04/02/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι με ελλιπή ταξιδιωτικά έγγραφα

Απριλίου 02, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού στο λιμάνι με ελλιπή ταξιδιωτικά έγγραφα

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω έφερε ελλιπή ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τον Ιούνιο ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος

Απριλίου 02, 2023 0
Θεσπρωτία: Τον Ιούνιο ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 θα διεξαχθεί ο 1ος Γιτάνειος Δρόμος 14 χλμ.

Ο Αγώνας Συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Φιλιατών & Ηγουμενίτσας, την Κοινότητα Ραγίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ραγίου- Ασπροκκλησίου- Σαγιάδας και Κεστρίνης.

Σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξή της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από αθλητικά γεγονότα και η συμβολή του αθλητισμού στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Αφετηρία: Πύργος Ραγίου
Τερματισμός: Αρχαίο θέατρο Γιτάνων

Με την υποστήριξη του il Porto Triathlon
Gitaniosdromos@gmail.com

Ακολουθήστε:
Gitaniosdromos Instagram
Συνέχεια...

"Ευρωπαία" η Θεσπρωτή διαιτήτρια Ειρήνη Πίγγιου

Απριλίου 02, 2023 0
"Ευρωπαία" η Θεσπρωτή διαιτήτρια Ειρήνη Πίγγιου

Πρώτη ευρωπαϊκή εμφάνιση για την Ειρήνη Πίγγιου.

Η Θεσπρωτή διαιτήτρια σφύριξε στην Αττάλεια της Τουρκίας στον επίσημο αγώνα γυναικείων Εθνικών ομάδων U17 Τουρκία - Β.Ιρλανδία.

Η Πλαταριώτισσα ρέφερι επέστρεψε στην Ελλάδα γεμάτη εμπειρίες και την Κυριακή  διηύθυνε τον αγώνα Τηλυκράτης Λευκάδας-Αστέρας Πετριτή για το πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο στις 6 Απρίλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του νερού από το ΕΚΘ

Απριλίου 02, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο στις 6 Απρίλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του νερού από το ΕΚΘ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

· Όχι στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού
· Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας είναι ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των νερών που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ)».

Η δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τα νερά αποδεικνύει τη στόχευση της ιδιωτικοποίησης αφού έρχεται «να ρυθμίσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, να ρυθμίσει για να τηρούνται δήθεν οι κανόνες ανταγωνισμού».

Προκαλεί εντύπωση το θράσος της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού, τη στιγμή που ακόμα η εργατική τάξη και ο λαός θρηνεί τα θύματα της απελευθέρωσης των τρένων. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, είναι βασική λαϊκή ανάγκη και πρέπει να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα για όλο το λαό.

Ταυτόχρονα το Εργατικό Κέντρο που από την πρώτη στιγμή οργάνωσε κινητοποιήσεις ενάντια την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, συνεχίζει αυτό τον αγώνα. Έναν αγώνα ενάντια στην πολιτική του κέρδους που δεν σταματάει με τις υπογραφές «τέλους» που έπεσαν.

Συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα γιατί εμπνεόμαστε από τα συνθήματα των κινητοποιήσεων που πυροδότησε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη στην Ηγουμενίτσα και σε όλη την Ελλάδα. Από τον όρκο που έχει δοθεί στους δολοφονημένους των Τεμπών, των θυμάτων από τα εγκλήματα της εργοδοσίας και τους κράτους στους χώρους δουλειάς... "κανένα έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή".

Τα ξέρουμε καλά τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης και της απελευθέρωσης στην ενέργεια, στους σιδηρόδρομους, στην υγεία, στην παιδεία, στους δρόμους, στα λιμάνια και αλλού.

Καλούμε όλα τα σωματεία – δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς της πόλης, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, το λαό της Ηγουμενίτσας να δυναμώσει το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα με τη μαζική του συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, άλλους μαζικούς φορείς.

Για να διεκδικήσουμε:

· Σύγχρονες φθηνές ασφαλείς μεταφορές

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

· Αναβάθμιση του δικαιώματος της αναψυχής

· Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και τους ελεύθερους χώρους

· Καμία επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους

· Ακύρωση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)

· Λιμάνι Ειρήνης και Φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

· Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης για την ΡΑΑΕΥ.

· Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.

· Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

Συνέχεια...

Στο Γαρδίκι Σουλίου οι υποψήφιοι Βουλευτές Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ

Απριλίου 02, 2023 0
Στο Γαρδίκι Σουλίου οι υποψήφιοι Βουλευτές Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ

Στο Γαρδίκι του Δήμου Σουλίου περιοδεύσαν το απόγευμα του Σαββάτου οι υποψήφιοι Βουλευτές Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, Κάτσιος Χρήστος, Μέμμου Αγγελική και Τάτση Μάγδα, συνοδευμένοι από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας και της Τοπικής Οργάνωσης Σουλίου.

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους της κοινότητας, επικοινώνησε μεταξύ άλλων τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή, όπως ο πρωτογενής τομέας, η επιχειρηματικότητα, η οικονομική πολιτική και ο τουρισμός, ενώ ζήτησαν την υποστήριξη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μάϊου.
Συνέχεια...