04/09/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο στη Θεσπρωτία

Απριλίου 09, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Σάββατο στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  60
ΠΕ Θεσπρωτίας  28
ΠΕ Ιωαννίνων  185
ΠΕ Πρέβεζας 40 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Η εξέδρα του SIROKOS δίπλα στη θάλασσα σας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο με πιάτα έκπληξη...!!

Απριλίου 09, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Η εξέδρα του SIROKOS δίπλα στη θάλασσα σας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο με πιάτα έκπληξη...!!

Αυτό το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου το εστιατόριο θαλασσινών SIROKOS στα Πλατάνια της Ηγουμενίτσας, σας περιμένει στην εξέδρα του, δίπλα στη θάλασσα να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και πλούσιο μενού θαλασσινών (νηστίσιμων) εδεσμάτων, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες...


Κι αν ο καιρός χαλάσει, μπορείτε να απολαύσετε ψαρόσουπα με φιλέτο λαβράκι ή λαχανοντολμάδες με γαρίδα...! Με ένα τηλεφώνημα από τις 12 μέχρι τις 6 το απόγευμα, η θάλασσα έρχεται σπίτι σας...!


Δείτε αναλυτικά το πλούσιο μενού του SIROKOS


Εθν. Αντίστασης 122 Ηγουμενίτσα
Τηλ. παραγγελιών 2665022550
Ώρες λειτουργίας 12-6μ.μ.
Συνέχεια...

Με απουσίες ο Θεσπρωτός στο σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό Β΄ στο Ρέντη

Απριλίου 09, 2022 0
Με απουσίες ο Θεσπρωτός στο σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό Β΄ στο Ρέντη

Τον Ολυμπιακό Β’ θ’ αντιμετωπίσει σήμερα (Σάββατο 9 Απριλίου 2022- ώρα 17.00) ο Θεσπρωτός στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Bettson super league 2. 

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη και ο Θεσπρωτός θα διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα καθώς ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Γκανσιέρ και Βαλέντε καθώς και τους Διγκόζη, Σταυρίδη οι οποίοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.

Στο μεταξύ σήμερα (Σάββατο 9 Απριλίου, ώρα 12.45μ) η ομάδα Νέων του Θεσπρωτού θα υποδεχτεί στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας την Ζάκυνθο.
Συνέχεια...

Θωμάς Δημητρίου: Κριτική στα πεπραγμένα του Δημάρχου και απολογισμός της παράταξής του

Απριλίου 09, 2022 0
Θωμάς Δημητρίου: Κριτική στα πεπραγμένα του Δημάρχου και απολογισμός της παράταξής του

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» 
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ο Δήμαρχος χρειάστηκε δύο ώρες για να μας παρουσιάσει τον απολογισμό της διετίας 2020-2021, όταν θα μπορούσαμε να τον είχαμε στα χέρια μας, να τον μελετήσουμε και ο ίδιος να κάνει μία σύντομη περιγραφή των πεπραγμένων του, χωρίς να ταλαιπωρεί με δίωρο μονόλογο το Δημοτικό Συμβούλιο. Τον απολογισμό που παρουσίασε θα τον χώριζα σε δύο μέρη. 

Στο πρώτο, που διήρκεσε αρκετά μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω πτώσης του internet, και αναλώθηκε στην παρουσίαση πεπραγμένων, όχι ως δήμαρχος, αλλά ως προϊστάμενος μιας οποιασδήποτε υπηρεσίας του δημοσίου, που κάνει έκθεση εκτέλεσης των υπηρεσιακών του καθηκόντων. Στο δεύτερο μέρος, ανέγνωσε και μας εκθείασε το έργο της Δημοτικής Αρχής, όπως συνηθίζει να κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα, κατά τις συζητήσεις των Προϋπολογισμών και των Τεχνικών Προγραμμάτων.

Από την πλευρά της Δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ», για συντομία επέλεξα μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν κατά τη διάρκεια της διετίας το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα σας εκθέσω, εν είδη και δικού μας απολογισμού, τη θέση της παράταξής μας και την αντίστοιχη θέση της παράταξης του Δημάρχου πάνω σε αυτά τα θέματα και μέσω αυτών, θα ασκήσουμε την κριτική μας στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής.

- Το πρώτο σοβαρό θέμα που παρουσιάστηκε με την ανάληψη των καθηκόντων μας, ήταν η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που θα λειτουργούσε στην πόλη μας και τελικά η κατάργησή του, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τα 37 νέα πανεπιστημιακά τμήματα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και το δικό μας τμήμα. Φέραμε το θέμα επανειλημμένα στο Δ.Σ., ζητήσαμε και έγιναν συναντήσεις Φορέων για να οργανώσουμε τις μορφές των αντιδράσεών μας, αλλά τελικά η υπόθεση λειτουργίας Πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη μας χάθηκε και αυτό το χρεώνεστε κ. δήμαρχε, γιατί δεν θέλατε να έρθετε σε αντίθεση με την απόφαση της Κυβέρνησής σας.

- Στις 17/3/2020 σε συνεδρίαση του Δ.Σ., εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην κατασκευή μαρίνας μπροστά από τα «Πλατάνια» και το Ξενία στο ωραιότερο σημείο της πόλης. Θα μπαζωθούν 36 στρέμματα περίπου σε μήκος 750 μέτρων και θα κτιστούν 2.500 τμ στο παραλιακό μέτωπο με ύψος έως οχτώ μέτρα, που θα κόβουν την εικόνα προς τη θάλασσα. Προτείναμε η κατασκευή της μαρίνας να γίνει μετά το ρέμα του Κωπηλατικού Ομίλου, αλλά δεν εισακουστήκαμε!

- Ο δρόμος, Βόρεια Είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας από κατηγορία Β3 μετατράπηκε σε Γ3 με πρόβλεψη όπως εισηγηθήκατε στο Δ.Σ. της 11ης Δεκεμβρίου 2019, για κατασκευή δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, δύο παράδρομων, πεζοδρόμιων και ποδηλατοδρόμιων. Αυτά μας διαβεβαιώνατε πριν την ψήφιση των αλλαγών. Στο τμήμα όμως, που έχει σχεδόν κατασκευαστεί, δεν υπάρχουν τα ποδηλατοδρόμια. Γιατί;

- Στις 3/4/2020 η ΟΛΗΓ ΑΕ, δημοπράτησε τα δύο αναψυκτήρια του Δρεπάνου. Αντιδράσαμε και ζητήσαμε να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί και να καταθέσει ο Δήμος στο Δημοτικό Συμβούλιο το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΟΛΗΓ ΑΕ και τις όποιες αναθεωρήσεις αυτού, για να εξετάσουμε αν το μνημόνιο της παρέχει ή δεν της παρέχει αυτό το δικαίωμα.

- Στις 16/9/2020 φέρατε στο Δ.Σ. το αίτημα για την παραχώρηση του ημιτελούς κτηρίου της Φοιτητικής Εστίας στην Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας. Διαφωνήσαμε και διαφωνούμε με την παραχώρηση. Θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτή την υπόθεση λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων στην πόλη μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους των απαιτούμενων 2/3 των μελών, ενέκρινε την παραχώρηση. Φέρνουν την ευθύνη ο Δήμαρχος, η παράταξή του και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι την ψήφισαν.

- Είπατε στον απολογισμό σας, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν προχωρήσει στην κατοχύρωση των στοιχείων ακινήτων της δημοτικής περιουσίας. Ενώ επανειλημμένα σας έχω ζητήσει να μας παρουσιάσετε τη δημοτική περιουσία που έχετε μέχρι τώρα υποβάλλει στο κτηματολόγιο, για τις περιοχές που το έχετε κάνει, δεν μας τα παρουσιάζετε. Γιατί τέτοια αδυναμία; Επιμένουμε γιατί θέλουμε να ξέρουμε αν δηλώνονται όλα τα δημοτικά ακίνητα.

- Αντιδράσαμε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/10/2021, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Καταθέσαμε ψήφισμα και ζητήσαμε να υπάρξει ομόφωνη καταδίκη που δεν έγινε. Βλέπουμε τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι ανεξέλεγκτες και πολλά νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

- Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή της παιδικής Χαράς στα «Πλατάνια» σε πάρκινγκ αυτοκινήτων και επαναφέραμε μαζί με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 ακύρωσε την προηγούμενη απόφασή του με αποτέλεσμα η Παιδική Χαρά να μη γίνει πάρκινγκ.

- Πέρυσι τέτοια εποχή το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τη δημοπράτηση για την παραχώρηση – πώληση ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ ΑΕ σε ιδιώτες. Η Χερσαία Ζώνη Λιμένα, παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις Υπουργού, Κυβερνητικών παραγόντων και κυβερνητικού βουλευτή, ότι θα αποδοθεί στους Δήμους, σε δύο ή σε τρεις ή σε πέντε μήνες δεν έχει εισέτι αποδοθεί! Ο κίνδυνος να εγκατασταθεί ο αγοραστής πριν μας παραχωρηθεί η Χ.Ζ. δεν έχει εκλείψει. Εξακολουθούμε και λέμε ΟΧΙ στην πώληση του λιμανιού. Για μια ακόμη φορά σας λέμε ότι υπάρχει κίνδυνος ο «επενδυτής» να μην περιοριστεί στα υπαρκτά όρια του λιμανιού, αλλά να διαφεντεύει και τη Χερσαία Ζώνη.

- Αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των εμπόρων της πόλης, αντιδράσαμε και το Δημοτικό Συμβούλιο ακύρωσε την κατασκευή ποδηλατόδρομου επί της οδού Κύπρου. Άλλωστε υπάρχει ποδηλατόδρομος στην παραλιακή οδό που επαρκεί για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, που χρησιμοποιούν ως μέσο το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

- Η δημοτική μας παράταξη, με προτάσεις εντός και με παρεμβάσεις εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε την περίοδο του lock down τα αιτήματα όλων των εργαζομένων, των αγροτών, των εμπόρων, των ιχθυοκαλλιεργητών, των εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα και τους επαγγελματίες του τουρισμού, για οικονομική ενίσχυση και αποζημιώσεις, για πάγωμα των δόσεων των δανείων, των δόσεων στις ΔΟΥ και των ασφαλιστικών εισφορών. Και τώρα που διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης, με τη μεγάλη αύξηση στη τιμή της ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που προκαλούν αλυσιδωτές αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στις υπηρεσίες και σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, ζητάμε η Κυβέρνηση να λάβει γενναία μέτρα στήριξης για να σταθούν όρθιοι, για να επιβιώσουν.

- Αντιδράσαμε και αντιδρούμε για τις συνεχείς αδειοδοτήσεις εγκαταστάσεων τεράστιων φωτοβολταϊκών μονάδων των 75, των 45 και εσχάτως των 25 ΜW, χωρίς να έχει προηγηθεί ο απαραίτητος χωροταξικός σχεδιασμός. Οι εν λόγω μονάδες θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια πολλαπλάσιας ισχύος από τις ανάγκες της περιοχής μας. Αδειοδοτούν οι αρμόδιες αρχές, χωρίς να λογαριάζουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, που ανησυχούν για τις αναμφισβήτητες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον τόπο τους. Αυτή είναι η μία αιτία της περιβαλλοντικής ζημιάς, η άλλη έρχεται από την αλόγιστη εγκατάσταση στις κορυφές των βουνών μας των τεράστιων ανεμογεννητριών που για την τοποθέτησή τους αποψιλώνονται, ισοπεδώνονται και καλύπτονται με μπετόν πολύ μεγάλες επιφάνειες. Στο Δήμο μας, οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εγκρίνονται με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου.

- Στην ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ στις 29 Νοεμβρίου 2021, διαπιστώσαμε την άρνηση της Περιφέρειας να αναλάβει ο ΦΟΔΣΑ τη μεταφορά των υπολειμμάτων από το εργοστάσιο στους ΧΥΤΗ και να παραδοθούν για να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ. Προβάλλουν διάφορα προσκόμματα γιατί θέλουν να κρατήσουν τη διαχείριση όλου του κύκλου των στερεών αποβλήτων στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας. Η διαχείριση είναι υπόθεση εκατομμυρίων ευρώ και για το λόγο αυτό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της ΤΕΡΝΑ, της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και άλλων μεγάλων εταιρειών. Στεκόμαστε στο πλευρό του ΦΟΔΣΑ γιατί είμαστε βέβαιοι ότι, αν το αντικείμενο της μεταφοράς περάσει στα χέρια των ιδιωτών, τα οικονομικά βάρη για τους δημότες θα είναι σαφώς μεγαλύτερα. Όπως κάνουμε με κάθε ευκαιρία και από αυτό το βήμα δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση την πεποίθησή μας, ότι ο κύκλος συλλογής, διαλογής, ανακύκλωσης, μεταφοράς και επεξεργασίας των απορριμμάτων είναι υπόθεση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους και όχι των ιδιωτών επιχειρηματιών. Εκφράζουμε επίσης την αντίθεσή μας στην ανάθεση του έργου της συλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων της Πέρδικας και των Συβότων σε ιδιώτη επιχειρηματία, έργο που είναι αντικείμενο των υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου μας.

- Κάθε χρόνο έρχονται στο Δ.Σ. για έγκριση και ψήφιση, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του επόμενου έτους. Για τα Τεχνικά προγράμματα διατυπώσαμε την παρατήρηση ότι δεν ακολουθούν έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό. Πού είναι τα έργα τα σχετικά με τον περιφερειακό της πόλης; Γιατί καθυστερεί τόσα χρόνια ολοκλήρωση – εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου της 5ης πολεοδομικής ενότητας; Γιατί δεν προχωράνε τα σχέδια οικισμών Καστρίου, Αγίου Βλασίου και Μαυρουδίου; Πού είναι η ανάπλαση των οδών Γράμμου και Πατριάρχου Αθηναγόρα; Πού είναι η σύνδεση με περιπατητικό μονοπάτι των αρχαιολογικών χώρων Ντόλιανης και Γιτάνων, του οποίου η μελέτη είναι στα συρτάρια είκοσι σχεδόν χρόνια; Πού είναι το κλειστό κολυμβητήριο που είχε εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί πριν 22 χρόνια από το πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ 2004»; Αντί αυτών περιλαμβάνουν περιγραφές μικρο-απαιτήσεων των Προέδρων των Κοινοτήτων και έργα αναπτυξιακά μόνο για τις τουριστικές κοινότητες που αφορούν κάποιες εκατοντάδες δημοτών και αφήνει εκτός ενδιαφέροντος τις χιλιάδες των δημοτών που ζουν σε γειτονιές χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς φωτισμό και με σκαμμένους δρόμους που πλημμυρίζουν στην πρώτη δυνατή βροχή. Όσο για τους Προϋπολογισμούς, αυτοί κινούνται σε μερική εφαρμογή των προβλέψεων των Τεχνικών Προγραμμάτων, εμφανίζουν μεγάλα ποσά που στην ουσία είναι ποσά για εκτελούμενα έργα που μεταφέρονται από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό, ενώ στα πραγματικά ποσά των εσόδων, διακρίνει κανείς τη μεγάλη συμμετοχή των δημοτών στη χρηματοδότηση μέσα από τα δημοτικά τέλη, που μόλις πέρυσι αυξήθηκαν δραματικά.

- Αναφέρθηκε ο Δήμαρχος στον απολογισμό του σε έργα ψηφιοποίησης, πυρανίχνευσης και έργα από το πρόγραμμα «Έξυπνη πόλη» ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, το έργο ανακαίνισης του κτηρίου Ε.Ι.Ν. ύψους 4,5 εκατ. ευρώ και αρκετά άλλα που εκτελούνται με γενναία χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» των 2,5 δις, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το αντικατέστησε με το ισχνών πόρων 0,5 δις πρόγραμμα «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ» που περιορίζει την ένταξη νέων έργων.

- Έγινε αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, με ιδεολογικό στόχο την κατάργηση της απλής αναλογικής. Προβλέπει μεταξύ άλλων, την εκλογή του δημάρχου με ποσοστό τουλάχιστον 43%, χωρίς απαραίτητα να έχει την αποδοχή των δημοτών. Μειώνει τη συμμετοχή των γυναικών από 40% σε 33%. Μειώνει σημαντικά τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων, θέτει όριο 3% για την είσοδο παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της κοινότητας εκλέγεται από το συνδυασμό του Δημάρχου, ανεξάρτητα αν έχει ή δεν έχει την αποδοχή της κοινότητας. Ο επικρατών συνδυασμός εκλέγει τουλάχιστον τα 3/5 των εδρών του Δ.Σ. Η παράταξή μας διαφωνεί με το νέο εκλογικό νόμο, ενώ ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του τον εξυμνούν!

- Αντιδράσαμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, στην μετατροπή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε πρότυπο, που θα προάγει δήθεν την Αριστεία ενώ με εισήγηση της παράταξής μας ιδρύθηκε και λειτουργεί ήδη στη Μαζαρακιά το Μουσικό Γυμνάσιο με μαθητές απ’ όλο το νομό. Δεν επιλέχτηκε όμως ως έδρα η ενδεδειγμένη θέση, γεγονός που δυσκολεύει την πρόσβαση των μαθητών, που κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά.

- Είπε στον απολογισμό του ο Δήμαρχος ότι συμμετείχε ο Δήμος σε αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το Il Porto, αλλά δεν φθάνει. Οι δημότες έχουν ανάγκη από καθημερινή άσκηση σε χώρους και εγκαταστάσεις. Απαιτούνται επομένως έργα όπως π.χ. ένα κλειστό κολυμβητήριο και άλλοι αθλητικοί χώροι.

- Δεν έχετε πολιτικό σχέδιο βελτίωσης των σχολικών κτηριακών υποδομών, ούτε κατασκευής νέων σχολείων. Προτείνουμε την αξιοποίηση με βελτίωση ή και αύξηση των χώρων του πρώην Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας για να εγκατασταθούν σε αυτό Παιδικοί Σταθμοί και Νηπιαγωγεία, που σήμερα στεγάζονται σε χώρους ακατάλληλους που προορίζονται για καταστήματα και δεν πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας σχολείων.

- Η πόλη δεν έχει χώρο παρουσιάσεων και εκδηλώσεων. Η παραλαβή του Υπαίθριου Θεάτρου διαρκώς μετατίθεται χρονικά και με δική σας ευθύνη. Το αναψυκτήριο στη θέση «Τσιμπουρίκι» είναι στην κυριολεξία διαλυμένο με απόλυτη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Είναι όμως δημοτική περιουσία και οφείλετε να την προστατεύετε.

- Τέλος θα αναφερθώ στην επιβάρυνση της περιοχής Λιμένα και των γειτονικών περιοχών από τα καυσαέρια των πλοίων και την ηχορύπανση που οφείλεται στη λειτουργία των μηχανών τους. Θεωρώ εύλογες τις αντιδράσεις των κατοίκων. Σας είχα ζητήσει να παρέμβετε για να παρθούν μέτρα.

- Να καθιερωθεί ωράριο λειτουργίας του λιμανιού και

- τα πλοία να μπαινοβγαίνουν με ρυμουλκά όπως σε λιμάνια της Ιταλίας.

Θα προστατευθεί με αυτά τα μέτρα και η παραλία του Δρεπάνου που διαρκώς υποχωρεί και αιτία είναι οι προπέλες των πλοίων.

Ηγουμενίτσα 30 Μαρτίου 2022
Συνέχεια...

Η παράταξη του Νικόλα Κάτσιου δώρισε δενδρύλλια σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σουλίου

Απριλίου 09, 2022 0
Η παράταξη του Νικόλα Κάτσιου δώρισε δενδρύλλια σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σουλίου

Ογδόντα πιστοποιημένα δενδρύλλια (σφενδάμους, ιτιές, λεύκες και πεύκα) έτοιμα προς φύτευση δώρισε η δημοτική παράταξη «Τόπος Αξιών» του Νικόλα Κάτσιου στις Τοπικές Κοινότητες Γλυκής και Νεοχωρίου-Νεράιδας. Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την ανάδειξη μιας πράσινης, βιώσιμης περιβαλλοντικής διαχείρισης, με σκοπό την άμεση δενδροφύτευσή τους προς επούλωση τυχόν περιβαλλοντικών πληγών αλλά και ενίσχυσης του δασικού μας πλούτου.

Τα δενδρύλλια προμηθεύτηκε η δημοτική παράταξη «Τόπος Αξιών» ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών, την 21η Μαρτίου 2022, και την Τετάρτη 7 Απριλίου 2022, αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούμενη από τον επικεφαλής Ν. Κάτσιο και τους δημοτικούς συμβούλους: Αλεξίου-Ντόκου Γιούλα, Αθανασόπουλο Γεώργιο, Καγκιούζη Ανδρέα, Μπάλλα Φώτη, Σουλάκη Αναστάσιο και Χρήστου Δημήτριο, τα παρέδωσε στους προέδρους των δύο Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σουλίου, κ. Παππά Παναγιώτη (Γλυκή) και κ. Κώτση Χρυσούλα (Νεοχωρίου-Νεράιδας) και σε μέλη των δύο Τ.Κ.


Σε δηλώσεις του ο Ν. Κάτσιος, αναφέρθηκε στο συμβολισμό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας την οποία χαρακτήρισε ως μία δράση φροντίδας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας, ιδιαίτερα δε στις παραποτάμιες περιοχές του Αχέροντα και του Καλαμά. Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει το χρέος όλων μας απέναντι στη φύση, ενώ κλείνοντας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Σουλίου, υπογράμμισε το υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης, που χαρακτηρίζει την παράταξη «Τόπος Αξιών».
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Όλα έτοιμα για τον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στο δασάκι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 09, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Όλα έτοιμα για τον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στο δασάκι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στο δασάκι της Ηγουμενίτσας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου το 2ο Κύπελλο Ελλάδος στην Ορεινή Ποδηλασία από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας "Άπειρος".
(Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχουν πιστοποιηθεί 136 συμμετοχές από 31 ομάδες από όλη την Ελλάδα.Την Παρασκευή, οι πρώτοι αθλητές που κατέφθασαν στην Ηγουμενίτσα είχαν την ευκαιρία να κάνουν προπόνηση για την αναγνώριση της διαδρομής.

(Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τη διαδρομή του αγώνα)

Για τις ανάγκες του αγώνα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας (ο οποίος είναι αρωγός της διοργάνωσης, όπως και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας) έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κυριακή 10 Απριλίου. (Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ΕΔΩ).


Η διοργάνωση αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία, τόσο για την ανάδειξη του αθλήματος της ποδηλασίας, όπως και για την προβολή της όμορφης πόλης της Ηγουμενίτσας, που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο χάρτη σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο και ελπίζουμε και σε ακόμη πιο ευρείες προσπάθειες.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά του Ποδηλατικού Ομίλου Ηγουμενίτσας "ΑΠΕΙΡΟΣ" που έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, ώστε να πραγματοποιούνται τέτοιες διοργανώσεις στην πόλη μας!

Ευχόμαστε να είναι μια μεγάλη και όμορφη αθλητική γιορτή για όλους, ντόπιους και επισκέπτες!

(Δείτε βίντεο από τις τελευταίες αναγνωριστικές διαδρομές των αθλητών)

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Προμηθευτείτε σήμερα πασχαλινές λαμπάδες - Τα έσοδα θα διατεθούν στη ΦΛΟΓΑ

Απριλίου 09, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Προμηθευτείτε σήμερα πασχαλινές λαμπάδες - Τα έσοδα θα διατεθούν στη ΦΛΟΓΑ

Σήμερα Σάββατο 9/4/2022 από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι

Χαρίστε στους αγαπημένους σας λαμπάδες από τη Φλόγα και υποστηρίξτε τους μικρούς ήρωες που προσφέρουν χαμόγελα από την καρδιά τους.

Θα τους βρείτε στον πεζόδρομο, στην είσοδο του γραφείο της ΦΛΟΓΑΣ, το Σάββατο 9/4/2022 από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ενημέρωση από το Επιμελητήριο για την υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων & τροφίμων από τις επιχειρήσεις

Απριλίου 09, 2022 0
Θεσπρωτία: Ενημέρωση από το Επιμελητήριο για την υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων & τροφίμων από τις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1549/Β/04.04.2022 η απόφαση Αριθμ. 1368 των Υπουργών Ανάπτυξης & Επενδύσεων, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα «Δήλωση αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ , θα πρέπει να δηλωθούν τα αποθέματα σε α) πρώτες ύλες για την παραγωγή λιπασμάτων, β) λιπάσματα, γ) ζωοτροφές, δ) ωμά δημητριακά παντός είδους και ιδίως σιτάρι ή σμιγάδι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη, καλαμπόκι, εδώδιμο φαγόπυρο, ε) άλευρα και ιδίως αλεύρια σιταριού ή σμιγαδιού και αλεύρια δημητριακών, στ) φυτικά έλαια, εκτός από το ελαιόλαδο, και ιδίως ηλιέλαιο (έλαιο ηλιοτροπίου), φοινικέλαιο και αραβοσιτέλαιο.

Υπόχρεοι δήλωσης αποθεμάτων σε οποιαδήποτε μορφή είναι όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εισαγωγή, εμπορία, χονδρική και λιανική πώληση, μεσιτεία, διακίνηση, διανομή και αποθήκευση των ειδών, εφόσον:

α) για κάθε είδος λιπασμάτων και πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων το απόθεμα υπερβαίνει τα 5.000 κιλά, αν το απόθεμα διατηρείται σε στερεά κατάσταση ή τα 1.000 λίτρα, αν το απόθεμα διατηρείται σε υγρή κατάσταση,

β) για κάθε είδος ζωοτροφών, και ωμών δημητριακών παντός είδους και ιδίως σιταριού ή σμιγαδιού, σίκαλης, κριθαριού, βρώμης, καλαμποκιού, εδώδιμου φαγόπυρου, το απόθεμα υπερβαίνει τα 10.000 κιλά,

γ) για κάθε είδος αλεύρων και ιδίως αλευριών σιταριού ή σμιγαδιού και αλευριών δημητριακών, το απόθεμα υπερβαίνει τα 200 κιλά,

δ) για κάθε είδος φυτικών ελαίων, εκτός από το ελαιόλαδο, και ιδίως ηλιέλαιου (έλαιο ηλιοτροπίου), φοινικέλαιου και αραβοσιτελαίου το απόθεμα υπερβαίνει τα 100 λίτρα.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εργαστήριο παρασκευής και έψησης άρτου (φούρνοι) είναι υπόχρεοι δήλωσης αποθεμάτων για κάθε είδος εφόσον το απόθεμα υπερβαίνει τα 500 κιλά και δεν μεταπωλούν το απόθεμα αυτό.

Οι υπεραγορές τροφίμων (super market) υποχρεούνται να υποβάλλουν δηλώσεις αποθεμάτων μόνο ως προς το ηλιέλαιο.

Οι υπόχρεοι μπορούν να εισέλθουν στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα για τους σκοπούς της παρούσας είτε απευθείας, μέσω του συνδέσμου https://supplies.businessportal.gr, είτε μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (http://www.mindev.gov.gr/), στην οποία μπορούν να επιλέξουν τον σύνδεσμο: «Δήλωση Αποθεμάτων».

Η προθεσμία αρχικής δήλωσης των αποθεμάτων είναι 2 ημερών από την δημοσίευση του εν λόγω ΦΕΚ.

Οι υπόχρεοι συνδέονται με την εφαρμογή ως εξής: α) οι επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες εγγραφής στο ΓΕΜΗ με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης της επιχείρησης στο ΓΕΜΗ, β) οι επιχειρήσεις που για οποιοδήποτε λόγο δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο ΓΕΜΗ με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο TAXIS.

Οι υπόχρεοι μετά την αρχική δήλωση των αποθεμάτων των προϊόντων υποχρεούνται να επικαιροποιούν τη δήλωση των αποθεμάτων τους μία φορά τουλάχιστον κάθε πέντε εργάσιμες ημέρες.

Κάθε νεότερη δήλωση αποθεμάτων θα πρέπει να απέχει χρονικά από την προηγούμενη δήλωση τουλάχιστον μία ολόκληρη ημέρα.

Η απόφαση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στο link: https://www.e-thesprotias.gr/pages/624ac4a209e31000e99e25c1

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...