02/10/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Επικράτησε η λογική στο ΕΠΑΛ...!!!

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
Επικράτησε η λογική στο ΕΠΑΛ...!!!

Η πρωτάκουστη πρωτοβουλία της Δ/νσης του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας να συγκαλέσει γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων εν μέσω πανδημίας σε χώρο του σχολείου και μάλιστα με κρούσματα κορωνοϊού, τόσο σε μαθητή  του σχολείου, όσο και σε μέλη της οικογένειάς του, τελικά ανακλήθηκε, αφού μάλλον επικράτησε η λογική, έστω κι αν χρειάστηκε δημόσια κατακραυγή.
Με ανακοίνωσή της η Δ/νση του ΕΠΑΛ, έκανε γνωστή την ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης.

Όσοι βέβαια από τους γονείς -που είναι λογικό- θελήσουν να ενημερωθούν για οποιοδήποτε ζήτημα, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2665023521.

Η ανακοίνωση του σχολείου 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ TOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ.
τηλ. 2665023521
Συνέχεια...

1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 1.496 σε όλη τη χώρα με 17 θανάτους

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
1 νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 1.496 σε όλη τη χώρα με 17 θανάτους

1.496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με 17 θανάτους και 284 διασωληνωμένους, ανακοίνωσε σήμερα 10/2 η ελληνική κυβέρνηση.
Στη Θεσπρωτία ανιχνεύθηκε 1 νέο κρούσμα και συνολικά 23 σ όλη την Ήπειρο.

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
Π.Ε. Άρτας 3
Π.Ε. Θεσπρωτίας 1
Π.Ε. Ιωαννίνων 19
Π.Ε. Πρέβεζας 0

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 1.496 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 167.549, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6073 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 53.600 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

284 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 202 (71.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6034 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3547 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνέχεια...

Ποια έργα δρομολογούνται στη Θεσπρωτία με αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
Ποια έργα δρομολογούνται στη Θεσπρωτία με αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Έργα άνω των 5 εκ. ευρώ στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες δρομολογούνται με σημερινές αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής

Σημαντικά έργα για τη βελτίωση των οδικών υποδομών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, ως επίσης και έργα Πολιτισμού προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των οδικών έργων ξεπερνά τα 3,4 εκ. ευρώ, ενώ άνω του 1,174 εκ. ευρώ αφορούν άλλες δράσεις και έργα τα οποία επίσης εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εκτός αυτών η Ο.Ε. ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την εκτέλεση έργων αρμοδιότητας άλλων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση σημαντικών μνημείων της Ηπείρου, όπως το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας, η Ιστορική Μονή Διχουνίου και το παλαιό σχολείο Διλόφου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις κατά Περιφερειακή Ενότητα

ΣΤΗΝ Π.Ε ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

Α. Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί:

- «Άμεση αποκατάσταση Ε.Ο Ιωαννίνων – Πρέβεζας θέση Μιχαλίτσι» προϋπολογισμού € 120.000. Οριστικός ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.

- «Απομάκρυνση φερτών από ρέματα στην Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 42.152,21 €. Οριστικός ανάδοχος Ευαγγ. Καλόγηρος.

Β. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο:

«Συντήρηση - σήμανση και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 689.003,41. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης

Γ. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου:

- «Ασφαλτοστρώσεις - αντιστηρίξεις - καθαρισμοί υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευή νέων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού € 235.000.

Δ.. Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή φθορών από οξείδωση του οπλισμού στα στηθαία εξωστών του Γ.Ν. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 54.000.

Στην Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Α. Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο:

Αποκατάσταση οδού Βασιλικό- Καρτέρι, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ. Οριστικός Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε

Β. Αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο:

«Κατασκευή κόμβου οδού Παραμυθιά – Γλυκή προς Σούλι», προϋπολογισμού 355.000 €. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

Γ. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου:

«Αποκατάσταση οδού προς Φροσύνη Σουλίου», προϋπολογισμού € 535.000


ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ

Α. Κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο:

«Βελτίωση πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου (Γ΄ φάση)», προϋπολογισμού € 300.000. Οριστικός ανάδοχος ΤΕΚΑΤ Α.Ε.

Β. Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

«Συμπληρωματικές εργασίες του διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (Τμήμα Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη)», προϋπολογισμού € 71.554,30. Ανάδοχος Ευαγγ. Κάλλια.

«Καθαρισμός υδατορεμάτων περιοχής Αμφιθέας και τάφρου Αγ. Αναργύρων - Λιμίνης», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος Σπυρ. Ζιώβας.

Γ. Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:

«Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Αμβρακίας», προϋπολογισμού € 258.000.

«Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Πατρών έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού € 300.000

«Άμεσες εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων στην περιοχή Αστραποκαμένου Άρτας μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα» προϋπολογισμού € 90.000.

«Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων και καθιζήσεων στην επαρχιακή οδό Άγναντα – Καταρράκτης μετά από έντονες καταιγίδες» προϋπολογισμού € 90.000.

ΣΤΗΝ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΊΝΩΝ

Α .Κατακυρώθηκε το έργο:

Άμεση αντιμετώπιση καταπτώσεων στην επαρχιακή οδό Λάζαινα-Αμπελοχώρι», προϋπολογισμού € 35.172. Οριστικός νάδοχος Κων. Κούγκουλης.

Β. Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των έργων:

«Παρεμβάσεις στην περιοχή του αναδασμού στην θέση «Πολιτσές» Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος Ιωάννης Δολιώτης.

«Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Κωστητσίου», προϋπολογισμού 150.000 €. Ανάδοχος Παναγιώτα Νάστου.

Γ. Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:

«Άμεση τοποθέτηση πλέγματος και αγκυρίων για την προστασία οδού περιοχής Πραμάντων» προϋπολογισμού € 100.000.

«Αποκατάσταση καθιζήσεων στην περιοχή Παπαρουνέικα του Δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού € 52.000.

«Αποκατάσταση παλαιού σχολείου Διλόφου (Α΄ φάση)», προϋπολογισμού € 570.000.

«Αποκατάσταση - συντήρηση επαρχιακού δικτύου από Κατσικά προς Καστρίτσα», προϋπολογισμού € 350.000.

Δ. Εγκρίθηκε η σύναψη των παρακάτω προγραμματικών συμβάσεων:

Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Ιεράς Μονής Διχουνίου», προϋπολογισμού € 400.000.

Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση στέγης κοινόχρηστης εγκατάστασης συνάθροισης κοινού ΤΚ Χουλιαράδων», προϋπολογισμού € 39.500.

Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καλεντζίου», προϋπολογισμού € 10.000.

Συνέχεια...

Κάτσης: "Τι δεν μας είπε ο κ. Γιόγιακας για τις συναντήσεις του στα Υπουργεία"

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
Κάτσης: "Τι δεν μας είπε ο κ. Γιόγιακας για τις συναντήσεις του στα Υπουργεία"

Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους Δημάρχους φιλιατών και Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν συναντήσεις σε μια σειρά από Υπουργεία. Σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν και τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον κ. Γιόγιακα, ο οποίος αρκέστηκε σε μια λακωνική δήλωση στο facebook όπου ανέφερε ότι «διάφορα τοπικά θέματα απασχόλησαν αυτές τις συναντήσεις».

Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας τι συζητήθηκε για το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας; Τέθηκε άραγε το ζήτημα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμείτσας, η οποία υποτίθεται ότι ήδη θα είχε αποδοθεί σύμφωνα με τις εδώ και ένα χρόνο δεσμεύσεις του Υπουργού κ. Πλακιωτάκη; Σε πιο στάδιο βρισκόμαστε σήμερα;

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό, συζητήθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των μανταρινοπαραγωγών της Θεσπρωτίας, που την φετινή χρονιά είδαν το εισόδημα τους να εξαϋλώνεται εξαιτίας των τιμών που πούλησαν τα προϊόντα τους; Σχετικά με τους ιχθυοκαλλιεργητές και τις ενισχύσεις που τους έταξε αλλά δεν τους έδωσε το Υπουργείο στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τι ειπώθηκε άραγε; Γιατί ήδη μπαίνουμε στο τρίτο κύμα της πανδημίας.
Με τον κ. Πέτσα στο Υπουργείο Εσωτερικών, μίλησαν για την χρηματοδοτική ενίσχυση των Δήμων της Θεσπρωτίας, ώστε να τρέξουν έργα που θα ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, όπως έγινε με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Άνοιξε άραγε το θέμα των αλληλοεπικαλύψεων αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε τοπική αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση, σχετικά με τη διαχείριση του φράγματος Ραγίου και τις μεγάλες πλημμύρες του ποταμού Καλαμά;

Με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Λιβάνιο, συζήτησαν τα ζητήματα του περιφερειακού τύπου που ταλανίζουν επιχειρήσεις στο νομό μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους την ύπαρξη; Του έδωσαν την τραγική εικόνα που επικρατεί στη Θεσπρωτία, και το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην εστίαση, καθώς δύο στις τρεις κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο; Του είπαν για την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας, οι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο, ο άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού; Τα γνωρίζει αυτά ο Πρωθυπουργός, και αν ναι τι κάνει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα;Στη συνάντηση με την Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βούλτεψη τι ακριβώς συζητήθηκε;


Δυστυχώς απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δεν πήραν οι πολίτες της Θεσπρωτίας και ούτε πρόκειται να πάρουν. Και αυτό γιατί την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρουν τα προβλήματα που πνίγουν τη Θεσπρωτική κοινωνία και τη χώρα, την ενδιαφέρουν μόνο οι φωτογραφίες και τα βίντεο που φτιασιδώνουν επικοινωνιακά την απόλυτη διαχειριστική ανεπάρκεια, και τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών της επιλογών.

Μάριος Κάτσης
Βουλευτής Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Συνάντηση Λώλου - Μήτση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
Συνάντηση Λώλου - Μήτση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποίησαν συνάντηση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Σωτήριος Μήτσης και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος.

Κατά τη συνάντηση δόθηκε έμφαση στην υλοποίηση του έργου «Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στην Κοινότητα Συβότων», καθώς και σε αυτοδιοικητικά θέματα, που αφορούν στο αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Ηπείρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Ηπείρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους της περιοχής παρακολουθούμε τους ψευτοκαβγάδες των Δημάρχων της περιοχής μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα για τη λειτουργία και διαχείριση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), την ίδια στιγμή που οι υπηρεσίες καθαριότητας στις οποίες δουλεύουμε είναι υποστελεχωμένες, μισο-ιδιωτικοποιημένες και ο λαός μας πληρώνει τα σκουπίδια που πετάει για χρυσάφι μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη.

Οι Δημοτικές Αρχές τσακώνονται για τους όρους ενός διαγωνισμού 25 εκατομμυρίων για τη λειτουργία των ΣΜΑ για 7 χρόνια στον οποίο:

· Οι εκτάσεις που γίνονται οι ΣΜΑ είναι δημοτικές/κρατικές και παρέχονται δωρεάν στον επιχειρηματία

· Τον εξοπλισμό για τους σταθμούς μεταφόρτωσης τον έχει πληρώσει το κράτος και τον παρέχει δωρεάν

· Το κράτος έχει αγοράσει και τα οχήματα με τα οποία ο επιχειρηματίας θα μεταφέρει τα σκουπίδια από τους σταθμούς στη ΜΕΑ

Αφού πρώτα με κρατικό χρήμα πληρώθηκαν οι εκτάσεις, οι εξοπλισμοί και τα οχήματα μετά όλες οι δημοτικές αρχές συμφώνησαν η διαχείριση των ΣΜΑ να γίνει από ιδιώτες επιχειρηματίες και όχι φυσικά από κάποιο δημόσιο φορέα με μόνιμο εργατικό δυναμικό. Έτσι δίνουν στους επιχειρηματίες 23€/τόνο σκουπιδιών που πέφτει στις λαϊκές πλάτες με δεδομένες τις καταστροφικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στο λαϊκό εισόδημα αλλά και στις εργασιακές σχέσεις….

Παρόμοιους όρους συμφώνησαν οι Δημοτικές Αρχές και πριν μερικά χρόνια και για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Ελευθεροχώρι που δημιουργήθηκε με ΣΔΙΤ. Στη ΜΕΑ, αφού το κράτος επιδότησε τη δημιουργία του εργοστασίου, οι Δήμοι πληρώνουν στον επιχειρηματικό όμιλο (ΤΕΡΝΑ) ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα 80.000 τόνων με 50€/τόνο σκουπιδιών, είτε μεταφέρουν τα σκουπίδια τους και γίνει η επεξεργασία είτε όχι. Ο επιχειρηματικός όμιλος από την πλευρά του, λειτουργεί ένα εργοστάσιο με πρώτη ύλη τα σκουπίδια που του μεταφέρουν με έξοδά τους οι Δήμοι, πουλάει ανακυκλώσιμο υλικό και ρεύμα (σαν ΑΠΕ) και μετά οι Δήμοι παίρνουν με δικά τους έξοδα και το υπόλειμμα της επεξεργασίας από το χώρο και το μεταφέρουν για ταφή.

Καθαρός λογαριασμός (χωρίς τις υπόλοιπες εισφορές στο ΦΟΔΣΑ) 73€/τόνο σκουπιδιών και συνεχίζουν. Πάνω σε αυτούς τους λογαριασμούς προστίθενται οι χρεώσεις για τις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 150€/τόνο σκουπιδιών και φυσικά τα πρόστιμα για τους δήμους που παρά το γεγονός ότι πληρώνουν για τη ΜΕΑ, δεν οδηγούν εκεί τα απορρίμματα τους, οπότε επιβαρύνονται με 10€/τόνο σκουπιδιών που οδηγούν για ταφή.

Την ίδια στιγμή, εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους, βλέπουμε κάθε μέρα τις υπηρεσίες να διαλύονται. Οι Δημοτικές Αρχές με τον κυβερνητικό αέρα στα πανιά τους, παίρνουν κάθε μέτρο για να μειώσουν το κόστος των δημοτικών υπηρεσιών ώστε να περισσέψει χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους: προσλήψεις έχουν να γίνουν από την εποχή που οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας αναγκάσαμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην περίφημη 3Κ, αλλά και αυτές οι προσλήψεις ήταν πίσω από τις πραγματικές ανάγκες. Το προσωπικό συνταξιοδοτείται, ο στόλος αντικαθίσταται με το σταγονόμετρο, ούτε σκέψη για επέκταση, τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται, οι συνάδελφοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι περισσότεροι από τους μονίμους, τα μέσα ατομικής προστασίας αποδίδονται (όταν αποδίδονται) με το σταγονόμετρο και με κριτήριο όχι την ασφάλειά μας, αλλά τη χαμηλότερη τιμή, σε κάποιους Δήμους δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός εργασίας κοκ.

Το μέλλον της διαχείρισης απορριμμάτων όπως περιγράφεται από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι ακόμα περισσότερες ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες άρα ακόμα περισσότερα χαράτσια για τις ΜΕΒΑ και τους καφέ κάδους, για τα Πράσινα Σημεία, για τα Κέντρα Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης Διαλογής Στην Πηγή, τα Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποιήσης Υλικών. Σα να μην έφταναν αυτά προωθούν την καύση είτε των αποβλήτων, είτε του υπολείμματος, ώστε εμείς και τα παιδιά μας να αναπνέουμε τον καρκίνο για να βγάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι εκατομμύρια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λογαριασμός θα ανεβαίνει όπως έγινε ήδη στο Δήμο Ηγουμενίτσας, που άνοιξε το χορό της αύξησης των ανταποδοτικών τελών, οι εργασιακές σχέσεις θα χειροτερεύουν μπροστά στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματικιών ομίλων και θύματα όπως πάντα η προστασία του περιβάλλοντος και η υγεία μας.

ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΛΕΜΕ:

- ΟΧΙ, στις ΣΔΙΤ, στις συμβάσεις παραχώρησης, σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση των σκουπιδιών. Όλα τα στάδια διαχείρισης απορριμμάτων να περάσουν στον πλήρη έλεγχο, τη λειτουργία και τη διαχείριση των δήμων ή των διαδημοτικών Νομικών Προσώπων

- Κατάργηση του ανταποδοτικού χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων.

- Την ορθολογική μεταφορά των ΑΣΑ μέσω των σταθμών μεταφόρτωσης

- Οι Δήμοι να υλοποιήσουν άμεσα -και να απαιτήσουν χρηματοδότηση- προγράμματα μείωσης του όγκου των αποβλήτων, προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε χωριστά ρεύματα των συσκευασιών, των μετάλλων, του έντυπου χαρτιού καθώς και του οργανικού κλάσματος (βιοαποβλήτων) με κομποστοποίηση.

- Διασφάλιση όλων των εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και εξασφάλιση όλων, χωρίς εκπτώσεις, των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας μας.

- Ουσιαστική αναβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, μαζί και των άλλων Υπηρεσιών των δήμων, σε υποδομές, εξοπλισμό, έμψυχο δυναμικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις

- Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και τα άλλα «οικονομικά εργαλεία». Το κόστος που συνεπάγεται ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης των απορριμμάτων, να καλυφθεί με κεντρικούς δημόσιους πόρους που θα προκύψουν από την πρόσθετη φορολόγηση του κεφαλαίου.

- Επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών.

- Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σύνολο των Υπηρεσιών των Δήμων

- Προσλήψεις στους Δήμους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ Βαθμού Ν. Πρέβεζας
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Άρτας
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "Επιλέγουμε να αναμετρηθούμε με βαρίδια που κρατάνε την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθηλωμένη" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
Βασίλης Γιόγιακας: "Επιλέγουμε να αναμετρηθούμε με βαρίδια που κρατάνε την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθηλωμένη" (+ΒΙΝΤΕΟ)

«Επιλέγουμε να αναμετρηθούμε με βαρίδια που κρατάνε την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθηλωμένη. Και αφήνουμε τις μάχες οπισθοφυλακής σε εκείνους που δε θέλουν ή δε μπορούν να καταλάβουν ότι η πραγματικότητα τούς έχει ξεπεράσει…», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στο κλείσιμο της ομιλίας του για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής και την ασφάλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι με τη στάση της η αντιπολίτευση υποτιμά το πρόβλημα της παραβατικότητας, βρίσκεται σε απόσταση από τη θετική υποδοχή των αλλαγών από την κοινωνία και καταφεύγει σε «αραχνιασμένα» ιδεολογήματα της Μεταπολίτευσης. Υπογράμμισε επίσης ότι οι αλλαγές θα είναι προς όφελος των εργαζομένων στα ΑΕΙ και της ποιότητα του έργου τους, για τους υποψήφιους, τους φοιτητές και τις οικογένειές τους. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θα έλεγα ότι η στάση της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή είχε τρία βασικά χαρακτηριστικά:

Το ένα είναι ότι παρατηρείται μια αδυναμία κατανόησης της πραγματικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το πρόβλημα της ανομίας και της παραβατικότητας στα πανεπιστήμια.

Το δεύτερο είναι ότι οι θέσεις της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές δεν απηχούν τη θετική γνώμη των περισσότερων πολιτών.
Η κοινωνία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμφανίζεται πιο ώριμη από τα κόμματα…

Και αυτό δεν προξενεί εντύπωση, αν κρίνει κανείς από το τρίτο στοιχείο της στάσης της αντιπολίτευσης:
το ότι κατέφυγε ξανά σε εύκολα, απλουστευτικά και ξεπερασμένα στερεότυπα:
την αστυνομία ως κρατικό μηχανισμό καταστολής και μόνο,
τις κάμερες ως το μέσο που η κρατική εξουσία χρησιμοποιεί δόλια για την επιτήρηση,
τη σύγχυση της αυθαιρεσίας με την ελευθερία,
την ανοχή στην ανομία,
το κράτος που πρέπει να χρηματοδοτεί χωρίς να αξιολογεί,
την ελάχιστη προσπάθεια και τον εξισωτισμό προς τα κάτω,

Υποβάθμιση των προβλημάτων, σε απόσταση από την κοινωνία, με «αραχνιασμένα» ιδεολογήματα της Μεταπολίτευσης.

Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κρύβονται πίσω από τα επιχειρήματα κατά των αλλαγών.

Ακούστηκαν υπερβολές.
Ότι οι Ομάδες Προστασίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι «χτύπημα» στη Δημοκρατία.
Λες και δεν είναι χτύπημα στη Δημοκρατία οι μειοψηφίες που επιβάλλονται με τη βία.
Ότι η πλειονότητα διαφωνεί.
Λες και η Σύνοδος των Πρυτάνεων δε συμφωνεί με την ελεγχόμενη είσοδο ή με την ελάχιστη βάση εισαγωγής.
Και ότι οι δεν υπάρχει θετική υποδοχή των αλλαγών από την κοινωνία.
Ακούστηκε ότι θα έχουμε αστυνομικά τμήματα στα πανεπιστήμια.
Έτσι βάφτισαν τα Κέντρα Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων, που έχουν άλλο σκοπό και θα στελεχώνονται και από υπαλλήλους των ΑΕΙ.
Ακούστηκαν επίσης υπερβολές για καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων και «κατασκοπευτικό καπιταλισμό».
Λες και δεν έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πέρα από τις υπερβολές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπήρξαν και κάποια επιχειρήματα που μοιάζουν λογικά και στέρεα, αλλά δεν είναι.
Ότι έρχονται τα πάνω – κάτω, ενώ μόλις το 0,1% της εγκληματικότητας καταγράφεται στα πανεπιστήμια.
Παραβλέπεται ωστόσο ότι δεν είναι ζήτημα έκτασης, αλλά έντασης της παραβατικότητας.
Ότι, ακόμα και εάν αφορά λίγα, συγκεκριμένα πανεπιστήμια, πρέπει να γίνει κάτι γι’ αυτά.
Παραβλέπεται ότι τα περιστατικά που καταγράφονται είναι πολύ λιγότερα από τα πραγματικά.
Λέγεται επίσης ότι, με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και τους συντελεστές βαρύτητας, αυξάνεται η πελατεία των ιδιωτικών κολεγίων.
Λες και στα ιδιωτικά κολέγια φοιτούν κυρίως οι μαθητές που δεν πέρασαν, και όχι εκείνοι που θέλουν και μπορούν να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν, εκεί που επιθυμούν.
Ή ότι οι πιο φτωχοί μαθητές είναι και οι χειρότεροι μαθητές, πράγμα που δεν υποστηρίζεται από τα στοιχεία.
Ακούσαμε, ακόμα-ακόμα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι κακώς τα λεφτά πάνε σε προσωπικό ασφαλείας και όχι σε «πραγματικές» ανάγκες.
Λες και οι ελευθερίες έκφρασης, διδασκαλίας και έρευνας δεν είναι αναγκαίες για την ευημερία των πανεπιστημίων.
Ελευθερίες που σήμερα παραβιάζονται κατά τη βούληση των ολίγων – περιθωριακών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε πανεπιστημιακούς χώρους…

Όλη αυτή η κριτική, κυρίες και κύριες συνάδελφοι, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη.
Είναι η κριτική που, σε κάθε απόπειρα να αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα, ορθώνει την άρνηση, τη στασιμότητα, τα ημίμετρα.
Όμως οι περισσότεροι συμπολίτες μας -μεταξύ αυτών οι περισσότεροι φοιτητές- κατανοούν γιατί οι αλλαγές που προτείνονται μπορούν να κάνουν καλύτερα τα πράγματα:

καλύτερα για τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ και για την ποιότητα της δουλειάς τους,
καλύτερα για τους υποψήφιους και τους ενεργούς φοιτητές καθώς και τις οικογένειές τους,
καλύτερα για την κοινωνία και την οικονομία μας.

Καταλαβαίνουν γιατί οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής δίνουν τη δυνατότητα στις εκπαιδευτικές μονάδες να ανεβάσουν το επίπεδο των σπουδών και το βάρος του πτυχίου.
Να διεκδικήσουν καλύτερη χρηματοδότηση.
Να διαχειριστούν πιο αποδοτικά προσωπικό, φοιτητές και υποδομές.
Να διεκδικήσουν ακόμα καλύτερες θέσεις στις διεθνείς αξιολογήσεις.

Οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής αυξάνουν τις πιθανότητες ο μαθητής να σπουδάσει ένα αντικείμενο που επιθυμεί.
Να ολοκληρώσει τις σπουδές του και πάρει ένα πτυχίο με αντίκρισμα.
Αυξάνει, δηλαδή τις πιθανότητες να πιάσει τόπο η δική του προσπάθεια, και τα χρήματα που έχει διαθέσει η οικογένειά του.
Η πρόβλεψη ορίων φοίτησης βοηθά επίσης στο να μειωθεί αλλά και να έχει αποτέλεσμα η οικογενειακή δαπάνη για τη φοίτηση.
Αλλά και τα πανεπιστήμια να κάνουν τον σχεδιασμό τους με βάση τους πραγματικούς, τους ενεργούς φοιτητές, αξιοποιώντας πιο αποδοτικά το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές τους.
Οι προβλέψεις για την ασφάλεια και την προστασία των πανεπιστημιακών χώρων δίνουν στην ουσία το ακριβώς αντίθετο από αυτό για το οποίο επικρίνονται:
Περισσότερη ελευθερία!
Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας πρέπει να είναι και να αισθάνονται ελεύθερα να κινηθούν, να εκφραστούν, να εργαστούν.
Χωρίς να απειλείται η σωματική ακεραιότητα ή η αξιοπρέπειά τους.
Χωρίς να καταστρέφεται περιουσία σε βάρος της διδασκαλίας και της έρευνας και, φυσικά, σε βάρος των φορολογουμένων.
Γιατί εκεί που η ασφάλεια χωλαίνει, η ελευθερία ακρωτηριάζεται!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αυτά που συμβαίνουν σε πανεπιστήμιά μας είναι άλλη μια αρνητική απόκλιση από αυτά που ισχύουν στο εξωτερικό.
Γι’ αυτό ας μην υποκρινόμαστε:
οι ειδικές καταστάσεις επιβάλουν ειδική αντιμετώπιση.
Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν εγγυημένες λύσεις.
Υπάρχουν όμως λύσεις που αξίζει να δοκιμάσουμε.
Που τις εφαρμόζουμε και τις αξιολογούμε, για δούμε τί θα κρατήσουμε, τι θα απορρίψουμε, τι θα αλλάξουμε.
Έχουμε γνώση των επιχειρησιακών προκλήσεων που φέρνει η παρουσία ενός σώματος ασφαλείας στα πανεπιστήμια.
Έχουμε γνώση της αναμενόμενης βίαιης αντίδρασης των ακραίων ομάδων που θίγονται από την παρουσία αυτή.
Αλλά και της πιθανής εκμετάλλευσής της από πολιτικές δυνάμεις.
Που ίσως εύχονται ενδόμυχα το εγχείρημα να αποτύχει.
Εμείς θέλουμε να πετύχει.
Γιατί έτσι θα δώσουμε δίνουμε αξία σε όσους, παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς, προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους…

Γιατί έτσι η διαχείριση θεμάτων, όπως είναι η επιλογή φοιτητών και η ασφάλεια, θα μπορεί στο μέλλον να περάσει στα πανεπιστήμια.

Επιλέγουμε να αναμετρηθούμε με βαρίδια που κρατάνε την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθηλωμένη.
Και αφήνουμε τις μάχες οπισθοφυλακής σε εκείνους που δε θέλουν ή δε μπορούν να καταλάβουν ότι η πραγματικότητα τούς έχει ξεπεράσει…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ
Συνέχεια...

Ισχυρές χιονοπτώσεις που θα θυμίζουν το Μάρτιο του 1987, αυτό το ΣΚ στη Θεσπρωτία

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
Ισχυρές χιονοπτώσεις που θα θυμίζουν το Μάρτιο του 1987, αυτό το ΣΚ στη Θεσπρωτία 

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα θυμίζει σε τίποτα την καιρική κατάσταση που βιώνουμε τώρα, με μεγάλες πόλεις να ντύνονται στα λευκά ή και περιοχές με ολικό και ισχυρό παγετό. Ίσως για άλλη μια φορά το φετινό χειμώνα δούμε τον υδράργυρο να «φλερτάρει» με τους -15 ή -20 βαθμούς και το χιόνι να στρώνεται δίπλα στη θάλασσα.

Στο σκηνικό αυτό και η Θεσπρωτία οπου στο μεγαλύτερο μέρος της, αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις μέχρι και τα παράλια.

Αναλύοντας τα καιρικά φαινόμενα οι μετεωρολόγοι, αναφέρουν πώς παρατηρώντας κάποιος τους μετεωρολογικούς χάρτες, έτσι όπως διαμορφώνονται στον προγνωστικό ορίζοντα μπορεί να βρει κοινά σημεία ως προς την έναρξη τουλάχιστον του όλου φαινομένου με το ισχυρό κύμα ψύχους που απασχόλησε αρκετές περιοχές της Ευρώπης αλλά και τη χώρα μας τον Μάρτιο του 1987.

Και τότε όπως και τώρα ένα ισχυρό ατμοσφαιρικό βουνό στα βόρεια τμήματα της Ευρώπης συνδυάστηκε με χαμηλές πιέσεις προς τα βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου κατεβάζοντας πολικές αέριες μάζες προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη δημιουργώντας ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της Ιταλίας το οποίο ενώ βάθαινε κατευθύνθηκε προς τη χώρα μας. Η τότε εξέλιξη οδήγησε σε εγκλωβισμό του πολικού ψύχους για αρκετές ημέρες στην περιοχή μας γεγονός που οδήγησε σε μεγάλο αριθμό ημερών χιονόπτωσης.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Ψηφίζεται σήμερα ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2021

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
Ψηφίζεται σήμερα ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2021

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 10 Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00’ για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα: 

ΘΕΜΑ Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας οικονομικού έτους 2021 
-Εισηγητές: α) Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος. 
β) Ανθίππη Λουκά - Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας - Δείτε τα θέματα

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 10 Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ με τα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 86/2020 απόφασή της σχετικά με την αίτηση Πανάγιως ΤΑΤΣΑΚΗ χα. Νικολάου ΤΑΤΣΑΚΗ και λοιπών πέντε κληρονόμων Νικολάου ΤΑΤΣΑΚΗ για καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης των ιδιοκτησιών τους, με εξώδικο συμβιβασμό, στην 3η Πολεοδομική Ενότητα του Δήμου Ηγουμενίτσα 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 1/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή Συμβολαιογραφικών Πράξεων. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Επανεξέταση των με αριθμ. αποφάσεων 12/2021 και 14/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου περί έκφρασης γνώμης επί των ΜΠΕ δραστηριότητας «Φ/B Πάρκα στην Τ.Κ. Σπαθαραίων Δ.Ε. Μαργαριτίου Δήμου Ηγουμενίτσας ΠΕ Θεσπρωτίας” στις θέσεις «Κοκκινόχωμα 1» και «Ξενές» με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «ABO WIND A.G.» ύστερα από την επιστολή που υπογράφεται από τριάντα (30) κατοίκους της κοινότητας Σπαθαραίων και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1125/1-2-2021 ανάκληση γνώμης του προέδρου της κοινότητας Σπαθαραίων. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου (κατηγορία Α2, ομάδα 3η , α/α 4): «Λειτουργία του υφιστάμενου λιμένα Πλαταριάς, στη Δ.Ε. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου», με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε.». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Έγκριση χωροθέτησης και κατασκευής μνημείου στην κοινότητα Συβότων, προς τιμήν των Υδραίων Ναυτών. 
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμών στο Δήμο Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Συγκρότηση Επιτροπής Αδελφοποιήσεων. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Αποδοχή παραίτησης μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” και αντικατάστασή του. 
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 50/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και αντιπροσωπίας της Harley-Davidson Club Hellaς για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην παραλία Δρεπάνου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Μαρτίνης Δονάτος – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

10 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν χθες στη Θεσπρωτία

Φεβρουαρίου 10, 2021 0
10 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν χθες στη Θεσπρωτία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού 
στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (9-2-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (85) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

- 60 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ ως εξής:
· (15) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (26) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (14) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

- 19 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις με την επιβολή (17) προστίμων των 300 ευρώ και 2 προστίμων των (150) ευρώ, ως ακολούθως:
· (7) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (5) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (2) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

- Στην Περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριά), με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση -5- πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα