01/31/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ποιοι θέλουν τον αποκλεισμό μας από το facebook και τον ηλεκτρονικό Τύπο;;

Ιανουαρίου 31, 2020 0
Ποιοι θέλουν τον αποκλεισμό μας από το facebook και τον ηλεκτρονικό Τύπο;;

Διαπιστώσαμε πριν λίγες ώρες ότι το facebook μπλόκαρε τη σελίδα μας και κατήργησε όλες τις δημοσιεύσεις του site μας και δεν μας επιτρέπει να κάνουμε νέες δημοσιεύσεις. Βέβαια, το facebook δεν μας ενημέρωσε αν και ποιον όρο του παραβήκαμε, ώστε να μπλοκάρει τη σελίδα μας ή αν κάποιος/οι ζητήσανε με αίτημα αναφοράς το μπλοκάρισμά μας.
Εντύπωση μας προκάλεσε άλλωστε ότι ο αποκλεισμός συνέβη σήμερα, ενώ χθες λόγω γρίπης δεν αναρτήσαμε ούτε μία είδηση, ώστε να έχουμε προβεί σε παραβίαση κάποιου όρου της κοινότητας...

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι βρήκανε αυτόν τον τρόπο να φιμώσουνε τα δημοσιεύματά μας, πόσο μάλλον ορισμένοι άρχοντες που δημοσίως μας λένε ότι "γράφουμε μαλ...ίες" βάλανε τα τσιράκια τους να προβούνε σε τέτοιες ενέργειες που ταιριάζουνε, όμως, απόλυτα με την ιδεολογία τους και τις μεθόδους που διοικούνε δημόσιους φορείς!

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την αναστολή της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας μας για να στραφούμε στην ηλεκτρονική έκδοση κι αυτό φαίνεται πως ενόχλησε ήδη ορισμένους που πιστεύουν ότι βρήκαν τρόπο να μας εξαφανίσουνε από τον ηλεκτρονικό Τύπο.

Ας μάθουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τα ρεπορτάζ για όλα τα θέματα που τους ενοχλούν. Είτε με νέα σελίδα, είτε ακόμη και με κυκλοφορία νέου εντύπου, το οποίο δεν θα μπορούνε να μπλοκάρουνε με τίποτα!

Περιμένουμε την απάντηση από το facebook γι' αυτή του την ενέργεια και θα επανέλθουμε ...δριμύτεροι! Είναι θέμα ωρών...!

Υ.Γ. Η ηλεκτρονική μας έκδοση φαίνεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε το στόχο του. Να ενοχλεί αυτούς που θέλουνε να κρύβουνε, αυτά που εμείς δημοσιεύουμε...!
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σταματήσανε στο λιμάνι 10 κιλά οπίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιανουαρίου 31, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σταματήσανε στο  λιμάνι  10 κιλά οπίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών προέβησαν, βραδινές ώρες Τετάρτης, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ''ΛΕΣΥ''.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα Ηγουμενίτσας, σε ΙΧΕ όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη τον ανωτέρω, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν οπίου, κρυμμένη μέσα στο σασί του αυτοκινήτου, στο μπροστινό δεξιό και αριστερό μέρος του οχήματος, συσκευασμένη μέσα σε είκοσι έξι (26) πακέτα,, συνολικού μικτού βάρους δέκα κιλών και διακοσίων είκοσι γραμμαρίων (10,220kgr).
Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, η οποία πρόκειται να αποσταλεί στην Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - 29/1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Ερωτήσεις προς το Δήμαρχο

Ιανουαρίου 31, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ερωτήσεις προς το Δήμαρχο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29/01/2020 πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θέσαμε τις παρακάτω 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 

Η παράταξή μας στις 10/1/2020 με δελτίο προς τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σας έθεσε ερωτήματα για την επτάμηνη καθυστέρηση στην λύση του προβλήματος της ηλεκτροδότησης του συγκροτήματος των ΙΕΚ – ΕΠΑΛ με συνέπεια να διακόπτεται συνεχώς η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και να μην έχουν θέρμανση τις παγωμένες ημέρες Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου. Το αποτέλεσμα; Δύο περίπου εβδομάδες να μη γίνονται μαθήματα στα εν λόγω εκπαιδευτήρια! Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ενεργήσατε άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι να λύσετε το πρόβλημα; Γιατί αργήσατε έξη μήνες και πληρώσατε τη ΔΕΔΔΗΕ για το έργο μόλις στις 28 Νοεμβρίου; Το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα έχει σοβαρά προβλήματα και ζητάμε μέσω ένταξης σε προγράμματα την ανακαίνιση του. Ως άμεσης προτεραιότητας έργα θεωρούμε: α)την αντικατάσταση της στέγης του για να σταματήσουν τα νερά της βροχής να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους και τα εργαστήρια. β) Την αντικατάσταση των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με νέα σύγχρονα, που να αναβαθμίσουν ενεργειακά το συγκρότημα. 

Ο θεσμός του σχολικού φύλακα κλείνει αισίως μια εικοσαετία από την εφαρμογή του. Αποδείχτηκε ότι οι σχολικοί φύλακες συμβάλουν στη καλή λειτουργία των σχολείων και ως εκ τούτου είναι ένας επιτυχημένος θεσμός. Είναι απαραίτητο επομένως στα σχολεία μας και ιδίως στα μεγάλα να υπάρχει ο σχολικός φύλακας. Για το λόγο αυτό σας ζητούμε να στείλετε σχολικό φύλακα στο 1ο και στο 2ο Γενικό Λύκειο, γιατί στην επίσκεψη που κάναμε στα σχολεία μας είπαν ότι τους χρειάζονται, τους είναι απαραίτητοι. Φυσικά να εξετάσετε, ότι ενδεχομένως να υπάρχει ανάγκη για σχολικούς φύλακες και σε άλλα σχολεία. 


Τελευταία παρατηρείται στην πόλη μας μια γενικευμένη κατάληψη και το κλείσιμο μεγάλου μέρους από τα πεζοδρόμια μπροστά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Υπάρχει κανονισμός κ. Δήμαρχε που καθορίζει τους όρους και τους περιορισμούς στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους και στα πεζοδρόμια; Αν υπάρχει εφαρμόζεται; Γιατί η εικόνα δείχνει πως στο συγκεκριμένο θέμα γίνεται ένα μπάχαλο, ο καθένας κάνει ότι θέλει. Επί τέλους η πόλη ανήκει σε όλους τους κατοίκους της και όχι μόνο σε ορισμένους προνομιούχους επαγγελματίες. Όλοι πρέπει να ζήσουν. Δεν πρέπει να συγκεντρώνουν παρανομώντας κάποιοι επαγγελματίες όλη την πελατεία σε βάρος των υπολοίπων συναδέλφων τους. Αυτό φυσικά γίνεται με την ανοχή του Δήμου και του ΟΛΗΓ που «κάνουν τα στραβά μάτια». Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον πεζόδρομο της Ελευθερίου Βενιζέλου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πως θα κινηθεί π.χ. ένα μεγάλο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας; 

Πρόσφατα η εφημερίδα «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ» σχολίασε όχι άδικα, την αδράνεια του Δήμου και των δημοτικών παρατάξεων και εμού ως επικεφαλής της «Αλλαγής Πορείας» συμπεριλαμβανομένου, ότι έχουμε αφήσει στην τύχη το ζήτημα της απόδοσης στο Δήμο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος. Πράγματι με τον τελευταίο νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονταν όχι η πώληση αλλά οι υποπαραχωρήσεις δράσεων του λιμανιού σε ιδιώτες επενδυτές και είχε προχωρήσει η απόδοση του εκτός των ορίων του λιμένα μέρους της Χερσαίας Ζώνης στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ προγραμματίζει την πώληση δέκα λιμανιών μεταξύ των οποίων και αυτού της Ηγουμενίτσας. Αν δεν αποδοθεί η Χερσαία Ζώνη άμεσα στο Δήμο, τότε θα περιέλθει και αυτή μαζί με το λιμάνι στον επενδυτή και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες που θα επιφέρει στη ζωή των κατοίκων και στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Όπως μας διαβεβαίωνε ο προηγούμενος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ κ. Νταής, η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών και όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην υπό παραχώρηση στο Δήμο έκταση έχουν γίνει και μένει σε εσάς κ. Δήμαρχε και στη νέα ηγεσία του ΟΛΗΓ να συνεργαστείτε για να γίνει ο καθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας, να ολοκληρώσετε τη διαδικασία απόδοσης - παραλαβής της Χερσαίας Ζώνης το ταχύτερο δυνατόν και να προλάβετε τυχόν δυσάρεστες για το Δήμο εξελίξεις. 

Ηγουμενίτσα 29/01/2020 
Θωμάς Δημητρίου 
Δημοτικός Σύμβουλος
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα