09/22/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Σεπτεμβρίου 22, 2021 0
Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 7
ΠΕ Θεσπρωτίας 9
ΠΕ Ιωαννίνων 30
ΠΕ Πρέβεζας 1

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.329, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 638.921 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 134 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.364 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.575 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (64.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 303 (90.99%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (9.01%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.108 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 227 (ημερήσια μεταβολή +7.08%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 192 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 10 πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας (Άγνωστο πόσα σβήστηκαν)

Σεπτεμβρίου 22, 2021 0
Θεσπρωτία: 10 πρόστιμα χθες για μη χρήση μάσκας (Άγνωστο πόσα σβήστηκαν)

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (21-9-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 25 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
15 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

10 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες ή εργαζόμενους καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου αποστέλλει καθημερινά δελτία Τύπου με τα πρόστιμα που επέβαλλαν κλιμάκιά της την προηγούμενη ημέρα. Ποτέ όμως δεν έστειλε Δελτίο Τύπου στο οποίο να αναφέρονται πόσα από αυτά τα πρόστιμα διαγράφονται, κατόπιν νομίμων ενστάσεων βεβαίως, βεβαίως... 
Γιατί άραγε;;;
 
Συνέχεια...

Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2021 - Βαθιά πολύφωνη ανάσα σε δύσκολη εποχή (+ΦΩΤΟ)

Σεπτεμβρίου 22, 2021 0
Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2021 - Βαθιά πολύφωνη ανάσα σε δύσκολη εποχή (+ΦΩΤΟ)

Το Πολυφωνικό Καραβάνι είναι ένα πολύτροπο ταξίδι, παντός καιρού, που διαρκώς ξαναρχίζει, πιο υποσχετικό, πιο γενναιόδωρο. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με την διοργάνωση της 21ης Μεγάλης Γιορτής Πολυφωνικού Τραγουδιού, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο Θέατρο της Πέτρας


Σε πείσμα της αποθαρρυντικής περιόδου, τηρώντας μέτρα αλληλοπροστασίας, σχεδόν χίλιοι θεατές χάρηκαν μια εξαιρετική, γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας. Με δεκαεπτά διαφορετικές συμμετοχές αλλά και πολλά σμιξίματά τους, με πολυφωνικά τραγούδια από όλες τις περιοχές και τις γενιές της ηπειρώτικης πολυφωνίας αλλά και από Αλβανία, Βώλακα Δράμας και ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, η φετινή γιορτή προσέφερε μια πολύτιμη ανάσα ανάτασης σε όλους τους συμμετέχοντες.


«Δελβινιώτικα», «Iσοκράτισσες», Κοσοβίτσα, “LOT KURBETI” (Aλβανία), «Πεντάτονο», «Πολυφωνικό της Ηπείρου», «Πoλύφωνο» (Εργαστήρι Πολυφωνίας ΚΕΜΦΑ), «Χαονία», τα πολυφωνικά σχήματα από τον Λαογραφικό Σύλλογο Βορειοηπειρωτών «Χάονες», την Αετόπετρα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Κοσμάς» Λιβαδειάς, τον Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου, τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, Εργαστήρι Πολυφωνίας ΠΣΕ, οι «Ιώ» (Βώλακας, Κάτω Ιταλία), ο Κωνσταντίνος Χριστάνας και ο Μιλτιάδης Δημάδης (γκάιντες, Θράκη), η ηπειρώτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Άπειρος» (Πολυφωνικό Καραβάνι), κάνοντας τη γιορτή δική τους! Νοερά ήταν μαζί μας και άλλοι όμιλοι που οι δυσκολίες της εποχής δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή τους.


Αυτό το πολυφωνικό αντάμωμα ήταν το μεγαλύτερο στην Ελλάδα στην περίοδο της πανδημίας και στάθηκε αντάξιο του καταπληκτικού χώρου που το φιλοξένησε. To Πολυφωνικό Καραβάνι πέμπει ευχαριστίες στον Δήμο Πετρούπολης που διαχρονικά φιλοξενεί τις Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού και εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Στέφανο Βλάχο, συνοδευόμενο από τρεις αντιδημάρχους. 


Ευχαριστίες πέμπονται στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας που έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση και εκπροσωπήθηκε με ευρύ κλιμάκιο του ΔΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Χρυσόστομο (Μάκη) Χήτο Κιάμο. Ευχαριστίες πέμπονται και σε σειρά συλλόγων της ηπειρώτικης αποδημίας που στήριξαν την εκδήλωση και εκπροσωπήθηκαν με τους Προέδρους τους σε αυτή (Ομοσπονδία Μουργκάνας, Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης, Αδελφότητες Αετόπετρας, Αμπελώνα (Πόβλας), Πoλυδρόσου, Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτού και πολλοί άλλοι). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και σειρά βιωματικών ερμηνευτών, που λόγω πενθών δεν τραγούδησαν, καθώς και πρόσωπα με προσφορά στο πολυφωνικό τραγούδι, όπως ο κ. Κώστας Μάτσιας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στον απόηχο της παγκόσμιας αναγνώρισης του Πολυφωνικού Καραβανιού που, πριν από οκτώ μήνες, εγγράφηκε μετ΄ επαίνων στο διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελώντας την πρώτη εγγραφή από μέρους της Ελλάδας στον κατάλογο και την, μόλις, 25η διαχρονικά από τα 180 κράτη – μέρη της Σύμβασης του διεθνούς οργανισμού για τη Διαφύλαξη της ΑΠΚ! Η παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού αντανακλά στο σύνολο της κοινότητας της πολυφωνίας, που στήριξε την πρόταση εγγραφής, και, κυρίως, στο ίδιο το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι.


Γιορτάζοντας την παγκόσμια αναγνώριση, η «Άπειρος» Πολυφωνικό Καραβάνι, που διοργανώνει τις Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Αθήνα κάθε χρόνο από το 2000, φρόντισε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί, φέτος ειδικά, με δωρεάν είσοδο! Δίπλα στην εθελοντική προσφορά και εργασία σειράς συνταξιδιωτών και φίλων του Πολυφωνικού Καραβανιού, συνέβαλε καθοριστικά η χορηγία της τεχνικής εταιρίας «Εργοροή». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διανεμήθηκε καλαίσθητο τρίπτυχο αφιερωμένο στη διαδρομή του Πολυφωνικού Καραβανιού από το ξεκίνημά του το 1998 ως την παγκόσμια αναγνώριση το 2020 αλλά και την ακατάπαυστη, πρωτότυπη δράση του σε συνθήκες πανδημίας.

Η «Άπειρος» περνά στην επόμενη μέρα, με την υλοποίηση των δράσεων «Άπειρος Πολυφωνία» και «Πολυφωνικός Χάρτης – Πλοήγηση» που στηρίζονται και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και με την έναρξη των σεμιναρίων του Εργαστηρίου Πολυφωνίας του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», κάθε Πέμπτη, από τις 7 Οκτωβρίου.


Το Πολυφωνικό Καραβάνι ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες, ερμηνευτές, μουσικούς, συντελεστές, παραστάτες, θεατές. Όλοι μαζί δημιούργησαν άλλη μια ανεξίτηλη μνήμη από το μεγάλο ταξίδι των φωνών. Με ξεχωριστή αξία, σε μια τέτοια, δύσκολη εποχή. Η γιορτή ήταν μια βαθιά ανάσα ανάτασης για όλους! Καλή αντάμωση στα επόμενα!


«Άπειρος» Πολυφωνικό Καραβάνι

Πολυφωνικό Καραβάνι / Polyphonic Caravan
6973 342113Συνέχεια...

Ερώτηση Μ. Κάτση για την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς

Σεπτεμβρίου 22, 2021 0
Ερώτηση Μ. Κάτση για την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης, σχετικά με την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς. Λόγω της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης για την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, αλλά και εξαιτίας επιπλέον αντικειμενικών παραγόντων, σήμερα το Κέντρο Υγείας ουσιαστικά δεν έχει ιατρό στη συγκεκριμένη ειδικότητα. Αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρότατο κίνδυνο για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου οι οποίοι στερούνται βασικών παιδιατρικών υπηρεσιών, όπως απλών εξετάσεων, σε μια εποχή μάλιστα όπου έχουν επαναλειτουργήσει τα σχολεία και οι ανάγκες αναμένεται να αυξηθούν, ενώ παράλληλα η πορεία της πανδημίας δυστυχώς συνεχίζεται.

Η επιμονή της κυβέρνησης να δημιουργεί επιπλέον κενά και ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις πρακτικές της, τα οποία σύμφωνα με την ίδια θα έρθει να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, υπονομεύει τη λειτουργία αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ., ενώ ταυτόχρονα προσβάλει τους υγειονομικούς που εργάστηκαν και εργάζονται ακούραστα ώστε να κρατήσουν όρθιο το σύστημα σε αυτή την πρωτοφανή πανδημική κρίση.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας με την Ερώτησή του ζητά από τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, και να καλύψει επαρκώς και σε μόνιμη βάση τις παιδιατρικές ανάγκες των πολιτών του Δήμου Σουλίου. Επίσης ζητά την επίλυση των μεγάλων λειτουργικών προβλημάτων που δημιούργησε στις δομές υγείας τις Θεσπρωτίας, η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, χωρίς φυσικά να εξουθενώνεται το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, και δίχως να υπονομεύεται η εύρυθμη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. και ο δημόσιος χαρακτήρας του.

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2021


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τον κ. Υπουργό Υγείας


ΘΕΜΑ: «Ελλιπής παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, του Δήμου Σουλίου»

Στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου, έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα από την ελλιπή παροχή παιδιατρικών υπηρεσιών η οποία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Παρά το γεγονός ότι στη δομή υπηρετούν δύο παιδίατροι, λόγω της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης για την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, αλλά και εξαιτίας επιπλέον αντικειμενικών παραγόντων, σήμερα η εν λόγω δομή ουσιαστικά δεν έχει ιατρό στη συγκεκριμένη ειδικότητα.  

Γι’ αυτό το λόγο, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, κάτω από αντίξοες συνθήκες μάλιστα, ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου στερείται βασικών παιδιατρικών υπηρεσιών, όπως απλών εξετάσεων, σε μια εποχή μάλιστα όπου έχουν επαναλειτουργήσει τα σχολεία και οι ανάγκες αναμένεται να αυξηθούν.

Η μεταφορά Παιδίατρου από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και οι εφημερίες για λίγες ώρες την εβδομάδα που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, προφανώς και δεν λύνουν το πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του πληθυσμού. 

Η επιμονή της κυβέρνησης σε πρακτικές που δημιουργούν επιπλέον κενά και ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα οποία σύμφωνα με τον διακηρυγμένο σχεδιασμό της θα έρθει να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας, υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ., ενώ ταυτόχρονα προσβάλει τους υγειονομικούς που εργάστηκαν και εργάζονται άοκνα ώστε να κρατήσουν όρθιο το σύστημα σε αυτή την πρωτοφανή πανδημική κρίση.

Επειδή οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου, αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από την ελλιπή παροχή βασικών παιδιατρικών υπηρεσιών στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς

Επειδή τα παιδιά έχουν επιστρέψει στις σχολικές αλλά και στις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, και οι ανάγκες σε παιδιατρική φροντίδα αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα 

Επειδή η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη, και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλες του τις βαθμίδες, είναι βασική προϋπόθεση για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή της 


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς να είναι και πάλι σε θέση να καλύψει επαρκώς και σε μόνιμη βάση τις παιδιατρικές ανάγκες του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής;

  2. Με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα που δημιούργησε στις δομές υγείας τις Θεσπρωτίας, η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών, χωρίς να εξουθενώνεται το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, και δίχως να υπονομεύεται η εύρυθμη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. και ο δημόσιος χαρακτήρας του;


Ο ερωτών Βουλευτής

Κάτσης Μάριος

Συνέχεια...

Σε Σύβοτα και Αχέροντα την Κυριακή η εκπομπή του Mega "Fishy" με το Γιάννη Τσιμιτσέλη και τη Δανάη Μπάρκα

Σεπτεμβρίου 22, 2021 0
Σε Σύβοτα και Αχέροντα την Κυριακή η εκπομπή του Mega "Fishy" με το Γιάννη Τσιμιτσέλη και τη Δανάη Μπάρκα

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 18:40

Κάθε Κυριακή στις 18:40 o Γιάννης Τσιμιτσέλης και το Fishy ταξιδεύει το κοινό του σε ένα νέο προορισμό.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, το Fishy παρέα με τη Δανάη Μπάρκα, θα βρεθεί στον Αχέροντα και τα Σύβοτα.

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Δανάη Μπάρκα και ο σύμβουλος ψαρέματος, Κώστας Αντωνιάδης, μπαίνουν στο σκάφος «Εύα», και πηγαίνουν για ψάρεμα στα 60 μέτρα. Με σύνθημα «Πάμε Δανάη, το ‘χεις» η περιπέτειά τους ξεκινά, στα μαγευτικά νερά του Ιονίου.


Η ημέρα συνεχίζεται στον ποταμό Αχέροντα, όπου ο Τσιμιτσέλης και Μπάρκα κάνουν ράφτινγκ, σε μία διαδρομή με προορισμό… τις Πύλες του Άδη.

Μετά τη βόλτα σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Ελλάδας, έρχεται η ώρα για το φαγητό. Ο Λάμπρος Βακιάρος έχει ήδη ανάψει φωτιά στην παραλία και περιμένει την ψαριά της παρέας. Μέχρι να ετοιμαστεί το γεύμα, ο Γιάννης και η Δανάη κάνουν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα δίπλα στο κύμα. Το τραπέζι στρώνεται για δύο και ο Λάμπρος σερβίρει το πιάτο στην καλεσμένη, αποκαλύπτοντας κάποια από τα μυστικά της μαγειρικής του.

H συνέχεια στο Mega channel την Κυριακή στις στις 18:40.
Συνέχεια...

Συνεδριάζει δια ζώσης, μετά από καιρό, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Σεπτεμβρίου 22, 2021 0
Συνεδριάζει δια ζώσης, μετά από καιρό, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με: α) το άρθρο 67 Ν. 3852/2010 προσαρμοσμένο στις διατάξεις του άρθρου 184 Ν. 4365/2019, β) το άρθρο 10 της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου <<Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης Κορωνοϊού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του>> ( ΦΕΚ 55/Α/11-3-2020) και γ) τις με αριθμ. πρωτ: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/οικ. 16474/23.08.2021 & ΔΙΔΑΔ/Φ.69/179/οικ. 16812/30-08-2021 και ΔΙΔΑΔ /Φ.69 /180 /13-9-2021 εγκυκλίους του ΥΠΕΣ<< ………Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς το περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρούμενων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού.

ΚΑΛΕΙΣΤΕ να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Καταστήματος την 27 Σεπτεμβρίου 2021 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 17: 30 μ.μ.

ΘΕΜΑΤΑ

1. 6η Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού Οικ. έτους 2021.
Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος και κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

2. Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2021 Δήμου Φιλιατών .
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά- Μάλλιου Ουρανία

3. Κατανομή χρηματοδότησης στις Σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές Δαπάνες Σχολικών Μονάδων έτους 2021 – Γ΄ Κατανομή.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά- Μάλλιου Ουρανία

4. Κατανομή πιστώσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων έτους 2021 για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων ( ΣΑΤΑ).
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά- Μάλλιου Ουρανία

5. Ορισμός εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά- Μάλλιου Ουρανία

6. Ορισμός εκπροσώπων για το σχολικό συμβούλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά- Μάλλιου Ουρανία

7. Ορισμός εκπροσώπων για συγκρότηση Επιτροπής χαρακτηρισμού χώρων ως πολυσύχναστων.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

8. Ορισμός Προέδρου και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

9. Ορισμός Μελών για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ του Δήμου Φιλιατών.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

10. Ορισμός Προέδρου και Δημοτικών Συμβούλων στο Συντονιστικό τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

11. Κατ΄αρχήν λήψη απόφασης για την ίδρυση – κατασκευή νέου κοιμητηρίου στην Κ. Ραβενή με παράλληλη μεταφορά του υπάρχοντος κοιμητηρίου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

12. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρων του Ξενώνα του Δήμου Φιλιατών σε Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία ICSD με όνομα ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ για τις ανάγκες λειτουργίας Στεγαστικής Δομής Ψυχικής υγείας (τύπος Δομής: Οικοτροφείο Α1).
-Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

13. Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου κατηγορίας Α2 , ομάδα 8, α/α 4 << μετεγκατάσταση μονάδας οστρακοκαλλιέργειας, από τη θέση <<εκβολές Καλαμά>>, Δήμου Φιλιατών, σε νέα θέση στον όρμο Βάλτου, Δήμου Ηγουμενίτσας, ίδιας έκτασης 28,9 στρ. και ιδίας δυναμικότητας 160 τόνων /έτος, ιδιοκτησίας Σακκά Κων/νου του Βύρωνα.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

14. ΘΕΜΑ: Εκ νέου δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των ακινήτων του Δήμου Φιλιατών για τη στέγαση και λειτουργία Κ.Ε.ΠΕ.Α Φιλιατών.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά- Μάλλιου Ουρανία

15. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης χώρου, μη λειτουργούντος Δημοτικού Σχολείου της Κ. Κεφαλοχωρίου στην Αδελφότητα Κεφαλοχωρίου
(Γλούστας) <<Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ>>.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά- Μάλλιου Ουρανία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ
Συνέχεια...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την ένταξη των εσπεριδοπαραγωγών σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος

Σεπτεμβρίου 22, 2021 0
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την ένταξη των εσπεριδοπαραγωγών σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας έχει επισημάνει με προγενέστερες αποφάσεις του το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (πανδημία, περιορισμός εξαγωγών, κλείσιμο τελωνείου Μαυροματίου, έλλειψη εργατικών χεριών).
Σ’ αυτό το περιβάλλον προστέθηκε και η μείωση της παραγωγής που προκάλεσε η επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων την άνοιξη.

Οι εσπεριδοπαραγωγοί και άλλοι κλάδοι της αγροτικής παραγωγής εκφράζουν την απόγνωσή τους και ζητούν μέτρα στήριξης.
Καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να ενεργήσουν άμεσα ώστε να γίνουν οι έλεγχοι, να διαπιστωθεί η ακαρπία και να ενταχθούν οι παραγωγοί σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Συνέχεια...

Σήμερα η τηλεημερίδα για τη νέα ρύθμιση οφειλών προς δημόσιο και τράπεζες, από το Επιμελητήριο

Σεπτεμβρίου 22, 2021 0
Σήμερα η τηλεημερίδα για τη νέα ρύθμιση οφειλών προς δημόσιο και τράπεζες, από το Επιμελητήριο

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) δια του Προέδρου του κ. Αλέξανδρου Πάσχου σας προσκαλεί στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες» που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 16:00 στο σύνδεσμο

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κος Φώτης Κουρμούσης και τα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας θα παρουσιάσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα θέματα:

Το θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την απαλλαγή οφειλών – παροχή 2ης ευκαιρίας
Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπου προβλέπεται και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 240 δόσεις
Τη ρύθμιση οφειλών μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ

Στο τέλος της παρουσίασης θα διατεθεί χρόνος για την υποβολή ερωτημάτων και να δοθούν απαντήσεις από τον Ειδικό Γραμματέα και τα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας.

Η ανωτέρω ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται από το Π.Ε.Σ.Η. στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Επιμελητηρίων της Ηπείρου προς τα μέλη τους.
Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή και θα επιτρέπει την σύνδεσή σας από τις 15:30 προκειμένου να επιλύσετε προβλήματα σύνδεσης.
Παρακαλείστε να διατηρείτε κλειστά το μικρόφωνο και την κάμερά σας.
Εάν υπάρξουν απορίες, παρακαλείστε να τις σημειώσετε και να τις υποβάλλετε στον εισηγητή όταν δοθεί ο ανάλογος χρόνος για συζήτηση κι επίλυση αποριών ή να τις αποστείλετε μέσω μηνύματος από το πεδίο Συνομιλίες (Chat).
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τηλεδιάσκεψη στο ακόλουθο σύνδεσμο στο Facebook
Συνέχεια...

Διακοπή ρεύματος σήμερα σε Κοινότητες του Δήμου Φιλιατών

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα