06/03/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 03, 2022 0
Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  29
ΠΕ Θεσπρωτίας  8
ΠΕ Ιωαννίνων 55 
ΠΕ Πρέβεζας  21

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η 1η «Ημέρα Γευσιγνωσίας» στο λιμάνι από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Ιουνίου 03, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκε η 1η «Ημέρα Γευσιγνωσίας» στο λιμάνι από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαίου 2022 και ώρες 17:00 έως 22:00 η πρώτη «ΗΜΕΡΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ στο νέο Λιμάνι.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 με MIS 5066824.

Οι Σεφ και οι φοιτητές του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, με βάση τα ψάρια της Θεσπρωτικής Ιχθυοκαλλιέργειας και προϊόντα της Θεσπρωτικής γης, ετοίμασαν πλήθος εδεσμάτων, με πολλές και διαφορετικές παρασκευές, που εντυπωσίασαν οπτικά και γευστικά όχι μόνο όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση από την τοπική κοινωνία αλλά και τους Αξιωματικούς και Σεφ του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του έτους που είχε προσεγγίσει το λιμένα Ηγουμενίτσας. 


Παράλληλα προβάλλονταν προωθητικά βίντεο του έργου τόσο με τις μονάδες της ιχθυοκαλλιέργειας όσο και με συνταγές και τρόπους παρασκευής των ψαριών, και η εκδήλωση πλαισιώνονταν από μουσικό πρόγραμμα αλλά και τραγούδι από καλλιτέχνη, για την ευχαρίστηση των επισκεπτών.


Εντός του 2022, με πρόβλεψη για τις αρχές Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται και η υλοποίηση της δεύτερης Ημέρας Γευσιγνωσίας στην Ηγουμενίτσα, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού από όλη τη Ήπειρο.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας ευχαριστεί ιδιαίτερα, για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης:

- Τον ΟΛΗΓ ΑΕ, Διοίκηση και προσωπικό, που στήριξαν την πρωτοβουλία, διέθεσαν το χώρο και τον εξοπλισμό, και υποστήριξαν δυναμικά την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης σε όλα τα στάδια. Ειδικά ευχαριστούμε τον Δ/νων Σύμβουλο κο Αθ. Πορφύρη και την Πρόεδρο κα Ρ. Δηλαβέρη.


- Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, Τμήμα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)» και ειδικά τους Σεφ Χρήστο Λαβδανίτη & Μαρία Ζώη που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση λειτουργίας του Τμήματος, αλλά και τους φοιτητές, για τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα που ετοίμασαν, το Τμήμα «ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» και «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» για τη συμβολή και τη δυναμική συμμετοχή τους σε αυτή, και φυσικά τον Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ κ. Δημήτριο Μπέλλο που αγκάλιασε αμέσως την πρωτοβουλία μας και υποστήριξε τα τμήματα του ΔΙΕΚ στην εκτέλεση του έργου τους καθ’ όλη τη διάρκειά του.

- Τον κ. Γεώργιο Ζέρβα και την κα Ζεϊμπέκογλου Κυριακή «ΘΥΑΜΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΖΕΡΒΑ-THIAMIS ZERVAS WINERY» που παρείχαν άφθονο εξαιρετικό οίνο παραγωγής κι εμφιάλωσής τους.


Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Μήνυμα Μ. Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Ιουνίου 03, 2022 0
Μήνυμα Μ. Κάτση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Ξεκίνησε η δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων και θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι η στιγμή που κρίνονται οι κόποι ενός ιδιαίτερα δύσκολου σχολικού έτους, αλλά και όλων των προηγούμενων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές καλούνται να διεκδικήσουν την κατάκτηση μιας πολύτιμης θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα από μια απαιτητική διαδικασία και χρειάζονται τη στήριξη από όλους μας και πρωτίστως από τις οικογένειες και τους καθηγητές τους. Όλοι μας γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε για γνώση και επιτυχία και σας αξίζουν προκαταβολικά συγχαρητήρια γι’ αυτό.

Ωστόσο, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την καθεμιά και τον καθένα, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες και κυρίως οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η ζωή είναι ένα διαρκές ταξίδι προς την κατάκτηση όσων επιθυμούμε. Μάλιστα, η φάση της ένταξης στην ενήλικη ζωή που διανύετε, με τις προκλήσεις που αναδύονται για το μέλλον, είναι μια από τις ομορφότερες και πιο ενδιαφέρουσες του ανθρώπινου βίου, γι’ αυτό και τα καλύτερα είναι μπροστά σας. Το μυστικό είναι η διαρκής προσπάθεια να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, μαθαίνοντας να αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας και τους γύρω μας, να γευόμαστε μέσω της αλληλεγγύης την ικανοποίηση ότι γινόμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία.

Από την πλευρά μας, όσοι κατέχουμε θεσμική θέση, οφείλουμε να συναισθανόμαστε το ψυχολογικό και οικονομικό βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές και τις οικογένειές τους και να ασκούμε τα καθήκοντά μας με γνώμονα τη στήριξή τους, μέσα από την ενίσχυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, με στόχο να προάγεται η γνώση και η κριτική σκέψη, να απελευθερώνεται η δημιουργικότητα και να αναπτύσσεται η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης. Κάτι που, δυστυχώς, δεν έπραξε η κυβερνητική πλειοψηφία όταν πέρσι θέσπισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που οδήγησε στο να μείνουν 40.000 υποψήφιες και υποψήφιοι εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να οδηγηθούν στην «αγκαλιά» των ιδιωτικών Κολλεγίων.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "Αοριστολογίες Κάτση και αντιπολίτευση της καφετέριας..."

Ιουνίου 03, 2022 0
Β. Γιόγιακας: "Αοριστολογίες Κάτση και αντιπολίτευση της καφετέριας..."

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία 2 χρόνια το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών ενισχύθηκε με 34 άτομα μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συν 79 άτομα λόγω Covid.

Στελεχώθηκε, εξοπλίστηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Λειτουργεί Αιματολογικό Ιατρείο, Νευρολογικό Ιατρείο και Ψυχιατρικό Ιατρείο και αναβαθμίστηκε το Μαιευτικό - Γυναικολογικό Ιατρείο.
Σε αυτά τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα, το μόνο που έχει να πει ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αοριστολογίες…

Ας μιλήσει με τον Ιατρικό Σύλλογο –που γνωρίζει τι έχει γίνει για το Νοσοκομείο– για να του πουν «αν εκπέμπουν SOS», όπως γράφει…

Αλλά έτσι γίνεται η αντιπολίτευση της καφετέριας, με δραματικές εκφράσεις και την “μπάλα στην κερκίδα”.

Και μιας και το ανέφερε στη δήλωσή του, τον ρωτάμε:

είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο μαγνητικός τομογράφος –για τον οποίο προκήρυξε διαγωνισμό και μέχρι εκεί– αλλά δεν είναι έργο των κυβερνήσεων της Ν.Δ. το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, για το οποίο το μόνο που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν να συνδεθεί το ρεύμα και να γίνουν τα εγκαίνια;
Μονά - ζυγά δικά σας; Τσίπα δεν υπάρχει;

Και επειδή ο κ. Κάτσης ζήτησε στοιχεία για χειρουργεία, νοσηλείες και ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν, ας παραθέσουμε μερικά στοιχεία που μου δόθηκαν.

Γιατί, σε αντίθεση με τον συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος νοιάζεται πραγματικά για τα θέματα Υγείας φροντίζει να επικοινωνεί τακτικά, και με το Διοικητή του Νοσοκομείου, και με το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Το 2021 έγιναν 1.000 χειρουργεία, τακτικά και έκτακτα εν μέσω Covid ενώ στα Εξωτερικά Ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 21.500 ασθενείς.
Η Μονάδα Τεχνητού Νερού πραγματοποίησε 5.223 συνεδρίες.

Έγιναν, μεταξύ άλλων, 744 υπέρηχοι καρδιάς, 710 ενδοσκοπήσεις, 12.000 ακτινογραφίες, 3.717 Αξονικές, 1.185 υπέρηχοι, 350 γυναικολογικοί υπέρηχοι, και 416.000 μικροβιολογικές εξετάσεις.

Ο κ. Κάτσης θα μπορούσε, προτού μιλήσει για “υποβάθμιση” και “υποστελέχωση”, να είχε κάνει τον κόπο να ζητήσει στοιχεία για τις προσλήψεις και το έργο που έχει γίνει στο Νοσοκομείο Φιλιατών…

Έστω και έτσι, ισχύει η πρόσκληση να επισκεφθούμε μαζί το Νοσοκομείο ενώ να ξέρει ότι είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας».
Συνέχεια...

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε' ΚΟΗ ο Νίκος Παπαγρηγορίου - Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών

Ιουνίου 03, 2022 0
Επανεξελέγη Πρόεδρος της Ε' ΚΟΗ ο Νίκος Παπαγρηγορίου - Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών
(Το νέο Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου)

Με κύριο χαρακτηριστικό την ανανέωση σε επίπεδο προσώπων ολοκληρώθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, πριν από λίγες ημέρες στα Ιωάννινα. Μία ανανέωση που σηματοδοτεί την διάθεση της συμμετοχής στα κοινά από νέους ανθρώπους, με όρεξη να ασχοληθούν με την εκπροσώπηση των μελών της κυνηγετικής οικογένειας και να προσφέρουν το δικό τους όραμα, για ένα καλύτερο μέλλον για την αγαπημένη μας δραστηριότητα.

Στη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 29 Μαΐου και συμμετείχαν 18 εκλέκτορες από τους Κυνηγετικούς συλλόγους καθώς και αρκετοί κυνηγοί, έγινε ο απολογισμός δράσης και ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, που εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα, ενώ αναδείχθηκαν οι νέες προκλήσεις για την κυνηγετική δραστηριότητα και το πως μπορεί η κυνηγετική οικογένεια να τις αντιμετωπίσει, συμβάλλοντας με εποικοδομητικές προτάσεις στην αναζήτηση και την εύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Η διαδικασία των εκλογών

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ συμμετείχαν 14 υποψήφιοι, εκ των οποίων εκλέγονται στο Δ.Σ οι πρώτοι επτά. Συνολικά, στην ψηφοφορία οι υποψήφιοι έλαβαν:

Παπαγρηγορίου Νικόλαος: 17
Μάστορας Γεώργιος:             17
Κάτσενος Κωνσταντίνος:    16
Γκίκας Μιχάλης:                   15
Τζουμάκας Πέτρος:              15
Τσουμάνης Δημήτριος:       15
Σιώλος Αθανάσιος:              14
Μπρέχας Χαράλαμπος:       4
Δημόπουλος Χρίστος:          3
Ζήκος Γεώργιος:                   3
Παπαθανασίου Ηλίας:       2
Σκαμαντζούρας Παναγιώτης: 2
Κόκκας Γεώργιος:                1
Κοκορδάτος Απόστολος:     1

Για την Ελεγκτική Επιτροπή οι υποψήφιοι έλαβαν:

Γιώτης Ελευθέριος: 15
Γούσιας Βασίλειος:  15
Γκατζόγιας Μιχαήλ: 1

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ

Μετά την εκλογοαπολογιστική Γ.Σ το νέο Δ.Σ της Ε’ ΚΟΗ συγκροτήθηκε σε Σώμα, το οποίο έχει ως εξής:

Παπαγρηγορίου Νίκος  Πρόεδρος
Κάτσενος Κωνσταντίνος  Αντιπρόεδρος
Τζουμάκας Πέτρος  Γεν. Γραμματέας
Σιώλος Αθανάσιος  Ταμίας
Μάστορας Γεώργιος  Μέλος
Γκίκας Μιχάλης  Μέλος
Τσουμάνης Δημήτριος  Μέλος

Συνέχεια...

Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος από το ΚΕΠ του Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουνίου 03, 2022 0
Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος από το ΚΕΠ του Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (ΙΔΜΕ).

Στην εκδήλωση με θέμα: «Πανελλήνιες εξετάσεις: Συμβουλές για σωστή διατροφή και λιγότερο άγχος» τονίστηκε η σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής κατά την αγχωτική περίοδο των εξετάσεων από τον κ. Ιωάννη Σουπιό, Κλινικό Διαιτολόγο – Διαβητολόγο και Πρόεδρο του ΙΔΜΕ και δόθηκαν έξυπνες συμβουλές για τους τρόπους διαχείρισης του άγχους από την κα Σταυρούλα Κωνσταντίνου, απόφοιτη ΦΠΨ με ειδίκευση στην Ψυχολογία και μέλος του ΚΕΠ Υγείας.

Τη συζήτηση συντόνιζε η κα Νικολέτα Λάμπρου, Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, ενώ η κα Ειρήνη Γκότοβου, Ψυχολόγος, αναφέρθηκε στο ρόλο του Κέντρου Κοινότητας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κα. Βασιλική Τσώτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η περίοδος των εξετάσεων είναι μία περίοδος τεταμένη και η διαχείριση του άγχους κρίνεται απαραίτητη τόσο για τη νηφαλιότητα και την υγεία των υποψηφίων όσο και για την ψυχική τους ισορροπία. Ταυτόχρονα, η σωστή διατροφή είναι εκείνη η οποία θα τροφοδοτήσει τους μαθητές με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη τους. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις εξετάσεις, να έχουν υγεία και να πετύχουν τους στόχους τους. Να ξέρουν όμως πως δεν είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι απλά μία από τις πρώτες μεγάλες δοκιμασίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε έναν αγώνα δύσκολο και απαιτητικό για την επίτευξη των στόχων τους. Να θυμούνται πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων, αυτό θα αποτελεί αρχή για μια σειρά εμπειριών που θα ομορφύνει τη ζωή τους!»

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας εύχεται με τη σειρά του καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές που ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε το βίντεο με την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Mqq86k29bl0
Συνέχεια...

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Ιούνιο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 03, 2022 0
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Ιούνιο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Ιούνιο, διαμορφώνεται ως εξής:

Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Πέμπτη 30 Ιουνίου, 09:00 – 17:00

Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Ιουνίου, 10:00 – 14:00

Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Ιουνίου, 10:00 – 14:00

Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Ιουνίου, 10:00 – 14:00

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα ενημέρωσης για τις ηλεκτρονικές απάτες από την Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας

Ιουνίου 03, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα ενημέρωσης για τις ηλεκτρονικές απάτες από την Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας

Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σας προσκαλούν στην ημερίδα ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΠΑΝΘΕΟΝ" Ηγουμενίτσας με θέμα "Απάτες σε βάρος Πολιτών - Επαγγελμάτων - Μέθοδοι και τρόποι αντιμετώπισης".

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα