05/13/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Προκάλεσε τους "γαλάζιους" παράγοντες..!!!

Μαΐου 13, 2021 0
Προκάλεσε τους "γαλάζιους" παράγοντες..!!!

Καθαρές κουβέντες από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με θέμα τη χερσαία ζώνη.

Το θέμα άνοιξε καθώς προχωρά η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΗΓ και η χερσαία ζώνη δεν έχει αποδοθεί στην πόλη, όπως είχαν δεσμευτεί δεξιές και αριστερές πολιτικές ηγεσίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης λοιπόν τοποθετήθηκε ξεκάθαρα επισημαίνοντας ότι η χερσαία ζώνη ανήκει στην πόλη, το Δρέπανο είναι παραχωρημένο στο Δήμο με απόφαση Νομάρχη και πρότεινε ότι να συνταχθεί τοπογραφικό με τις οριοθετημένες τις εκτάσεις που ο δήμος θεωρεί δικές του. Δεν διεκδικεί αλλά είναι περιουσία του.

Δεσμεύτηκε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα υποστηριχθεί από την Περιφέρεια…

Και κει ζήτησε να πάρει ξεκάθαρη θέση τόσο ο γαλάζιος βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, όσο και ο Αντώνης Μπέζας.. "Έχουν υποχρέωση να παλέψουν και να σταθούν δίπλα στην πόλη και τους κατοίκους"..

«Να βγούμε επιθετικά γιατί πιστεύω ότι μας χρυσώνουν το χάπι» ανέφερε ο Θωμάς Πιτούλης..

Πέταξε την μπάλα και στους… ομοιδεάτες του γαλάζιους παράγοντες οι οποίοι οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί...

ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr
Συνέχεια...

Η Σταυρούλα Μπραΐμη ετοιμάζεται για πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου..

Μαΐου 13, 2021 0
Η Σταυρούλα Μπραΐμη ετοιμάζεται για Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσπρωτίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραΐμη, αναμένεται να είναι η νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, αυτή θα είναι και η πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη.

Η εκλογή του νέου προεδρείου θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ.

Η αλλαγή στο προεδρείο, έρχεται μετά την παραίτηση του Προέδρου αλλά και του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, αντιδρώντας στις εικόνες ντροπής, με βαρείς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν, στην τελευταία συνεδρίαση.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...

Ανακοίνωση Ζάψα για τις παραιτήσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Π.Σ. Ηπείρου

Μαΐου 13, 2021 0
Ανακοίνωση Ζάψα για τις παραιτήσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Π.Σ. Ηπείρου

Οι παραιτήσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου, για τους σοβαρούς λόγους που επικαλέστηκαν, είναι μια μοναδική ευκαιρία επανατοποθέτησης των περιφερειακών παρατάξεων και των περιφερειακών Συμβούλων - με ή χωρίς αξιώματα, στο κορυφαίο συλλογικό όργανο της περιφέρειας. 

Οι παραιτήσεις συνδέθηκαν με το πρωτοφανές στα χρονικά επεισόδιο υποβάθμισης του διαλόγου σε προηγηθείσα συνεδρίαση, όπου εκστομίστηκαν ύβρεις και αντηλλάγησαν βαριές κουβέντες, από κορυφαίους παράγοντες του Συμβουλίου. Κοινώς η κατάσταση ξέφυγε. 

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου αναγνώρισαν την εκτροπή και ανέλαβαν την προσωπική τους ευθύνη ή σιώπησαν ενοχικά, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Η εκ των υστέρων παραίτηση του πρόεδρου επιβεβαιώνει την υποβόσκουσα από καιρό κρίση και καλώς επιμένει μη θέλοντας να χρεωθεί αήθεις συμπεριφορές και τις συνεπαγόμενες ευθύνες άλλων. Συνακόλουθα, η παραίτηση του Αντιπροέδρου, που μας εκπροσωπεί στο προεδρείο, σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται με εξ αδιαιρέτου ανάληψη ευθύνης, αλλά με υπεύθυνη στάση αιρετού σε θεσμικό ρόλο.

Η παράταξη μας δεν αδιαφόρησε και απέστειλε επιστολή την προηγουμένη της δήλωσης παραίτησης του προέδρου, όπου σχολιάσαμε με δεικτικό ύφος το συμβάν και μεταξύ άλλων εκφράσαμε την πεποίθηση μας ότι: «..πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και για άτυχη στιγμή στη διαδρομή του θεσμού, την οποία όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε και να διαγράψουμε, καθόσον αποτελεί μελανό σημείο και πλήγμα για την αποστολή μας, το διάλογο και τη δημοκρατία». Καταγράψαμε αυτή τη θέση επειδή πιστεύουμε ότι το κανονιστικό πλαίσιο είναι ήδη αυστηρό και μόνο η αυτοκριτική μπορεί να είναι η απάντηση σε καταστάσεις σαν κι αυτές.

Το ερώτημα για την επόμενη μέρα είναι η αναβάθμιση του θεσμού. Η δική μας απάντηση είναι περισσότερη δημοκρατία. Συνεχής διάλογος και σεβασμός στα μέλη. Καλύτερη επικοινωνία του προεδρείου με τις περιφερειακές παρατάξεις. Εισαγωγή πολιτικής θεματολογίας στην ημερήσια διάταξη. Περισσότερος χρόνος και συμμετοχή στη συζήτηση για πραγματική διαβούλευση κι όχι επίκληση της εκλογικής δύναμης. Η έπαρση της απόλυτης πλειοψηφίας, η προκλητική συμπεριφορά και η έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας είναι στοιχεία αρνητικά για τη διαχείριση των κοινών και οδηγεί σε συγκρούσεις. Η παραδοχή της ωμής πραγματικότητας ίσως είναι λυτρωτική. Φτάσαμε εδώ από τις γενικότερες πολιτικές της ευνοιοκρατίας, της κομματικοποίησης και της καθεστωτικής αντίληψης των πλειοψηφιών. Ίσως να έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να διορθώσουμε και να σχεδιάσουμε ένα πραγματικά ελπιδοφόρο μέλλον για την κοινωνία και τον τόπο μας. Να συνειδητοποιήσουμε την υστέρηση στην οποία βρισκόμαστε και να αναμετρηθούμε με τις ανάγκες των συμπατριωτών μας που δοκιμάστηκαν από τη διπλή οικονομική και υγειονομική κρίση. Να διεκδικήσουμε τις υποδομές που έχει ανάγκη η περιφέρεια μας για να συγκριθεί και να συγκλίνει με άλλες προηγμένες. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Είμαστε έκτος ταμείου ανάκαμψης με ευθύνη της περιφερειακής αρχής και το νέο ΕΣΠΑ το σχεδιάζουν οι εταιρίες. Να σχεδιάσουμε εμείς και να αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο είναι καιρός. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί οπισθοχώρηση και οπισθοδρόμηση. Η πολιτική μας οριοθετείται από τις αρχές της δημόσιας λογοδοσίας και διαφάνειας, τον σεβασμό στους θεσμούς και την προάσπιση των δικαιωμάτων. Στη δική μας αντίληψη η στοχοποίηση της δημοσιογραφικής κριτικής έναντι της διοίκησης στραγγαλίζει την ελευθεροτυπία, είναι απαράδεκτη και δεν υπάρχει χώρος για παράκεντρα εξουσίας. 

Η παράταξη μας από θέση αντιπολίτευσης εργάζεται για την προκοπή του τόπου. Θα συνεργαστεί όπου συμφωνεί, χωρίς δογματισμούς και κομματικές περιχαρακώσεις, θα συγκρουστεί και θα καταγγείλει αν χρειαστεί, στέκεται σταθερά απέναντι σε συμφέροντα, είναι στο πλευρό των αδυνάτων και θα υπερασπιστεί τις δημοκρατικές κατακτήσεις.

12-05-2021
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα