09/16/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ευχαριστήριο του ΠΑΚΠΠΟ στην Περιφέρεια για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του δημοτικού σταδίου Ηγουμενίτσας

Σεπτεμβρίου 16, 2020 0
Ευχαριστήριο του ΠΑΚΠΠΟ στην Περιφέρεια για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα του δημοτικού σταδίου Ηγουμενίτσας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικά τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα της υλοποίησης του έργου ανακατασκευής του φυσικού χλοοτάπητα, του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας. Η ενεργεία του αυτή αποδεικνύει έμπρακτα τη διάθεση να στηρίξει και να προάγει τον αθλητισμό σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε. 

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ 
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου 
Συνέχεια...

Αίτημα επαναλειτουργίας Τελωνίου Μαυροματίου από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Σεπτεμβρίου 16, 2020 0
Αίτημα επαναλειτουργίας Τελωνίου Μαυροματίου από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

ΠΡΟΣ
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Υπουργό κο Χρυσοχοϊδη Μιχάλη 

-ΓΕΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κο Χαρδαλιά Νικόλαο

Σχετ. Αρ. πρωτ. 2659/21.7.2020 έγγραφό μας προς Υπ. Υγείας  και Υπ. Υποδομών και Μεταφορών.

Αξιότιμοι Κύριοι
Σε συνέχεια της ανωτέρω αναφερόμενης επιστολής μας προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με το κλείσιμο του Τελωνείου Μαυροματίου στο Νομό Θεσπρωτίας στην Ελληνο-Αλβανική μεθόριο, επανερχόμαστε εκ νέου για το μείζον αυτό θέμα, καθώς είναι άμεση ανάγκη η επαναλειτουργία του για λόγους ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Όπως είχαμε επισημάνει και στην ανωτέρω αναφερόμενη επιστολή μας, η απόφαση κλεισίματός του, μπορεί μεν να ενισχύει την προστασία της δημόσιας υγείας, παράλληλα όμως καταστρέφει οικονομικά την τοπική κοινωνία, καθώς κατά την περίοδο αυτή του Φθινοπώρου υπάρχει αυξημένη ανάγκη μετακίνησης αγροεργατών για τη συλλογή των περίπου 50.000 τόνων μανταρινιού της περιοχής μας.

Δια της παρούσης, ζητάμε εκ νέου την άμεση λήψη απόφασης για τη θέση σε ομαλή λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου με την παράλληλη λειτουργία κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εκτελούν τους ενδεδειγμένους ελέγχους και θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους δεν αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης του ιού. 
Έτσι, και τις οικονομικές επιπτώσεις θα περιορίσουμε και θα προετοιμάσουμε την ορθή λειτουργία για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Συνέχεια...

Με εξώδικο απαντούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι της Θεσπρωτίας στη φωτογραφική πειρατεία

Σεπτεμβρίου 16, 2020 0

Με εξώδικο απαντούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι της Θεσπρωτίας στη φωτογραφική πειρατεία

ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ 

Τη φωτογραφική πειρατεία που βρίσκει πρόσφορο έδαφος να διαφημίζεται μέσω των κοινωνικών μέσω δικτύωσης και από εκεί να έλκει πελατεία επιδιώκει να ελέγξει η ένωση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ φωτογραφων-βιντεογραφων Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ. Γι' αυτό προαναγγέλλει κινήσεις εναντίον αυτών που ασκούν παράνομα το επάγγελμα. Ιδιώτες που αυτοδιαφημίζονται ως φωτογράφοι-βιντεογραφοι, που παρουσιάζουν τις υπηρεσίες τους ως επαγγελματικές,διατηρώντας site και σελίδες στα social media, εξευτελίζουν τις τιμές, αφού δεν αποδίδουν τίποτα προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία που υποχρεούνται να αποδίδουν οι νόμιμοι του επαγγέλματος. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι του νομού μας θέλοντας να προστατεύσουν την εργασία τους που με κόπο και αγώνα διατηρούν, όπως τονίζουν, εξέδωσαν ανακοίνωση-εξώδικο, όπου δηλώνουν ότι "δεν θα ανεχτούν άλλο την πειρατεία που τα τελευταία χρόνια συνεχώς τους τρώει το ψωμί". Οποιοσδήποτε δεν έχει έναρξη επιτηδεύματος είναι παράνομος. Η οικονομική κρίση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έδωσε έδαφος σε πολλούς να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτή. Δυστυχώς είναι εύκολο να είναι κάποιος παράνομος, παρά νόμιμος. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προστατεύσουν τη δουλειά, τα καταστήματα και τις οικογένειές τους από φαινόμενα παρανόμων και παράλληλα καλούν το καταναλωτικό κοινό να υποστηρίξει τους νόμιμους επαγγελματίες.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 
Εξώδικη Δήλωση 

1. Της Γκαρώνη Βασιλικής 
2. Του Τρίγκου Θωµά 
3. Του Παπαλάµπρου Αντωνης 
4. Του Δήµου Αποστολου 
5. Του Ρούµπη Αναστασιου 
6. Του Καπατζάκη Γιωργου 
7. Του Τάσιου Φωτιου 
8. Του Κατσιµπόκη Δηµητριου 
9. Του Μασούρα Χρηστου
10. Του Γιωργου Μαλαµιδη 
11. Του Μπρέστα Νικολαου 
12. Του Μπρέστα Δηµήτριου 
13. Του Ζίαγκα Κωστα 
14. Tου Τσακίρη Θωμά 
15. Του Λαγού Αγγελου 

Προς Την ................................ 

Όπως γνωρίζεται είµαστε επαγγελµατίες φωτογράφοι και δραστηριοποιούµαστε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας. Για τις υπηρεσίες που προσφέρουµε έχουµε κάνει έναρξη στην εφορία, εκδίδουµε τα σχετικά φορολογικά παραστατικά, καταβάλλουµε τους αναλογούντες φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης διατηρούµε καταστήµατα και µηχανήµατα των οποίων η συντήρηση είναι πολυδάπανη. Ύστερα από αναφορές που έχουν γίνει προς την Ένωση Επαγγελµατιών Φωτογράφων και Βιντεογράφων, προκύπτει ότι εσείς όπως και άλλοι συµπολίτες µας δραστηριοποιείστε στον τοµέα της φωτογραφίας και ειδικότερα αναλαµβάνεται την φωτογράφιση εκδηλώσεων έναντι αµοιβής. Η ανωτέρω όµως συµπεριφορά σας, δηµιουργεί συνθήκες αθέµιτου ανταγωνισµού προς εµάς καθώς για τις υπηρεσίες που εµείς προσφέρουµε νόµιµα δεν εκδίδεται φορολογικά παραστατικά, δεν καταβάλλεται για την δραστηριότητα αυτή φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και δεν διατηρείται κατάστηµα µε διακριτικό τίτλο. Με την παρούσα σας δηλώνουµε ότι εφόσον επιζητάτε την ενασχόληση µε την φωτογράφιση σε επαγγελµατικό επίπεδο θα θέλαµε να σας καλωσορίσουµε στην οµάδα µας ως επαγγελµατίες και συνάδελφοι εφόσον προβείτε στην έναρξη της δραστηριότητάς σας αυτής στην εφορία. Σε διαφορετική περίπτωση είµαστε αναγκασµένοι να προβούµε στην δικαιοσύνη και στις αρµόδιες φορολογικές αρχές για την προστασία της επαγγελµατικής µας δραστηριότητας καθώς µε την δραστηριότητά σας παραβιάζεται τις διατάξεις του Ν. 146/1914 για αθέµιτο ανταγωνισµό και την νοµοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδοµένων, έχοντας το δικαίωµα να ζητήσουµε σε διαφορετική περίπτωση τόσο την ανόρθωση της ζηµίας που µας προκαλείτε µε την απώλεια των εσόδων από την εργασία σας όσο και την απαγόρευση άσκησης αυτής της δραστηριότητας µέσω της προσφυγής στην δικαιοσύνη. Με την παρούσα σας ζητάµε να προβείτε εντός εύλογου χρονικού διαστήµατος στην έναρξη επαγγέλµατος στην εφορία ούτως ώστε να µπορείτε να ασκείτε το επάγγελµα το οποίο εµείς ασκούµε νοµίµως. Με την επιφύλαξη παντός νόµιµου δικαιώµατος µας, προς γνώση και για όλες τις νόµιµες συνέπειες. 

Ηγουµενίτσα, 15-09-2020 
Οι εξωδίκος δηλούντες 
Δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου

Σεπτεμβρίου 16, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου
c8ad2db3db77b401fb41b1b591aa2c31_XL


Φιλόλογος με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947694438
Συνέχεια...

Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Σεπτεμβρίου 16, 2020 0
Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
118532256_588973171778966_2184170658969340457_n

Τα μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες ξεκινήσαν την Τρίτη 01/09.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά!

Συνέχεια...