05/03/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Κάτσης - Γκαρά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. και των Βαλκανίων στη σχετική διεθνή κατάταξη

Μαΐου 03, 2022 0
Κάτσης - Γκαρά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. και των Βαλκανίων στη σχετική διεθνή κατάταξη

Κοινή Δήλωση του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κάτση Μάριου, και της Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γκαρά Αναστασίας, σχετικά με την κατρακύλα της Ελλάδας 38 ολόκληρες θέσεις στη σχετική λίστα για την Ελευθερία του Τύπου

Η σημερινή ανακοίνωση της έκθεσης της έγκριτης, διεθνούς οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» για την Ελευθερία του Τύπου, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ελευθεροτυπίας, αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας, με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα πεπραγμένα της.

Η κατρακύλα της Ελλάδας κατά 38 ολόκληρες θέσεις στη σχετική κατάταξη -μέσα σε μόλις 1 χρόνο- που τη φέρνει στην 108η θέση από 180 χώρες, δεν έχει προηγούμενο. Έρχεται δε να επιβεβαιώσει το άκρως επικίνδυνο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για τη λειτουργία ενός από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας, του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συμβάλει με ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις, στο να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρωπαϊκού πλαισίου έπειτα από τα σκοτεινά χρόνια των Μνημονίων, αναβαθμίζοντας σημαντικά την κατάταξή της στην ελευθερία του Τύπου (από την 99η θέση το 2014, στην 65η θέση το 2019).

Ο κ. Μητσοτάκης, αντιθέτως, κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να φέρει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. και των Βαλκανίων, κάτω από χώρες που βρίσκονται στα βάθη της Αφρικής, μετατρέποντάς την σε ντροπή της Ευρώπης. Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στον οποίο ο ίδιος και η κυβέρνησή του οδηγούν τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα», επιβεβαιώνει πως επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει πληγεί καίρια η ελευθερία του Τύπου και το δημοσιογραφικό έργο στην Ελλάδα. Ανεξιχνίαστη δολοφονία δημοσιογράφου, διώξεις ρεπόρτερ και εκδοτών, διαπλοκή με την πολιτική εξουσία, αδιαφανής χρηματοδότηση ΜΜΕ και χάρισμα εκατομμύριων ευρώ στους καναλάρχες, ασφυκτικός έλεγχος του Μεγάρου Μαξίμου στα Δημόσια Μέσα, αποκλεισμοί κομμάτων της αντιπολίτευσης, φορέων και της κοινωνίας των πολιτών από τη δημόσια σφαίρα, όπως άλλωστε μαρτυρά και η πρόσφατη έκθεση του ΕΣΡ. Αν προσθέσει κανείς και τις περιπτώσεις παρακολούθησης δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, αντιλαμβάνεται το εκρηκτικό μείγμα που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα στη «γυάλα» προπαγάνδας που τον περιβάλλει, άλλα όσο και αν επιτίθεται μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Οικονόμου, στις διεθνείς οργανώσεις που κατακεραυνώνουν το καθεστώς του, δε θα καταφέρει να κρύψει την αλήθεια για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα. Τον διαβεβαιώνουμε, ακόμα, πως ο λαός και οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου δεν θα επιτρέψουν να ολοκληρώσει το σχέδιό του για πλήρη εγκαθίδρυση τριτοκοσμικού καθεστώτος ανελευθερίας.

Η Ελλάδα χρειάζεται, ξεκάθαρο, δίκαιο και αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας ΜΜΕ. Με κανόνες, λογοδοσία, διαφάνεια, όπου οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν σε Κράτος και εργαζόμενους αυτά που οφείλουν και οι δημοσιογράφοι θα είναι ελεύθεροι και ασφαλείς να επιτελούν το κοινωνικό και συνταγματικό τους ρόλο.
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία

Μαΐου 03, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 74
ΠΕ Θεσπρωτίας 22
ΠΕ Ιωαννίνων 82
ΠΕ Πρέβεζας 32

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Πανηγύρισε την παραμονή του Θεσπρωτού, τραγουδώντας ο Χουάν Ραμόν Ρότσα... (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 03, 2022 0
Πανηγύρισε την παραμονή του Θεσπρωτού, τραγουδώντας ο Χουάν Ραμόν Ρότσα... (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα πανηγύρισε την παραμονή του Θεσπρωτού στη Super League 2 τραγουδώντας στην κάμερα ένα κομμάτι της Χιλιανής τραγουδίστριας Βιολέτα Πάρα!

Ο Αργεντινός προπονητής έδειξε τη χαρά του ερμηνεύοντας το τραγούδι και στη συνέχεια σχολίασε: «Αυτό το τραγούδι είναι φοβερό. Η Βιολέτα Πάρα είναι μια Χιλιανή και λέει “ευχαριστώ τη ζωή που μου έδωσε τόσα και μπορώ να διακρίνω το μαύρο και το άσπρο και μέσα στο πλήθος μπορώ να διακρίνω τη γυναίκα που αγαπάω”».Συνέχεια...

Βιωματική περιήγηση στο Φοινίκι Θεσπρωτίας: Διαδρομές & Αναζητήσεις στα Καλντερίμια της Παράδοσης 8/5

Μαΐου 03, 2022 0
Βιωματική περιήγηση στο Φοινίκι Θεσπρωτίας: Διαδρομές & Αναζητήσεις στα Καλντερίμια της Παράδοσης 8/5

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρες 10:00-13:00 στον παραδοσιακό οικισμό του Φοινικίου. Μια περιήγηση εμπειρίας, αισθήσεων και γνώσης, στο πανέμορφο χωριό της Θεσπρωτίας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες και διοργανώνεται από το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου.

Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου «Η Μεταμόρφωσις», του Δήμου Φιλιατών, του Πολιτιστικού Κέντρου Νεότητας Δήμου Φιλιατών, του Σημειολόγιου Science & Culture Hub, της TERRA SENSITIVE Κοιν.Σ.Επ και του εργαστηρίου καλλιτεχνικών συμπράξεων ArtioLab.

Σε αυτό το μοναδικό event, όπου το χθες συναντά απρόσμενα και γοητευτικά το σήμερα, συμμετέχουν οι: κ.κ. Κατερίνα Φατούρου- μουσικός, Νίκος Κολιούσης- sound artist, Βασίλης Κυβράνογλου- μουσικός, Άρης Μπέζας- μουσικός, Φωτεινή Χριστάκη- ηθοποιός, Loreto Oyarzun - εικαστικός, Ιωάννα Μαυρομμάτη- photo artist, καθώς και πλήθος εθελοντών.

-Οδηγός στη βιωματική περιήγηση θα είναι η κα Έρικα Καραμπίνα, αρχιτέκτων-μηχανικός Δ.Π.Θ.


*Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

*Για τη μεταφορά των συμμετεχόντων θα διατεθεί δωρεάν μισθωμένο λεωφορείο: αναχώρηση 09:00 από Ηγ/τσα και επιστροφή 13:00 από Φοινίκι). Όσοι επιλεγούν, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και μέσω e-mail για τις λεπτομέρειες.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου των εν Αθήναις Φοινικιωτών Ηπείρου «Η Μεταμόρφωσις», καθώς και της CTC ELECTRONIC .

Επικοινωνία:

Tηλέφωνο: 6986733756, 2665041444
Συνέχεια...

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων

Μαΐου 03, 2022 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων (“Network of Historic Cities Against Plastic Waste - HISCAP), στο πλαίσιο του έργου BIO-PLASTICS EUROPE.

Στο Δίκτυο Πόλεων, στο οποίο συμμετέχουν 28 Ευρωπαϊκοί Δήμοι -εκ των οποίων 6 Ελληνικοί-, καθώς και φορείς δημοσίου δικαίου, βασικός στόχος είναι η υποστήριξη ιστορικών πόλεων και δήμων που έχουν ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργούνται στην καθημερινότητά τους από τα πλαστικά απόβλητα.

Ειδικότερα, τα μέλη του Δικτύου HISCAP δεσμεύονται, μαζί με τους εταίρους του έργου BIO-PLASTICS EUROPE, να εξετάσουν την εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο βιώσιμων λύσεων που θα προέλθουν από:

- Τη μεταφορά γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των εκπροσώπων-διοικήσεων των πόλεων

- Την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας με τη βιομηχανία, την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς διαχείρισης αποβλήτων και άλλους υποστηρικτικούς μηχανισμούς

- Τη δοκιμή, προσαρμογή κατά περίπτωση, και ανάπτυξη καινοτομιών που θα προκύψουν από το έργο BIO-PLASTICS EUROPE, σε βιοπλαστικά και σε βιοαποδομήσιμα πλαστικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων (“Network of Historic Cities Against Plastic Waste - HISCAP), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στον ιστότοπο https://bioplasticseurope.eu/hiscap
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα