11/12/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Θεσπρωτία: 13 θετικά rapid tests στους εργάτες του κάμπου

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Θεσπρωτία: 13 θετικά rapid tests στους εργάτες του κάμπου

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, οι έλεγχοι που πραγματοποιούσαν μονάδες του ΕΟΔΥ, σε εργάτες γης που αυτό το διάστημα απασχολούνται στη συγκομιδή εσπεριδοειδών στον κάμπο Ραγίου- Κεστρίνης - Ασπροκκλησίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν συνολικά περίπου 600 tests, σε δύο σημεία, σε Κεστρίνη και Ασπροκκλήσι.


Από αυτά έχουν βρεθεί θετικά 10 άτομα στην Κεστρίνη και 3 άτομα στο Ασπροκκλήσι.

Η αυξημένη προσέλευση εργατών που θέλησαν οικειοθελώς να πραγματοποιήσουν τα rapid tests, δημιουργεί σκέψεις στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ, για το εάν πρέπει να συνεχιστούν οι έλεγχοι και αύριο, χωρίς κάτι τέτοιο μέχρι τώρα να έχει αποφασιστεί οριστικά.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...

4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία- Νέο αρνητικό ρεκόρ 3.316 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα με 50 θανάτους

Νοεμβρίου 12, 2020 0
4 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία- Νέο αρνητικό ρεκόρ 3.316 κρουσμάτων σε όλη τη χώρα με 50 θανάτους

Νέο ρεκόρ με 3.316 νέα κρούσματα, 50 νέους θανάτους και 310 διασωληνωμένους σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Στη Θεσπρωτία ανιχνεύθηκαν 4 νέα κρούσματα και 34 σε όλη την Ήπειρο.
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
- 23 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης
Σήμερα ανακοινώνουμε 3316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.
4587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνέχεια...

Τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων στην Ηγουμενίτσα

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων στην Ηγουμενίτσα 

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή και τοποθέτηση 139 κάδων αποκομιδής απορριμμάτων, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Πρόκειται για κάδους μεγάλης αντοχής, μεταλλικούς, τροχήλατους, με ποδομοχλούς και κατασκευασμένους σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. 
Συνεχίζουμε και εντείνουμε την προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, καλώντας κάθε συμπολίτη μας να συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Με την ευκαιρία, θέτουμε μερικούς απλούς κανόνες ορθής υγιεινής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς: 
  • Κλείνουμε τα καπάκια των κάδων. 
  • Δεν αφήνουμε σακούλες σκουπιδιών εκτός κάδων. 
  • Δεν πετάμε ογκώδη αντικείμενα μέσα στους κάδους. 
  • Στους κάδους ανακύκλωσης πετάμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά. 
  • Τηρούμε το πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας. 
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο στόχος είναι κοινός και μόνο με κοινή προσπάθεια θα είναι εφικτή η επίτευξή του. Είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέα παράταση για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Περιφέρεια Ηπείρου: Νέα παράταση για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό 

Μέχρι 4 Δεκεμβρίου υποβολή προτάσεων για ενίσχυση των Μικρών- Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό 

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τροποποιείται η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid–19 στην Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014 –2020. 
Με βάση την απόφαση νέα καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των Επενδυτικών σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η Παρασκευή 4/12/2020 ώρα 15.00.
Συνέχεια...

Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνάντηση με τους υπευθύνους των δομών

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Δήμος Ηγουμενίτσας: Συνάντηση με τους υπευθύνους των δομών 

Πραγματοποιήθηκε στις 9/11/2020, συνάντηση μεταξύ των υπευθύνων των δομών που τελούν σε αναστολή (ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ) και των υπευθύνων των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» με τη συντονίστρια δράσεων κοινωνικών δομών κα Αλεξάνδρα Χρήστου, παρουσία και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής κας Βασιλικής Τσώτου, για τον τρόπο λειτουργίας του διευρυμένου Βοήθεια στο Σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown. 

Το πρόγραμμα θα εξυπηρετήσει και αυτή τη φορά τους κατοίκους που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής λογαριασμών, διεκπεραίωση αιτημάτων για πάσης φύσεως δικαιολογητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, καθώς και κάθε άλλη συναφή με ληφθέντα μέτρα εργασία για την αποτροπή διάδοσης του COVID-19. 
Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τους οικονομικά αδύναμους ή άπορους καθώς παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν σίτιση. 

Από την παροχή βοήθειας και την εξυπηρέτηση δεν εξαιρούνται τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα ή όσοι βρίσκονται σε ειδική αναγκαστική καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα. 
Από τους υπαλλήλους λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και να μην προκληθεί διασπορά του ιού στην κοινότητα. 

Οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα τους με τους ακόλουθους τρόπους: 
Με αποστολή e-mail: kepygeias@igoumenitsa.gr 

Καλώντας στα τηλέφωνα: 26653 61145 & 26653 61148 (Δευτέρα– Παρασκευή 08:00 – 15:00) 
Για επείγουσες περιπτώσεις 6907724367 (Δευτέρα – Παρασκευή 15:00 – 20:00) 

Δηλώνοντας τα εξής στοιχεία: 
Ονοματεπώνυμο 
Διεύθυνση κατοικίας 
Τηλέφωνα επικοινωνίας 
Ηλικία 
Το λόγο που δε μπορούν να μετακινηθούν 

Όπως και τον προηγούμενο Μάρτιο, έτσι και τώρα, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι δημότες. 

Μείνετε σπίτι ασφαλείς!
Θα σας φροντίσουμε εμείς!
Συνέχεια...

Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Θεσπρωτίας: "Δεν θα μπει lockdown στους αγώνες και τα δικαιώματά μας. Απεργούμε στις 26 Νοέμβρη"

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Θεσπρωτίας: "Δεν θα μπει lockdown στους αγώνες και τα δικαιώματά μας. Απεργούμε στις 26 Νοέμβρη"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Διεύθυνση: Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα. 
Επικοινωνία :6939245255, 6986933660, 2665022136, 

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ LOCKDOWN ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ» 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ!!! 

Συνάδελφε- συναδέλφισσα, 
Το Σωματείο μας απευθύνεται σε σένα που κάθε μέρα ματώνεις για να πας ένα «κομμάτι ψωμί» στην οικογένειά σου με κίνδυνο την Υγεία σου και φόβο για την Υγεία των παιδιών και των γονιών σου, σε καλούμε να σκεφτείς και να αποφασίσεις ότι είναι ώρα και δική σου ευθύνης και συμμετοχής για να δυναμώσει ο αγώνας μας για την υπεράσπιση της ζωής μας και δεν παίρνει αναβολή. Να καταλάβεις ότι αυτά που σου λένε Κυβέρνηση και εργοδοσία περί «ατομικής ευθύνης» σε αυτές τις συνθήκες τα λένε για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, να μας κλείσουν μέσα στα σπίτια μας να μας φιμώσουν να μην διεκδικούμε. 

Συνάδελφε, είναι ευθύνη της Κυβέρνησης που παίζει τη ζωή μας στα ζάρια. Ενώ η πανδημία φουντώνει, ακόμα και τώρα δεν ξοδεύει για την υγεία μας «δεκάρα τσακιστή», τα μαζεύει από μας για να τα δώσει δώρα στην εργοδοσία η οποία και σε αυτές τις συνθήκες μετράει αμέτρητα κέρδη πάνω στις πλάτες μας. Όλη αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση δεν σταμάτησε να περνάει μια σειρά από ΠΝΠ και Νομοσχέδια για να διευκολύνει την εργοδοσία όπως την απελευθέρωση των απολύσεων, την μείωση μισθών, τον πτωχευτικό νόμο με τον οποίο αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια και τα εισοδήματα, τον κατασταλτικό νόμο που βάζει τις διαδηλώσεις στο γύψο, τώρα μας φέρνει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον «εκσυγχρονισμό»!!!! 
Η Κυβέρνηση και ο υπουργός της μεγαλοεργοδοσίας ανακοίνωσαν την επιβολή 10ωρης δουλειάς παντού και μάλιστα οι δύο ώρες απλήρωτες για τους εργαζόμενους!!!!. Το 1920 κατακτήθηκε με αγώνες των εργαζομένων το 8ωρο στην χώρα μας και μετά από 100 χρόνια αντί οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους δουλεύουν περισσότερο καταστρατηγείτε ο σταθερός εργάσιμος χρόνος και ο μισθός πάει ποιο κάτω από τον κατώτατο, ξεκινάει από τα 200 ευρώ. 
Αυτό η Κυβέρνηση το βάφτισε «εκσυγχρονισμό» και μαζί με αυτό έχει και άλλα μέτρα εναντίον μας. 

Την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών που θα υλοποιείται και χωρίς την έγκρισή μας καταργώντας το ωράριο τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Πόσες ώρες, ρεπό, Κυριακές μετράμε απλήρωτες μέχρι τώρα, να προσθέσουμε και αυτές. 
Την κατάργηση της Κυριακής αργίας, Την παραπομπή των εργαζομένων και των σωματείων που καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον ΟΜΕΔ όπου οι καταγγελίες θα μετατρέπονται σε «συμφιλίωση» με τα θέλω των εργοδοτών. 
Το δικαίωμα του εργοδότη να απομακρύνει εργαζόμενο που έχει απολύσει με προειδοποίηση ώστε να απαλλαγεί από την παραμικρή αντίδραση δική του ή των συναδέλφων του. 
Και συνεχίζει με ένα σωρό απεργοκτόνων διατάξεων που καταργεί Γενικές Συνελεύσεις με την συμμετοχή εργαζομένων σε αυτές, και ορίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για λήψη απόφασης για απεργία. Και να παρθεί η απόφαση για απεργία έρχεται ο εργοδότης και βάζει προσωπικό ασφαλείας που σε ορισμένες επιχειρήσεις θα ξεπερνά τον αριθμό των εργαζομένων ολόκληρης βάρδιας. Δεν τελειώνει εδώ όμως, επιβάλουν και ενισχύουν την καταστολή. Επίσης ο εργοδότης όχι μόνο μπορεί να προσλάβει απεργοσπάστες αλλά και η περιφρούρηση της απεργίας από τους εργαζόμενους θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και θα καθιστά την ίδια την απεργία παράνομη. 

Για να τελειώνει μια και καλή με τα ταξικά σωματεία θα αναγνωρίζονται μόνο τα σωματεία που έχουν παραδώσει το Μητρώο ψηφιακά στο Κράτος και την εργοδοσία και με αυτά θα διαπραγματεύεται δηλαδή με τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών σωματείων που μέσα στην πανδημία δεν άρθρωσαν μια λέξη για τους εργαζόμενους. 

Συνάδελφοι είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με μας. 
Έχουμε προσωπική ευθύνη όλοι μας να μην αφήσουμε να περάσουν τα παραπάνω. Έχουμε χρέος σε μας που δουλεύουμε τσακισμένοι μια ζωή σε όλα τα πόστα και απέναντι στα παιδιά μας που τα γυρίζουν έναν αιώνα πίσω χωρίς δικαιώματα. Ο μόνος δρόμος για μας είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από το Σωματείο. Τώρα κάνουμε την εγγραφή μας στο Σωματείο. Τώρα μαζί με τους συναδέλφους μας δηλώνουμε στην εργοδοσία ότι στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
· Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της Κυβέρνησης. Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόληση. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση εργαζόμενου. 

· Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλου του λαού. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους, σε σχολεία, σε νοσοκομεία σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, σε οίκους ευγηρίας. Άδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες ,κηδεμόνες παιδιών ΑμΕΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση με πλήρης μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη. 

· Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας ,αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. 

· Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών λαϊκών νοικοκυριών. 

· Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. 

· Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε «ιδιώνυμο αδίκημα», που υπονομεύουν το απεργιακό μας δικαίωμα και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Αγώνας ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που συνιστά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. 

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ 
ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ & ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 10.30π.μ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Συνέχεια...

Γράμμα στον κορωνοϊό: "Ψηλά τα χέρια" - Της Ελένης Κύρκου - Σαφάκα

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Γράμμα στον κορωνοϊό: "Ψηλά τα χέρια" - Της Ελένης Κύρκου - Σαφάκα

Αγαπητέ (μισητέ θέλω να πω) κορωνοϊέ.
Επειδή νιώθω πως κρούειςτην πόρτα μου,
θα ήθελα να κάνουμε μιά κουβεντούλα.
Γιατί πληγώνεις τους ανθρώπους;
Γιατί είσαι τόσο σκληρός κι αχόρταγος;
Δίνεις του χάρου τη χαρά,
σαν τι από μας γυρεύεις;

Στερείς παιδιά απ τους γονείς, 
γονείς απ' τα παιδιά τους.
Στερείς απ' την αγάπη τους
κι από την αγκαλιά τους.

Δυό λόγια θέλω να σου πω,
να σε παρακαλέσω,
μην μου πειράξεις τα παιδιά
κι εγώ σε σέ θα τρέξω.

Μα δώσ μου το δικαίωμα,
κάνε μου αυτή τη χάρη,
μόνη μου μη μ' αφήσουνε,
ο χάρος σαν με πάρει.

Να με ξεπροβοδίσουνε,
ο χάρος όταν έρθει,
όπως κι εγώ ξεκίνησα
άντρα, γονείς κι αδέρφι.

Κι εσύ να ξέρεις άκαρδε,
λίγα είν' τα ψωμιά σου,
ζωή δεν θά χεις για πολύ.
Να τρέμει η αφεντιά σου.

Ψηλά τα χέρια, αρχιληστή,
κακούργε, τρομοκράτη,
πήρες χιλιάδες άτιμε,
κάνε και λίγο κράτει. 

Το έμαθες; Το άκουσες
πως βγήκε το εμβόλιο;
ήρθε η σειρά να ψάλλουμε,
για σένα την εξόδιο.

Και δεν θα κλαίμε εμείς για εσέ
μονάχα θα γελάμε,
με το δικό σου το χαμό,
εμείς θα τραγουδάμε.-

Ηγουμενίτσα 10 - 11 - 2020. 
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα -
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, γίνεται γνωστό ότι έχει πραγματοποιηθεί μια σειρά απολυμάνσεων σε κοινόχρηστους χώρους και δημοτικά κτήρια. 

Συγκεκριμένα, έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στην Πλατεία Δημαρχείου, στον πεζόδρομο της Γρ. Λαμπράκη και στις κάθετες αυτού, στην παραλιακή μπροστά από τις τράπεζες, όπου παρατηρείται συνωστισμός, στο κτήριο του Δημαρχείου, καθώς και στο κτήριο του παλιού Δημαρχείου. 

Οι απολυμάνσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και θα επεκταθούν και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, κτήρια και δημοτικά αυτοκίνητα, με μοναδικό στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για τη διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας και λήψη μέτρων

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για τη διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας και λήψη μέτρων

Βασικά σημεία της τοποθέτησης της Λ.Σ. στο Δ.Σ. στις 10/119/2020 με θέμα: «Διαχείριση του νέου κύματος της πανδημίας και λήψη μέτρων» 

· Προφανώς στηρίζουμε κάθε μέτρο που ανακουφίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Το κάναμε με το πρώτο κύμα, αυτό θα κάνουμε και σήμερα. 

· Θέλουμε όμως να τοποθετηθούμε σε σχέση με αυτό σε ορισμένα ζητήματα που δεν περιέχονται στις εισηγήσεις, τα οποία επανειλημμένα έχουμε θέσει αλλά δεν παίρνονται μέτρα. 

1) Ειπώθηκε για την πολυκοσμία που υπάρχει στον ποδηλατόδρομο, μολονότι ισχύει το lockdown. Επιτρέψτε μας να ερωτήσουμε και πάλι, στο 7ο νηπιαγωγείο της πόλης μας εξακολουθούν να στοιβάζονται 28 νήπια σε μια μικρή αίθουσα; Τι μέτρα πάρθηκαν; Δεν απασχολούμε για πρώτη φορά με αυτό το θέμα το Δ.Σ. Οπότε προκύπτει και το ερώτημα τι βοηθάει πιο πολύ την εξάπλωση του ιού, ο περίπατος στον ποδηλατόδρομο ή το στοίβαγμα των μαθητών σε ακατάλληλες αίθουσες; Γιατί όταν υπάρχουν 2 μέτρα και2  σταθμά για το συγχρωτισμό, δημιουργούνται απορίες, συγχύσεις και υποψίες σχετικά με τη σοβαρότητα της πανδημίας. 
2) Ανέφερε ο κ. αντιπεριφερειάρχης για κρούσματα σε δημοτικά σχολεία. Εμείς πάλι θα ρωτήσουμε. Τι μέτρα έχουν παρθεί για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη; Ο στόχος των 15 μαθητών ανά τάξη που είναι αίτημα του κινήματος των εκπαιδευτικών και των μαθητών γιατί δεν υλοποιείται; Τι γίνεται με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία; Προφανώς δεν θα διορίσει τους εκπαιδευτικούς ο αντιπεριφερειάρχης ούτε ο δήμαρχος. Μπορούν όμως να προβάλλουν τα προβλήματα και τα αιτήματα και να διεκδικήσουν την επίλυση των. Γιατί πράγματι υπάρχει η ατομική ευθύνη του καθένα μας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένεια μας, τους φίλους μας και το κάνουμε οι περισσότεροι. Υπάρχει όμως και η ευθύνη της πολιτείας, της κυβέρνησης, να πάρει τα αναγκαία μέτρα περιορισμού της πανδημίας και δεν το κάνει. 
3) Ειπώθηκε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το κτήρια του ΤΕΠ στην πόλη μας για ασθενείς covid. Γνωρίζουμε ότι στο νοσοκομείο Φιλιατών υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, για ασθενείς covid-19, που είναι σε λειτουργία. Σε αυτήν έχουν μεταφερθεί και ασθενείς από το γηροκομείο των Ιωαννίνων. Γνωρίζουμε ακόμα ότι το νοσοκομείο του νομού μας λειτουργεί με το μισό προσωπικό με ελάχιστες προσλήψεις κι αυτές με ημερομηνία λήξης (37 ειδικότητες αντί για 67, 1 καθαρίστρια στη νυχτερινή βάρδια και ένας τραυματιοφορέας για όλο το νοσοκομείο). Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι γιατρός παθολόγος που προσλήφθηκε πρόσφατα, μετακινήθηκε μετά από 2 μέρες στα Γιάννενα για να καλύψει τις εκεί ανάγκες. Άρα η ανάγκη που υπάρχει στον τόπο μας είναι από γιατρούς και νοσηλευτές. Και αυτοί δεν θα προκύψουν με την επίκληση της ατομικής ευθύνης, αλλά με μαζικούς διορισμούς υγειονομικού προσωπικού από την κυβέρνηση. 
4) Προφανώς υπάρχει πρόβλημα στο Μορφάτι. Είναι απαράδεκτο να μην έχει επιληφθεί ακόμα του θέματος ο ΕΟΔΥ. Εκφράσαμε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία τις ανησυχίες μας στον δήμαρχο. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι ο δήμος μπορεί να εξασφαλίσει το κονδύλι για την αγορά των rapid test, αλλά αυτά, με βάση το νόμο, μπορούν να γίνουν μόνο από προσωπικό του ΕΟΔΥ και το ΕΣΥ, το οποίο όμως δεν επαρκεί. Οπότε προκύπτει το ερώτημα, γιατί είναι ανεδαφικό το αίτημα που προβάλλει το συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών του ΕΣΥ για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών; Πως αλλιώτικα μπορεί να λυθεί το πρόβλημα; Στο κατά κάτω δεν θα τους ντύσουνε στο χακί, μαζί με τους συναδέλφους τους του δημόσιου τομέα θα δουλεύουνε και το ίδιο μισθό με αυτούς θα παίρνουνε. 
5) Πρόβλημα μετάδοσης του ιού νομίζουμε ότι δύσκολα θα προκύψει από το Μορφάτι. Εκεί πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα παρακολούθησης της υγείας των κατοίκων. Το κύριο πρόβλημα θα υπάρξει στην πόλη και σε χώρους που επισκέπτονται μαζικά οι συμπολίτες μας. Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ για κρούσματα σε ένα super market και σε ένα υποκατάστημα τράπεζας. Στην πόλη μας όμως υπάρχουν πολλά super market και πολλά υποκαταστήματα τραπεζών με δεκάδες εργαζόμενους, που τα επισκέπτονται εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Άρα, πέρα από την ατομική ευθύνη του καθένα μας, η πολιτεία είναι ανάγκη πάρει άμεσα μέτρα για επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλους τους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία. Για δειγματοληπτικούς ελέγχους γενικά μέσα στον πληθυσμό. Αν παρουσιάστηκαν κρούσματα στο Μορφάτι που είναι σχετικά απομονωμένο, τότε στην πόλη με τόση κίνηση, και λόγω του λιμανιού, πολύ πιο εύκολα θα γίνεται η μετάδοση του ιού. 
6) Τέλος πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί η εξάπλωση της πανδημίας να οφείλεται στο ότι οι κάτοικοι της πόλης δεν δείχνουν την πρέπουσα ατομική ευθύνη. Η ευθύνη του κεντρικού κράτους δεν υπάρχει; Από τα παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει και είναι και είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο έχουμε ο και καθένας από εμάς στο Δ.Σ., και ο δήμαρχος την ατομική ευθύνη, να αγωνισθούμε, να διεκδικήσουμε από το κεντρικό κράτος, από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα. Έχει ατομική ευθύνη και ο κ. πρωθυπουργός αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης που δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, για την εξασφάλιση της υγείας του λαού. Γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να πράξουν σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουν όμως άλλη πολιτική και είναι άλλες οι προτεραιότητες τους. 

Ηγουμενίτσα 11/11/2020 
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Κλειστό το νέο τμήμα ποδηλατοδρόμου λόγω εργασιών

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Κλειστό το νέο τμήμα ποδηλατοδρόμου λόγω εργασιών 

Παρακαλούμε τους πολίτες να μην διέρχονται από την λωρίδα του ποδηλατοδρόμου, στο υπό κατασκευή τμήμα του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο Ηγουμενίτσας, λόγω εργασιών επίστρωσης δαπέδου, μέχρι την Κυριακή 15-11-2020. 
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Τοποθέτηση ειδικής έξυπνης πύλης απολύμανσης στον ΟΛΗΓ

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Τοποθέτηση ειδικής έξυπνης πύλης απολύμανσης στον ΟΛΗΓ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τοποθετήθηκε στην είσοδο του κτηρίου Τ1 εξωτερικού, ειδική πύλη απολύμανσης. Διαθέτει κάμερα θερμικής απεικόνισης και αναγνώρισης προσώπου για τον έλεγχο χρήσης μάσκας. Επίσης, έχει αισθητήρα κίνησης για ψεκασμό αντισηπτικού στους διερχόμενους. Σε μια κρίσιμη για τη χώρα μας εποχή, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θωρακίζεται ενάντια στη διασπορά του δεύτερου κύματος κορωνοϊού και προσφέρει το μέγιστο των δυνάμεών του με υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Συνέχεια...

Λειτουργία υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας μέχρι 30 Νοεμβρίου - Όλα τα τηλέφωνα των υπηρεσιών

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Λειτουργία υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας μέχρι 30 Νοεμβρίου - Όλα τα τηλέφωνα των υπηρεσιών

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΗΨΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID 19 
από 7-11-2020 έως 30-11-2020 

Λαμβάνοντας υπόψη την εγκύκλιο αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/133/οικ.20764/7-11-2020 (ΑΔΑ: Ψ48Γ46ΜΤΛ6-ΛΣΡ) του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, η Περιφερειακή Ενότητα θα εξυπηρετεί το κοινό μέχρι 30-11-2020 μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. 
Εξυπακούεται ότι κατά την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο από τον πολίτη όσο και από του υπαλλήλους. 
Επιπλέον ενημερώνουμε ότι για τον καθορισμό της προγραμματισμένης συνάντησης (ραντεβού) οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις στους κάτωθι τηλεφωνικούς αριθμούς. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Τηλέφωνο: 2665360103, 2665360239 

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 
Τηλέφωνο: 2665360118, 2665360167 

Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΏΝ 
Τηλέφωνο: 2665360232, 2665360177, 2665360235 

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΌΝΟΙΑΣ 
Τηλέφωνο: 2665360183, 2665360187 

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΉΣ 
Τηλέφωνο: 2665360158, 2665360190 

ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 
Τηλέφωνο: 2665360138, 2665360148 

Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
Τηλέφωνο: 2665360171, 2665360172 

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
Τηλέφωνο: 2665360117, 2665360127 

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 
Τηλέφωνο: 2665360256, 2665360333 

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
Τηλέφωνο: 2665360123, 266536124 

ΤΜΗΜΑ ΚΤΕΟ 
Τηλέφωνο: 2665362203, 2665362204 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΘΩΜΑΣ ΓΕΡ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τέσσερα θετικά δείγματα στο Μορφάτι – Έλεγχοι στον κάμπο και στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Θεσπρωτία: Τέσσερα θετικά δείγματα στο Μορφάτι – Έλεγχοι στον κάμπο και στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων

Τέσσερα ήταν τα θετικά δείγματα από test ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησαν κινητές μονάδες υγείας (ΚΟ.Μ.Υ) του ΕΟΔΥ, χθες Τετάρτη στο Μορφάτι Ηγουμενίτσας. Συνολικά ελέγχθηκαν 122 άτομα.
Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν μετά τον εντοπισμό 10 κρουσμάτων στο μικρό αυτό οικισμό της Θεσπρωτίας.

Σήμερα Πέμπτη ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ αναμένεται να διενεργήσουν ελέγχους στο Ράγιο Φιλιατών με στόχο να ελεγχθούν οι αγρότες και οι εργάτες γης στον κάμπο Ραγίου – Κεστρίνης, ενώ θα ακολουθήσουν έλεγχοι και στον κάμπο Σαγιάδας – Ασπροκκλησίου.
Από το πρωί της Τετάρτης έχουν ελεγχθεί με μοριακά τεστ 15 εργαζόμενοι στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων της Ηγουμενίτσας, μετά τον εντοπισμό θετικού στον κορονοϊό εργαζόμενου, ο οποίος όμως δεν είχε εργαστεί από την προηγούμενη Πέμπτη και λόγω της φύσης της εργασίας του δεν έρχεται σε επαφή με τους ηλικιωμένους, ενώ αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα των tests που έγιναν στους 25 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

ΠΗΓΗ: www.ert.gr
Συνέχεια...

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το Παραεμπόριο και τον Υγιή Ανταγωνισμό

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το Παραεμπόριο και τον Υγιή Ανταγωνισμό

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας ενεργεί διαρκώς για την πάταξη του παραεμπορίου, ειδικά τη δεδομένη περίοδο που οι εμπορικές επιχειρήσεις μας είναι κλειστές με κρατική εντολή. 

Βασικό μέλημα του Επιμελητηρίου είναι τόσο η προστασία των επιχειρήσεων μελών του από τον αθέμιτο ανταγωνισμό όσο και της δημόσιας υγείας. 

Στα ανωτέρω πλαίσια, ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 71608 που αφορά την απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων από τα καταστήματα super markets για την διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του εμπορικού κλάδου. 
Η απόφαση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.e-thesprotias.gr

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Συνέχεια...

Η τοποθέτηση του Γ. Γόγολου στο Δ.Σ. Ηγ/τσας για τον Covid19

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Η τοποθέτηση του Γ. Γόγολου στο Δ.Σ. Ηγ/τσας για τον Covid19

Η τοποθέτηση στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Covid -19 του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Γιάννη Κ. Γόγολου 

1) Η σημερινή συνεδρίαση δεν πρέπει να γίνει μόνο, για την υιοθέτηση των μέτρων από το Δήμο μας τις έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση. Εκ προοιμίου σας λέω ότι θα ψηφίσουμε τα προτεινόμενα μέτρα. Όμως θα περίμενα και άλλες πρωτοβουλίες στην εισήγησή σας. 

2) Ας ξεκινήσουμε από τα του οίκου μας. Δεν έχετε εκπονήσει, ως οφείλατε να κάνετε, το Σχέδιο Δράσης του Δήμου μας για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID 19 σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/128/17765 που εκδόθηκε την 1η Οκτωβρίου 2020, δηλαδή πριν σαράντα ημέρες. 

3) Δεν έγινε κανένας απολογισμός της αποτελεσματικότητας των μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου Lock Down. Αναλυτικά και ανά δράση τι λειτούργησε και τι δεν απέδωσε. Γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα. Προσωπικό και ειδικούς συνεργάτες έχετε να το κάνετε. Για παράδειγμα: 
Πόσες απολυμάνσεις έγιναν, από ποιον και σε ποιες δομές; 
Στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη για παροχή αγαθών. Ποιος ο αριθμός που εξυπηρετήθηκαν, ποια τα κριτήρια και ποιος παρείχε την εξυπηρέτηση; 
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα eservices.igoumenitsa.gr πως λειτουργεί, ποιος είναι υπεύθυνος, το είδος και ο αριθμός των υπηρεσιών που προσέφερε; 
Αν δεν πάρουν οι πολίτες στοιχειώδεις απαντήσεις, οι εισηγήσεις σας θα είναι μια ακόμη “έκθεση ιδεών” χωρίς αντίκρυσμα. 

4) Η κατάσταση δεν είναι η ίδια με τον Covid -19 για το Δήμο μας. Yπάρχουν τουλάχιστον τρεις (3) βασικές διαφορές που όφειλαν να διαφοροποιήσουν την εισήγησή σας: 
Στο Δήμο υπάρχουν σήμερα αρκετά κρούσματα, που τον άνοιξη δεν υπήρχαν. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά λειτουργούν σήμερα κανονικά, ενώ τότε δεν λειτουργούσαν. 
Σήμερα και με δεδομένο ότι έχει προηγηθεί το Lock Down της Άνοιξης οι επαγγελματίες και οι πολίτες έχουν καταπονηθεί, έχουν μπερδευτεί και έχουν απογοητευθεί. 

5) Η απάντηση του κ. Λώλου στο αίτημα των κατοίκων κοινότητας για ελέγχους Covid -19 είναι τουλάχιστον απαξιωτική. Οι πολίτες στις δύσκολες στιγμές τους θέλουν τη Δημοτική Αρχή δίπλα τους. Ο προκαλούμενος φόβος για την υγεία είναι πολύ μεγάλος και ενδεχομένως να μεγεθύνει τα πράγματα. 

6) Εάν θεωρείτε ότι η Δημοτική Παράταξη που εκπροσωπώ, μπορεί να βοηθήσει για να εκπονηθεί ένα Σχέδιο Δράσης είναι πρόθυμη να το κάνει. Επειδή το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και ενδέχεται να δημιουργηθούν δύσκολες καταστάσεις για την κοινωνία, σας παρακαλώ από τη θέση αυτή, να είστε σε διαρκή ετοιμότητα. 

7) Πέραν των ανωτέρω, επειδή πλέον οι μαθητές και οι δάσκαλοι βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, προτείνουμε για την άμεση δυνατότητα διενέργειας δωρεάν διαγνωστικού test για όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς. Επίσης εφιστούμε την προσοχή, για την πλήρη εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. 

8) Ενισχύστε τον αριθμό και την ποιότητα των απολυμάνσεων κυρίως στους χώρους των σχολείων, των υπηρεσιών του Δήμου και τις επιβαρυμένες περιοχές του Δήμου. 

9) Προμηθευτείτε άμεσα ως Δημοτική Αρχή, τα Rapid test για τον Covid και συνεργαστείτε με μια από τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής, για τη διεξαγωγή τους σε όσους κριθεί απαραίτητο να γίνουν. 

10) Επειδή η «δωρεάν μάσκα» πήγε περίπατο… Προμηθευτείτε παιδικές μάσκες για όλους τους μαθητές των σχολείων που παραμένουν ανοικτά. (κι αν θέλετε να το επικοινωνήσετε καλλίτερα, δώστε σε κάθε παιδί πέντε μάσκες με το όνομά του και την ήμερα που πηγαίνει σχολείο. Θα πάρει δημοσιότητα η πρωτοτυπία σας και θα αποτελέσει παιχνίδι για τα παιδιά πέραν του οικονομικού οφέλους. Άρα πετυχαίνουμε το στόχο μας) 

11) Κάντε πράξη το moto «στηρίζουμε την τοπική κοινωνία» με ελαφρύνσεις για όσους επαγγελματίες πλήττονται από την πανδημία. 

12) Αποτελέστε το παράδειγμα ως Δημοτική Αρχή στις προμήθειες των προϊόντων και υπηρεσιών, από επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Δήμου Ηγουμενίτσας και μόνο. 

13) Ενισχύστε την επιτροπή που έχει τη ευθύνη για τις δράσεις έναντι του Covid -19, με τη δική σας συμμετοχή σε αυτήν, καθώς και με τη συμμετοχή των τριών δημοτικών συμβούλων που είναι ιατροί, δηλ. του κ. Δημάκου, του κ. Κοτζαπαναγώτου και της κας Κατσάρη. 

14) Επειδή η γενική εντύπωση που υπάρχει είναι, ότι κατάσταση βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη, δώστε όλη σας την προσοχή ο ίδιος και οι υπηρεσίες του Δήμου κατά προτεραιότητα στην ενίσχυση των μέτρων που απαιτούνται. Έχετε τη δυνατότητα με απ’ ευθείας αναθέσεις να το κάνετε, αρκεί αυτές να είναι στοχευμένες στην πανδημία. 

15) Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που θα κάνει η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα είναι όμως αυστηρός κριτής σε αστοχίες και παραλήψεις που διακυβεύουν την υγεία των συμπολιτών μας 

Γιάννης Κ. Γόγολος
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: Να επιτραπεί το κυνήγι στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Β. Γιόγιακας: Να επιτραπεί το κυνήγι στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό

Να επιτραπεί το κυνήγι εντός του νομού διαμονής και σύμφωνα με τις λοιπές προϋποθέσεις που έχουν οριστεί για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τονίζει ότι, εφ’ όσον σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα το κυνήγι επιτρέπεται να ασκείται ως «άθλημα» σε όλη την Επικράτεια, μπορεί να επιτρέπεται ως άσκηση και επομένως να συμπεριληφθεί στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις που προβλέπονται στα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Σημειώνει επίσης ότι το κυνήγι αποτελεί διαχειριστικό μέτρο της Πολιτείας για τον περιορισμό, μεταξύ άλλων, του πληθυσμού του αγριόχοιρου κι επομένως η απαγόρευση της δραστηριότητας θα αποβεί εις βάρος της προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών και της πρόληψης εκτεταμένων ζημιών σε αυτές. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους:
κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Άρση απαγόρευσης και άσκηση θήρας στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19»

Η θήρα αποτελεί κατά κανόνα μοναχική δραστηριότητα που ασκείται σε όρη και πεδιάδες μακριά από τον αστικό ιστό, δίχως κοντινή επαφή με άλλα άτομα καθώς αυτό επιτάσσει και η ασφαλής χρήση του κυνηγετικού όπλου. Δεδομένου ότι, όπως ορίζεται στην παρ. 1 του Άρθρου 251 του Ν. 86/1969 (Δασικός Κώδικας), η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως «άθλημα» σε όλη την Επικράτεια, είναι δυνατό να επιτρέπεται ως άσκηση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και επομένως να συμπεριληφθεί στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις του Άρθρου 3 της ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ: 71342 (ΦΕΚ Β’ 4899/6-11-2020) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19.

Πέραν αυτού, το κυνήγι έχει αναγνωριστεί από την Πολιτεία ως διαχειριστικό μέτρο τόσο για την αντιμετώπιση ασθενειών όσο και για τον περιορισμό του πληθυσμού του αγριόχοιρου που προκαλεί εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Σχετικά με το τελευταίο, προστέθηκε στον Δασικό Κώδικα με το Άρθρο 14 του Ν. 4711/2020 η δυνατότητα να επιτρέπεται, με κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, η θήρα αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων κατά τη διάρκεια του κυνηγετικού έτους ή της κυνηγετικής περιόδου κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες διατάξεις και σε περιοχές όπου δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας υγείας, υγείας και προστασίας των ζώων καθώς και προστασίας της αγροτικής παραγωγής. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι η απαγόρευση της θήρας για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες θα αποβεί εις βάρος της προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών και της πρόληψης εκτεταμένων ζημιών σε αυτές.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να άρουν την απαγόρευση του κυνηγιού και να επιτραπεί η θήρα ως άσκηση εντός του νομού διαμονής και σύμφωνα με τις λοιπές προϋποθέσεις που έχουν οριστεί για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (καθολική χρήση μάσκας, αποστολή SMS, ατομικά ή έως 3 άτομα με τήρηση της ελάχιστης απόστασης κ.α.).
Συνέχεια...

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 21:00 έως τις 05:00

Νοεμβρίου 12, 2020 0
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 21:00 έως τις 05:00

Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, πλέον απαγορεύεται σε όλη τη χώρα η μετακίνηση των πολιτών κατά τις βραδυνές ώρες και συγκεκριμένα μετά τις 21:00 και έως τις 05:00, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους:
– εργασίας
– υγείας
– συνοδείας κατοικίδιων

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.
Συνέχεια...

5 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.752 σε όλη τη χώρα, με 43 νεκρούς

Νοεμβρίου 12, 2020 0
5 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.752 σε όλη τη χώρα, με 43 νεκρούς

Πεντε νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου στη Θεσπρωτία. Νέο θλιβερό ρεκόρ με 43 νεκρούς σε όλη τη χώρα και 297 διασωληνωμένους, με 2.752 νέα κρούσματα.

Συνολικά στην Ήπειρο καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα.
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
 5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης
Σήμερα ανακοινώνουμε 2.752 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63.321, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.
4.556 (7.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17.036 (26.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
297 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 82 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 347 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 43 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 909 θανάτους συνολικά στη χώρα. 369 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνέχεια...