05/06/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Αχέροντας» σε Αμμουδιά και Γλυκή (+ΦΩΤΟ)

Μαΐου 06, 2023 0
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Αχέροντας» σε Αμμουδιά και Γλυκή (+ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 28 Απριλίου τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Αχέροντας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου και σενάριο Μάτας Κούρτη.

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που γυρίστηκε στις εκβολές και τις πηγές του ποταμού Αχέροντα, στα χωριά Αμμουδιά και Γλυκή, με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Αργύρη Μπακιρτζή. 

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, η μυθολογία του τόπου τους επηρεάζει και τους ωθεί να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.


Η ταινία αποτελεί μία παραγωγή της εταιρείας ΗΟΝΕΥΒΕΕ, σε συμπαραγωγή με την LIBRART PERFORMING ARTS ENSEMBLE και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το επιβλητικό τοπίο και ο μύθος που το περιβάλλει αποτέλεσαν την έμπνευση του σεναρίου. Η ξεχωριστή φύση της περιοχής με τα αιωνόβια πλατάνια, το πολυσύνθετο οικοσύστημα και τα κρυστάλλινα νερά αναδείχθηκαν και ανέδειξαν την ιστορία. 


Οι φιλόξενοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Δήμων Πάργας και Σουλίου και ιδιαίτερα αυτοί της Αμμουδιάς και της Γλυκής όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της ταινίας.


Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Αργύρης Μπακιρτζής


Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου
Σενάριο: Μάτα Κούρτη
Παραγωγός: Χριστίνα Τσακμακά
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αθανασόπουλος
Σκηνογράφος: Λουκία Λιμπέρη Ωραιοπούλου
Ενδυματολόγος: Σπυριδούλα Λιαράτσικα
Ηχητικός Σχεδιασμός: Enes Achmet Kechagia
Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος
Διευθύντρια Παραγωγής: Βίκυ Εδιάρογλου
Οργάνωση Παραγωγής: Μαίρη Τσίτσου
Color Correction: Μαρία Τζωρτζάτου
Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Πέτρος Καλφαμανώλης
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη-Κινησιολογία : Μαρία Στεφανίδου
Σκριπτ: Κλαούντια Μαρία Δούλου
Α’ Βοηθός Κάμερας: Σπύρος Κοντορουχάς
Ηλεκτρολόγοι: Γιώργος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Κόλλιας
Βοηθός Παραγωγής: Πάνος Δέδες
Casting Director: Δημήτρης Ζούρας
Make Up Artist: Μαίρη Ρόκκου

ΠΗΓΗ: kanalakinews.gr
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Απόψε ο τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Θεσπρωτίας μεταξύ Άρη Φιλιατών και Νέας Σελεύκειας

Μαΐου 06, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Απόψε ο τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Θεσπρωτίας μεταξύ Άρη Φιλιατών και Νέας Σελεύκειας

Απόψε στις 20:30 στο δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Θεσπρωτίας μεταξύ του Α.Σ. ΑΡΗ Φιλιατών και της Α.Ε. Νέας Σελεύκειας.

Η ΑΕΝΣ καλείται να κρατήσει τα σκήπτρα μιας και είναι η κάτοχος του περσινού κυπέλλου, ενώ ο πρωταθλητής ΑΡΗΣ Φιλιατών να ολοκληρώσει με μια ακόμη επιτυχία τη φετινή σεζόν.

Δύο δυνατές ομάδες, με ποδοσφαιρική ποιότητα, ελπίζουμε να προσφέρουν ένα όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα σε όλους τους θεσπρωτούς φιλάθλους που καλούνται να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Απέναντι στη μιζέρια και την παρακμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ας ελπίσουμε οι δύο ομάδες να κάνουν το καλύτερο δυνατό για μια γιορτή του θεσπρωτικού ποδοσφαίρου.

Τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ Θεσπρωτίας
Αρης Φιλιατών - Α.Ε.Ν.Σ
Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας
Σάββατο 06-05-2023
20.30
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Β Κύκλο Προγράμματος Κατάρτισης

Μαΐου 06, 2023 0
Θεσπρωτία: Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Β Κύκλο Προγράμματος Κατάρτισης

Υποβολή Αιτήσεων από 29/04 έως και 09/07/2023

Με την παρούσα πρόσκληση Β Κύκλου, και προκειμένου να καλυφθούν οι εναπομείνασες κενές θέσεις (τουλάχιστον 52), καλούνται οι ενδιαφερόμενοι - δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης στους τρεις Δήμους (Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Φιλιατών) της Π.Ε. Θεσπρωτίας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην Πράξη, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας της Πράξης: https://katartisi-anergwn.e-thesprotias.gr/

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: από Σάββατο 29 Απριλίου έως Κυριακή 09 Ιουλίου 2023 ώρα 23:59.

Τρόπος Υποβολής: Μόνο ηλεκτρονικά στην ανωτέρω ιστοσελίδα.

Η Πρόσκληση αφορά την Πράξη «Πρόγραμμα Προώθησης Ανέργων στην Αγορά Εργασίας» με Κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5070063 και η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ18 στα πλαίσια του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» την οποία υλοποιεί το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ως Δικαιούχος.

Μέσω της Πράξης επιδιώκεται η προετοιμασία συνολικά 150 ανέργων, τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που κατοικούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με στόχο την απόκτηση και διεύρυνση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε κλάδους αιχμής της Περιφερειακής Οικονομίας, με αναπτυξιακή δυναμική και προοπτικές απασχόλησης.

Η Πράξη περιλαμβάνει τέσσερα (4) προγράμματα Κατάρτισης, 340 ωρών έκαστο (100 ώρες θεωρία και 240 ωρών πρακτικής άσκησης) που αφορούν την απόκτηση γνώσεων, βασικών και ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων σε αντικείμενα που σχετίζονται με τις ακόλουθες ειδικότητες:

- e-Commerce-Hospitality Sales & Marketing

- Στέλεχος ανάπτυξης & προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού

- Στέλεχος Διαχείρισης & Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων

- Υπεύθυνος διοίκησης επισιτιστικών επιχειρήσεων

Οι ωφελούμενοι, με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Κατάρτισης (Θεωρία & Πρακτική) και την Πιστοποίησή τους, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το ποσό των πέντε ευρώ (5,00€) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις.

Για αναλυτικές πληροφορίες καλείστε να συμβουλευτείτε την «Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων - Β Κύκλος» που βρίσκεται αναρτημένη στην ανωτέρω ιστοσελίδα όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας https://www.e-thesprotias.gr/.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Συνέχεια...

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας σε Φιλιάτες & Παραμυθιά

Μαΐου 06, 2023 0
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας σε Φιλιάτες & Παραμυθιά

H Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και οι Τοπικές Οργανώσεις Σουλίου και Φιλιατών, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου Θεσπρωτίας (Χρήστο Κάτσιο, Αγγελική Μέμμου και Μαγδαληνή Τάτση), για τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου:

- Στο Φιλιάτι, την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 11:30 στο Δημαρχείο

- Στην Παραμυθιά, το Σάββατο 13 Μαΐου στις 11:00, στην πλατεία "Καρκαμίσι"
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα