05/15/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Μαΐου 15, 2020 0
Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού 

Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. 
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 14 Μαΐου: 
για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν (31) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως: 
(9) στην Αττική, 
(6) στο Βόρειο Αιγαίο, 
(5) στη Δυτική Ελλάδα, 
(4) στη Κεντρική Μακεδονία, 
(4) στην Κρήτη, 
(1) στη Στερεά Ελλάδα, 
(1) στη Θεσσαλονίκη και 
(1) στη Θεσσαλία. 
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (335) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ. 

για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν (80) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως: 

(31) στη Θεσσαλονίκη, 
(16) στην Κεντρική Μακεδονία, 
(10) στην Αττική, 
(8) στην Ήπειρο, 
(7) στη Θεσσαλία, 
(3) στη Πελοπόννησο, 
(3) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 
(1) στο Βόρειο Αιγαίο και 
(1) στην Κρήτη. 
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί (1.025) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). 

για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα. 
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (621) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (607) άτομα. 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Υλοποιήθηκε η πρόταση Περιφερειάρχη για τη διασταύρωση στοιχείων των ζωικού κεφαλαίου

Μαΐου 15, 2020 0
Υλοποιήθηκε η πρόταση Περιφερειάρχη για τη διασταύρωση στοιχείων των ζωικού κεφαλαίου 

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη θετική κατάληξη της πρότασης που είχε καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης -στο πλαίσιο των συζητήσεων για καταβολή έκτακτης αποζημίωσης λόγω κορωνοϊού στους κτηνοτρόφους- για τη διασταύρωση των στοιχείων μέσω των διαφόρων συστημάτων καταγραφής στοιχείων. 
Συγκεκριμένα χθες υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας ΟΠΕΚΕΠΕ- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με στόχο τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων των δύο οργανισμών για την άντληση στοιχείων, διασταυρωτικών ελέγχων κλπ. 
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς πλέον θα διασταυρώνονται οι δηλώσεις για το ζωϊκό κεφάλαιο κ.α. 

Υ.Γ. Η συζήτηση των θεμάτων για τον εκσυγχρονισμό της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο τέλος του μήνα.
Συνέχεια...

Πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου

Μαΐου 15, 2020 0
Πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου 

Μετά από διεξοδική συζήτηση το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να σταλεί πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, για σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της λίστας έργων που θα υλοποιηθούν στο διάστημα 2020-2023 και 2021-2030. Το θέμα συζητήθηκε μετά από εισήγηση της παράταξης «Κοινό Ηπειρωτών» του Γ. Ζάψα. 
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Ουδείς λέει όχι για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Θέλω να είμαι πραγματιστής και όχι μόνο οραματιστής, γιατί κάποια στιγμή τα οράματα τελειώνουν». 
Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε επιμέρους ζητήματα υποδομών, ζητώντας από όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν αν στηρίζουν τις προσπάθειες της Περιφέρειας να προωθήσει η ίδια τα έργα των διευρωπαϊκών αξόνων (που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών), είτε των συνδέσεων Καμπή- Γέφυρα Καλογήρου, Ιωάννινα – Κακαβιά και Μεσοπόταμος- διασταύρωση Πάργας. Όπως είπε τα μεγάλα έργα που αφορούν λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, από την Ευρωπαϊκή Ένωση προωθείται η κατασκευή τους μέσω παραχωρήσεων σε ιδιώτες.
Συνέχεια...

Ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις Σουλίου

Μαΐου 15, 2020 0
Ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις Σουλίου 

Από την Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώθηκε και επίσημα ότι λόγω των μέτρων περιορισμού συνάθροισης πολιτών για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ματαιώνονται οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις Σουλίου, που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 31 Μαΐου 2020. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, αποφασίστηκε η ματαίωση των εκδηλώσεων και όχι η μεταφορά τους σε άλλη ημερομηνία.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Μνημόνιο συνεργασίας με ΟΛΗΓ και σιδηροδρομική σύνδεση Ηπείρου συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Μαΐου 15, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Μνημόνιο συνεργασίας με ΟΛΗΓ και σιδηροδρομική σύνδεση Ηπείρου συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη 

Καλείστε να συμμετάσχετε με τηλεδιάσκεψη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει την 18η Μαΐου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00’ με τα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Έγκριση Μνημονίου Συνεννόησης Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΟΛΗΓ ΑΕ για την περιοχή του Δρεπάνου. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε επιχειρήσεις (Βιοτεχνίες – Βιομηχανίες) που λειτουργούν εκτός κοινότητας Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Συζήτηση για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ηπείρου. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση τμήματος εμβαδού 4.000,00τ.μ. από το τεμάχιο με αριθμό διανομής 1 του Αγροκτήματος Φασκομηλιάς με σκοπό την δημιουργία πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Έγκριση της με αριθμ. 33/2020 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Ορισμός μελών για τη συγκρότηση της επιτροπής χορήγησης βεβαιώσεων του Ν.4264/2014 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 12 του Ν.4497/2017 (βεβαιώσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων σε παραγωγούς - πωλητές λαϊκών αγορών). 
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας συνεχίζεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Μαΐου 15, 2020 0
Από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας συνεχίζεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας περί αναστολής της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Ηπείρου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν αλλά και συνεχίζουν να συνδράμουν στις ενέργειες που απαιτούνται για την παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας στην Θεσπρωτία. 
Τους υπηρετούντες στο ΕΚΑΒ, τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Γ.Ν Φιλιατών, του Τ.Ε.Π και των Κέντρων Υγείας, τους υπηρετούντες στο Κ/Λ Ηγουμενίτσας, Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, Τελωνείο και Πυροσβεστική, το προσωπικό καθαριότητας των τριών Δήμων και του «Βοήθεια στο Σπίτι», το προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε Θεσπρωτίας και τέλος όλους τους πολίτες, για την άψογη συμπεριφορά τους στις δύσκολες ήμερες που περάσαμε. 
Κρατήσαμε τη Θεσπρωτία χωρίς κρούσματα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας λόγω της γεωγραφικής μας θέσης. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας καθησυχάσει. Οφείλουμε να τηρούμε με ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών να μην υπάρξει εφησυχασμός. Να αντιληφθούμε ότι ο τρόπος ζωής μας που είχαμε συνηθίσει, αλλάζει υποχρεωτικώς. 
Από σήμερα και κάθε δεύτερη ημέρα θα ενημερώνω τους Θεσπρωτούς για την εξέλιξη της κατάστασης, προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν ψευδείς ειδήσεις που μπορούν να έχουν μόνο αρνητικά αποτελέσματα. 

Στις 14 Μαΐου 2020 τα δεδομένα έχουν ως εξής: 
- Στις 13 Μαΐου στάλθηκαν προς εξέταση 12 δείγματα στο ΓΠΝ Ιωαννίνων, τα οποία ήταν αρνητικά. 

- Σήμερα στάλθηκαν προς εξέταση 7 δείγματα. 

- Από την πρώτη ημέρα έχουν ληφθεί 128 δείγματα, τα 121 αρνητικά. 

- Επίσης, από τα 18 άτομα που ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση σε κατ οίκον περιορισμό για δεκατέσσερις (14) ημέρες, τα 14 έχουν αποδεσμευτεί. Παραμένουν υπό παρακολούθηση 4 άτομα. 
Εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες !! Μένουμε υγιείς !! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Συνέχεια...