Μάριος Κάτσης στους Φιλιάτες: "Οι Φιλιάτες είναι αόρατοι για την κυβέρνηση και τον κ. Γιόγιακα" (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Μάριος Κάτσης στους Φιλιάτες: "Οι Φιλιάτες είναι αόρατοι για την κυβέρνηση και τον κ. Γιόγιακα" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μάριος Κάτσης στους Φιλιάτες: "Οι Φιλιάτες είναι αόρατοι για την κυβέρνηση και τον κ. Γιόγιακα" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στη κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στους Φιλιάτες μίλησε ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Μάριος Κάτσης.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και το βίντεο της ομιλίας

Φίλες και φίλοι
Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσα σας, στην ακριτική πόλη των Φιλιατών ανάμεσα σε ανθρώπους που η μοίρα τους έφερε να ζουν στον φτωχότερο Δήμο, του φτωχότερου νομού της Ηπείρου, η οποία με τη σειρά της είναι η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης.

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι σε κάθε γωνιά της Θεσπρωτίας. Σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, συναντώ ανθρώπους αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους που ανεξάρτητα από το τι ψήφησαν το 2019, μου λένε το ίδιο πράγμα. Δεν πάει άλλο, ως εδώ. Τούτη τη φορά είμαστε μαζί με όλη μας την καρδιά, αλλά κοίταξε να μην κάνετε τα ίδια με τους άλλους και να δώσετε βάρος στο νομό γιατί 4 χρόνια είμαστε στο έλεος του Θεού!

Σας φέρνω λοιπόν το μήνυμα, ότι τα πράγματα επιτέλους θα αλλάξουν, γιατί αυτή την Κυριακή, η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας θα γίνει πράξη. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του Προέδρου και αυριανού Πρωθυπουργού του Αλέξη του Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης! Την Κυριακή θα νικήσουμε! Θα νικήσει η αξιοπρέπεια την αλαζονεία, θα νικήσει η δημοκρατία τον αυταρχισμό και τον παλαιοκομματισμό, θα νικήσει η εντιμότητα το ψέμα, θα νικήσουν οι ανάγκες των πολλών έναντι των αναγκών των ημετέρων. Μια νίκη για να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τη Θεσπρωτία, για εμάς, και τα παιδιά μας.

Στην μάχη που έχουμε μπροστά μας συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Το δίλημμα είναι ένα, και ξεκάθαρο. Θα ζήσουμε άλλα 4 χρόνια μιζέριας και παρακμής; Θα ξεχάσουμε την υγειονομική κρίση, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, τα funds των Πάτσηδων, τους πλειστηριασμούς, τη διαφθορά, το πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία, την ανασφάλεια, τις παρακολουθήσεις, το ξεχαρβάλωμα του δήθεν επιτελικού κρατικού μηχανισμού που αποκαλύφθηκε στα Τέμπη στις φωτιές και στους χιονιάδες, και όλα αυτά τα δεινά της τελευταίας τετραετίας;

Θα επιβραβεύσουμε τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του, αφήνοντας τους ανεμπόδιστους να συνεχίσουν το ξεκοκάλισμα του δημοσίου πλούτου στις πλάτες μας; Μοιρασαν 50 δις λένε στην τετραετία και όντως γιατί τόσο ανέβασαν και το δημοσιο χρέος ξανά. Και ρωτώ; Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Πήρε κανείς από εσάς τίποτα; Όπου και να ρωτήσω μου λένε όχι, είμαστε 30% φτωχότεροι από το 2019! Έπεσαν λεφτά στην τοπική οικονομία; Στηρίχτηκαν μήπως οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες που εκτοξεύθηκε το κόστος παραγωγής; Είδαν δεκάρα τσακιστή οι κάτοικοι των χωριών που ερημώνουν; Ή μήπως είδαν μόνο ελέγχους για τον αντικαπνιστικό, ελέγχους αν έχουν online ταμειακή ενώ δεν έχουν ίντερνετ; Στηρίχθηκε μήπως το νοσοκομείο σε γιατρούς και νοσηλεύτές ή μόνο σε ρουσφέτια τραπεζοκόμους και άσχετες ειδικότητες;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Θα σας πω εγώ που πήγαν τα 50δις€.

10 δις είναι οι απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς ανθρώπων του καθεστώτος και στις τσέπες τους. 5.5εκ € μόνο μοίρασε ο ΟΛΗΓ αυτή την 4ετία. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πάρτι. 6 δις υπερκέρδη είχαν οι 4 πάροχοι ενέργειας από τα κατοστάρικα και τα χιλιάρικα που έρονταν στους λογαριασμούς ρεύματος. Οι 10 εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν ρεκόρ κερδών 20ετίας και τα σουπερ μαρκετ έχουν εκτοξεύση τα κέρδη τους.

Με λίγα λόγια αγαπητοί συμπολίτες η Μαξίμου ΑΕ δεν νοιάζεται για τα προβλήματα των πολιτών, δεν νιώθει, δεν της καίγεται καρφί. Νοιάζεται μόνο για να κονομήσουν αυτοί και οι φίλοι της και να δίνουν εκατομμύρια στα Πετσωμένα ΜΜΕ να συγκαλύπτουν τη λεηλασία.

Την απάντηση θα την δώσουμε στις κάλπες, και πρέπει να είναι εκκωφαντική. Να φύγουν! Να φύγει η πιο επικίνδυνη και η πιο ανίκανη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης! Ναι στην πολιτική αλλαγή. Ναι στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Ναι στον μοναδικό Πρωθυπουργό που δεν ήταν γόνος οικογενειοκρατείας ή από τζάκι, στον μοναδικό που δεν έκλεψε και άφησε 37δις στα Ταμεία και πάλεψε και έβγαλε τη χώρα από τη χρεωκοπία και τα μνημόνια.
Ο Αλέξης ο Τσίπρας είναι ο ηγέτης του προοδευτικού χώρου με τη σφραγίδα του ελληνικού λαού και είναι ο μόνος που θέλει και μπορεί να διώξει το Μητσοτάκη. Γιατί αν το καλοσκεφτείτε οι υπόλοιποι είτε δεν θέλουν , είτε δεν μπορούν είτε και τα 2.

Φίλες και φίλοι
Σας καλώ να σκεφτούμε τι σημαίνουν αυτοί οι 2 κόσμοι που προανέφερα για την περιοχή μας.

Τι έκανε για τον ακριτικό Δήμο και την πόλη των Φιλιατών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πόσα έργα σχεδίασε, δημοπράτησε και υλοποίησε στη θητεία της; Που είναι τα λεφτά που δικαιούται από τα δισεκατομμύρια του ταμείου Ανάκαμψης; Πόσα κονδύλια διατέθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια από το ΕΣΠΑ ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε ολόκληρο τον Δήμο Φιλιατών;

Ο κ. Γιόγιακας που κατάγεται και από το Φιλιάτι, τι ακριβώς διεκδίκησε και τι πέτυχε για το καλό αυτού του τόπου;

Τα στοιχεία της απογραφής που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα αποδεικνύουν αυτό που όλοι βλέπουμε. Η πόλη σβήνει, και τα περισσότερα φιλιατοχωριά εξαφανίζονται. Γύρω μας αντικρίζουμε κλειστά μαγαζιά, άδεια καφενεία και έρημους δρόμους.

Καλό το χτύπημα στην πλάτη και τα ψεύτικα χαμόγελα, αλλά υπάρχουν και προβλήματα που ζητούν λύσεις.

Η περιοχή έχασε κρίσιμες υπηρεσίες, με κλεισίματα τραπεζών και υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ. Οι κτηνοτρόφοι είδαν τις τιμές στις ζωοτροφές και τα φάρμακα να εκτοξεύονται, και αντί να βοηθηθούν άκουγαν για αρνιά πόρσε και άλλες τέτοιες αθλιότητες. Οι μανταρινοπαραγωγοί του κάμπου βίωσαν την απόλυτη κοροϊδία με τις αποζημιώσεις. Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε, που είχαμε επισκεφθεί με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα την Κεστρίνη.

Οι ιχθυοκαλλιεργητές στη Σαγιάδα πήραν τις κορονοενισχύσεις 2 χρόνια μετά το αίτημα τους, κι έπειτα από μεγάλη πίεση που ασκήσαμε στη Βουλή. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έμειναν μόνοι στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν κάτω από τα εξωφρενικά κόστη. Οι συνταξιούχοι είδαν να τους κόβεται η 13η σύνταξη και να τους εμπαίζουν με τα αναδρομικά. Οι νέοι έχασαν κάθε προοπτική να ζήσουν και να προκόψουν εδώ, στον τόπο τους.

Χάθηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η κυβέρνηση, και ο κ. Γιόγιακας προσωπικά, δεν έχουν καμία δικαιολογία για όλα αυτά. Υπήρχαν δυνατότητες που ποτέ δεν θέλησαν να τις αξιοποιήσουν, Δεν παρέλαβαν χάος όπως εμείς το 2015. Βρήκαν έργο από εμάς στην περιοχή, παρά τις δυσκολίες που είχαμε λόγω της χρεοκοπίας της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρω:

Με το πρόγραμμα Φιλόδημος, διαθέσαμε 3,4εκ.€ στον Δήμο Φιλιατών. Για έργα που στόχο είχαν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας. Διαθέσαμε 1,7εκ.€ για την αποκατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης των Φιλιατών. Εξοφλήσαμε με 920χιλ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου. Χρηματοδοτήσαμε με 4,9εκ.€. τη μελέτη του δρόμου που θα συνδέσει την Εγνατία με το Μαυρομάτι.

Αναθεωρήσαμε τον οργανισμό του νοσοκομείου Φιλιατών με αύξηση κλινών, αύξηση προσωπικού, και αύξηση προϋπολογισμού κατά 900χιλ.€. Φέραμε νέο εξοπλισμό, δημοπρατήσαμε την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, και ενισχύσαμε και το ΕΚΑΒ με 2 νέα ασθενοφόρα.

Προωθήσαμε τη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στη Σαγιάδα. Εντάξαμε όλους τους υποψηφίους από την περιοχή στο πρόγραμμα νέων αγροτών ώστε να έχουν τα χρήματα για ένα νέο ξεκίνημα.

Αυτά είναι κάποια από όσα κάναμε εμείς στην περιοχή, σεβόμενοι μέχρι και το τελευταίο ευρώ που βρήκαμε στα Δημόσια Ταμεία. Ποιο είναι το έργο που έχει να επιδείξει ο κ. Γιόγιακας σήμερα; Κανένα! Για αυτό και κρύφτηκε από το debate που τον προκάλεσα πολλές φορές να έρθει να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα για να δει ο κόσμος τι πρέπει να ψηφίσει.

Οι Φιλιάτες είναι αόρατοι για την κυβέρνηση, αόρατοι για τον κ. Γιόγιακα. Νομίζω πως ο πολυετής κύκλος του έκλεισε, ότι ήταν να κάνει το έκανε, πλέον δεν έχει κάποια εξέλιξη που μπορεί να περιμένει κάτι άλλο από αυτόν η Θεσπρωτία.

Η Θεσπρωτία, όλο αυτό το διάστημα απουσίαζε εντελώς από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Αντί να πάμε μπροστά πήγαμε πίσω με την κατάργηση του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, το ξεπούλημα του κερδοφόρου λιμανιού της πόλης, τη μη απόδοση της χερσαίας ζώνης, και πολλά ακόμη.

Ήρθε η ώρα όμως να βάλουμε τέλος στην παρακμή και τη μιζέρια. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μαζί, τη Θεσπρωτία που μας αξίζει. Με γνώση, σχέδιο, και καθαρό μέτωπο. Το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Σήμερα είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να το πετύχουμε. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πλέον έχουμε και τους ανθρώπους που πάνω τους θα στηριχτούμε για την επόμενη μέρα.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, και δικαιοσύνη παντού!

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι νέοι δεν εξαγοράζονται με κουπόνια 150 € πριν τις εκλογές αλλά θέλουν επίδομα ενοικίου και πρόγραμμα στέγης για να μπορούν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία γιατί Ο Μητσοτάκης έκοψε 7 δις στην 4ετία από τους συνταξιούχους με την κατάργηση της 13ης σύνταξης που μπήκε πρώτη φορά το Πάσχα το 2019 και εξαπάτησε με τα αναδρομικά. Εμείς θα τα αποκαταστήσουμε.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για να στηριχτεί το νοσοκομείο Φιλιατών σε προσωπικό και υποδομές για να μην πεθαίνει ο κόσμος αβοήθητος, να μην κάνει 2 μήνες να βρεί ραντεβού για μια εξέταση ή να μη πληρώνει ξανά από την τσέπη του σε ιδιώτες.

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, για ίση κατανομή κονδυλίων, να πέσουν λεφτά στην περιοχή, να στηριχθεί το στρατόπεδο που δίνει ζωή στην περιοχή, να στηριζτούν οι υπηρεσίες δίπλα στον πολίτη.

Κάνουμε κάλεσμα σε όλους, ανεξαρτήτως τι ψηφίζανε παλιά. Σε τούτες τις εκλογές προχωράμε μαζί για τη μεγάλη νίκη! Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει, και τη Δευτέρα θα είναι μια ανάσα Δημοκρατίας για τον τόπο, ανάσα απαλλαγής! Η Θεσπρωτία και η χώρα γυρίζουν σελίδα και κανένας δημοσκόπος δεν μπορεί να τις εμποδίσει! Ο λαός που δεν μιλά, θα μιλήσει στην κάλπη!

Σας ευχαριστώ, ΜΕ τη ΝΙΚΗ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου