04/04/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Ο κορωνοϊός "χτύπησε" και τις ανθρώπινες σχέσεις! - Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Απριλίου 04, 2020 0
Ο κορωνοϊός "χτύπησε" και τις ανθρώπινες σχέσεις! 

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Και, όμως, πέρα από το φόβο, τον πανικό, τον περιορισμό -για να μη γράψουμε εγκλεισμό στα σπίτια- που είναι κάποιες από τις συνέπειες του κορωνοϊού, φανερώνεται όλο και περισσότερο και μια άλλη συνέπεια: Διαταράσσονται, λόγω του ιού, οι σχέσεις των ανθρώπων. Και αυτό είναι ένα σημείο, που πρέπει να μας προβληματίσει...

Αποφεύγουν ηλικιωμένοι γονείς τα ίδια τα παιδιά τους, αλλά και τα παιδιά δεν τους επισκέπτονται, γιατί, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί...
Την ίδια στιγμή οι παππούδες δεν μπορούν να δουν τα εγγόνια, που τόσο τα λαχταρούν.

Όταν μετακινούμαστε, έστω και για λίγο στο σούπερ μάρκετ ή σε άλλο χώρο, με άδεια κυκλοφορίας φυσικά, κοιτάμε με καχυποψία το διπλανό μας, όταν βήξει…

Φοβόμαστε όταν μας πλησιάζει κάποιος, έστω και σε απόσταση ασφαλείας, μήπως και ένα στο εκατομμύριο έχει κορωνοϊό και κολλήσουμε και εμείς και απομακρυνόμαστε γρήγορα...

Η μοναξιά και η απομόνωση έχουν δημιουργήσει ψυχολογική πίεση και αυτή με τη σειρά της νευρικότητα, που κάποιες φορές εκφράζεται με διάφορους έντονους τρόπους και μέσα μας και γύρω μας.

Χαρακτηριστική περίπτωση κάποιου ανθρώπου ο οποίος επισκέφθηκε ένα φίλο του στο σπίτι, ο οικοδεσπότης του είπε ευγενικά να αποχωρήσει και αυτός του έκοψε την καλημέρα.

Δύσκολες οι στιγμές και δοκιμαζόμαστε όλοι... Αυτό, που πρέπει να επιδειχθεί είναι κατανόηση των περιστάσεων.

Οι ακραίες συνθήκες, και νομίζουμε ότι οι σημερινές δικαιολογούν από μία άποψη αυτό το χαρακτηρισμό, μας κάνουν καμιά φορά, ασυνείδητα, και από ανεπτυγμένη αίσθηση κινδύνου, να παρεξηγούμε με ευκολία τους άλλους ανθρώπους, αλλά και να παρεξηγούμαστε από αυτούς.

Αυτό, όμως, μπορεί να επιφέρει και διάφορα αρνητικά αποτελέσματα και συμπτώματα, τα οποία, έστω και αν ο κορωνοϊός φύγει, αυτά να μείνουν. Να υποχωρήσει, δηλαδή, ο κορωνοϊός του σώματος και να παραμείνει ο "κορωνοϊός" της ψυχής.

Η ανασφάλεια, όσο δικαιολογημένη και αν είναι στις ημέρες μας, δεν είναι σοβαρός λόγος να μπουν σε περιπέτεια οι ανθρώπινες σχέσεις.
Η εμπιστοσύνη αποκτιέται πολύ δύσκολα και καταρρέει σε ένα λεπτό, σε μια στιγμή. Ας αποφεύγουμε όλοι να υπονομεύουμε και να διαβρώνουμε τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ας σκεφτούμε ψύχραιμα και ας αναλογιστούμε ότι ο συνάνθρωπός μας δεν θέλει να μας πληγώσει, απλά, προστατεύοντας τον εαυτό του, προστατεύει και εμάς...

Υπάρχει η καλή ερμηνεία, υπάρχει και η κατάχρηστική ερμηνεία στις ανθρώπινες σχέσεις. Το πώς χειριζόμαστε μια κατάσταση εξαρτάται από εμάς.

Η λαίλαπα του κορωνοϊού θα περάσει κάποια στιγμή. Ας μην αφήσει και συναισθηματικά ερείπια...
Συνέχεια...

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Απριλίου 04, 2020 0

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού 

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 3 Απριλίου: 
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.773) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως 

(669) στην Αττική, 
(219) στη Θεσσαλονίκη, 
(145) στην Κεντρική Μακεδονία, 
(117) στα Ιόνια Νησιά, 
(109) στη Δυτική Ελλάδα, 
(98) στην Κρήτη, 
(83) στην Πελοπόννησο, 
(74) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 
(61) στο Νότιο Αιγαίο, 
(59) στη Θεσσαλία, 
(51) στη Στερεά Ελλάδα, 
(43) στην Ήπειρο, 
(36) στο Βόρειο Αιγαίο και 
(9) στη Δυτική Μακεδονία. 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (19.131) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. 

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (5) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα. 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (347) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (342) άτομα. 
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 

Συνέχεια...

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 4 Απριλίου)

Απριλίου 04, 2020 0
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Σάββατο 4 Απριλίου) 

Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο, μέχρι σήμερα (Σάββατο 4 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
1. Tα τρία θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. 

· Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα και είναι διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση. 
· Ο ηλικιωμένος από την Άρτα τραχειοστομήθηκε και είναι στη διαδικασία αποσωλήνωσης. 
· Το περιστατικό που έχει διακομισθεί από την Κέρκυρα είναι διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση. 2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται πέντε διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 

· Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι σταθερό. 
· Το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας, επίσης σταθερό. 
· Το τρίτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο παρουσιάζει σταθεροποίηση. 
· Το τέταρτο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως προχθές που εισήχθη στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του και ο οποίος είναι σταθερός. 
· Το πέμπτο εισήχθη στη Μονάδα χθες το απόγευμα. Πρόκειται για την σύζυγο του ανωτέρω από την Π.Ε. Πρέβεζας, η οποία είχε διαγνωσθεί ως θετική και μέχρι τώρα παρέμενε στην οικία της . Η κατάστασή της είναι σταθερή. 

3. Από τις 23/3 έως τις 2/4 έχουν εξετασθεί 291 δείγματα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα οκτώ δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι όλα αρνητικά. 

· Σήμερα 4/4 στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση. 

· Από το σύνολο των ογδόντα πέντε (89) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ). Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Από τα τριάντα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες τα τριάντα δύο είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα δύο. 

· Σήμερα 4/4 στάλθηκαν είκοσι τρία (23) νέα δείγματα για εξέταση. 

· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

· Από το σύνολο των διακοσίων τριάντα εννιά (239) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τα επτά ήταν θετικά, τρία εκ των οποίων αφορούν κατοίκους της Π.Ε. Πρέβεζας). 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά. Ελήφθησαν ισάριθμα δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα. 

· Τα αποτελέσματα από τρία δείγματα υπόπτων περιστατικών (τα οποία είχαν ληφθεί χθες), ήταν αρνητικά για SARS-COV-2. 

· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο των τεσσάρων που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και του ενός που βρίσκεται σε καραντίνα στην οικία του και παρακολουθείται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Κατά την σημερινή ημέρα δεν απαιτήθηκε η λήψη κάποιου νέου δείγματος. 

· Όλα τα δείγματα που αναμένονταν από τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά. 

Στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται είκοσι άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, ώστε όσοι από αυτούς είναι Γάλλοι υπήκοοι να επαναπατρισθούν σύντομα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους . 

Συνέχεια...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Απριλίου 04, 2020 0
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
(Συνεδρίαση 6-4-2020) 

Τη Δευτέρα 6-4-2020 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 

1) Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 08-01-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός επί της 2ης επαρχιακής οδού στην περιοχή εγκατάστασης προσφύγων στην Κατσικά», προϋπολογισμού 104.500,00 € με ΦΠΑ. 

2) Έγκριση του από 23-03-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-03-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες πλήρους αναστύλωσης του παλαιού Σχολαρχείου και του παλαιού Παρθεναγωγείου Γαναδιού», προϋπολογισμού 485.000,00 € με ΦΠΑ. 

3) Έγκριση διενέργειας συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, και των όρων της διακήρυξής του, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2019ΕΠ53000000, για τη συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2020, συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ, και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού. 

4) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ηγουμενίτσας», αναδόχου «Κ/Ξ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ», μέχρι την 31-05-2020. 

5) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση στηθαίων στο Εθνικό οδικό δίκτυο», αναδόχου «ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ Α.Τ.Τ.Ε. & Ε.Ε.» με δ.τ. «ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε.», μέχρι την 30-06-2020. 

6) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού Θεοδώριανα – Νεράιδα – όρια Νομού», αναδόχου «Γ.Ν.& Θ.ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.», μέχρι την 20-09-2020. 

7) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού στην περιοχή Φωτεινού Άρτας», αναδόχου Λεωνίδα Βερλέκη, μέχρι την 30-08-2020. 

8) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού σύνδεσης με επαρχιακή οδό στην περιοχή της Άνω Καλεντίνης», αναδόχου Λεωνίδα Βερλέκη, μέχρι την 30-08-2020. 

9) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης προς Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Πρέβεζας», αναδόχου Ιωάννη Καραμπιτιάνη Ε.Δ.Ε., μέχρι την 23-06-2020. 

10) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με την 5η επαρχιακή οδό Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου Η. Νικολακόπουλου ΕΔΕ, μέχρι την 27-07-2020. 

11) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποπεράτωση εργασιών διαμόρφωσης περιοχής Αναδασμού Ριαχόβου», αναδόχου «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 30-10-2020. 

12) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαμνελίου», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε», μέχρι την 30-06-2020. 

13) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμού Καμπής Δ.Ε. Ξηροβουνίου», αναδόχου εταιρείας «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ», μέχρι την 31-06-2020. 

14) Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ Τεριαχίου Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού € 39.773,00 με ΦΠΑ. 

15) Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή αρδευτικής διώρυγας του (Τ.Ο.Ε.Β ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ)», προϋπολογισμού € 30.974,00 με ΦΠΑ. 

16) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή της δαπάνης για τη μεταφορά του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Οδός Σταύρου Νιάρχου». 

17) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια μασκών για τις ανάγκες της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο πανδημίας λόγω Covit-19». 

18) Έγκριση διενέργειας συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού, και των όρων της διακήρυξής του, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2019ΕΠ53000001, για τη συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2020, συνολικού προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ, και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού. 

19) Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 05-11-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση του Δημοτικού σχολείου Κοσμηράς», προϋπολογισμού 135.000,00 € με ΦΠΑ. 

20) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακής οδού Μετσόβου-Ανθοχωρίου», αναδόχου Σταύρου Ιωάννη του Κων/νου, Εμπειροτέχνη, μέχρι την 30-11-2020. 

21) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αντιπλημμυρική προστασία περιοχής γέφυρας Παπίγκου στο Βοϊδομάτη ποταμό», αναδόχου εταιρείας «ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», μέχρι την 30-06-2020. 

22) Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση συρματοκιβωτίων και προστασία βάθρων και πτερυγότοιχων γέφυρας στο Σαραντάπορο ποταμό», προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ. 

23) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2020 (έργα ΕΣΠΑ 2014-2020) 

24) Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 42791/3270/31-03-2020 (ΑΔΑ: 6ΣΞΩ7Λ9-ΩΔΥ) απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Αντικατάσταση με Υπεύθυνη Δήλωση, των αποδεικτικών μέσων που βεβαιώνουν ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο των οικονομικών φορέων, οι καταστάσεις της περ. β) της παρ. 2.2.3.3 της με αρ. 88425/6164/12-06-2019 διακήρυξης (ηλεκτρονικός διαγωνισμός με Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: 71182)». 

25) Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 43285/3351/01-04-2020 (ΑΔΑ: ΨΡΡ67Λ9-ΔΘΘ) απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου περί μετάθεσης του συμβατικού χρόνου παράδοσης του εξοπλισμού του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου». 

26) Έγκριση παράτασης της διάρκειας της σύμβασης παροχής υπηρεσιών Εξωτερικού Συμβούλου για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου «Post ALphabetical Interactive Museum using Participatory, Space-Embedded, Story-Telling» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020». 

27) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για ενημερωτική εκστρατεία στην Περιφέρεια Ηπείρου για τον κορωνοϊό. 

28) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. 

29) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συνδρομή παροχής υπηρεσιών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (υπηρεσίες HEPOS) για δώδεκα (12) μήνες έτους 2020, για την εκτέλεση τοπογραφικών μετρήσεων των υπαλλήλων του Τμήματος Τοπογραφίας της Δ/νσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Ηπείρου. 

30) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων οικ. έτους 2020. 

31) Έγκριση του από 31-03-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 31-03-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό – Κομπότι», προϋπολογισμού € 400.000,00 με ΦΠΑ. 

32) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Επείγουσες εργασίες επισκευής - συντήρησης στραγγιστικού αντλιοστασίου Βίγλας», αναδόχου Ηλία Σκαμνέλου, μέχρι την 31-05-2020. 

33) Έγκριση του Πρακτικού Νο2/01-04-2020 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του Ανοικτού Διεθνούς Ηλεκτρονικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019 – Περιφέρεια Ηπείρου “Κοινωνική Σύμπραξη: ΠΕ Θεσπρωτίας”», προϋπολογισμού € 453.792,00 με ΦΠΑ, με Κωδικό ΟΠΣ 5029413 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. 

34) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης έκτακτων λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Θεσπρωτίας. 

35) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για το έτος 2020», προϋπολογισμού δαπάνης € 18.600,00 με ΦΠΑ. 

36) Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 20-11-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση πρόσβασης στην περιοχή του ΤΟΕΒ Λάμαρης του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 105.000,00 € με ΦΠΑ. 

37) Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την απολύμανση των κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας. 

38) Έγκριση παράτασης της σύμβασης μίσθωσης ακινήτου το οποίο χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας. 

39) Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεση πίστωσης της Π.Ε. Πρέβεζας, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 299/2019 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων. 

40) Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την πληρωμή αποδοχών προσωπικού της Π.Ε. Πρέβεζας. 

41) Κατάρτιση και έγκριση όρων της διακήρυξης για την εκμίσθωση της αλιευτικής θέσης «Λάκκοι» Αμβρακικού κόλπου Π.Ε. Πρέβεζας για την τοποθέτηση ημιμόνιμου αλιευτικού εργαλείου («νταλιάνι») και συγκρότηση της Επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκμίσθωση των Δημόσιων Φυσικών Ιχθυοτροφείων και λοιπών ιχθυοτρόφων υδάτων της Π.Ε. Πρέβεζας για τα έτη 2020-2021. 

42) Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Φασκομηλιάς και Ελευθερίου Θεσπρωτίας», αναδόχου «ΛΙΑΝΟΣ Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 30-06-2020. 

43) Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 30-01-2020 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση οδών λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων από πλημμυρικά φαινόμενα στην ΤΚ Πλατανούσας - όρια Δαφνωτής της ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 65.000,00 € με Φ.Π.Α. 

44) Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης ανατιθέμενης κατ’ αποκλειστικότητα (άρθρα 20 και 117 του Ν. 4412/2016), με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των γραφείων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΕΣΥ Ν. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 53.667,20 με Φ.Π.Α. και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού. 


Συνέχεια...