02/13/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Περί του επιστήμονα, που πήρε φακελάκι στο νοσοκομείο...

Φεβρουαρίου 13, 2020 0
Περί του επιστήμονα, που πήρε φακελάκι στο νοσοκομείο...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση σύλληψης πανεπιστημιακού καθηγητή, ο οποίος συνελήφθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, μετά από καταγγελία μίας γυναίκας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του νοσοκομείου. 
Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι τα χρήματα που εισέπραξε, δεν αφορούν υπηρεσία που παρέχεται από το ΠΓΝΙ. 
Όπως ισχυρίστηκε η καταγγέλουσα, αρχικά κατέβαλε στον καθηγητή του νοσοκομείου χρηματικό ποσό 400 ευρώ για εξέταση DNA, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι ο αλλοδαπός σύζυγός της είναι πατέρας του παιδιού της και να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη χώρα. 
Όταν στη συνέχεια χρειάστηκε να κάνει και η ίδια αντίστοιχη εξέταση DNA, της ζήτησε επιπλέον 200 ευρώ, όμως, δεν είχε μαζί της χρήματα και αποχώρησε. Η γυναίκα, που ζει σε νησί του Ιονίου, απευθύνθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι την καθοδήγησαν να κλείσει ραντεβού και να του δώσει προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις, ο πανεπιστημιακός πήρε τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.
Ο καθηγητής υποστηρἰζει ότι δεν επρόκειτο για «φακελάκι», αλλά ο ίδιος ουσιαστικά ανέλαβε να διαβιβάσει το χρηματικό ποσό σε ιδιωτικό κέντρο γενετικής, μετά από επιθυμία της γυναίκας να μην το καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό που της υπέδειξε. 
Για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 17 Μαρτίου.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο συλληφθείς δεν είναι γιατρός, όπως ανέγραφε το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, αλλά επιστήμονας άλλης ειδικότητας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η ποινική διάσταση του περιστατικού ελέγχεται και θα διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου να έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ερευνηθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες. Επίσης, έχει ενημερωθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η λήψη των πειθαρχικών μέτρων.

Συνέχεια...

Σύλληψη φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα

Φεβρουαρίου 13, 2020 0
Σύλληψη φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, προχθες (11-02-2020) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κέρκυράς, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και (10) ημερών, για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία.
Συνέχεια...

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές στην Εγνατία Οδό

Φεβρουαρίου 13, 2020 0
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές στην Εγνατία Οδό

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές στην Εγνατία Οδό, κατηγορούμενοι για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών 

Συνελήφθησαν, προχθες (11-02-2020) τα ξημερώματα, στο 40ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα. 
Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν παράνομα τρεις παράτυπους μετανάστες, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδό τους από τη χώρα, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. 

Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι οι παράτυποι μετανάστες είχαν καταβάλει στους διακινητές για τη μεταφορά τους και τη διευκόλυνση εξόδου τους από τη χώρα το χρηματικό ποσό των (4.100) ευρώ ενώ μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Ιταλίας, θα κατέβαλαν επιπλέον χρηματικό ποσό. 

Κατασχέθηκαν: 
· το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, 
· το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ, 
· -5- κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Προβολή δυο νέων ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου αντικατάστασης κεντρικού αγωγού ύδρευσης Μαργαριτίου

Φεβρουαρίου 13, 2020 0
Υπεγράφη η σύμβαση του έργου αντικατάστασης κεντρικού αγωγού ύδρευσης Μαργαριτίου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας προχωρά στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, ανταποκρινόμενη στον κοινωνικό ρόλο της και διασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου» (προϋπολογισμού 1.835.200,00€), μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και της αναδόχου εταιρείας ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕ. Την σύμβαση υπέγραψαν για την ΔΕΥΑΗ ο Πρόεδρος της, κ. Σωτήριος Γ. Μήτσης και για την ανάδοχο εταιρεία ο κ. Πέτρος Αρλέτος, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου. Με τις εργασίες υλοποίησης του έργου να έχουν ήδη ξεκινήσει, το έργο αναμένεται να οδηγήσει σε ορθή διαχείριση του νερού, με περιορισμό και έλεγχο των απωλειών.
Η ΔΕΥΑΗ, με την ένταξή της στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και με έργα απτά και μετρήσιμα, ξεπερνά χρόνιες δυσλειτουργίες και δημιουργεί υποδομές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προσδοκίες των πολιτών.
Συνέχεια...

Στις 12 στη Μαζαρακιά η κηδεία της Παρασκευής Σακαρέλη

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα