο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Balkan Hydrogen Clusters”.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Ορισμός εκπροσώπων στα σχολικά συμβούλια των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιφέρειας Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα