07/06/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Έκλεισαν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για 2 ώρες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 06, 2021 0
Έκλεισαν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για 2 ώρες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Συμβολικός αποκλεισμός του λιμένα εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, από το Δήμο Ηγουμενίτσας και φορείς της περιοχής, με αίτημα την άμεση παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία.

Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων χρησιμοποιώντας δύο οχήματα του Δήμου Ηγουμενίτσας, απέκλεισαν την έξοδο των οχημάτων, από τις οκτώ το πρωί, μέχρι και τις δέκα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Φιλιατών με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Παππά και αυτό γιατί το Σάββατο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών, αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων και η μη συμμετοχή στο σημερινό αποκλεισμό του λιμανιού.


Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων, παρά την αρνητική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας.
Ωστόσο, μικρή ήταν η συμμετοχή κατοίκων της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι δεν πείστηκαν για τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Αύριο Τετάρτη, είναι προγραμματισμένο ραντεβού στην Αθήνα, των δύο Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο την άμεση αποδέσμευση των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιούνται για τις λιμενικές ανάγκες.

Παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών ηλεκτρονικά και μπορείτε να ψηφίσετε ΕΔΩ


Αναδημοσίευση από: www.thespro.gr
Συνέχεια...

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Ποιοι μας καλούν να διεκδικήσουμε τη χερσαία ζώνη"

Ιουλίου 06, 2021 0
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: "Ποιοι μας καλούν να διεκδικήσουμε τη χερσαία ζώνη"

Ως Σύλλογος, οφείλουμε και έχουμε την υποχρέωση, να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των θέσεων μας, την ενότητα των εργαζομένων και να μην είμαστε χειροκροτητές. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο σύλλογός μας, ήταν ο μόνος που πήρε ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο θέμα για τη χερσαία ζώνη, δεν κρύφτηκε και δημοσίευσε τις θέσεις του όπως όφειλε.

Γνωρίζετε και το έχουμε πει, γιατί λιμάνι και χερσαία ζώνη είναι ένα και το αυτό.

Αλλά θα το επαναλάβουμε, όποιος είναι ιδιοκτήτης του λιμανιού καθορίζει και την τύχη της χερσαίας ζώνης. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους.

Δεν μπήκαμε σε παζάρια και ούτε θα επιτρέψουμε να χτυπάνε άλλοι το ντέφι και ο σύλλογος να χορεύει στους ρυθμούς και στις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε εκατοστό, η χερσαία ζώνη και ότι περιέχει ανήκει στο λαό.

Πάγια θέση του συλλόγου μας ήταν είναι και θα είναι, κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Μας καλούν λοιπόν, όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη χερσαία ζώνη για το καλό του τόπου, για το καλό τις κοινωνίας. Ποια χερσαία ζώνη διεκδικούν;

Αυτή που δεν απαιτείται για λιμενικές δραστηριότητες. Δηλαδή μικρά κομμάτια του παραλιακού μετώπου, που δεν τα χρειάζεται ο επενδυτής για αξιοποίηση.

Για να δούμε λοιπόν ποιοι μας καλούν. Οι δήμαρχοι (ΝΔ) που είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, οι δήμαρχοι (ΝΔ) που δεν έκλεισαν ούτε μια στιγμή τα δημαρχεία για την ελλιπή χρηματοδότηση των δήμων και χαρατσώνουν το λαό με αυξήσεις των ανταποδοτικών, που δεν έκαναν ούτε μια κινητοποίηση για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και τα αλλότρια καθήκοντα πάνε σύννεφο στους συναδέλφους. Ποιοι άλλοι μας καλούν; Μα φυσικά το ΚΙΝΑΛ (πασοκ) και ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν τα μνημόνια και η πώληση του παραλιακού μετώπου και του λιμανιού είναι μνημονιακές δεσμεύσεις. Όλοι αυτοί μαζί λοιπόν, μας καλούν να διεκδικήσουμε τη χερσαία ζώνη, όλοι μαζί. Δηλαδή, «ο θύτης με το θύμα αγκαλιά».

Ε όχι, δεν είμαστε όλοι μαζί, με αυτούς που έχουν την ευθύνη και προσπαθούν να ξεπλυθούν με τέτοιες κινητοποιήσεις. Λένε να αποδεχτούμε την πραγματικότητα της υποταγής και της εξαθλίωσης, με αυτούς που κραυγάζουν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και λυσσάνε όταν κλείνουν οι δρόμοι με τις διαδηλώσεις, και να λέμε, «δόξα τω Θεώ» που μας πετάνε και κανένα ψίχουλο, αυτοί που μας παίρνουν το καρβέλι και τη ζωή.

Αυτοί παζαρεύουν τετραγωνικά.
Εμείς αγωνιζόμαστε για τις δικές μας σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Ούτε σπιθαμή του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ       ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ

Συνέχεια...

Μ. Κάτσης στην ετήσια Γ.Σ. του ΣΕΠΕ: "Η χώρα να γίνει παραγωγός και όχι απλά καταναλωτής ψηφιακών προϊόντων"

Ιουλίου 06, 2021 0
Μ. Κάτσης στην ετήσια Γ.Σ. του ΣΕΠΕ: "Η χώρα να γίνει παραγωγός και όχι απλά καταναλωτής ψηφιακών προϊόντων"

Κύρια σημεία του χαιρετισμού του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Κάτση, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), βρέθηκε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Μάριος Κάτσης, όπου και απεύθυνε χαιρετισμό.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε λέγοντας ότι, «η χώρα μόλις εξέρχεται από ένα σφοδρότατο και μακρόχρονο κύμα πανδημίας και αναστολής της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Η κατάσταση αυτή απειλείται να επιστρέψει με την εμφάνιση ενός τέταρτου κύματος, γεγονός που συνιστά κατά τη γνώμη μας μια σοβαρότατη κυβερνητική αποτυχία».

Συνεχίζοντας τόνισε πως, «ήδη από το πρώτο κύμα, έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές στο δημόσιο διάλογο τη φράση ότι η πανδημία λειτούργησε ως ψηφιακός επιταχυντής, λειτούργησε όμως ταυτόχρονα και ως επιβραδυντής. Επιβραδυντής κομβικών έργων υποδομής, αλλά και ψηφιακού μετασχηματισμού σε κρίσιμους τομείς. Ή σωστότερα, θα έλεγα αποτέλεσε τη μόνιμη κυβερνητική δικαιολογία για μεγάλες καθυστερήσεις έργων που οδήγησαν την οικονομία σε ύφεση ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2020, πριν τον κορονοϊό.

Για παράδειγμα με τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης, σχεδόν διπλασιάστηκε ο ορίζοντας υλοποίησης του κρίσιμου έργου ΕΣΠΑ για ψηφιοποίηση συστημάτων για άμεση απονομή σύνταξης, το οποίο η κυβέρνηση βρήκε συμβασιoποιημένο ήδη από το 2018 και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2020. Ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις και στα μεγάλα έργα υποδομής που η κυβέρνηση βρήκε χρηματοδοτημένα και έτοιμα προς υλοποίηση, όπως το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, και το UltraFastBroadBand».


Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία ανέφερε, «ο κλάδος της πληροφορικής και η χώρα, έχουν χρυσή ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που ανοίγονται με τη γενναία χρηματοδότηση των ψηφιακών έργων από την Ευρώπη, αρκεί όμως, η διαχείριση των πόρων να γίνει σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον και όχι με το συμφέρον των λίγων και εκλεκτών. Στο σχέδιο αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, που η κυβέρνηση δε διαβουλεύτηκε ουσιαστικά με κανέναν, βλέπουμε ότι η μερίδα του λέοντος των πόρων θα κατευθυνθούν σε λίγους μεγάλους ομίλους. Απαιτούνται ειδικά στοχευμένα προγράμματα, με διαφάνεια και κριτήρια, που θα ενεργοποιήσουν start ups αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως αυτές που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΣΕΠΕ».

Ο Μάριος Κάτσης σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες τόνισε ότι, «αντί, όπως έχουμε προτείνει, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να αναλάβει τον πρώτο ρόλο στις δράσεις αυτές και να δημιουργηθούν δημόσιες σταθερές δομές για δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης γενικού πληθυσμού και εργαζομένων, με τη συνεργασία των φορέων, οι δράσεις δόθηκαν με 1,2 δις στο Υπουργείο Εργασίας, των ανεκδιήγητων καταρτίσεων τύπου σκοιλ ελικικου».

Σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολίασε πως, «θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι εμπροσθοβαρής δράση θα έπρεπε να είναι ψηφιακός μετασχηματισμός του λιανεμπορίου για κατά τόπους πλατφόρμες e-shop, μέσω όμως των επιμελητηρίων, με την επίβλεψη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων».

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνέχισε λέγοντας πως, «απαιτείται, τάχιστη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, καθώς ήδη το τρέχον έτος έχει χαθεί για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Απαιτείται επίσης, η αναβάθμιση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας και ισχυρές τεχνικές και νομικές δικλείδες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο Μάριος Κάτσης ανέφερε ότι, «η Ψηφιακή Μετάβαση δεν πρέπει να αφήνει πίσω κανέναν. Για εμάς, τα ψηφιακά εργαλεία, πρέπει να είναι προσβάσιμα από όλες τις κοινωνικές ομάδες, κι όχι να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης νέων ανισοτήτων». Ενώ συνέχισε λέγοντας πως, «πιστεύουμε στην αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού με παροχή ασφαλιστικών και φορολογικών κινήτρων, με ταυτόχρονη υποχρέωση για βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων στον κλάδο Πληροφορικής, ώστε να ανασχεθεί το brain drain.
Συνέχεια...

35 νέα κρούσματα σήμερα στην 'Ηπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουλίου 06, 2021 0
35 νέα κρούσματα σήμερα στην 'Ηπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 32
ΠΕ Πρέβεζας 1

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.797, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 429.144 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.446 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.754 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 168 (68.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.709 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 48 (ημερήσια μεταβολή -18.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 41 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα