12/21/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Παρενόχληση και κακοποίηση γυναικών - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
Παρενόχληση και κακοποίηση γυναικών - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Τί είναι τούτα που συμβαίνουν;
Πώς κατάντησε ο κόσμος;
Η ανθρωπιά έχει πεθάνει
και επικρατεί ο τρόμος!

Δεν μας φτάνει η ακρίβεια,
ούτε ο κορωνοϊός,
μας προκύψαν κάποιοι "άντρες",
που την έχουν δει "αλλιώς".

Και προσβάλλουν κι ευτελίζουν
τις ανθρώπινες τις σχέσεις,
τις γυναίκες παρασύρουν
με ωραίες υποσχέσεις!

Για ξυπνήστε κοριτσάκια,
γιατί ξέρετε είστε στόχοι.
Ευκολόπιστες μην είστε,
μάθετε να λέτε ΟΧΙ!

Κι ας φροντίσουν κάποια "αγόρια",
να αλλάξουν τακτική,
γιατί η δικαιοσύνη
θα τους περιποιηθεί.

Όσοι άθλιοι τις γυναίκες
άγρια κακοποιούν,
να σκεφτούν πως έχουν μάνες,
και αυτές ίσως πονούν.

Ζούγκλα έγινε η ζωή μας,
φορτωμένη αδικία,
χάθηκε η καλοσύνη,
δεν υπάρχει ευαισθησία!

21 -12 -2021
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 31
ΠΕ Θεσπρωτίας 12
ΠΕ Ιωαννίνων 61
ΠΕ Πρέβεζας 42

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.424, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.044.301 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 211 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.905 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.055 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 661 (62.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 79.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 545 (82.45%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 116 (17.55%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.679 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 295 (ημερήσια μεταβολή +14.34%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 331 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Μ. Κάτσης στο digital economy forum 2021: "Η ψηφιακή μετάβαση να μην αφήσει κανέναν πίσω"

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
Μ. Κάτσης στο digital economy forum 2021: "Η ψηφιακή μετάβαση να μην αφήσει κανέναν πίσω" 

"Αλλά να συμπεριλάβει τους πάντες, πολίτες και επιχειρήσεις"

Στο συνέδριο «digital economy forum 2021» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) παραβρέθηκε σαν ομιλητής ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης.

Ξεκινώντας με την επισήμανση ότι: «Η χώρα μας για χρόνια ολιγώρησε και δεν έθεσε σε υψηλή θέση στην ατζέντα την ψηφιακή μετάβαση», «με αποτέλεσμα να καταστούμε ένας εκ των ουραγών της Ευρώπης», υπενθύμισε ότι αυτή η κατάσταση άλλαξε με την ίδρυση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το 2016. Ανέφερε επιγραμματικά τα μεγάλα, εμβληματικά έργα που έβαλε μπροστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως το Ultra Fast Broadband για Internet υπερυψηλών ταχυτήτων, Rural Broadband στις «λευκές» περιοχές, ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων στο δημόσιο με ψηφιακές υπογραφές, νέες ψηφιακές ταυτότητες κ.ά., αλλά και ένα πλήθος νέων ψηφιακών υπηρεσιών στο δημόσιο όπως τα ηλεκτρονικά ιατρικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ, αρχικές δηλώσεις και ενστάσεις σε κτηματολόγιο και δασικούς χάρτες, εγγραφές και μετεγγραφές φοιτητών και μαθητών, αιτήσεις αναπληρωτών και μεταθέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών, πόθεν έσχες κ.ά.

Στη συνέχεια, ο Μάριος Κάτσης υποστήριξε ότι παρόλο που η κυβέρνηση ΝΔ συνέχισε την πολιτική των ψηφιακών υπηρεσιών, αυτό σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί τους πανηγυρισμούς της περί «ψηφιακών αλμάτων», καθώς στα πρόσφατα αποτελέσματα για του, πλέον αντιπροσωπευτικού, Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας DESI 2021, η Ελλάδα κατατάσσεται 3η από το τέλος (25 στους 27) στην Ε.Ε., ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο επί μέρους δείκτης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σημείωσε οριακή πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλες καθυστερήσεις του έργου Ultra Fast Broadband που έχει βαλτώσει, παρόλο που η ΝΔ το βρήκε συμβασιοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, έργο με το οποίο θα είχαμε ήδη αύξηση της ταχύτητας και μείωση του κόστους του internet για τους πολίτες, καθώς σήμερα έχουμε το πιο ακριβό και αργό internet στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αλλάξει σημαντικά αυτή η κατάσταση, ανέφερε ότι είναι κρίσιμα στοιχεία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να διαθέτουν ευρυζωνικές συνδέσεις νέας γενιάς, να μην υπάρχουν πλέον περιοχές χωρίς συνδεσιμότητα, όπως και μεγάλες μερίδες του πληθυσμού να μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακές υπηρεσίες αποκτώντας ψηφιακές δεξιότητες.

Αναφερόμενος, στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο Μάριος Κάτσης στηλίτευσε τη χαμηλή μέχρι τώρα απορροφητικότητα, την έλλειψη διαβούλευσης με τους φορείς, την εκχώρηση 1,2 δις ευρώ στο Υπουργείο Εργασίας, κάτι που θα οδηγήσει σε αμφιβόλου ποιότητας κατάρτιση, αντί για ψηφιακές δεξιότητες στον πληθυσμό. «Κρίσιμα ζητήματα τα επόμενα χρόνια αποτελούν η διαφάνεια στην κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και η μεγιστοποίηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων εντός χρονικών ορίων για να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας πιο συγκεκριμένες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι: «Απαιτείται σχεδιασμός νέων έργων ευρυζωνικής υποδομής και επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του δημοσίου τομέα, απαιτούνται δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και του λιανεμπορίου με συνέργεια των επιμελητηρίων, με αναβάθμιση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας. Στον αντίποδα των κυβερνητικών χειρισμών, εμείς υποστηρίζουμε ότι οι πόροι των Ταμείων δεν πρέπει να κατευθύνονται μόνο στους μεγάλους και τους λίγους ισχυρούς ομίλους, αλλά σε εγχώριες μικρές, πολύ μικρές, μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, απαιτούνται φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις και επενδυτικά κίνητρα σε νέους επιστήμονες στον κλάδο Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών ώστε να ανασχεθεί το brain drain και συγκλίνουμε με τους ευρωπαϊκούς στόχους.»

Κλείνοντας, ανέφερε ότι: «Οι θέσεις μας είναι διατυπωμένες και υπηρετούν ένα συνολικότερο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, σχέδιο που υπηρετεί τη χώρα και τους πολίτες της. Η ψηφιακή μετάβαση δεν πρέπει να αφήνει κανέναν πίσω. Πρέπει να υπηρετεί την κοινωνία και την οικονομία, να λειτουργεί με γνώμονα την άρση των ανισοτήτων, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ισονομίας.»
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Μποτιλιάρισμα από το πρωί στην είσοδο της πόλης από Μαυρούδι

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Μποτιλιάρισμα από το πρωί στην είσοδο της πόλης από Μαυρούδι

Εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ, στο ύψος των παλιών εργατικών κατοικιών, στον υπό κατασκευή δρόμο στην είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας από το Μαυρούδι, έχουν προκαλέσει μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων.

Από το πρωί της Τρίτης, εκατοντάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ουρές για να γίνουν εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ. Ωστόσο, δεν είδαμε ούτε τροχαία στο σημείο, ούτε ενημερωθήκαμε να έχουν γίνει απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε συνεργασία Δήμου - Τροχαίας.

Από τον κόμβο Νέας Σελεύκειας μέχρι και το κτίριο του ΕΙΝ οι οδηγοί χρειάστηκαν μισή ώρα για να διανύσουν 2 χιλιόμετρα...

Οι εργάτες της αναδόχου εταιρείας που κατασκευάζει το νέο δρόμο, είχαν κόψει τη μια λωρίδα κυκλοφορίας και η κίνηση των οχημάτων γινόταν εναλλάξ, χωρίς όμως την παρουσία της τροχαίας.


Οι οδηγοί που δεν είχαν ενημερωθεί για την εξέλιξη, παρέμειναν για αρκετή ώρα στα οχήματά τους ακινητοποιημένοι. Αδιακολόγητη ενέργεια, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να ενημερώσουν τους δηγούς, ούτως ώστε να επιλέξουν εναλλακτική διαδρομή και κυρίως τον πίσω δρόμο από και προς Νέα Σελεύκεια.

Αύριο είναι επίσης προγραμματισμένες εργασίες στο ίδιο σημείο, καθώς και σε άλλες περιοχές: Νέα Σελεύκεια, Κεστρίνη, καθώς και στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Ακόμη μια φορά που οι φορείς δεν μπορούν να συνεργαστούν με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών...
Συνέχεια...

Πλύσιμο - Καθαρισμός Δημοτικής Αγοράς Ηγουμενίτσας

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
Πλύσιμο - Καθαρισμός Δημοτικής Αγοράς Ηγουμενίτσας

Σας κάνουμε γνωστό ότι την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου από τις 7:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα προβεί σε πλύσιμο και καθαρισμό της Δημοτικής Αγοράς.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα- Κάτω ο αντεργατικός-αντιλαϊκός προϋπολογισμός!"

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Όλοι στη σημερινή συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα- Κάτω ο αντεργατικός-αντιλαϊκός προϋπολογισμός!"
Κάτω ο αντεργατικός-αντιλαϊκός προϋπολογισμός!
Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

Η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2022 έρχεται και φέτος να σημάνει τη συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα. Οι διθύραμβοι των κυβερνητικών στελεχών για «ανάπτυξη» και «παροχές», απευθύνονται στην τάξη και το σύστημα που υπηρετούν, βάζοντας και πάλι στη γωνία τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία.

Ο προϋπολογισμός έρχεται για μια ακόμη χρονιά να δώσει αμέριστη στήριξη στο κεφάλαιο και στην εργοδοσία. Να ορίσει φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις που θα διευρύνουν τα κέρδη του κεφαλαίου και θα το γλυτώσουν από τα «περιττά» έξοδα, χρησιμοποιώντας το ίδιο κατάπτυστο επιχείρημα ότι θα εξασφαλιστούν έτσι οι μισθοί, οι παλιές αλλά και οι νέες «καλές» θέσεις εργασίας. Το ίδιο κατάπτυστο επιχείρημα που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια δηλαδή, νομίζοντας ότι μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και των εργαζόμενων.

Η πραγματικότητα απέχει πολύ από τα πανηγύρια της κυβέρνησης. Στην πραγματική ζωή, οι μισθοί και το λαϊκό εισόδημα ολοένα και μειώνονται. Στα μέσα του χειμώνα γίνεται κανόνας, παρά εξαίρεση, η αδυναμία να καλυφθούν στοιχειωδώς τα υπέρογκα έξοδα θέρμανσης. Οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής παίρνουν σταθερά ανοδική πορεία. Και φυσικά, τα σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας έχουν ισοπεδώσει ολόκληρους κλάδους εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, ο προϋπολογισμός έρχεται να μειώσει ακόμη περισσότερο τα κονδύλια για το σύστημα Υγείας, παρά το γεγονός ότι οι νεκροί από την πανδημία μετρώνται κατά εκατοντάδες. Τι κι αν διασωληνώνονται ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ. Τι κι αν πεθαίνει κόσμος στους διαδρόμους. Τι κι αν γιατροί και νοσηλευτές δουλεύουν εξοντωμένοι ή στέλνονται στις αναστολές. Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές και πολυδιακηρυγμένες: «Μια χαρά λειτουργούν οι υποδομές, τα νοσοκομεία και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ως έχουν»... Για την ακρίβεια, υπάρχει και περίσσευμα που στον επόμενο προϋπολογισμό πρέπει να κοπεί κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια...

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, το σύστημα οχυρώνεται με κάθε τρόπο. Επιχειρεί να αφοπλίσει ακόμη περισσότερο το εργατικό κίνημα, με το νόμο Χατζηδάκη να προχωράει την αντεργατική πολιτική επίθεσης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενώ, με το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις διαδηλώσεις και με τα ψευτοεπιχειρήματα για «προστασία από την πανδημία», επιχειρεί να τσακίσει κάθε αγώνα και κάθε κινητοποίηση με ΜΑΤ, αύρες και συλλήψεις αγωνιστών.

Ενώ, λοιπόν, η επίθεση καλπάζει και το σύστημα οχυρώνεται, οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουν άοπλοι και αδρανείς. Ούτε λόγος για απεργία εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, ούτε καν ως άσφαιρη τουφεκιά, όπως την είχαν καθιερώσει τα τελευταία χρόνια. Αλλά και από την πλευρά του ρεφορμιστικού ΠΑΜΕ, πέφτουν βροχή οι κορώνες για τα «λαϊκά συλλαλητήρια» και τον «ξεσηκωμό» ενάντια στον προϋπολογισμό, επίσης χωρίς λέξη για απεργία!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βρουν τους δρόμους συγκρότησής τους και να δώσουν τη μάχη ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική! Κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάνουν πλάτες στο σύστημα, κόντρα στο ρεφορμισμό που υπονομεύει τους αγώνες!

Όχι στον αντεργατικό-αντιλαϊκό προϋπολογισμό!
Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας και της ανεργίας!
Ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη!
Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση!
Πλήρης Ασφάλιση – Ίση, Πλήρης και Δωρεάν Περίθαλψη για όλους

Κ.Ο. Θεσπρωτίας ΚΚΕ (μ-λ)
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: ΝΕΑ Διανομή Τροφίμων του Προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD από 21.12.2021 έως 23.12.2021

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
Θεσπρωτία: ΝΕΑ Διανομή Τροφίμων του Προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD από 21.12.2021 έως 23.12.2021

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, παρέλαβε και παρέδωσε στους Εταίρους της Δήμο Ηγουμενίτσας και Δήμο Σουλίου νέες ποσότητες από ΤΡΟΦΙΜΑ-ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ (ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΕΥΡΙ, ΡΥΖΙ ) & ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

τα οποία θα διανεμηθούν από 21/12/2021 έως 23/12/2021 στα κατά τόπους σημεία διανομής, στους δικαιούχους του κάθε Εταίρου, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων, ετών 2018–2019», με κωδικό MIS:5029413.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη
Συνέχεια...

Τι αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη φορέων για το Δρέπανο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
Τι αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη φορέων για το Δρέπανο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 20/12 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για το μείζον θέμα της προστασίας του Δρεπάνου.

Αν και το πρόβλημα έχει εντοπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια, κανείς από τους συναρμόδιους φορείς δεν είχε πάρει μέχρι σήμερα κάποια πρωτοβουλία, αντίθετα, διάφορες εργασίες και παρεμβάσεις των τελευταίων ετών επιδείνωσαν την κατάσταση.

Κρατάμε στα θετικά ότι μετά από σχετικό δημοσίευμά μας στις 12/12/2021  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) υπήρξε μια κάποια αντίδραση, με αποτέλεσμα να συγκληθεί σύσκεψη φορέων από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας.

Κατόπιν συζήτησης και διαφόρων προτάσεων αποφασίστηκαν τα εξής:

Άμεσα μέτρα όπως η αποκατάσταση των ζημιών, μεσοπρόθεσμα να εξεταστεί το ζήτημα της επιμήκυνσης του διαύλου, να ανατεθεί μελέτη σε κάποιο πανεπιστήμιο για την προστασία του Δρεπάνου, να ενεργοποιηθεί η πολιτεία για το πρόβλημα και να ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς η καλύτερη περιφρούρηση του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν κι άλλες προτάσεις από φορείς και αυτοδιοικητικούς, τα οποία θα εξετάσουμε αναλυτικότερα σε επόμενο δημοσίευμά μας.

(Ολόκληρη τη συζήτηση μπορείτε να τη δείτε στο παρακάτω βίντεο, μετά το 40΄ λεπτό)


Συνέχεια...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκρηξη και φωτιά σε πυλώνα της ΔΕΗ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκρηξη και φωτιά σε πυλώνα της ΔΕΗ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Έκρηξη σημειώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ και ακολούθησε φωτιά σε μετασχηματιστή, έξω ακριβώς από το 3ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας, στις 9 το πρωί της Τρίτης 21/12.

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγεται χαρακτηριστικά το κουδούνι του σχολείου...

Ακολούθησε μικρή διακοπή ρεύματος, καθώς ακόμη και αυτή την ώρα έχει πέσει η τάση στη γύρω περιοχή.

Μέχρι στιγμής από κατοίκους της περιοχής ενημερωθήκαμε ότι έσπευσε περιπολικό της αστυνομίας όπου διέκοψε την κυκλοφορία, ενά αναμένεται η πυροσβεστική και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ.

Παρόλο που έχουν περάσει μέρες που σταμάτησε η κακοκαιρία, παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρισμού της πόλης. Αναμένουμε ενημέρωση από τη ΔΕΔΔΗΕ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή...

Περισότερα σε επόμενη ανάρτησή μας...
Συνέχεια...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για το σημερινό συλλλαλητήριο ενάντια στον προϋπολογισμό φτώχειας και εξαθλίωσης

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για το σημερινό συλλλαλητήριο ενάντια στον προϋπολογισμό φτώχειας και εξαθλίωσης
ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Το Σάββατο ψηφίστηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός για το 2022. Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε έναν ταξικό προϋπολογισμό που είναι γεμάτος φοροελαφρύνσεις και δώρα για τους καπιταλιστές και σφαγείο για τη ζωή και τις ανάγκες της εργατικής τάξης. Ενόψει της ψήφισης του προυπολογισμού, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να μπουν σε αυτή τη μάχη με απεργιακές αποφάσεις. Πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά!!!

Πλάι σε όσα πλήττουν το λαό με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους έμμεσους φόρους, ζούμε ένα νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά να απομυζήσει το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Και όσο η ακρίβεια μεγαλώνει, τόσο η φτώχεια εξαπλώνεται.

50% στο ρεύμα, 30% στα άλευρα και άλλα βασικά είδη διατροφής, τα φάρμακα, τα σχολικά είδη και τα είδη ένδυσης και υπόδησης. Το λαϊκό προϋπολογισμό επιβαρύνουν δραματικά οι αυξήσεις στα καύσιμα και στα μεταφορικά, η εκτίναξη του κόστους στέγασης που έχει πάρει τα ύψη με τις αυξήσεις ενοικίων, τον ΕΝΦΙΑ, τα δημοτικά τέλη. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαφημίζει την «αύξηση» – κοροϊδία στον κατώτατο μισθό της τάξης των 52 λεπτών τη μέρα για το 2022.

Η κατάσταση γίνεται χειρότερη με τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για την οικιακή κατανάλωση μέσω νέου τρόπου και είδους χρεώσεων (θα πληρώνουμε και το CO2 που εκπέμπουν οι εταιρείες). Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η βίαιη απολιγνιτοποίηση, η εισαγωγή ρεύματος από λιγνίτη, η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας και των επενδύσεων για την «πράσινη ανάπτυξη», η «ανταγωνιστικότητα» που τάχα θα «μείωνε τις τιμές» στην πράξη έχουν οδηγήσει να είμαστε η χώρα με την ακριβότερη τιμή οικιακού ρεύματος στην Ευρώπη!

Οι αυξήσεις δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση τάζοντας αντισταθμιστικά μέτρα για να κατευνάσει την οργή του λαού που για άλλη μια φορά καλείται να πληρώσει τα βάρη. Είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζουν και την ενέργεια ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη και η μεροληπτικά ταξική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υποκλίνονται στα συμφέροντα του κεφαλαίου συνθλίβουν τις ζωές μας. Η αισχροκέρδεια δεν αποτελεί μια παρέκκλιση των δήθεν υγιών νόμων της αγοράς, αλλά συστατικό στοιχείο της λειτουργίας του συστήματος. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι κάνοντας την κρίση ευκαιρία για νέα κέρδη. Ό,τι απομένει από τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις συντάξεις, το κλέβουν με άλλους τρόπους. Η ακρίβεια, οι συνεχείς αυξήσεις και τα χαράτσια «ρουφούν» το λαϊκό εισόδημα. Δεν μπορεί να είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας τα δεκάωρα ,η ανεργία και η μαύρη και ελαστική εργασία, οι ψευτομισθοί που δεν φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς.

Παλεύουμε για:

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας έτσι ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης

Μείωση της κάθε είδους φοροληστείας των εργαζομένων. Όχι στα χαράτσια και τους έμμεσους φόρους. Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους. Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής, μείωση συντελεστών σε ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη.

Αποκλειστικά στο δημόσιο οι υπηρεσίες ρεύματος και νερού, με πλήρη εργατικό-κοινωνικό έλεγχο. Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από την ενέργεια και το νερό, χωρίς αποζημίωση. Ρεύμα, νερό, θέρμανση, τηλεπικοινωνία είναι κοινωνικά αγαθά και όχι είδος πολυτελείας για τα φτωχά νοικοκυριά.

Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία –υγεία – πρόνοια - συγκοινωνίες-προστασία του φυσικού περιβάλλοντος) και όχι για τις τράπεζες, το χρέος, τις επιδοτήσεις των «επενδυτών», τις δαπάνες για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤO ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6:00 ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ!!!

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο σήμερα από το ΕΚΘ ενάντια στην ακρίβεια και για αυξήσεις στους μισθούς

Δεκεμβρίου 21, 2021 0

 Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο σήμερα από το ΕΚΘ ενάντια στην ακρίβεια και για αυξήσεις στους μισθούς.com/img/a/

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΣΤΙΣ 6:00μμ, ΣΤΟΝ ΟΤΕ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Το τελευταίο διάστημα ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων «κατατρώει» ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. Έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχει εκτοξευτεί, ενώ οι αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως ο καφές, τα ζυμαρικά, οι παιδικές τροφές, τα είδη υγιεινής, τα ροφήματα, μας κάνουν να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ τι να κόψουμε για να βγάλουμε το μήνα.

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις αυξήσεις τιμών ως «ένα πρόσκαιρο και παροδικό φαινόμενο, που συμβαίνει παντού και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί είναι αποτέλεσμα της πανδημίας».
Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Τα περιβόητα κρατικά πακέτα ενίσχυσης όπως και το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ» δεκάδων δισεκατομμυρίων, δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους, το χρήμα ρέει άφθονο για τις μπίζνες τους, παρασέρνοντας και τις τιμές στα ύψη. Η «πράσινη μετάβαση» και η «απελευθέρωση της ενέργειας» έχουν εκτοξεύσει επίσης τις τιμές σε απίστευτα επίπεδα. Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε την επιβολή υψηλότερων άμεσων και έμμεσων φόρων που θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και περνάνε στις τιμές των προϊόντων.

Την ίδια στιγμή ο κρατικός προϋπολογισμός που συζητιέται και ψηφίζεται αυτές της ημέρες στη Βουλή, για άλλη μια χρονιά είναι αντιλαϊκός και βαθιά ταξικός, όπως γινόταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Επιβεβαιώνει ότι είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε σε συνθήκες κρίσης, οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουμε να ματώνουμε. Για άλλη μια φορά το μόνο που φέρνει είναι θυσίες δίχως τέλος, περισσότερη φτώχεια και φόρους για το λαό. Απαράδεκτες συνθήκες για τη μόρφωση των παιδιών μας, το δημόσιο σύστημα υγείας να συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Δεν προβλέπεται κανένας σχεδιασμός για έργα υποδομών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Το μόνο που αυξάνεται στον προϋπολογισμό είναι οι πολεμικές δαπάνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ε.Ε., οι επιδοτήσεις και η χρηματοδότηση στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το μόνο που θα δούμε για μια ακόμα χρονιά, είναι η τσέπη μας να αδειάζει για να γεμίζουν τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ώρα που μπουκώνουν με νέα κέρδη τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα αντισταθμιστικά μέτρα που εξαγγέλλουν δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες των εισοδημάτων μας. Οι εργαζόμενοι και ο λαός ματώνουμε για να τα βγάλουμε πέρα με την ακρίβεια που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, ματώνουμε για να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών μας, για τα ενοίκια και την θέρμανση των σπιτιών μας, για τους πράσινους λογαριασμούς του ρεύματος. Ούτε ένα ευρώ απ΄τη μοιρασιά των δισεκατομμυρίων του ταμείου ανάκαμψης και της πράσινης οικονομίας τους, δεν προβλέπεται για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ
Οι εργαζόμενοι θα κληθούμε να πληρώσουμε το 95% των φόρων για να βγούνε τα «σπασμένα» από τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις που αύξησαν περαιτέρω τα ελλείμματα και το χρέος. Την ίδια στιγμή μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών στο 22% από το 24%.

Είναι πρόκληση την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, εκατοντάδες διασωληνωμένους, η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία να μειώνεται κατά 450 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, τα «δωράκια» στους φαρμακοβιομηχάνους και γενικότερα τους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ.

Τα επιδόματα για τους ανέργους κόβονται κατά 199 εκατ. ευρώ ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές. Αντίθετα αυξάνονται οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 530 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 3,5 δις και συνολικά στα 7,5 δις. με τα 4 δισ. ευρώ που δίνει η Ελλάδα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ.


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ
Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα όλα αυτά τα χρόνια, απέναντί μας έχουμε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν με ευλάβεια όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Η ακρίβεια και τα χαράτσια, πάνε χέρι – χέρι με τους αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τα δικαιώματα μας και τη ζωή μας. Πάνε χέρι – χέρι με τη δουλειά λάστιχο, με την απλήρωτη εργασία, με τις απλήρωτες υπερωρίες, με τα 10ωρα – 12ωρα, με το χτύπημα της ζωής και της δράσης των συνδικάτων.
Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα έδωσαν θάρρος σε πολλούς εργαζομένους. Απέτρεψαν την επιδείνωση της θέσης τους σε μια σειρά χώρους, ανάγκασαν την εργοδοσία να πάρει ορισμένα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης εργασίας, για την ασφάλεια και την υγεία σε χώρους δουλειάς.
Μόνος δρόμος για όλους εμάς, διέξοδος για κάθε εργαζόμενο και κάθε λαϊκή οικογένεια είναι η οργάνωση στην πάλη, με βάση τα δικά μας συμφέροντα για να βάλουμε στο προσκήνιο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά την πάλη για:
Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο το λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.
Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους – εργαζόμενες, τους ανέργους και όλο το λαό της πόλης μας να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο, για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, ενάντια στην ακρίβεια, και τον βάρβαρο κι αντιλαϊκό προϋπολογισμό την Τρίτη 21 Δεκέμβρη, στις 6:00 μμ, στον ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!
Συνέχεια...

Σε ποιες περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας θα γίνουν σήμερα προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (20-26/12)

Δεκεμβρίου 21, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (20-26/12)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα που διανύουμε (20-26 Δεκεμβρίου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

20/12/2021

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

21/12/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

22/12/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

23/12/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

24/12/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

Συνέχεια...