12/02/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Επιστολή της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας στον υπουργό Εργασίας - Τα αιτήματά τους

Δεκεμβρίου 02, 2020 0
Επιστολή της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας στον υπουργό Εργασίας - Τα αιτήματά τους

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ 
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Προς τον Υπουργό Εργασίας 
Κοινωνικής Ασφάλισης 
κ. Ιωάννη Βρούτση 

Κύριε Υπουργέ, 
Μετά τη συγκέντρωσή των συνταξιούχων στις 8/10/2020, με όλα τα μέτρα προστασίας, συναντήθηκε μαζί σας αντιπροσωπεία της ΣΕΑ, καθώς και με τον Υφυπουργό κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου όπου συζητήσατε το σύνολο των προβλημάτων που έχετε στην ευθύνη σας και αφορούν τους συνταξιούχους. 

Μεταξύ των θεμάτων ήταν και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, η κατάργηση του χαρατσιού αλληλεγγύης των ν.3863/10 – 3865/10 που επιβάλλεται μόνο στους συνταξιούχους, και το άρθρο 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις, καθώς και η οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που σε όλη τη 10ετία της κρίσης δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, παρά την μείωση του εισοδήματός τους (κατάργηση του ΕΚΑΣ, επιβολή για την υγεία κλπ). 

Η απάντηση σας, ότι τα δημοσιονομικά της Χώρας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση κάποια θετική απάντηση αυτή τη στιγμή, δεν έπεισε τους συνταξιούχους. 

Αυτό αποδείχθηκε λίγο διάστημα αργότερα μετά τη συνάντησή μας, όταν στις 12/11/2020 σε συζήτηση στη βουλή ο κ. Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα δοθεί οικονομική ενίσχυση στους οικονομικά αδύναμους και θα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι υπουργοί σε ποιους, με ποιους τρόπους και ποιο ποσό θα δοθεί. Άρα λοιπόν χρήματα υπάρχουν και όχι μόνο αυτά αλλά πολλά περισσότερα, μόνο αν υπολογίσουμε αυτά που παρακρατούνται από τους συνταξιούχους φθάνουν τα 7.5 δις κάθε χρόνο. 

Μετά τις παραπάνω δηλώσεις του Πρωθυπουργού επανερχόμαστε στα αιτήματα και απαιτούμε: 
· Εν’ όψει του προϋπολογισμού του 2021 την κατάργηση άμεσα της εισφοράς αλληλεγγύης των ν.3863/10 – 3865/10 που μόνο οι συνταξιούχοι πληρώνουν και του άρθρου 29 ν.3986/11 για τις συντάξεις. 

· Να νομοθετηθεί αύξηση κάθε χρόνο στις συντάξεις, να επανέλθουν τα δώρα που στον εργάσιμο βίο έχουν πληρώσει όλοι οι συνταξιούχοι και συνεχίζουν να πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. 

· Να περιληφθούν στην οικονομική ενίσχυση όλοι οι συνταξιούχοι που εξαιρέθηκαν από τα αναδρομικά του 11μηνου και οι συνταξιούχοι που καθυστερεί η σύνταξή τους και δεν παίρνουν ούτε προσωρινή». 

Ηγουμενίτσα 24/11/2020 

Για το Δ.Σ. 
Ο πρόεδρος                 ο Γεν. γραμματέας 
Τάκης Πετσίνης                       Δώρης Δήμας
Συνέχεια...

Απάντηση Καχριμάνη για τη λειτουργία του έξυπνου συστήματος ελέγχου πολιτών για κορωνοϊό

Δεκεμβρίου 02, 2020 0
Απάντηση Καχριμάνη για τη λειτουργία του έξυπνου συστήματος ελέγχου πολιτών για κορωνοϊό 

Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την προστασία των εργαζομένων από τη διασπορά του κορωνοϊού, προέβη στις αρχές του καλοκαιριού στην προμήθεια έξυπνων συστημάτων ελέγχου των εισερχομένων πολιτών στη χώρα, αλλά και σε υπηρεσίες. Ένα από τα συστήματα αυτά, αξίας 8.860 ευρώ τοποθετήθηκε στον Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, προκειμένου να ελέγχονται οι προερχόμενοι από την Αλβανία πολίτες και να προστατεύονται οι υπηρετούντες στο εκεί Αστυνομικό Τμήμα και Τελωνείο. 

Η επίβλεψη της λειτουργίας του είχε συμφωνηθεί να γίνεται από το υπηρετούν εκεί προσωπικό. Το σύστημα λειτούργησε κατά τους θερινούς μήνες, ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την πτώση της θερμοκρασίας, προέκυψε τεχνικό ζήτημα που απαιτούσε ρύθμιση του θαλάμου ώστε να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία εντός αυτού. 
Για τη δυσλειτουργία του συστήματος, μετά την ενημέρωση που είχε ο Περιφερειάρχης, ειδοποιήθηκε ο ανάδοχος ο οποίος προέβη σήμερα στις αναγκαίες ρυθμίσεις. 

Παράλληλα η Περιφέρεια έχει μεριμνήσει και από το καλοκαίρι έχει προμηθευτεί τα υλικά που απαιτούνται για τον έλεγχο και απολύμανση όσων διέρχονται από τη συνοριακή διάβαση. 
Η υπευθυνότητα με την οποία χειρίζεται όλο αυτό το διάστημα η Περιφέρεια τα ζητήματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη και δεν απαιτεί «εξ αποστάσεως πιστοποίηση».
Συνέχεια...

Μέτρα στήριξης των παραγωγών εσπεριδοειδών ζητά ο Περιφερειάρχης από το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης

Δεκεμβρίου 02, 2020 0
Μέτρα στήριξης των παραγωγών εσπεριδοειδών ζητά ο Περιφερειάρχης από το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης 

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών και συγκεκριμένα μανταρινιού και πορτοκαλιού, ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Σύμφωνα με τους παραγωγούς υπάρχει έντονο πρόβλημα διάθεσης μανταρινιών, η τιμή που διαμορφώνεται πλέον είναι κάτω του κόστους παραγωγής, ενώ δυσοίωνες είναι οι προοπτικές και για τη διάθεση του πορτοκαλιού. 
Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στις αιτίες που συντελούν αρνητικά στη διάθεση των εσπεριδοειδών και καταθέτει προτάσεις για την ενίσχυση των καλλιεργητών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της τρέχουσας περιόδου. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 
«Προοπτικές αλλαγής της κατάστασης δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα, καθώς οι αρνητικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση των τιμών εξακολουθούν να ισχύουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 
Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τη διάθεση των προϊόντων σε παραδοσιακές αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, ενώ η αγορά της Ρωσίας, παραμένει εδώ και χρόνια κλειστή. 

Υπάρχει έντονη πίεση στις τιμές, εξαιτίας του ανταγωνισμού από άλλες χώρες, όπως π.χ. της Ισπανίας που προσφέρει σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές την αυξημένη παραγωγή της εξαιτίας σημαντικών ποσοτήτων μικροκαρπίας. Το ίδιο συμβαίνει και με την Τουρκία, η οποία επωφελείται από την υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος. 

Διαπιστώνεται αύξηση κόστους μεταφοράς εξαιτίας των περιορισμών στην κυκλοφορία λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Επιπλέον, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας, έπληξαν την παραγωγή μανταρινιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ποσότητα ποιοτικών αλλά μικρόκαρπων, που είναι πολύ δύσκολη η διάθεσή τους. 

Κατόπιν όλων αυτών, εκτιμούμε ότι υπάρχει ανάγκη για την άμεση λήψη μέτρων στήριξης των παραγωγών, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και να συνεχίσουν την δραστηριοποίησή τους στον πρωτογενή τομέα, στον οποίο στηρίζονται οι ελπίδες για την ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας. 

Υπό το πρίσμα αυτό προτείνουμε όπως εξεταστεί η λήψη των παρακάτω μέτρων: 
1) Ενίσχυση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, προκειμένου η τιμή τους να γίνει ανταγωνιστική έναντι αντίστοιχων άλλων παραγωγών χωρών. 

2) Κοινωνική απόσυρση των προϊόντων και διάθεσή τους σε σχολεία ή άλλα ιδρύματα, στηρίζοντας έτσι τους παραγωγούς, αλλά και συγχρόνως προσφέροντας στα παιδιά ποιοτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. 

3) Οικονομική ενίσχυση των παραγωγών με 3-4 λεπτά το κιλό. 

4) Διαβούλευση με τον ΕΛΓΑ ώστε στον κανονισμό του να ενταχθούν ασθένειες που μέχρι τώρα δεν προβλέπονται (όπως οι μύκητες κλπ). 

5) Συντομότερη επιστροφή του ΦΠΑ προς παραγωγούς και εμπόρους. 

6) Σύνδεση οικονομικής ενίσχυσης με τη χυμοποίηση, προκειμένου να αποφευχθεί η συρρίκνωση της παραγωγής πορτοκαλιού και η αγορά να αποσυμφορείται από τις πλεονάζουσες ποσότητες. Με τον τρόπο αυτό θα ισορροπείται η προσφορά με τη ζήτηση και οι τιμές θα συγκρατούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα».
Συνέχεια...

57 Ιδιωτικές Επενδύσεις σε Θεσπρωτία και Γιάννενα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Leader

Δεκεμβρίου 02, 2020 0
57 Ιδιωτικές Επενδύσεις σε Θεσπρωτία και Γιάννενα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Leader 

Πενήντα επτά (57) ιδιωτικές επενδύσεις εντάσσονται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο Μέτρο 19 (Πρόγραμμα LEADER) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020 / Τοπικό Πρόγραμμα της Ο.Τ.Δ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Α.Ε Ο.Τ.Α. (ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.) για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. 

Οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 14,06 εκ. ευρώ - Δημόσιας δαπάνης 8,08 εκ. ευρώ και αφορούν : 

· 13 επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων 

· 25 επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού 

· 9 επενδύσεις στον τομέα βιοτεχνίας και εμπορίου 

· 10 επενδύσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ηπείρου
Συνέχεια...

Ορίζοντες Ηπείρου: "Ένα μηχάνημα θερμομέτρησης και απολύμανσης που δεν λειτούργησε ποτέ…"

Δεκεμβρίου 02, 2020 0
Ορίζοντες Ηπείρου: "Ένα μηχάνημα θερμομέτρησης και απολύμανσης που δεν λειτούργησε ποτέ…" 

"Κάποιοι παίζουν με την νοημοσύνη μας και την υγεία μας 
Ένα μηχάνημα θερμομέτρησης και απολύμανσης που τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια στο τελωνείο Κακαβιάς και δεν λειτούργησε ποτέ…" 

Από το περασμένο καλοκαίρι και με το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό, οι αστυνομικοί και τελωνειακοί υπάλληλοι του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς ζήτησαν επιπλέον μέτρα προστασίας απέναντι στα εισερχόμενα κρούσματα. Η Περιφέρεια Ηπείρου, κατά την προσφιλή πάντα μέθοδο της δημιουργίας εντυπώσεων, δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα. 

Κάπου εδώ αρχίζουν τα κωμικοτραγικά. Προχωρώντας βεβιασμένα στην τοποθέτηση του μηχανήματος θερμομέτρησης και απολύμανσης, δε σκέφτηκε ότι δεν είναι όλα ασφαλτόστρωση. Δε σκέφτηκε ότι το μηχάνημα δε λειτουργεί χωρίς προσωπικό που θα απομονώνει τα θετικά κρούσματα και θα τα συνοδεύει σε ειδικό χώρο με βάση τις οδηγίες. Δε φαντάστηκε ότι ίσως κάποια στιγμή χρειαζόταν συντήρηση και φυσικά δεν αντελήφθη ότι κάποια στιγμή το απολυμαντικό υγρό τελείωσε και κάποιος έπρεπε να το αναπληρώσει. 
Μοιραία λοιπόν ήρθε η στιγμή που άρχισαν να περνούν από το μηχάνημα φορείς του ιού οι οποίοι συνοδεύονταν από ανάλογα ηχητικά σήματα, χωρίς όμως αποδέκτες. Το εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό σκηνικό συμπλήρωναν ψεκασμοί απολυμαντικού υγρού σε άσχετο χρόνο και χωρίς λόγο. 

Πώς λοιπόν αγοράστηκε ένα μηχάνημα χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το χειριστή του, το συντηρητή του και τα παρελκόμενα; Σαφώς και δε θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο αυτό κάποιος από το υπάρχον προσωπικό του μεθοριακού σταθμού γιατί έτσι κι αλλιώς δεν επαρκεί για να καλύψει τις ήδη αυξημένες ανάγκες. Από την ημέρα που τοποθετήθηκε το μηχάνημα, επικοινώνησε έστω και τηλεφωνικά κάποιος υπάλληλος της Περιφέρειας με κάποιον από το συνοριακό σταθμό Κακαβιάς; 

Ερωτήματα που χρειάζονται άμεσα απάντηση για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια κρούσματα ανευθυνότητας γιατί ο ιός κάποια στιγμή θα φύγει, η ανευθυνότητα όμως θα μείνει να γελοιοποιεί και να δυσφημίζει την Περιφέρεια, αλλά και να εκθέτει σε μέγιστο κίνδυνο την υγεία και την οικονομία των πολιτών της. 

Συνέχεια...

Λειτουργία Εξωτερικού Ιατρείου Ψυχιατρικής από σήμερα στο νοσοκομείο Φιλιατών

Δεκεμβρίου 02, 2020 0
Λειτουργία Εξωτερικού Ιατρείου Ψυχιατρικής από σήμερα στο νοσοκομείο Φιλιατών

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ Φιλιατών σας ενημερώνει ότι, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της Πανδημίας Covid-19 και για την εξυπηρέτηση των αναγκών του πληθυσμού της περιοχής, θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο μας Εξωτερικό Ιατρείο Ψυχιατρικής από 2-12-2020, κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί. 
Τηλέφωνα Ραντεβού : 2664360228 και 2664360284

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ 
Συνέχεια...

Ερώτηση Β. Γιόγιακα για τη μείωση των ελάχιστων ποσοστών εισακτέων πολυτέκνων και τριτέκνων στο Δημόσιο

Δεκεμβρίου 02, 2020 0
Ερώτηση Β. Γιόγιακα για τη μείωση των ελάχιστων ποσοστών εισακτέων πολυτέκνων και τριτέκνων στο Δημόσιο

Να μη μειωθούν τα ελάχιστα ποσοστά εισακτέων των πολυτέκνων και των τριτέκνων στον δημόσιο τομέα ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρει ότι η προβλεπόμενη μείωση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών των ελάχιστων ποσοστών, από 15% σε 10% για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους και από 10% σε 5% για τους τρίτεκνους και τα παιδιά τους έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των οργανώσεων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών της χώρας ως αντίθετη στη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη δημιουργία της οικογένειας στο πλαίσιο και της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος. Τοι πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Μείωση των ελάχιστων ποσοστών διοριστέων στο Δημόσιο για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες»

Στο Άρθρο 11 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα» που τέθηκε σε διαβούλευση από τις 16 έως και τις 30-11-2020 προβλέπεται μείωση του ελάχιστου ποσοστού των πολυτέκνων και των τέκνων τους καθώς και των τριτέκνων και των τέκνων τους επί του συνόλου των διοριστέων στον δημόσιο τομέα. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 11, το ελάχιστο ποσοστό επί του συνόλου των διατιθέμενων προς διορισμό υποψηφίων ορίζεται στο 10% για πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και στο 5% για τρίτεκνους και τέκνα τριτέκνων, όταν τα ποσοστά που ισχύουν βάσει της παρ. 1 του άρθρου 25 του νόμου 4440/2016 είναι 15% για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους και 10% για τους τρίτεκνους και τα παιδιά τους. Στο ίδιο άρθρο του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου προβλέπεται προσαύξηση της βαθμολογίας υποψηφίων των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ κατά 5 μονάδες για πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και κατά 3 μονάδες για τρίτεκνους και τέκνα τριτέκνων.

Εκπρόσωποι των οργανώσεων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών της χώρας μας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους ως προς τη μείωση του ελάχιστου ποσοστού εισακτέων στον δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι η αποδυνάμωση του συγκεκριμένου μέτρου δεν συνάδει με τη δεδηλωμένη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη δημιουργία της οικογένειας, στο πλαίσιο και της αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος. 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Εάν προτίθεται, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, να μη μειώσει τα ελάχιστα ποσοστά εισακτέων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών και των τέκνων τους στο δημόσιο τομέα,
- Εάν προτίθεται να εξετάσει την επαύξηση της μοριοδότησης υποψηφίων των παραπάνω κατηγοριών.
Συνέχεια...

Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που αφορά τα ΕΛΤΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 02, 2020 0
Ομιλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που αφορά τα ΕΛΤΑ (+ΒΙΝΤΕΟ) 

Ο Μάριος Κάτσης τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία αφορά το μέλλον των ΕΛΤΑ. 
Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στηλίτευσε το γεγονός ότι το Υπουργείο ενώ κάνει διαρροές σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας, δεν την καταθέτει εγκαίρως στην εθνική αντιπροσωπεία ώστε να μπορεί να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση επί των πραγματικών προτάσεων. 

Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι αδιαπραγμάτευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, ¨πως το μέλλον των ΕΛΤΑ δεν είναι ούτε η απαξίωσή τους ούτε η παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα, τα ΕΛΤΑ πρέπει να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και αυτό πρέπει να είναι σαφές και ρητό σε οποιοδήποτε σχέδιο στήριξης φέρει η κυβέρνηση. Κάθε χωριό, ακόμα και το πιο απομακρυσμένο, πρέπει να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, σε προσιτές τιμές. Η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα κλείσουν καταστήματα, και ότι σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων¨. 

Σχετικά με το σχέδιο στήριξης που διαρρέεται από την κυβέρνηση, ο βουλευτής σχολίασε ότι, ¨ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει πριν την πανδημία, ότι χρειάζονταν παρεμβάσεις στα ΕΛΤΑ και είχε προτείνει λύσεις. Άλλωστε είχε δείξει τον δρόμο νομοθετώντας το 2018, ώστε να αποζημιωθούν τα ΕΛΤΑ με 90 εκατομμύρια για την καθολική υπηρεσία της περιόδου 2013-2018, και όταν έδωσε τη δυνατότητα να εισπραχθούν από τα ΕΛΤΑ οφειλές του δημοσίου που άγγιζαν τα 45 εκατομμύρια ευρώ¨. 

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι, ¨η φημολογούμενη παρέμβαση του κράτους με την παροχή καθολικής υπηρεσίας και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είναι ένα σκληρό μάθημα σε νεοφιλελεύθερους που διατυμπανίζουν ότι όλα τα ρυθμίζει η αγορά¨. 

Σχετικά με το πλάνο πολιτικής νέων προσλήψεων το οποίο ανέφερε ο Υπουργός, ο Μάριος Κάτσης σχολίασε ότι, ¨ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ανεχθεί ένα μοντέλο ΔΕΗ στις νέες προσλήψεις, με ρουσφετολογικά κριτήρια, εκτός ΑΣΕΠ, και με ελαστικοποιημένες σχέσεις εργασίας. Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στη διορισμένη διοίκηση των ΕΛΤΑ, η οποία κάνει σωρηδόν απευθείας αναθέσεις και έχει προσλάβει στρατιά μετακλητών με κλειστά συμβόλαια και παχυλούς μισθούς¨, συμπλήρωσε. 

Κλείνοντας ο βουλευτής τόνισε ότι, ¨εάν η κυβέρνηση έχει σκοπό με κρατικό χρήμα και νέο ελαστικό εργασιακό καθεστώς, να προετοιμάσει την πώληση των ΕΛΤΑ σε ιδιώτη, ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε¨.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΣυνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα