02/09/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ο Άλκης Λάμπρου υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
Ο Άλκης Λάμπρου υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ανακοίνωσε ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης ΝΔ Θεσπρωτίας, Αλκιβιάδης Λάμπρου.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Αλκιβιάδης Λάμπρου

Φίλες και φίλοι επαγγελματίες, μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, είναι καιρός να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας και την επαγγελματική μας ανάδειξη και καταξίωση. Η μη διεξαγωγή εκλογών στο φορέα μας, μας αδρανοποιεί και μας θέτει στο περιθώριο των εξελίξεων, τη στιγμή που θα έπρεπε να έχουμε ουσιαστικό και παρεμβατικό λόγο.

Σας καλώ σε συνεργασία, στα πλαίσια μιας ενωτικής κίνησης για να ζητήσουμε την αποκατάσταση της ευνομίας με την διεξαγωγή εκλογών προχωρώντας παράλληλα και στην τεκμηρίωση των θέσεων μας μέσα από διάλογο και χρήσιμο παραγωγικό λόγο.

Οι σκοποί ύπαρξης των επιμελητηρίων για την προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών, των κατασκευαστών και των εξαγωγών αλλά και η παροχή στην πολιτεία τεκμηριωμένων εισηγήσεων για κάθε οικονομικό θέμα (που θα εκφράζουν τους επαγγελματίες του χώρου μας), όπως και η παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης των δραστηριοτήτων των μελών, επιτάσσουν την παρουσία στη Διοίκηση προσώπων που θα εργαστούν για το κοινό όφελος, την πρόοδο και την συνεισφορά στην ανάπτυξη του τόπου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι επαγγελματίες, μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. Καιρός είναι να χαράξουμε μία νέα πορεία, ως προς την αξιοποίηση του φορέα μας και να δρομολογήσουμε τρόπους και διαδικασίες για την καλύτερη προώθηση των θεμάτων μας και την επίλυση των προβλημάτων μας.

Ο Εμπορικός τομέας, ο μεταποιητικός και οι υπηρεσίες έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα ζητήματα, που πρέπει να προσεχθούν και να τύχουν ανάλογης υποστήριξης.

Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν όμως και δυνατότητες μέσα από προγράμματα, πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις της πολιτείας, αλλά και επαγγελματικής αλληλεγγύης και δράσης.

Ανάδειξη των θεμάτων, συνεργασίας διεκδίκησης μέχρι επίλυσης, παραγωγής και υλοποίησης στόχων στα πλαίσια μίας νέας πορείας για το επιμελητήριο μας.
Αυτά με πλήρη ενημέρωση, με λειτουργική συνεργασία, με συνδιαμόρφωση στόχων και προβληματισμών, με νέα διαφανή τακτική στην επαφή μας, με ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα, με προβολή των θέσεων μας, με παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα και με επιμονή, με ουσιαστική δράση που θα αφορά τον κάθε κλάδο χωριστά και όλους μαζί.

Συνεργασία και διάλογο σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο με όλους τους φορείς συνδιαμορφώνοντας στόχους που θα ωφελούν την ανάπτυξη της τοπικής και Περιφερειακής οικονομίας και θα αναδεικνύουν τον ρόλο μας.
Φίλες και φίλοι επαγγελματίες

Απευθύνω το κάλεσμα αυτό για μια ενωτική, επαγγελματική, διεκδικητική αλλά και τεκμηριωμένη παρέμβαση, για την προώθηση των επαγγελματικών μας στόχων και την συνεισφορά μας στην κοινή πρόοδο.

Θέλουμε Επιμελητήριο για όλα τα μέλη και με όλα τα μέλη και όχι για τους Διοικούντες.

Θέλουμε Επιμελητήριο ουσίας και όχι δημοσίων και προσωποπαγών σχέσεων, γενικόλογων παρεμβάσεων, ευχολογίων και αρνητικού λόγου.

Θέλουμε Επιμελητήριο με ενεργό και συμμέτοχο το σύνολο του κλάδου μας, συνδημιουργό και διεκδικητή των δράσεων που τον αφορούν.

Κάλεσμα συσπείρωσης και ενότητας, απέναντι στα προβλήματα αλλά και το νέο, σύγχρονο περιβάλλον και των ευκαιριών που δημιουργούνται.

Αλλαγή Σελίδας, αλλαγή πρακτικής, με αξιολόγηση ουσίας και έλεγχο της δράσης μας, αλλαγή για Ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό, διασφάλιση της Εργασίας, για προσφορά στον Τόπο και την Οικονομία, για πρόοδο των μελών μας και επαγγελματική καταξίωση.

Συνάδελφοι επαγγελματίες
Είμαστε ως μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες (Μικρομεσαίοι), η ραχοκοκαλιά της Οικονομίας και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε και να μας ενισχύει η πολιτεία, ώστε να προοδεύουμε, να υφιστάμεθα ως επιχειρήσεις, να αναπτυσσόμεθα, να εκσυγχρονιζόμαστε, να μπορούμε να προσφέρουμε.

Σας καλώ, ως υποψήφιος για την Προεδρία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ίσος μεταξύ ίσων, διαθέτοντας στην κοινή μας προσπάθεια, την εμπειρία μου, την επαγγελματική μου δράση, τις γνώσεις από τη συμμετοχή μου σε θεσμοθετημένα όργανα σε τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο και κυρίως την θέλησή μου μαζί με όλους σας να προσφέρουμε, στηριζόμενοι στην αμοιβαία εκτίμηση.

Εσείς που μοχθείτε, εσείς που εργάζεστε, εσείς που παράγετε και δημιουργείτε, εσείς θα πρέπει να ανοίξετε νέους δρόμους και να φέρουμε θετικά αποτελέσματα, αποκτώντας την κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση μας.

Με τιμή
Αλκιβιάδης Λάμπρου
Συνέχεια...

Στο μπλόκο των αγροτών ο Μάριος Κάτσης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
Στο μπλόκο των αγροτών ο Μάριος Κάτσης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στις κινητοποιήσεις στο μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρέθηκε και ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κάτσης δηλώνει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα του αγροτικού κόσμου που είναι αγώνας επιβίωσης και δίνεται για λογαριασμό όλης της κοινωνίας που ασφυκτιά.

Αναφέρει σχετικά και 8 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση ανακούφιση των αγροτών

Οι 8 προτάσεις μας για άμεση ανακούφιση βραχυπρόθεσμα είναι οι εξής:

- Να καταργηθεί άμεσα ο Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει από το 24% στον υπερμειωμένο συντελεστή 6%.

- Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7cents η κιλοβατώρα.

- Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.

- Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.

- ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.

- Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.

- Επανασχεδίαση της ΚΑΠ, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση, δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.

- Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών, ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστικές κατασχέσεις.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, δίπλα τους.Συνέχεια...

Οριστική ρήξη Ριζόπουλου με τους Ορίζοντες Ηπείρου...

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
Οριστική ρήξη Ριζόπουλου με τους Ορίζοντες Ηπείρου...

Την οριστική και ολοκληρωτική του απομάκρυνση από την παράταξη "Ορίζοντες Ηπείρου" που ο ίδιος ίδρυσε, ανακοίνωσε ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι αποχωρεί και από απλό μέλος της παράταξης την οποία όπως αναφέρει η ηγετική ομάδα τη μετατρέπει σε απλή ταμπέλα...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σπύρου Ριζόπουλου:

Τρία γεγονότα

Πρώτο γεγονός: τη Δευτέρα 5 Φεβρουάριου 2024 με την ιδιότητα του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου και Επικεφαλής Παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου την περίοδο 2019-2023 και πλέον ως πολίτης προσήλθα να καταθέσω ως μάρτυρας κατηγορίας στο Πταισματοδικείο Χαλανδρίου για υπόθεση που αφορούσε απευθείας αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα της Περιφερειακής Αρχής.

Δεύτερο γεγονός: την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 με την ιδιότητα του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου και Επικεφαλής Παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου την περίοδο 2019-2023 και πλέον ως πολίτης προσήλθα να καταθέσω στο Πταισματοδικείο Χαλανδρίου για αυτεπάγγελτη διαδικασία της Εισαγγελίας Ιωαννίνων που διενεργείται με αφορμή την από 29/9/2021 τοποθέτησή μου για υποβάθμιση περιβάλλοντος ως αποτέλεσμα περιβαλλοντικής κακοποίησης από βόσκηση στη Δρακόλιμνη.

Τρίτο γεγονός: για λόγους αρχής και διαφωνίας επί της ουσίας με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας, αποφάσισα να αποσυρθώ και από μέλος της παράταξης που ίδρυσα. Δεν επιθυμώ ούτε με την τυπική μου παρουσία να συναινώ στη μεταμόρφωση της σε απλή ταμπέλα.

Στο δρόμο που χάραξαν είναι πλέον ελεύθεροι να βαδίσουν χωρίς τη συναισθηματική πίεση της δικής μου προσωπικής ιστορίας και διαδρομής.

Έτσι κλείνει και το τελευταίο κεφαλαίο μου στα κοινά, απαλλασσόμενος και εγώ από την ευθύνη να απολογούμαι για τις δίκες τους επιλογές.

Οι πολιτικές μου παρεμβάσεις πλέον θα είναι απόλυτα προσωπικές.
Συνέχεια...

Έγραψε τον επίλογο των Ασφαλτικών..

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
Έγραψε τον επίλογο των Ασφαλτικών..

Τον επίλογο σε μία υπόθεση που ταλαιπώρησε το Νομό Θεσπρωτίας είκοσι περίπου χρόνια έγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Σεραφείμ Λιάπης.

Ήταν αυτός που δεν ανανέωσε τους Περιβαλλοντικούς Όρους με μία τεκμηριωμένη απόφαση.. Κι έτσι η προσφυγή των επίμονων επενδυτών έπεσε στο κενό. Απορρίφθηκε από το Υπουργείο και ο φάκελος έκλεισε.

Οριστικά από την πλευρά της διοίκησης και του κράτους καθώς εκκρεμεί και η απόφαση του ΣΤΕ.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθη αλλοδαπός κυνηγός...

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθη αλλοδαπός κυνηγός...
(Φωτό αρχείου)

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στην περιοχή ευθύνης της.

Συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσπρωτίας, σε ελέγχους κλιμακίων της Θηροφυλακής τις τελευταίες ημέρες βεβαιώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ενώ σε μία περίπτωση ένα άτομο οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με εντολή των αρμόδιων Εισαγγελικών αρχών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια περιπολίας και ελέγχου σε ομάδα αλλοδαπών που ασκούσαν θήρα πτερωτών θηραμάτων στην περιοχή «Ξηρόλοφος» του Δήμου Σουλίου εντοπίστηκαν εντός Ι.Χ δύο άτομα -που όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είχαν εκδώσει άδειες θήρας απευθείας στο Δασαρχείο Ιωαννίνων- με «δεμένα» κυνηγετικά όπλα εκτός θήκης, έτοιμα προς χρήση.

Σε βάρος τους βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 400 ευρώ έκαστος, για την παράνομη μεταφορά όπλου, ενώ κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, σε νέους ελέγχους της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο προαναφερθέντων να ασκεί παρανόμως, θήρα πτερωτών θηραμάτων, ενώ δεν κατείχε πλέον άδεια θήρας.

Κατ’ εντολήν των Εισαγγελικών αρχών Θεσπρωτίας, ο αλλοδαπός κυνηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.


Ασκούσαν θήρα μετά τη δύση του ηλίου

Σε δύο άλλες περιπτώσεις, κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισαν και προχώρησαν στην προβλεπόμενη διαδικασία για δυο άτομα που ασκούσαν παράνομη θήρα σε περιοχές των Ιωαννίνων.

Στην Τ.Κ Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου κλιμάκιο της Θηροφυλακής που διενεργούσε περιπολία εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι) πτερωτών θηραμάτων, πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, το άτομο δε διέθετε άδεια θήρας ενώ και το κυνηγετικό όπλο που κατείχε, ανήκε σε έτερο πρόσωπο. Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 500 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία, όπως επίσης και σε βάρος του κατόχου του κυνηγετικού όπλου για το αδίκημα της παραχώρησης κυνηγετικού όπλου σε άτομο που δε διαθέτει άδεια θήρας. Το κυνηγετικό όπλο, οκτώ φυσίγγια καθώς επίσης, μία μπεκάτσα, δύο κότσυφες και μία τσίχλα που είχε θηρεύσει, κατασχέθηκαν.

Στην Τ.Κ Κουρέντων του Δήμου Ζίτσας κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που διενεργούσε περιπολία εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι) πτερωτών θηραμάτων, πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου. Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, η άδεια θήρας και μία μπεκάτσα που είχε θηρεύσει προηγουμένως.

Συνέχεια...

ΛΑΣΥ εναντίον Καχριμάνη για τα αγροτικά προβλήματα

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
ΛΑΣΥ εναντίον Καχριμάνη για τα αγροτικά προβλήματα

Στον απόηχο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της συζήτησης των αγροτικών προβλημάτων, η Λαϊκή Συσπείρωση δια του επικεφαλής της Γιώργου Πρέντζα, καυτηριάζει τη στάση και τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη.

Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

Η συζήτηση για τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που κατέθεσαν οι ίδιοι στο Π.Σ. και επανακατέθεσε η ΛΑ.ΣΥ., κατέληξε με την κατασυκοφάντησή τους από την περιφερειακή αρχή ως ανόητων. Χαρακτηριστική ήταν η δικαιολόγηση του κ. Καχριμάνη, στο γιατί διαφωνεί με το σύνολο των αιτημάτων των αγροτών, πλην των ελληνοποιήσεων: «…διαφωνώ με όλα τα αιτήματά τους, πλην των ελέγχων στις ελληνοποιήσεις. Οι αγρότες δεν ξέρουν πιο είναι το σωστό, εσείς οι περιφερειακοί σύμβουλοι που μάθατε τώρα από εμένα, να βγείτε να τους το πείτε….». 

Μια τοποθέτηση που θύμισε περισσότερο κατήχηση θρησκευτικού ηγέτη σε αποστόλους που πρέπει να «διορθώσουν την πλάνη του ποίμνιου». Τοποθέτηση που έγινε αποδεκτή από το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής αρχής!!!!!.

Χρειάζεται απύθμενο θράσος και πολιτική εχθρότητα να τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στο σύνολο των αγροτοκτηνοτρόφων που κινητοποιούνται, επειδή η πολιτική ξεκληρίσματός τους από ΕΕ-κυβέρνηση προς όφελος όσων συγκεντρώνουν γη και παραγωγή σε λίγα χέρια πλέον έχει γίνει ορατή σε όλους. Προφανώς η περιφερειακή αρχή θεωρεί ανόητη και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που στηρίζει τον αγώνα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων, κατανοώντας ότι αλήθεια των αιτημάτων τους καθορίζει και το δικαίωμα του λαού να τρώει φθηνά και υγιεινά προϊόντα.

Η περιφερειακή αρχή διένειμε στους περιφερειακούς συμβούλους κείμενο με «σημεία της εισήγησης του περιφερειάρχη», κείμενο που δεν έδωσε όμως στη δημοσιότητα (το κοινοποιούμε).

Σε αυτό η περιφερειακή αρχή ξεπέρασε και την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό σε διαστρεβλωτική προπαγάνδα και παρουσίασε ως «μέτρα που αμβλύνουν τις δυσκολίες, συμβάλλοντας στο κόστος παραγωγής» τα μέτρα που χαρακτήρισαν ως «ασπιρίνη για τον καρκίνο» οι αγροκτοκτηνοτρόφοι απ΄άκρη σ΄άκρη σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα για να κρύψει το γεγονός ότι υπηρέτησε πιστά εδώ και μια δεκαετία την πολιτική της ΚΑΠ και όλων των κυβερνήσεων, εξαφάνισε και τους ενόχους του εγκλήματος που διαπράττεται απέναντι στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους και τους καταναλωτές αλλά και τους κερδισμένους εμποροβιομήχανους από αυτό το έγκλημα.

«Ο αγροτικός τομέας είναι αυτός που πληρώνει κάθε κρίση: είτε είναι κλιματική, είτε είναι πολεμική, είτε είναι ενεργειακή» αναφέρει το εισηγητικό κείμενο. Με αυτή την άθλια παραδοχή εξαφανίζει τους ενόχους:: ΕΕ-κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-περιφέρειες 
1ον για την απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης που έπνιξε τη Θεσσαλία και μπορεί να πνίξει και την Ήπειρο, 
2ον για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το χρηματιστήριο ενέργειας που εκτόξευσαν τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, 
3ον το σχέδιο της πράσινης μετάβασης προς όφελος των «πράσινων αρπακτικών» που «κλέβουν» γη υψηλής παραγωγικότητας για να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά και καταστρέφουν την κτηνοτροφία με τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε κάθε βουνοκορφή 
4ον την κοπή νέου χρήματος για την ενίσχυση μονοπωλιακών ομίλων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης που εκτόξευσε τον πληθωρισμό 
5ον τον πράσινο ενεργειακό μετασχηματισμό της οικονομίας που στηρίζεται στο πανάκριβο αμερικάνικο LNG και την βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας 
6ον την ενεργή εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία που οδηγεί την ΕΕ σήμερα να διαθέτει επιπλέον 50δις στήριξη στον Ζελένσκι, αλλά δεν έχει φράγκο για τους αγροτοκτηνοτρόφους των οποίων η ενίσχυση θα δημιουργήσει δημοσιονομική ανισσοροπία !!!!

Πέρα από τους ενόχους κρύβει όμως και τους προκλητικά κερδισμένους από το έγκλημα. Στο κείμενό της εμφανίζει ότι οι ΚΑΠ και οι ενισχύσεις της «κράτησαν ζωντανές καλλιέργειες και μονάδες οι οποίες αλλιώς θα είχαν κλείσει». Παρουσιάζοντας την αλήθεια με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω, κρύβει ότι οι ενισχύσεις από την ΚΑΠ δίνονται μόνοι και μόνο για να μπορούν οι βιομηχανίες και οι μεγαλέμποροι να αγοράζουν πάμφθηνα την πρώτη τους ύλη και να πουλάνε σε εμάς πανάκριβα προίόντα μεταποίησης, για να εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη.

Σήμερα γίνεται ορατό από όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους ότι το δηλητήριο της ΚΑΠ που στέρησε από τη χώρα μας την επάρκεια παραγωγής σε γάλα, κρέας, ζάχαρη και φρούτα είναι αυτό που τους βούτηξε στα χρέη και τώρα έρχεται να αποτελειώσει το ξεκλήρισμα τους μετατρέποντας τους στην καλύτερη περίπτωση σε εργάτες στη γη και τα κοπάδια που κάποτε είχαν.

Σε αυτή τη φάση η περιφερειακή αρχή επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ, διότι τώρα η διαχείριση του νερού με το σχέδιο ΥΔΩΡ2.0 που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, γίνεται στόχος να περάσει με ΣΔΙΤ σε ιδιώτες. Σε αυτή τη φάση η περιφερειακή αρχή πρωτοστατεί στα σχέδια αναβάθμισης της αγροτικής παραγωγής ακριβείας, με χρήση υψηλής τεχνολογίας με τη διαμεσολάβηση τραπεζών, σχέδια στα οποία χωράνε λίγοι μεγάλοι επιχειρηματίες και σε καμία περίπτωση η καταχρεωμένοι βιοπαλαιστές.

Την ταύτιση τους με τη στρατηγική επιβίωσης των μεγάλων επιχειρηματιών έδειξαν για μια ακόμη φορά οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Π.Σ., οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν από τα αιτήματα των 40 μπλόκων σε όλη τη χώρα ζητώντας να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο οι αγροτοκτηνοτρόφοι. Όλοι καταλαβαίνουν ότι ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο μπορούν να πετύχουν όσοι δεν έχουν χρέη και έχουν εγγυήσεις για δανεισμό, δηλ. οι μεγάλοι παίχτες.

Τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ οι βιοπαλαιστές. Είναι αυτοί που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που περιέκοψε την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, είναι αυτοί που ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο τη νέα ΚΑΠ το 2020, για να ολοκληρωθεί το ξεκλήρισμά τους. Είναι αυτοί που μαζί με τη ΝΔ οδήγησαν να μαραζώσει η ύπαιθρος και τα χωριά της Ηπείρου καθιστώντας τα χωρίς ΚΥ, χωρίς παιδικούς σταθμούς και σχολεία, αφιλόξενα για νέα ζευγάρια αγροτοκτηνοτρόφων. Είναι αυτοί που στήριξαν τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και στην Ήπειρο.

Η ΛΑ.ΣΥ. ήταν, είναι και θα είναι στο πλάι των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και μόνο, απέναντι τους εμποροβιομήχανους και τους καπιταλιστές αγροτοκτηνοτρόφους. Καλούμε όλο το λαό να δείξει την έμπρακτη στήριξη του στον δίκαιο, ανυποχώρητο αγώνα επιβίωσής τους, ο οποίος είναι αγώνας για να εξασφαλιστούν τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά για το λαό.

Συνέχεια...

«Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις»: Επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
«Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις»: Επιδότηση μέχρι 10.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Προδημοσιεύτηκε το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», με προϋπολογισμό 105,6 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της δράσης: «Εξοικονομώ – Επιχειρώντας», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και κατά συνέπεια των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα (CO2) -τουλάχιστον κατά 30% για κάθε επιχείρηση.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ωφελούμενες επιχειρήσεις θα λάβουν ενίσχυση, προκειμένου να προβούν σε εγκατάσταση ενεργειακά, αποδοτικού εξοπλισμού, που αφορά στα εξής:

Συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας (όπου εμπεριέχονται και ηλιοθερμικά συστήματα αύξησης της απόδοσης των αντλιών θερμότητας και μέσω αποθήκευσης θερμότητας)

Συστήματα ηλιακής θέρμανσης

Έξυπνες συσκευές μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή του δικτύου)

Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω της εγκατάστασης ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού και συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή, την αποθήκευση, τη διανομή προϊόντων, καθώς και τη λειτουργία των εταιρειών

Σημειώνεται πως η προδημοσίευση του προγράμματος έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου. Το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων θα προσδιοριστεί κατά την προκήρυξή του, που αναμένεται να υπογραφεί, προσεχώς, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση.

Οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές (εμπεριέχονται και οι πολύ μικρές), μεσαίες και μεγάλες- που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια με ελληνικό ΑΦΜ, είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής και έχουν ιδρυθεί έως την 31η.12.2023.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν μία και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να έχουν εκδώσει το 1ο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ – ή τον Ενεργειακό Έλεγχο, εφόσον απαιτείται βάσει των κατηγοριών δαπανών) της εγκατάστασης υλοποίησης της επένδυσης ή να το υποβάλουν εντός 20 ημερών από τη στιγμή της υποβολής της προσωρινά υποβληθείσας αίτησης συμμετοχής.

Ύψος ενίσχυσης

Το ακριβές ύψος της ενίσχυσης θα προκύπτει, λαμβάνοντας υπόψη: το μέγεθος κάθε επιχείρησης, το ποσοστό ενίσχυσης και τον μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών (με την επιφύλαξη μη υπέρβασης του ανώτατου ορίου σώρευσης του ΕΚ 2831/2023 de minimis).

Ειδικότερα, για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 20.000 ευρώ. Το ποσοστό ενίσχυσης διαμορφώνεται στο 50%, οπότε θα μπορούν να λάβουν μέχρι 10.000 ευρώ. Οι μεσαίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις αντιστοίχως, θα δύνανται να καταθέσουν αιτήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 25.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτών, το ποσοστό ενίσχυσης διαμορφώνεται σε 40%. Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν, επίσης μέχρι 10.000 ευρώ ενίσχυση.

Οι επιλέξιμες δαπάνες

Κάθε αίτηση χρηματοδότησης αφορά στην ενίσχυση:

δαπάνης εξοπλισμού:

αγοράς ενός νέου συστήματος θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας

αγοράς ενός νέου συστήματος ηλιακής θέρμανσης

αγοράς έξυπνών συσκευών μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή του δικτύου)

λοιπών παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας

δαπανών υπηρεσιών:

εκτέλεσης των αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών για την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης, παραμετροποίησης του νέου εξοπλισμού (αντλία θερμότητας, ηλιοθερμικό σύστημα, σύστημα ηλιακής θέρμανσης, έξυπνος μετρητής κ.λπ.)

έκδοσης δύο ΠΕΑ, για την εγκατάσταση υλοποίησης της επένδυσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση

υλοποίησης Ενεργειακού Ελέγχου (πριν την έναρξη της επένδυσης και ακολούθως αυτής, αντίστοιχα της διαδικασίας για τα ΠΕΑ), η οποία είναι επιλέξιμη, μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχουν δαπάνες της κατηγορίας δαπανών λοιπών παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας

Σημειώνεται πως ο προμηθευόμενος εξοπλισμός θα πρέπει να είναι σύγχρονος, καινούριος, αμεταχείριστος και στην κυριότητα της επιχείρησης. Ο ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμος, όπως επίσης οι δαπάνες συντήρησης, και επισκευής εξοπλισμού που χρησιμοποιείται ήδη από την επιχείρηση δεν είναι επιλέξιμες.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται αυτή της δημοσίευσης της αναλυτικής προκήρυξης του προγράμματος και ως ημερομηνία λήξης επιλεξιμότητας δαπανών η καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης της επένδυσης, βάσει της απόφασης ένταξης.

Η διάρκεια υλοποίησης των παρεμβάσεων σε κάθε αίτηση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες από την έγκρισή της στο πρόγραμμα.

Υποβολή αιτήσεων

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», θα υποβάλουν όταν ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα, αίτηση χρηματοδότησης, μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας (https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/). Στο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Συνέχεια...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00’, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ψηφίσματα
Εισηγήτρια: κα Μαρία Σαμίου – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέμα 1ο
Συζήτηση σχετικά με τις διεκδικήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας και έκδοση ψηφίσματος.

Θέμα 2ο
Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την ΟΣΟΚΕΘΕΑ.

Ειδικά Θέματα
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

Θέμα 3ο
Ενημέρωση και συζήτηση για την προστασία και τη διαχείριση των παραλιών «Δρέπανο» και «Μακρυγιάλι».

Θέμα 4ο
Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 345/2019 απόφασης δημοτικού συμβουλίου περί καθορισμού αποζημιώσεων και εξόδων παράστασης προέδρων και αντιπροέδρων των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Θέματα Οικονομικής Υπηρεσίας
Εισηγητής: κ. Αλέξανδρος Πάσχος - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 5ο
Έγκριση έκθεσης Εσόδων – Εξόδων Δ’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Οικ. Έτους 2023.

Θέμα 6ο
Ορισμός υπευθύνων κίνησης τραπεζικών λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα Ηπείρου, χρήσης του συστήματος e-banking καθώς και παροχή εξουσιοδότησης για ενεργοποίηση νέων τραπεζικών προϊόντων.

Θέματα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων
Εισηγητής: κ. Ηλίας Παππάς - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 7ο
Τετράμηνη παράταση παραχώρησης ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χερσαίου λιμενικού χώρου, σύμφωνα με τις τιμές και ζώνες του ΟΛΗΓ ΑΕ.

Θέμα 8ο
Εφαρμογή ή μη του προγράμματος δολωματικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς (δακοκτονία) για το έτος 2024.

Θέματα που αφορούν το πρώην ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ»
Εισηγήτρια: κα Βασιλική Τσώτου - Αντιδήμαρχος.

Θέμα 9ο
Εξουσιοδότηση Δήμαρχου ως Νόμιμου εκπρόσωπου της Πράξης «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) στην Περιφέρεια Ηπείρου» καθώς και επικαιροποίηση του ορισμού της επιτροπής Διοίκησης, Παρακολούθησης και Παραλαβής παραδοτέων και του Υπεύθυνου Έργου της Πράξης.

Θέμα 10ο
Εγγραφή νηπίων, βρεφών και διαγραφή νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέματα Δημοτικών Κοινοτήτων
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Τακλάκογλου – Εντεταλμένος Δημ.Σύμβουλος.

Θέμα 11ο
Επί αιτήσεως του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου για διάθεση γραφείου στο κτήριο του Κοινοτικού Καταστήματος Γραικοχωρίου.

Επιτροπές – Ορισμός Εκπροσώπων
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Νταής - Δήμαρχος.

Θέμα 12ο
Σύσταση Επιτροπής Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής.

Θέμα 13ο
Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Θέμα 14ο
Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ».

Θέμα 15ο
Συγκρότηση Επιτροπής Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων Δήμου Ηγουμενίτσας.

Θέμα 16ο
Συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασίας εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων – ακινήτων για το έτος 2024, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.1 του ΠΔ 270/1981.

Θέμα 17ο
Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2024.

Θέμα 18ο
Ορισμός αιρετών αντιπροσώπων για τη συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ.

Θέμα 19ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου για τη συμμετοχή του στην επιτροπή εκκαθάρισης των παλαιών αρχείων του Δήμου Ηγουμενίτσας βάση του ΠΔ.480/85.

Θέμα 20ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ηγουμενίτσας στην επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος “ΕΔΠ LEADER 2014-2020”.

Θέμα 21ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην επιτροπή ανέλκυσης Ναυαγίων πλοίων που ευρίσκονται σε περιοχή δικαιοδοσίας Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και εκτός ζώνης ευθύνης Οργανισμού Λιμένος Ηγ/τσας.

Θέμα 22ο
Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον αναπληρωτή του στο συμβούλιο χρηστών Λιμένα.

Θέμα 23ο
Συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης Εγκαταλελειμμένων Οχημάτων.

Συνέχεια...

Συμβολικός αποκλεισμός λιμανιού Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
Συμβολικός αποκλεισμός λιμανιού Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Σε νέο συμβολικό αποκλεισμό προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης 8/2 οι αγρότες στη Θεσπρωτία έξω από την πύλη αναχώρησης εξωτερικού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.


Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από την περιοχή, συντονίζουν τη δράση τους με τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα τους.

«Αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» ήταν ένα από τα συνθήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων που κυριάρχησαν στη κινητοποίηση.Μαζί τους ο Νίκος Έξαρχος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ ο οποίος τόνισε τη στήριξη του κόμματος στις κινητοποιήσεις των αγροτών, επισημαίνοντας την υποκριτική στάση των αστικών κομμάτων, που ενώ ψήφισαν αυτή την αντιαγροτική πολιτική σήμερα εμφανίζονται υποστηρικτές των αγροτών. Η μόνη διέξοδος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σχολίασε στη συνέχεια είναι «να δυναμώσουν τα μπλόκα πανελλαδικά, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να μείνουν στα χωράφια τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους».


Τέλος επισήμανε ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Συνέχεια...

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε μετά τις εκλογές της 31ης Ιανουαρίου.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Δ.Ν.Ο.Η. είναι το εξής:

Πρόεδρος: Τσόκα Βασιλική

Αντιπρόεδρος: Γιαννακός Βασίλειος

Γεν. Γραμματέας: Μιχαλόπουλος Νικόλαος

Ταμίας: Ντόστα Σύλβια

Έφορος κωπηλασίας: Ντάνης Γεώργιος

Μέλος: Αναστασίου Αννα-Μαρία

Μέλος: Μπαξεβάνου Μαρία

Μέλος: Μπίνας Γεώργιος

Μέλος: Μπέλλου Μαρία
Συνέχεια...

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 09, 2024 0
Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας, προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 ΣΤΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:00 – 11:00 ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
11:10 ΕΝΑΡΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
12:00 ΛΗΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2023.
2. Έγκριση Οικονομικού & Διοικητικού Απολογισμού του έτους 2023.

3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον Απολογισμός του έτους 2023

4. Προκήρυξη Αρχαιρεσιών σύμφωνα με το Άρθρο 14 του Καταστατικού του Συλλόγου για την ανάδειξη:
Α. Νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Β. Νέων Αντιπροσώπων προς την Ομοσπονδία
Γ. Νέας Εξελεγκτικής επιτροπής.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα