02/01/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Οδικά έργα 2,8 εκ. ευρώ δημοπρατεί ο Δήμος Πάργας

Φεβρουαρίου 01, 2023 0
Οδικά έργα 2,8 εκ. ευρώ δημοπρατεί ο Δήμος Πάργας

Στη δημοπρασία ενός σημαντικού έργου ύψους 2.800.000 € που θα αλλάξει την καθημερινότητα των δημοτών και θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια, προχωρά ο Δήμος Πάργας.

Η παρέμβαση που χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» του Ταμείου Ανάκαμψης μετά από σχετική πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Πάργας, αποσκοπεί στην ουσιαστική αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, καθώς και στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στόχος είναι η υλοποίηση του έργου να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό με τη δημιουργία πεζοδρομίων μήκους 9,4 χιλιομέτρων και την εγκατάσταση ηλεκτρονικών μέσων–φωτιστικών σε Καναλάκι, Πάργα, Αγ.Κυριακή, Βουβοπόταμο, Μουζακαίικα, Κλεισούρα, καθώς και στη δημιουργία ασφαλούς πρόσβασης στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Απόψε η κοπή πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης στη Μπυραρία - Με ζωντανή μουσική και πολύ κέφι...

Φεβρουαρίου 01, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Απόψε η κοπή πίτας της Κινηματογραφικής Λέσχης στη Μπυραρία - Με ζωντανή μουσική και πολύ κέφι... 


Την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας. 

Μια βραδιά με ζωντανή μουσική, πλούσια δώρα και πολύ κέφι! 
Ώρα έναρξης 20.30
Μπυραρία
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Η Μάγδα Τάτση για την υποψηφιότητά της με το ΠΑΣΟΚ

Φεβρουαρίου 01, 2023 0
Θεσπρωτία: Η Μάγδα Τάτση για την υποψηφιότητά της με το ΠΑΣΟΚ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου το ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της παράταξης κ. Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και το συντοπίτη, γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου, επιλέγοντας με ως υποψήφια του κινήματος για το νομό Θεσπρωτίας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, αλλά παράλληλα και μεγάλη ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των μεγάλων προκλήσεων της χώρας μας και της οικονομίας της στο πλαίσιο νέων προσεγγίσεων, ιδεών και στρατηγικών που μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκφράσει και να εφαρμόσει.

Είμαστε σε θέση να προσδώσουμε δυναμική και προοπτική ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος μας με αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, αξιοπρέπεια και πρόοδο. Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τις απαντήσεις στα διακυβεύματα της εποχής μας, με προσήλωση στον προοδευτικό δημοκρατικό δρόμο υιοθετώντας μεταρρυθμιστικές προτάσεις και πρωτοβουλίες απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας, της εργασίας, της παραγωγής, της περίθαλψης, της κοινωνικής συγκρότησης στην ψηφιακή εποχή, αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Με γνώμονα λοιπόν την απαγκίστρωση από πελατειακές σχέσεις αλλά και το λαικισμό, την προσήλωση στην αξιοκρατία και το σεβασμό προς τον πολίτη, σας καλώ όλους να δώσουμε μαζί τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κράτους που θα χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοπρέπεια, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και ανισότητες, αλλά με προοπτική και υπερηφάνεια.

ΟΛΟΙ μαζί για την εθνική επανεκκίνηση.

Μάγδα Τάτση

Συνέχεια...

Ζωή φτηνή-ζωή ακριβή! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Φεβρουαρίου 01, 2023 0
Ζωή φτηνή-ζωή ακριβή! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Πόσο φτηνή είν' η ζωή
και πόσο ακριβή συνάμα!
Φτηνή, για όσους αγνοούν
πώς η ζωή είναι θαύμα!

Μα είναι πανάκριβη γι' αυτούς,
που τη ζωή πονάνε,
που έχουν συναισθήματα
και ξέρουν ν' αγαπάνε!

Όποιος κακούργος αφαιρεί
σ' άνθρωπο τη ζωή,
κάποτε θα τιμωρηθεί,
θα δει σκληρή "αμοιβή"!

Και όποιος στήνει πόλεμο,
ζωή δεν λογαριάζει,
ψυχές χιλιάδες αφαιρεί,
μόνο κέρδος τον νοιάζει!

Αυτός δεν το κατάλαβε,
πως όπως η γη γυρίζει,
έτσι κι τύχη κάποτε,
τα της ζωής ρυθμίζει!

Γιατί η ζωή είναι μόνο μια,
πανάκριβη κι ωραία
και όποιος δεν τη σέβεται,
θα πληγωθεί μοιραία!

Ζήστε την όλοι όμορφα,
μ' αγάπη και συμπόνια.
Έτσι, θα νιώθετε χαρά
και ευτυχία αιώνια!

Αξιολογήστε την λοιπόν,
τιμήστε την στ' αλήθεια.
Είν' η ζωή πανάκριβη,
δεν είναι παραμύθια!!!

30 - 1 - 2023
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν 6 Ιταλοί κυνηγοί για παράνομη θήρα

Φεβρουαρίου 01, 2023 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν 6 Ιταλοί κυνηγοί για παράνομη θήρα

Με το αδίκημα της άσκησης παράνομης θήρας βαρύνονται έξι αλλοδαποί κυνηγοί, νόμιμοι κάτοχοι αδειών θήρας, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω πριν από λίγες ημέρες από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό έλαχε χώρα στην Τ.Κ Γκρίκας του Δήμου Σουλίου, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διενέργεια περιπολίας εντόπισε μία ομάδα κυνηγών, να ασκεί παράνομη θήρα πτερωτών θηραμάτων, μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου, κάτι που απαγορεύεται από τις κείμενες διατάξεις.

Η Θηροφυλακή προχώρησε στην κατάσχεση έξι κυνηγετικών όπλων και των φυσιγγίων που έφεραν, όπως επίσης και των αδειών θήρας που είχαν εκδώσει νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας οι αλλοδαποί κυνηγοί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι η άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας διενεργείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και το πλαίσιο αυτών από την ελληνική νομοθεσία και οφείλουν όλοι και να το γνωρίζουν και να το εφαρμόζουν, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις μεταξύ ημεδαπών ή αλλοδαπών κυνηγών.

Κατά την έκδοση της άδειας θήρας ωστόσο για τους αλλοδαπούς, που έρχονται στη χώρα μας για να ασκήσουν την αγαπημένη μας δραστηριότητα, οφείλουν και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι να τους ενημερώνουν, όπως όμως έχουν υποχρέωση και οι ίδιοι να είναι ενημερωμένοι επαρκώς για το ισχύον καθεστώς στην Ελλάδα, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Η Ελλάδα και δη η Ήπειρος που φιλοξενεί με χαρά κάθε χρόνο εκατοντάδες αλλοδαπούς κυνηγούς που ενισχύουν με την παρουσία τους και την τοπική οικονομία είναι, μέσω των κυνηγετικών οργανώσεων, στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί με επάρκεια και με υπευθυνότητα, για το ισχύον καθεστώς άσκησης της θήρας στη χώρα μας.


Συνέχεια...

Συνάντηση για τον περιφερειακό Ηγουμενίτσας...

Φεβρουαρίου 01, 2023 0
Συνάντηση για τον περιφερειακό Ηγουμενίτσας...

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Α.Ε. κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο και την Διευθύντρια Μελετών κα Ουρανία Κουρουμλή – Arend, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των οριστικών μελετών του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσας – Μαυρομάτι και ειδικότερα για το τμήμα που αφορά στην παράκαμψη της Ηγουμενίτσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας και επικοινωνίας του Δήμου με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., η οποία έχει και την αρμοδιότητα για την εκπόνηση του έργου. Το σύνολο των μελετών που εκπονείται για πρώτη φορά θα αποτελέσει ουσιαστικά το καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του Περιφερειακού.

Παράλληλα ενεχείρισαν στον Δήμαρχο το απαντητικό έγγραφο σχετικά με το βαθμό ωρίμανσης και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών. (https://www.dropbox.com/s/byj22trm3gkq7n8/egnatia-egr.pdf?dl=0 )

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των μελετών και την ολιστική προσέγγιση του Περιφερειακού. Εκτιμώντας ότι το σύνολο των μελετών της Α’ Φάσης θα έχει ολοκληρωθεί τον προσεχή Αύγουστο, η Δημοτική Αρχή ενεργεί κατάλληλα για την επίτευξη κάθε πιθανής χρηματοδότησης, που θα επιτρέψει την περαιτέρω ενίσχυση της μετατροπής της Ηγουμενίτσας σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο, ενώ παράλληλα θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα